Setmanal tècnic: suportar erugues si voleu conèixer les papallones

Punts clau

 • Pot ser que Bitcoin necessiti més consolidacions a curt termini, mentre que els signes mostraven alcista a llarg termini als mercats.
 • El sentiment es va mantenir principalment positiu després de reduir-se a la meitat, tot i que les accions de preus posteriors a la meitat podrien haver decebut
 • Els principals altcoins es posen a prova dels nivells clau de resistència; no obstant això, les majúscules o mitjanes poden tenir més pressió de venda.

Visió general del mercat

Els mercats de criptomonedes estaven en vermell el dimarts al matí d’Àsia, ja que les principals parelles comercials no han aconseguit trencar els nivells clau de resistència. Els nivells psicològics de 10000 per BTCUSDT es van mantenir tangibles, mentre que 220 nivells per ETHUSDT encara estaven intactes. Amb la reducció a la meitat s’ha lliurat amb èxit, sembla que els mercats continuen buscant el següent focus, mentre que els grans parells poden necessitar més consolidacions abans d’iniciar una nova tendència.

Tot i que les recents accions de preus poden decebre alguns operadors, les dades mostren que l’interès dels inversors en la criptomoneda com a classe d’actius es mantenia elevat. Sentix Crypto Asset Classe Sentiment Index assolit un màxim històric just després de la reducció a la meitat del bitcoin. Manfred Hubner, director general de Sentix, creia que les lectures reflecteixen que els mercats han vist moltes especulacions a curt termini impulsades per la meitat. Amb l’interès creixent dels inversors en bitcoin, Hubner creu que podria donar lloc a oportunitats de preus a mitjà termini. No obstant això, un índex més alt també suggereix que el preu pot necessitar una consolidació renovada a curt termini.

Figura 1: Índex de sentiments de la classe de recursos actius Sentix

Figura 2: Saldo BTC en intercanvis

A més, les dades en cadena també poden donar suport a les perspectives positives a llarg termini. Les dades de Glassnode mostren que hi va haver una sortida significativa de BTC procedent de les borses, i el saldo global de BTC en les borses gairebé ha arribat a un nou mínim d’un any.

Glassnode va explicar que les balenes podrien començar a retirar els seus fons en carteres fredes (alcista a llarg termini), que podria ser un dels motius de la disminució del saldo. No obstant això, la reducció del saldo també podria implicar que els inversors es vegin decebuts en les accions de preus posteriors a la meitat.

En altres llocs, els altcoins líders van cotitzar entre un 2% i un 4% més baixos a la sessió, amb XRP va donar un valor del 2,6%, mentre que EOS i NEO van caure al voltant del 4%. THETA ha estat rondant el màxim d’un any abans del llançament de Mainnet 2.0. ETC és possible que els observadors vulguin mirar de prop la bifurcació dura de Phoenix, cosa que s’espera que passi a principis de juny.

Anàlisi de preus

BTCUSDT: creu d’or en curs però perdent impuls?

 • BTCUSDT va pintar un quadre mixt, ja que el parell ha continuat consolidant-se entre els mànecs inferiors i mitjans de 9000.
 • Sembla que es crei una creu daurada, amb la mitjana mòbil de 50 dies que puja per sobre de la mitjana mòbil de 200 dies en els propers dies. Tot i que molts comerciants poden esperar un cert grau d’alcoholisme a curt termini després de confirmar-se una creu daurada, no hem vist un augment coincident del volum comercial.
 • En canvi, el RSI ha produït uns màxims diaris més baixos en les darreres dues setmanes. Vam considerar que això és una indicació ferma que el preu pot seguir el mateix.
 • En el moment de l’escriptura, el parell encara cotitzava per sobre dels nivells de resistència de la línia de tendència d’un any. Creiem que la línia de tendència podria ser una qüestió en què els comerciants haurien de centrar-se aquesta setmana, que oscil·la entre el 9100 i el 9200. El trencament d’aquesta zona podria accelerar una correcció a curt termini a la zona 9000.
 • El nivell superior a observar podria ser prop del 9800, que sembla continuar sent una de les principals zones de resistència.

Figura 3: gràfic diari de BTCUSDT

ETHUSDT: els toros s’enfronten a la resistència clau

 • ETHUSDT ha estat capaç de tancar per sobre dels 200 nivells durant tres dies consecutius i la parella aviat podrà provar el màxim de 227,23 del 30 d’abril.
 • L’impuls també sembla capaç de donar suport als bous aquí, ja que el MACD està a punt de produir un creuament alcista i l’oscil·lador final ha produït un augment alcista de la tendència recent.
 • A més, la compressió de les bandes de Bollinger pot indicar que la volatilitat del preu podria augmentar en breu i que podria produir-se aviat.
 • Nivells a veure: 227, 205.

Figura 4: gràfic diari ETHUSDT

ADAUSDT: divergència baixista cada vegada és més evident

 • En la nostra última edició de Technical Weekly, vam tractar ADAUSDT i creia que la concentració s’estava acabant. Volem mantenir la nostra visió baixista sobre ADAUSDT aquesta setmana.
 • Una de les raons és que hem vist que els indicadors d’impuls han estat en desacord amb el preu. Amb l’RSI ja s’ha produït una triple divergència baixista i l’indicador MOM ja ha format dos màxims mínims importants.
 • A més, la pressió de les bandes de Bollinger suggereix que el període de baixa volatilitat pot acabar aviat i és raonable esperar una ruptura.
 • Nivells a veure: 0,047.

Figura 5: gràfic diari d’ADAUSDT

THETAUSDT: impuls del ral·li sostenible fins a l’actualització de la xarxa?

 • THETAUSDT ha estat un dels altcoins amb millor rendiment. La parella va guanyar un 130% en els darrers 30 dies. Creiem que el fort rendiment es va deure principalment a la propera Actualització de Mainnet 2.0.
 • La pregunta, per ara, és si ho faran els comerciants "vendre el fet" després d’implementar l’actualització.
 • A mesura que s’acosta l’actualització, els primers signes mostren que el ral·li actual pot estar perdent impuls. Amb el RSI i el MOM, tots dos van produir uns màxims inferiors.
 • Tot i que el MACD es va mantenir positiu, creiem que els comerciants haurien d’haver tingut molta precaució a l’hora d’obrir noves posicions en aquest parell. Si els comerciants ja tenen posicions, poden considerar trobar una estratègia de sortida.

Figura 6: gràfic diari de THETAUSDT

Autor: Cyrus Ip

Analista de recerca, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner