Неочакван фалшив биткойн разтърсва пазара на криптовалути – Crypto Market Daily

Пазарът на криптовалути претърпя разпродажба през последните 24 часа – с всяка 10-та криптовалута с голяма капитализация на червено. Цената на биткойн (BTC) е спаднала с 3.65%, като е спаднала от $ 12 300 до $ 11 617, според BTC Index Price на OKEx. И все пак водещата на пазара криптовалута всъщност превъзхожда повечето алткойни с голяма капитализация, които обикновено намаляват с 4% -8%. 

Например Chainlink (LINK), която привлече цялото внимание от миналата седмица, падна със 7% за една нощ. Това беше третият пореден ден на спад на LINK, който падна от $ 17 на $ 15 преди стабилизиране. Доминирането на DeFi на Chainlink спадна от 51% в неделя на 46,85%, според Данни на Debank.

Междувременно видяхме цената на скока на YFI снощи. Той търгуваше около $ 11 000 след пет поредни дни печалба – което доведе доминирането на DeFi до девето място, на 2.56%.

TRON (TRX) предизвика известен хаос, след като прибърза стартирането на своя алтернативен проект Uniswap, JUSTSwap, вчера. Той намалява с 12% за една нощ. Някои от разработчиците на екосистемни проекти на TRON са допуснали грешка, като са заключили неправилно TRX на стойност 200 000 USDT в адреса на договора, което е довело до неуспех при добавяне на средства към ликвидните пулове.

Вчера в 16:39 ч. UTC, родният маркер на мрежата Polkadot, DOT, официално се приземи в основната си мрежа – позволяващ функцията на трансфери в мрежата. Активирането на тази функция е подобно на отварянето на шлюзовете за DOT и в резултат цената на DOT падна от $ 373 на $ 290 в рамките на един час.

Обикновено алткойните със средна капитализация отчитат 8% -10% спадове, като Kyber Network (KNC) и QTUM – с единственото изключение THETA, която подтиква тенденцията с покачване с 9%.

Общата капитализация на криптовалутата падна с 3,7%, за да падне под 380 милиарда долара. Междувременно доминирането на BTC остана на 57,8%, според данните от CoinGecko.

Ценови борд на топ криптовалутиOKEx Token Index Board от 8:00 ч. UTC на 8/19. Източник: OKEx

Спадът през последните 24 часа всъщност имаше някои ранни индикатори, че това може да се случи. Първо, както отбелязахме във вчерашния Crypto Market Daily, агрегираният отворен интерес към фючърсите на BTC достигна рекорден връх от 5,8 милиарда долара. На второ място, разходите за финансиране на вечните суапове на BTC достигнаха над 100% на годишна база – което предполага, че ако цената не се повиши бързо, дълговете ще плащат изключително високи такси, за да поддържат позициите си. В момента може да видим цената на BTC да остане под критичното ниво от $ 12 500 за продължителен период от време. 

Докато вчерашният потенциален фалшификат от 12 000 долара за пореден път разклати възходящите настроения на участниците на пазара, количеството биткойн, което може лесно да се хвърли, всъщност не е толкова голямо, според количеството BTC, държано във всички портфейли на борсите, според данните, получени от CryptoQuant.

BTC се държи във всички портфейли на борситеСумата на BTC, държана във всички портфейли на борсите. Източник: CryptoQuant

Топ алткойн печалби и губещи

  • KCASH / USDT + 49,55%
  • CRV / USDT + 40,81%
  • DIA / USDT + 28,48%
  • ПЪТ / USDT -15,50%
  • DOT / USDT -15,54%
  • ZIP / USDT -15,60%

За трети пореден ден KCASH направи списъка с най-добрите спечелватели на алткойни. Той е нараснал с 49,55% през последните 24 часа и е достигнал скорошен връх от 0,048 долара.

Най-големият губещ вчера, Curve (CRV), направи обрат за една нощ. Нараства с 40,81%.

Новоизброеният децентрализиран информационен актив (DIA) реализира 28.48% печалба от изброяването си.

Досега не сме наблюдавали особено големи спадове сред алткойните, като всички най-губещи – ROAD, DOT и Zipper Network (ZIP) – са намалели с около 15%.

Нови обяви в OKEx

Децентрализираният информационен актив (DIA) беше включен в OKEx за спот търговия вчера.

Освен това Kleros (PNK) беше регистриран в OKEx за спот търговия PNK / USDT и PNK / ETH днес. PNK се увеличи с повече от 80% след включването му в списъка.

BTC технически анализ

Вчерашният фалшив пробив оказа голямо влияние върху морала на търговеца. Това е най-вредно за краткосрочния и средносрочния модел. Нивото на съпротива при $ 12 080 е вътрешнодневен праг. Ако цената на BTC не може да пробие това ниво, $ 11,650 може да бъде следващото ниво на поддръжка, което трябва да наблюдавате. Друг средносрочен праг се намира около 11 200 долара. 

OKEx BTC Perpetual Swap 1h диаграма – 8/19. Източник: OKEx, TradingView

Технически анализ на ETH

Предишната подкрепа на ETH при $ 416 се превърна в ниво на съпротива в рамките на деня. Има по-силна поддръжка по-долу, на $ 400. Ако цената на ETH може да преодолее вътрешнодневната съпротива, следващата бариера се намира на $ 430.

График на цените на Ethereum - 19 августOKEx ETH Perpetual Swap 4h диаграма – 8/19. Източник: OKEx, TradingView

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner