DeFi хакове, бичи акции, повече институционални пари влизат в крипто: Watch Watch Weekly 4 / 13-4 / 19

През последните седем дни биткойнът (BTC) е нараснал с около 3,24 процента, според индекса на цените на OKEx BTC и се търгува около 7 200 долара по време на пресата.

По средата на април представянето на Биткойн през април е в съответствие с историята му. Според CoinMarketCap данни, април е месецът с една от най-високите средни доходности и най-високата средна възвръщаемост за Биткойн между 2013 и 2019.

Втората по големина криптовалута, Ethereum (ETH), се повиши с 10,43% през последните седем дни, според спот цената на OKEx ETH, преминавайки в диапазона от 180 до 190 долара.

BTC историческа месечна възвръщаемост. Източник: CoinMarketCap & ОК

Традиционните пазари се превръщат в бичи

На традиционните пазари, за първи път от средата на февруари, три основни американски индекса се намират на технически бичи пазар, като С&Р 500 отскочи с повече от 30 процента от нивото си през март.

Оптимизмът изглежда се дължи на очакването, че пандемията на COVID-19 е достигнала повратна точка в САЩ и въвеждането на Белия дом план за икономическо рестартиране. Но песимисти вярваме, че двойно дъно в американските акции може да пристигне скоро. Това излага пазара на криптовалута в риск, тъй като цената на биткойн все още показва положителна корелация с S&P 500, per Данни за коинметрия.

Краткосрочната посока на биткойн остава неясна. Цената се е движила над 50-дневната пълзяща средна и показва потенциал за тестване на 8 000 долара, където се намират 100-дневната и 200-дневната пълзящи средни.

Но фючърсният пазар не е оптимистичен, тъй като тримесечните фючърси на BTC на OKEx все още имат отрицателна премия над спот цената, според данните за търговия с OKEx.

OKEX BTC / USDT Цена 1D. Източник: OKEx

Големи актуализации от LIBRA 2.0 & Китайски DCEP

Най-голямата новина тази седмица дойде от Китай-САЩ. битка за цифрови валути. На 16 април, Facebook стартира своята LIBRA 2.0 Бяла хартия. В новата бяла книга Libra отказа плановете си да закрепи цената на монетата си в кошница от фиатни валути.

Организацията заяви, че все още ще пусне мултивалутна стабилна монета, но монетата ще бъде подкрепена от фиксирани стабилни монети, а не директно от самите фиатни валути.

Актуализацията на бялата книга на Везните идва само два дни след новината, че Китай тества издадената от правителството цифрова валута, DCEP. На 14 април а снимка на екрана беше публикуван, показващ, че DCEP се тества в Суджоу, Ченгду, Ксионган и други региони.

Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Facebook, отбеляза в предишно изслушване че част от китайската инфраструктура е далеч по-напреднала от американската, що се отнася до цифровите плащания.

Екранна снимка на портфейла DCEP на Селскостопанската банка на Китай. Източник: theblockbeats

Повече средства от институционални инвеститори се вливат в крипто

Много институционални инвеститори се възползваха от пазарните сътресения в средата на март, за да увеличат експозицията си към криптовалути през първото тримесечие, според неотдавнашно Доклад за сивата скала.

Инвестиционната компания, фокусирана върху крипто, отчете притоци от $ 503,7 милиона през първото тримесечие на 2020 г., почти двойно най-високата от предходното тримесечие от $ 254,8 милиона през третото тримесечие на 2019 г. Нейният Ethereum Trust също отчете рекорден приток от $ 110 милиона през последното тримесечие.

Кумулативен приток на сиви скали по продукти – 1Q20. Източник: Сива скала

Renaissance Technologies, един от най-големите хедж фондове в света, отбелязва в формуляр ADV на 30 март, че неговият фонд Medallion вече е "разрешено да сключва биткойн фючърсни сделки," на доклад от Блокът. Неговата търговска дейност ще бъде ограничена до биткойн договорите, изброени на CME. Биткойн фючърсите на CME бяха стартира през 2017 г. и се уреди в брой.

Понастоящем не е ясно дали потенциалното навлизане на компанията на пазара на биткойни е благо, тъй като Renaissance може да използва договора като инструмент за къси продажби. Както се посочва в доклада, фондът за медали на Ренесанс е известен с високата си възвръщаемост, предлагайки на инвеститорите средно 40% между 1988 и 2018 г..

DeFi хакна, но цената на ETH скочи

Рязкото покачване на цената на Ethereum тази седмица (рали от 10,43%) е необичайно, като се има предвид, че в същото време два протокола DeFi – които като цяло са базирани на Ethereum – бяха засегнати от хакове.

На 18 април, Tokenlon DEX туитна че IMBTC пулът на UNISWAP е бил атакуван и източен. UNISWAP е загубил около 1278 ETH, на стойност приблизително 230 000 щатски долара по време на пресата, по време на атаката, според фирма за сигурност PeckShield.

Ден по-късно платформата за кредитиране на dForce lendf.me беше подложена на обстрел. Общата стойност, заключена в dForce отиде на нула според DefiPulse, което води до загуби от около 25 милиона долара. Lendf.me е първият общностен проект на децентрализираната финансова платформа dForce, стартиран миналия септември.

Миналата седмица dForce току-що обяви своя нов кръг на финансиране, начело с Multicoin Capital. Инцидентът е огромен удар за екосистемата DeFi.

Общата стойност, заключена dForce. Източник: DefiPulse

През февруари, друг базиран на Ethereum проект DeFi, bZx, опитен две отделни атаки, които използваха флаш-заемите на услугата, за да извлекат общо почти 1 милион долара в крипто.

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да се уверите, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner