7 най-добри стратегии и услуги за възстановяване на кредити

Наличието на добър кредитен рейтинг е много важно. Това може да повлияе на способността ви да си намерите работа, апартамент, да включите комунални услуги на ваше име, да получите кредитна карта, да купите кола или дом и много други неща, които хората правят всеки ден. Но лошият кредитен рейтинг не трябва да е постоянен. Така че, ако сте правили неща в миналото, които са довели до лош кредитен рейтинг, има няколко стъпки, които можете да предприемете точно сега, за да подобрите и възстановите кредита си.

Добрият кредит е по-важен от всякога

Да имате страхотен кредитен рейтинг е по-важно от всякога. Възможно е дори да не знаете кои хора и организации базират решенията си, дали да правят бизнес с вас въз основа на вашия кредитен рейтинг и вашия кредитен рейтинг. Ето защо, ако вашият кредитен рейтинг е лош, от съществено значение е да направите всичко възможно, за да го подобрите. Ремонтът и възстановяването на кредити отнема малко време, така че колкото по-рано започнете процеса, толкова по-бързо и лесно ще започнете да се наслаждавате на резултатите. Ето няколко много полезни и важни стратегии и услуги за възстановяване на кредити, които са на ваше разположение.

1. Отстранете грешките от вашите кредитни отчети

Най-лесният и бърз начин да подобрите кредитния си рейтинг е да получите копия на вашите кредитни отчети от компаниите за кредитно отчитане, Experian, Еквифакс и TransUnion, прегледайте ги внимателно и премахнете всички грешки, които откриете. Законът за справедливо кредитно отчитане на САЩ гласи, че кредитният отчет на дадено лице трябва да съдържа само информация, която е навременна и точна. Имате право да накарате компаниите за кредитно отчитане да премахнат цялата неточна информация от вашето кредитно досие. Можете да поискате грешките да бъдат премахнати от всяка кредитна агенция онлайн, като се използват формуляри, налични на техните уебсайтове.

Всяка година можете да получите безплатни копия на вашите кредитни отчети. Прегледайте ги. Ако има доказателства за измамна дейност или стара информация, която е трябвало да бъде премахната, можете да се свържете с агенциите за кредитна отчетност и да поискате информацията да бъде премахната. Отнема около 30 дни, за да разследват и премахнат грешките, които оспорвате. Не сте наказани за отрицателна история, свързана с грешките. Премахването им подобрява вашия кредитен рейтинг.

2. Извършете плащанията си навреме

Друг начин, по който можете да възстановите и подобрите кредитния си рейтинг, е да плащате навреме всичките си сметки и дългове. Историята на плащанията е най-важният фактор, влияещ върху вашия кредитен рейтинг. Многократното плащане на сметките със закъснение или липсата на плащания по дълга е най-бързият и най-често срещаният начин да навредите на кредитния си рейтинг и да бъдете разглеждани като лош кредитен риск. Когато плащате сметките си на или преди датата на падежа, кредитният Ви рейтинг постепенно се увеличава.

Вашият кредитен рейтинг може да варира между 300 и 850 при моделите за кредитно оценяване VantageScores и FICO Scores. Колкото по-висок е резултатът, толкова по-добре.

Ако сериозно се занимавате с подобряване на кредитния си рейтинг, винаги е важно да извършвате плащания навреме. Направете това, след няколко месеца вашият кредитен рейтинг ще започне да се подобрява стабилно.

3. Намалете използването на кредита си

Когато се опитвате да подобрите кредитния си рейтинг, това помага да намалите коефициента на използване на кредита си. Ето колко можете да вземете назаем в сравнение с това, което дължите. На второ място е след историята на плащанията, когато изчислявате кредитния си рейтинг. За да подобрите кредитния си рейтинг, поддържайте коефициента на използване на кредита възможно най-нисък. Не приемайте и не използвайте всяка кредитна карта или кредитна линия, която ви се предлага, ако искате да подобрите кредитния си рейтинг.

Липсата на дълг по кредитна карта помага да увеличите кредитния си рейтинг. Ако не можете да направите това, поддържайте баланса си по-малък от 30% от общия кредитен лимит, който имате.

4. Изплатете високи баланси

За да подобрите кредитния си рейтинг, изплатете дълга си, за да намалите всички високи салда, които имате. Целта е да запазите отворена 70% или повече от всяка кредитна линия, която имате. Има няколко креативни метода за намаляване на максимално изтеглените кредитни линии, сметки на кредитни карти и коефициента на използване на кредита ви, ако нямате много пари. Те включват получаване на нов кредит и винаги изплащане на цялото салдо и искане от компаниите с кредитни карти да повишат вашите кредитни лимити. Това може незабавно да подобри вашия коефициент на използване на кредита.

5. Станете оторизиран потребител

Убеждаването на щедър, доверяващ се член на семейството или приятел с голям кредит, за да ви направи оторизиран потребител на един от техните добре управлявани кредитни акаунти, които те често използват, който няма пренесен дълг и перфектна история на плащанията може незабавно да подобри вашия кредитен рейтинг. Дори никога да не използвате новата кредитна карта, издадена от акаунта, тя е посочена във вашия кредитен отчет и този на първоначалния собственик на акаунта. Един недостатък е, ако основният картодържател максимизира кредитния си лимит или започне да липсва плащания. Това ще навреди на кредитния Ви рейтинг.

Това, че сте упълномощен потребител на кредитна сметка с отличен отчет за плащане, ви дава

повече разходна мощ и подобрява вашия кредитен рейтинг. Вие обаче ще можете само

имат ограничено използване на кредитната сметка, с която основният картодържател се съгласява.

6. Регистрирайте се, за да получите Experian Boost

Experian, водеща агенция за кредитна отчетност, ви позволява да се запишете в нова програма, където можете

добавете плащания за сметки за мобилен телефон и комунални услуги към вашия кредитен отчет. Тази нова програма се нарича Experian Boost. Регистрирайте се за него и всички плащания, направени за редовните ви разходи, са включени, когато се изчислява вашият FICO резултат. Около 75% от потребителите, които имат кредитен рейтинг под 680, са го видели, когато са използвали Experian Boost. Регистрацията за програмата Experian Boost е безплатна. Потребителите обаче трябва да потвърдят, че имат положителна история на плащане на сметки със свързана банкова сметка.

Средният човек, използващ програмата Experian Boost, е видял как резултатите им от FICO нарастват

14 точки. Това може да е само тласъкът, необходим за преместване на вашия кредитен рейтинг в по-добър

категория.

7. Използвайте само компании за възстановяване на кредити с високи рейтинги

Ако вашият кредитен отчет съдържа грешки и не се чувствате комфортно да ги оспорвате с компаниите за кредитно отчитане, потърсете професионална помощ. Свържете се с компания за ремонт на кредити с репутация на надежден и ефективен, която разполага с висококвалифициран, добре обучен и опитен персонал. Те ще свършат работата, необходима за оспорване на невярна информация, която е във вашия кредитен отчет. Всичко, което трябва да направите, е да установите коя информация в кредитния Ви отчет е погрешна. Високо оценени компании като Credit Saint и Законът от Лексингтън специализират се в разглеждането на въпроси, свързани с потребителския кредит.

Най-високо оценени компании за ремонт на кредити

Кредитните професионалисти е класиран номер едно и е доверен от повече от 100 000 клиенти. Те предлагат ремонт на кредити с изкуствен интелект и имат рейтинг A + с BBB. Те предлагат лесни за четене кредитни отчети и персонализирана оценка на резултатите, както и инструменти & съвети, които да ви помогнат да разберете резултата си и да направите следващата стъпка. Най-доброто от всички Мониторинг на кредити е включен в Без допълнителна такса което може да ви помогне да забележите потенциална кражба на самоличност.

Credit Saint е класиран номер две за оспорване на неточни данни за кредит. Те ще прегледат подробно вашия кредитен отчет, ще идентифицират конкретни елементи, с които не сте съгласни и увреждат вашия кредитен рейтинг, ще ги премахнат и ще ви покажат няколко ефективни техники за подобряване на вашия кредитен отчет и оценка.

Законът от Лексингтън е предоставил повече резултати от която и да е друга адвокатска кантора за ремонт на кредити. От 2004 г. те са помогнали на над 500 000 клиенти да ремонтират кредита си. Само през 2020 г. те премахнаха над 9 милиона отрицателни позиции от кредитните отчети на хората.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner