Майкъл Годси, GM и ръководител на продукта в Infura – Интервюта

Майкъл Годси е генерален директор и ръководител на продукта за Инфура, по-рано продуцент и продуктов мениджър в индустрията за видеоигри, работещ по франчайзи Call of Duty, Need for Speed ​​и EA Sports. Образование по математика и дизайн на игри.

Каква е историята на генезиса зад старта на Infura?

Ethereum е създаден, за да бъде програмируема мрежа с отворен код, изградена от разработчици за разработчици. Както всяка платформа с отворен код, тя предлага на строителите възможността да създават и поддържат всички инфраструктурни компоненти, които поддържат мрежата работеща. Ethereum бързо се превърна в блокчейн номер едно, базиран на интелигентни договори и растежът му ще бъде от решаващо значение за разширяването на по-широкия блокчейн пазар. Това натовари разработчиците на Ethereum с огромна отговорност.

Имаше нужда от помощни програми, които осигуряват опростен достъп до данните на Ethereum и намаляват бариерата за влизане за разработчиците, за да накарат повече хора да изграждат в мрежата.

Пуснахме публично Infura през 2016 г. в Devcon2 в Шанхай. Финансирана от Джоузеф Любин и ConsenSys, нашата мисия беше да се заемем с предизвикателството за инфраструктурата на Ethereum: да премахнем тежестта на работата и поддържането на възлите на Ethereum чрез предоставяне на безплатни публични API Също така възприехме потенциала за бъдеща интеграция между Ethereum и InterPlanetary File System (IPFS) и се заехме да предоставим опростен път за достъп до IPFS заедно.

Infura стартира преди четири години (само година след стартирането на Ethereum) и наскоро премина впечатляващ етап от 100 000 разработчици на платформата, можете ли да ни кажете малко повече за това какви услуги предоставя Infura?

Инфура е хоствана услуга за Ethereum и IPFS API, която позволява на вашите разработчици да стартират своите приложения, без да изискват от тях да създават свой собствен Ethereum възел. Infura предоставя инструментите и инфраструктурата, които позволяват на разработчиците лесно да използват своето блокчейн приложение от тестване до мащабирано внедряване – с прост, надежден достъп до Ethereum и IPFS. Infura управлява най-големите приложения на Ethereum като Uniswap, MetaMask, Compound Finance и много много други.

Infura предоставя API достъп до мрежи Ethereum и IPFS. Мисля, че повечето от нашите читатели са запознати с Ethereum, но можете ли да обясните каква е мрежата IPFS (Междупланетна файлова система) и защо Infura избра тази мрежа.

Файловата система InterPlanetary е протоколна и peer-to-peer мрежа за съхранение и споделяне на данни в разпределена файлова система. IPFS използва адресиране на съдържание, за да идентифицира уникално всеки файл в глобално пространство от имена, свързващ всички изчислителни устройства. IPFS започна през 2015 г. като опит на Protocol Labs за изграждане на система, която може коренно да промени начина, по който информацията се предава по целия свят и да проправи пътя за разпределена, по-устойчива мрежа. IPFS се разрасна, за да поддържа множество различни случаи на употреба и подобрява управлението на информацията за индустриите от целия спектър: от разсейване на музикалната индустрия да се деблокиране на защита от метеорологични рискове за агробизнеса. В момента проектите на Protocol Labs включват IPFS, на модулни протоколи и инструменти които го подкрепят и Filecoin, наред с други.

По време на Infura за повече от четири години работихме, за да предоставим на разработчиците опростен път за достъп до Ethereum и IPFS. Чрез настройването на първите публични API на IPFS и Gateway заедно с нашия API на Ethereum, ние изградихме основополагащ Web3 пакет за разработка за изграждане на децентрализирани приложения. Подкрепяйки IPFS като част от нашето инфраструктурно предложение, ние активирахме съхранението на документи, художествени активи, музика, видеоклипове, информация за социални мрежи, снимки и други за хиляди потребители, да не говорим за разпределено, сигурно съхранение за фронт- края на някои от най-ранните dApps. Нашата услуга IPFS поддържа фиксиране и достъп до фиксирано съдържание директно чрез API на Infura и позволява на потребителите да имат достъп до данни, фиксирани през IPFS мрежата чрез шлюза.

Ето някои други предимства, които идва с използването на Infura:

 • Големи количества данни могат да се съхраняват в IPFS и само хешът на файла може да се съхранява в Ethereum.
 • Infura предоставя сигурни, надеждни, мащабируеми и лесни за използване API за достъп до мрежата Ethereum и IPFS. Разработчиците не трябва да се притесняват за инфраструктурата на Ethereum възел или IPFS възел. За това се грижи Infura.
 • Infura предоставя публични крайни точки с активиран TLS.
 • Кодът е преносим в интерфейса на Ethereum, използвайки JSON RPC, Web3.
 • Infura е практически швейцарски нож на разработчика и също така спасява екипа за внедряване от предизвикателството на проблемите с мащабируемостта.

Планира ли Infura да поддържа други блокчейн в близко бъдеще?

Понастоящем приложните програмни интерфейси (API) на Infura поддържат блокчейна Ethereum (включително тестови мрежи mainnet и Ropsten, Rinkeby, Kovan и Görli) и други платформи Web3 като InterPlanetary File System (IPFS). Нашата мисия е да подкрепим разработчиците, изграждащи децентрализирани приложения, ако разработчиците покажат нарастващо търсене на други мрежи, ние много сериозно ще ги разгледаме. Би било чудесно да знаете дали вашите читатели изискват подобни на Infura услуги за други мрежи.

Можете ли да ни кажете каква е вашата визия за Web 3.0?

Красотата на това как Infura гледа на Web 3.0 е, че искаме да предоставим на милионите разработчици по света инструментите, за да отговорим на въпроса как може децентрализираният слой в интернет да промени начина, по който взаимодействаме помежду си. Виждаме случаи на използване, които имат голям потенциал, и ще продължим да правим инструментите възможно най-добри, за да подобрим шансовете за успех за всяка от визиите на нашия разработчик. Web 3.0 ще бъде много широко понятие, но в основата си вярваме, че ще даде повече мощ и автономност на крайните потребители на съвременни приложения.

Какви предимства има Infura пред конкурентите?

Infura е най-доверената платформа за инфраструктура web3 в екосистемата Ethereum. Настоящият конкурент е създаден от други компании, предлагащи API и други компании, предлагащи възли като услуга. Добавените участници в пространството потвърждават, че има реална нужда от продукти и платформи, които опростяват достъпа до Ethereum. Infura е уникална с това, че можем експертно мащабно за да се справим с неочаквани промени в потребителския трафик или обема на транзакциите и ние се доказахме като по-надеждна и последователна връзка с Ethereum от повечето платформи на трети страни. Разгледайте този пост да научите как Infura поддържа някои от най-големите сайтове и приложения в Web3 и DeFi, включително MetaMask Uniswap и Cryptokitties.

Ние също така предоставяме на разработчиците надежден IPFS шлюз, гладък API на Eth2 да свържете валидатори с Eth2, първият на Ethereum Функция за оптимизация на газа за да премахнете главоболията от управлението на транзакции и подкрепата за Filecoin мрежа. Накратко; Infura предлага единствената пълнофункционална платформа Web 3.0 за разработчиците на Ethereum.

Какви тенденции за dApp виждате да стартират през 2021 година?

 • За Ethereum очакваме непрекъснато припокриващи се експоненциални траектории на растеж: доказателство за мащабируемост на залози и ниво 2 (сборове и държавни канали), подобрена използваемост и сигурност, по-голяма стойност в отвореното децентрализирано финансиране и увеличено приемане на Enterprise Ethereum, тъй като все повече и повече институции участват в Уеб 3.0.
 • Мисля, че може да видим някои големи утвърдени компании да навлязат в пространството въз основа на работата, която вършим. По същия начин инструментите и компаниите, навлизащи в космоса, ще доведат до цялостно подобряване на използваемостта на децентрализираните приложения.
 • DeFi ще продължи да се подобрява и ще стане по-достъпен за по-широка потребителска база и ще започне да си взаимодейства с традиционните финанси.
 • DeFi и извличаната от миньори стойност (MEV) ще продължат да поддържат висок натиск върху таксите и да налагат други приложения като гласуване (DAO), търгове (NFT) и дори плащания към сборна система слой-2. В рамките на следващите четири години предвиждаме Ethereum да се превърне в много конкурентна платежна система като цяло.
 • Мисля, че ще видим как се появяват повече стабилни монети и избухване на активност около тях като цяло. Можем да видим въвеждането на монети с ниска волатилност, които не са обвързани с един актив, но се опитват да поддържат стабилна стойност чрез балансиране между много активи.
 • Представяме си, че биткойн ще прилича много на биткойн в близко бъдеще. Разказът за запасите от стойност вероятно ще се засили допълнително и ще бъде препоръчителен актив за портфейлните мениджъри.

Има ли нещо друго, за което бихте искали да разкажете на читателите?

По-рано през декември придобихме всеки.подател екип от двама много талантливи инженери, Патрик Маккори и Крис Бъкланд, които изградиха услуга за препредаване на транзакции на Ethereum, която не само улеснява много процеса на изпращане на транзакции за разработчици и крайни потребители, но също така им пречи да преразходят върху мрежовите такси, като активно управляват газът, участващ в изпращането на техните транзакции.

С това придобиване стартирахме частна алфа на Infura транзакции (ITX), опростен начин за изпращане на транзакции Ethereum. Използването на ITX премахва необходимостта разработчиците да се справят със сложностите около управлението на таксите за газ и можете да поискате достъп тук.

Разработчиците ще могат:

 • Изпращайте транзакции, без да се притеснявате за определяне на правилната цена на газа
 • Възползвайте се от инфраструктурата за мониторинг ITX, която гарантира, че транзакциите се преиздават с конкурентни цени на газа, вместо да се забиват или отпадат от мрежовия пул
 • Изпращайте транзакции в Ethereum само веднъж и плащайте минималния възможен газ, изискван от текущите мрежови условия, за да сте сигурни, че транзакциите са успешно извлечени.
 • Плащате за газта на транзакция от името на техните потребители.

Връзки за разработчици:

Promo
banner
Promo
banner