Коефициентът на кредитиране на марж BTC вижда най-високо ниво от 12 април: Фючърси в петък

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните биткойн фючърси на OKEx.

Биткойн (BTC) се движеше в тесен диапазон от 7 000 до 7 300 долара през последната седмица. В понеделник, 20 април, последва биткойн рязко падане на суровия петрол и американските фондови пазари. След това намери скорошно дъно близо до цената от 6700 долара и леко се възстанови в сряда.

В четвъртък следобед обаче Биткойн започна бързо рали, като най-високата цена проби нивото на натиск от 7 200 долара с огромен обем. Цената на OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) достигна около 7 800 долара. BTC търгува около 7500 долара по време на пресата.

След като проби 50-дневната пълзяща средна близо 7150 долара и нивото на налягане около 7300 долара, BTC бързо се повиши до най-високата си цена от катастрофата на 12 март. В момента той е заседнал под ранната тежка зона за търговия около 7650 долара.

Разглеждайки данните за търговия с OKEx, много показатели бяха обърнати след ралито в четвъртък. Дългото / кратко съотношение на BTC се връща над 1.0.

Тримесечната премия на BTC за бъдещето се превръща от отрицателна в положителна спрямо спот цената. Отворената лихва (OI) обаче спадна значително през деня. Пазарът все още не е горещ, както очаквахме преди наполовина.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D диаграма. Източник: OKEx

50-дневна / 100-дневна пълзяща средна – червена / жълта

Отчитане на данни за търговия с OKEx

Посетете страницата с данни за търговия на OKEx, за да разгледате повече показатели.

BTC дълго / късо съотношение

Съотношението BTC Long / Short намалява постепенно преди четвъртък, спадайки от 1,2 на 0,9. След това бързо се покачи заедно с ралито в четвъртък до 1,25.

Това показва, че в момента повече хора заемат дълги позиции, отколкото къси. Съотношението е близо до пика през този месец, но все още е ниско в сравнение с върха през февруари над 2,5. Ако пазарът може да запази възходящия импулс, броят има много място за увеличаване.

Време за събиране на данни: 4/17 12:00 ч. До 4/24 00:00 ч. (UTC)

Съотношението дълги / къси показва съотношението на общия брой потребители, отварящи дълги позиции спрямо отваряне на къси позиции за определен период от време. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове. Дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривати, когато има отворена дълга позиция, трябва да има и отворена къса позиция, за да се балансира. Общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.

BTC основа

BTC Basis успя да се изкачи над $ 0 до $ 8, въпреки че цената на BTC скочи над $ 400 в четвъртък, което отразява известна несигурност в пазарното доверие.

Преди четвъртък BTC Basis беше в отрицателна територия през по-голямата част от седмицата. Фючърсните пазари не показват толкова оптимизъм преди наполовина, колкото би могло да се очаква.

Време за събиране на данни: 4/17 12:00 ч. До 4/24 00:00 ч. (UTC)

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на базовия актив, в този случай биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е оптимист.

Когато основата е отрицателна, това показва, че общият пазар е песимистичен. Основата на тримесечните фючърси може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция. Когато основата е висока (или положителна, или отрицателна), това означава, че има повече място за арбитраж.

Отворена лихва и обем на търговията

Отворената лихва (OI) се натрупа до седмичния си връх от 5,51 милиона договора преди ралито в четвъртък. Тогава той спадна със 7,5% до около 4,93 милиона договора (1 договор = 100 долара). Това показва, че част от късите позиции са били ликвидирани или затворени и не много дълги позиции са се втурнали на пазара. Тази промяна е много подобна на тази от миналата седмица, която показва, че биковете печелят печалби по време на покачването на цените и затварят своите позиции.

Време за събиране на данни: 4/17 12:00 ч. До 4/24 00:00 ч. (UTC)

Отвореният лихвен процент е общият брой неизплатени фючърси / суапове. Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да се ликвидират. Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много позиции. Досега OI е спаднал до 4,77 милиона договора.

Коефициент на заем на марж BTC

Коефициентът на маржин кредитиране на BTC започна огромен възходящ тренд в четвъртък. Съотношението скочи от 0,3 на 0,63, най-високото си ниво от 12 април. Това показва, че броят на потребителите, заемащи BTC, е спаднал значително, тъй като заемането на BTC обикновено има за цел да отвори къси позиции.

Време за събиране на данни: 4/17 12:00 ч. До 4/24 00:00 ч. (UTC)

Коефициентът на маржин кредитиране е данните за спот пазарна търговия, показващи съотношението между потребителите, заели USDT спрямо заемите BTC в USDT стойност за определен период. Това съотношение също помага на търговците да разгледат настроенията на пазара. Обикновено търговците, заемащи USDT, имат за цел да купят BTC, а заемащите BTC имат за цел да скъсят основната монета.

Когато коефициентът на маржин заеми е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато коефициентът на маржин заеми е нисък, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните цифри на това съотношение в исторически план показват обратното време.

Проницателност на търговеца

Xuanhaimmoer, TradingView Автор

На дневната рамка за биткойн диаграмата виждаме, че биковете наистина доминират. Но колко сила трябва на биковете, за да нарасне цената на биткойн? MA (20) на дневната графика на Биткойн все още се покачва и е добра подкрепа за цената да се повиши.

1D BTC / USD диаграма. Източник: TradingView

Преди два дни видяхме на цената формуляр за свещник за сутрешна звезда. Целта MA (200) на дневния кадър все още е атрактивна цел за биткойн от $ 7 900.

Вчера биткойнът излезе от модела на триъгълника с огромен обем транзакции. Това ще бъде основата за биковете, излизащи на по-високи нива. И аз вярвам, че биткойнът ще достигне $ 7 900 преди корекция или пробив напред.

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

След ралито в четвъртък рискът от ново рязко спадане на цената на BTC е значително намален. Имаме голяма вероятност да видим ново покачване след период на консолидация. 4-часовото ниво е консолидирано в нарастващ модел, докато 1-часовото ниво показва добър възходящ импулс.

Вчерашният максимум от 7 810 долара е много близо до началното ниво на катастрофата на 12 март от 7 970 долара. Краткосрочната поддръжка струва $ 7,400 – докато тази поддръжка е валидна, BTC вероятно ще тества $ 7,970 отново. Пазарните настроения все още не са горещи, но скъсяването на BTC може да не е добра идея, тъй като остават по-малко от 20 дни преди наполовина.

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

Promo
banner
Promo
banner