Диаграмата 1H на биткойн показва модел на дивергенция, може ли $ 7 600 да даде ефективна подкрепа за отдръпването? Crypto Market Daily

Понеделник, 27 април: повечето най-добри криптовалути са отчели седмица на растеж, с малка нестабилност през последните 24 часа.

Биткойн (BTC) се търгува над 7700 долара, което е 1,5% повече за деня.

Ethereum (ETH) достигна над $ 200 този уикенд, но се плъзна малко по-долу, за да се търгува около $ 196 по време на пресата.

XRP на Ripple е нараснал с малко над 1%, търгувайки около $ 0,197.

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

Към днешна дата часовата тенденция на BTC е в тесни граници и е придружена от силни колебания. Първо цената падна бързо след провала на тестването на $ 7 700, а след това бавно се възстанови до $ 7 800 отново след сигнал за спиране на нарастването.

Анализаторите на OKEx вярват, че фактът, че почасовата тенденция продължава да се затваря с дълги горни и долни сенки, отразява интензивната конкуренция в момента между дългата и късата страна. Тъй като освобождаването на тома приключи след пробив от $ 7,400 за един час, последващият отскок се появи в отслабена форма.

Индикаторът за конвергенция на плъзгаща се средна (MACD) също показва широкоъгълен модел на дивергенция отгоре. Като цяло ефектът от горната дивергенция се показва, когато тенденцията докосне твърдо ниво на съпротива. На този етап зоната на твърдо съпротивление е близо $ 7,850 и тенденцията вероятно ще се обърне в тази област.

Ако отдръпването не падне под 7600 долара, това означава, че биковете имат определено предимство в областта на консолидацията. В противен случай, ако цената получи поддръжка над 7 400 долара, може да има допълнително отстъпление.

Инвеститорите трябва да обърнат внимание на възможността за фалшив пробив, тъй като краткосрочната цена е достигнала нов връх без значително покачване на обема.

При настоящите обеми, $ 7,850- $ 7,900 ще бъде трудно да се разбият

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Източник: OKEx.com

1-дневната графика на биткойн показва, че въпреки че цената продължава да расте стабилно след пробив на решаващата съпротива при MA (60), тенденцията също се приближава към следващата твърда съпротива на MA (180). Тази плъзгаща средна стойност също беше ефективен натиск и подкрепа за тенденцията.

Текущото ниво на силата на звука може да си позволи да пробие съпротивлението на светлината на 7 400 долара, но ще бъде трудно да се пробие зоната около 7 850 – 7 900 долара. Възможно е да се предскаже, че преди да се намали наполовина биткойн, определен за средата на май, тенденцията може да се оттегли първо, след това да се изпомпва, придружена от нарастващ бичи обем.

Не е лесно обаче да очаквате дъно на следващото отдръпване. Ако цената може да продължи да се движи до $ 7000, това може да означава, че няма да има по-нататъшен спад с приближаването на датата на намаляване наполовина.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 7 750
 • Средносрочна съпротива: $ 7,850
 • Краткосрочна поддръжка: 7600 долара
 • Средносрочна поддръжка: 7500 долара

Силният растеж на ETH продължава

4H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

За разлика от тях, ETH продължава силното си представяне през последните дни. Цената проби за кратко твърдата съпротива от $ 200. Въпреки че бичият тренд не е унищожен, той е подложен на натиск от $ 200 и оттогава леко е спаднал.

Ако оттеглянето днес не пробие подкрепата от $ 190, има възможност да продължите да набирате скорост и да направите нов пробив. Ако ETH падне под $ 190 обаче, е възможен допълнителен спад до около $ 185.

От 4-часовата диаграма по-горе става ясно, че MA (30), MA (60) и MA (90) са се превърнали в нива на подкрепа за тенденцията от скорошното дъно. Въпреки че тенденцията е спаднала под MA (30) и MA (60), тя не е пробила MA (90).

Инвеститорите биха могли да използват тези подвижни средни стойности като подкрепа. Първият, който се отбелязва, е MA (30) – тенденцията може да има шанс да се отскочи повече, ако цената може да спре да пада там.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 200
 • Средносрочна съпротива: $ 206
 • Краткосрочна поддръжка: $ 191
 • Средносрочна поддръжка: $ 186

XRP видя фалшив пробив

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

Понастоящем XRP е потиснат от горния ръб на триъгълника на конвергенцията и бавният обем на търговията прави вероятността за ефективно пробив малка.

Краткосрочната поддръжка може директно да се фокусира върху $ 0,1920 и може да продължи да тества $ 0,1870, ако се случи пробив.

Понастоящем, разглеждайки индикаторите на MA на графиката, е лесно да се установи, че краткосрочните и средносрочните плъзгащи средни поддържат цената. До известна степен това падане под тези пълзящи средни едновременно означава отслабване на тенденцията. По този начин инвеститорите могат да преценят силата на тенденцията.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0.2055
 • Средносрочна съпротива: $ 0,2170
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1920
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1870

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да се уверите, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner