Криса Макфарлейн, основател и главен изпълнителен директор на Patientory Inc – Интервюта

Криса Макфарлейн е главен изпълнителен директор на Пациент, услуга за управление на здравето в глобална валута и население, която регулира и осигурява данните за пациентите, посочена като една от най-добрите жени, „оставящи отпечатъка си в областта на медицинските технологии“ от Becker’s Hospital Review. Тя е и автор на БЪДЕЩИ ЖЕНИ: Предприемачеството на малцинствата при жените и Четвъртата индустриална революция в ерата на Blockchain и Cryptocurrency.

Вие основахте Patientory през 2015 г., след като сте разочаровани от пациентите, които нямат достъп до централно хранилище на собствената си здравна информация. Можете ли да споделите с нас какъв е текущият проблем с пациентите, получаващи достъп до тяхната информация, и как Patientory предлага да реши това?

Индустрията на информационните технологии в здравеопазването има дългогодишни проблеми с оперативната съвместимост. Достъпът до частни здравни данни обаче е проблем, който се появи наскоро поради дигитализацията на медицинските досиета, което създаде градински градини. Поради политиките и разпоредбите на HIPAA е трудно организациите да споделят свободно информацията, която се намира в отделни и индивидуални портали за пациенти, с всички доставчици на грижи и заинтересовани страни, които може да се нуждаят от информацията, за да осигурят най-добрата грижа. Patientory се справя с този проблем челно, създавайки продукти, които позволяват безпроблемно интегриране на всички здравни досиета на пациента както от страна на пациента, така и от страна на доставчика..

В оригиналната бяла книга сте предложили бизнес модел на SaaS, при който продавате софтуер на здравни организации, където пациентите и потребителите могат да изтеглят безплатно приложение. Промени ли се бизнес моделът оттогава?

Все още функционираме по бизнес модел SaaS за предприятия, като същевременно предлагаме удобно за потребителите приложение за здравни данни. За предприятия предлагаме SaaS под формата на нашите НИТО Enterprise Solution. След това Neith работи директно с нашето потребителско приложение за пациенти, Пациент, за справяне и подобряване на ефективността на разходите и резултатите от здравеопазването за пациента.

Вие лично участвахте в интензивния 3-месечен период Програма за ускорител Boomtown в Боулдър, Колорадо. Бихте ли споделили своя опит и какво сте спечелили от участието в тази програма?

Ние включихме нашата компания около седмица преди да се присъединим към програмата за ускорител Boomtown в Боулдър, Колорадо. Тази програма ни помогна изключително много с идеята какво искаме да създадем и какви проблеми искаме да решим нашите продукти. Опитът ни в Boomtown ни помогна да поставим основата за справяне с недостатъците, които открихме на пазара на здравеопазване.

Бихте ли могли да обсъдите своя опит при стартирането на едно от първите първоначални предложения за монети (ICO) през 2017 г.?

Този процес определено беше предизвикателство за нашия екип. Започнахме в индустрия, която не беше добре позната, и работихме, за да се справим с доверието в пространството и да насърчим неговата дълготрайност – нещо, което широката общественост едва сега разбира.

Първоначално беше трудно да се създаде продукт за индустрия, като здравеопазването, която бавно се променя и приема нови технологии. Чрез този процес научихме, че трябва да се развиваме и да работим стабилно, за да утвърдим нашата марка и нашите продукти като лидери на мисълта, свързващи тази нововъзникваща технология със съществуващия пазар на здравеопазване.

В твоята книга един от най-големите проблеми, които описахте, беше трудността да получите достъп до рисково финансиране като жена и по-специално като жена от малцинството. Имате ли съвет за жени, които се сблъскват с подобни проблеми и които може да не се чувстват комфортно при стартирането на ICO?

Бих препоръчал да се търсят колкото се може повече алтернативни възможности за финансиране. Вариант за инвестиционни възможности, който напоследък се е увеличил по популярност, е краудфандингът. Има много опции, когато става въпрос за този тип инвестиции, включително предложенията за регулиране на CF, които позволяват на компаниите да искат преки инвестиции от инвеститори, както и различни платформи, които позволяват на институционалните и неинституционалните инвеститори да се включат в проекти, които ги интересуват. Вярвам, че това е ценен вариант за хората, които искат да стартират своята компания, особено когато става въпрос за първия кръг на финансиране, който е толкова важен, за да позволи на предприемачите да изградят своите продукти и да покажат неговата стойност.

В книгата си обсъждате значението на гъвкавостта специално за жените предприемачи. Бихте ли споделили накратко вашите виждания по този въпрос?

Според мен гъвкавостта е един от най-важните атрибути на успешния предприемач. По-конкретно жените предприемачи се сблъскват с много пречки и бариери пред успеха и като останат гъвкави, те са в състояние да преодолеят тези предизвикателства.

Тъй като сърцевината на успеха на предприемача е преодоляването на предизвикателствата, гъвкавостта може да бъде под формата на необходимост да се върти от първоначалната цел на компанията или продукта, за да отрази например текущите пазарни условия или други неочаквани пречки, които възникват по време на процеса на стартиране. Тази година като пример пандемията COVID-19 измести пазара по безпрецедентен начин и предприемачите бяха принудени да се адаптират по съответния начин.

В началото на 2019 г. Patientory Inc. и IrisGuard съобщи интеграцията на технологията за биометрично удостоверяване на IrisGuard с приложението Patientory. Бихте ли могли да обсъдите това партньорство и ползите от използването на биометричната технология IrisGuard?

IrisGuard позволява разпознаване на ириса от край до край, идентифицирайки лица навсякъде със света със 100% сигурност. Нашето партньорство с IrisGuard даде възможност за по-отблизо управление на данните и клинични изпитвания. Интегрирахме се с IrisGuard, като адаптирахме Android решението на нашето приложение Patientory (тъй като за достъп до този тип технология е необходим телефон с камера). Интеграцията осигурява допълнителен слой сигурност при достъп до биологичните данни на пациента.

Бихте ли ни дали някои подробности за това как се използват PTOY жетоните на платформата?

По същество PTOY токените са част от мрежата PTOYMatrix Blockchain, която осигурява и проверява съхранението на частна здравна информация в мрежата. За Patientory Inc, като децентрализирано приложение в мрежата, токенът се използва като инструмент за стимулиране, за да възнагради здравословното поведение. Като пример, когато използват приложението, потребителите се възнаграждават с PTOY токени, когато изпълняват конкретни месечни уелнес цели.

Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за Patientory?

През последната година станахме свидетели на финализирането на Закона за лечението на 21-ви век, който изисква здравните организации да предоставят на потребителите достъп на трети страни до тяхната здравна информация. Чрез различни партньорства PTOYMatrix може да обединява данни от над 10 000 здравни системи, за да предостави самоуверена идентичност и неидентифицирани данни за потребителите в медицинските записи.

Благодаря ви за страхотното интервю, читателите, които искат да научат повече, трябва да посетят Пациент.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner