Биткойн изглежда да пробие $ 7,200 или да се стабилизира на $ 6,900 за шанс за възстановяване: Crypto Market Daily

Петък, 17 април: Крипто пазарите отчитат лек растеж през последните 24 часа. Биткойнът (BTC) нараства малко над един процент на ден, търгувайки около 7100 долара.

Ethereum (ETH) е нараснал с около 2%, все още потиснат от съпротива на $ 176.

XRP на Ripple остава в мечия канал, търгувайки малко под $ 0,19.

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

1-часовата диаграма на биткойн показва, че се формира модел W – цената временно е стабилизирана на 6 900 долара след спада от 7 200 долара. Това означава, че моделът е вероятно да се формира успешно, тъй като $ 6900 е деколтето.

Обаче $ 7,200 все още е твърда точка на съпротива за биковете, тъй като след големия обем нивото е намалено много. В сравнение с горната сила на съпротивлението, подкрепата от 6 900 долара е по-слаба. Възможно е цената да падне под нея, ако тенденцията не може да направи нов пробив за определен период от време.

Поради големия брой дълги позиции, които са изградени около 6500 долара, е трудно да паднем ефективно под тази точка в краткосрочен план. Ако обаче бичият опит да тества $ 7,200 продължи да се проваля, това ще повлияе на доверието на инвеститорите. В този случай е възможно да възникне паническа продажба и цената да падне под $ 6500, за да се намери нова поддръжка около $ 6,150.

Дневната диаграма на BTC показва продължаваща консолидация

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Източник: OKEx.com

Всъщност, разглеждайки ежедневната тенденция на Биткойн, е абсолютно ясно, че консолидацията на цените все още се поддържа. Разликата между тази и последната седмица обаче е постепенното възраждане на бичия тренд.

Диаграмата за обем на BTC също може да бъде индикатор за съживяването, тъй като обемът на покупките непрекъснато нараства. Въпреки че не е очевидно да се идентифицира, това също така дава на инвеститорите сигнал, че биковете са в състояние да управляват натиска върху продажбите над 6500 долара в момента.

Тъй като денят на наполовина на биткойните се приближава през следващия месец, пазарът в момента е като спокойствието преди буря. Колкото по-дълго продължава периодът на консолидация, толкова по-силен ще бъде пробивът по-късно. Там повечето инвеститори, с изключение на краткосрочните търговци, трябва да отбележат, че е по-добре да не търгувате в момента, тъй като биковете и мечките са почти балансирани и е лесно да се загуби, независимо в каква посока се отвори. По-добре е да изчакате, за да видите дали тенденцията може да пробие горния или долния ръб на текущата област, след което да влезете на пазара.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 7,200
 • Средносрочна съпротива: 7500 долара
 • Краткосрочна поддръжка: $ 6,950
 • Средносрочна поддръжка: $ 6550

Решаваща поддръжка на ETH тест при $ 165

4H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

ETH се движи надолу, за да тества решаваща подкрепа на $ 165 в момента. Важен момент е, ако цената може да се стабилизира, тъй като тенденцията може да бъде в състояние да тества или дори да проби скорошния връх на $ 176.

Съдейки по силата на звука по време на отскока вчера, става ясно, че отскокът е силен. След период на почивка през уикенда, вероятно биковете ще повишат цената, за да тестват $ 176 отново през следващата седмица.

Ето защо инвеститорите трябва да се фокусират върху ефективността от 165 долара. Тенденцията ще намери подкрепа около $ 150 отново, ако цената падне под $ 165. Това може би би било най-слабото условие, тъй като е възможно тогава да се оформи М връх и може да се случи по-нататъшно отдръпване.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 176
 • Средносрочна съпротива: $ 180
 • Краткосрочна поддръжка: $ 165
 • Средносрочна поддръжка: $ 150

XRP биковете остават слаби, тъй като цената остава в мечи канал

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

Часовата графика на XRP показва, че биковете са слаби – въпреки че вчера цената е пробила горния ръб на мечия канал, обемът на търговията е намалял по време на периода на пробив. Този модел увеличава възможността пробивът да е фалшив.

В очакване тенденцията падна назад и отново се върна към мечия канал и цената вече се потиска от горния ръб. Екипът на анализаторите OKEx отново напомня на инвеститорите, че ако пробивът не е придружен от сравнителни обеми, тогава има огромна вероятност той да е фалшив или да е в капан.

По-добре е да забележите силата на съпротива от $ 0,1900 и ефективността на подкрепата от $ 0,1855 в краткосрочен план. Ако тенденцията не успее ефективно да пробие горния ръб отново, това означава, че за трети път не успява да го тества и ръбът ще стане много по-труден за пробиване в бъдеще.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1900
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1940
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1860
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1820

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да се уверите, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner