La proporció de préstecs de marge BTC veu el nivell més alt des del 12 d’abril: divendres de futurs

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Bitcoin (BTC) ha funcionat en un rang estret de 7.000 a 7.300 dòlars la setmana passada. El dilluns 20 d’abril va seguir Bitcoin una forta caiguda als mercats borsaris del cru i dels Estats Units. Després, va trobar un fons recent prop del preu de 6.700 dòlars, i va rebotar lleugerament el dimecres.

Dijous a la tarda, però, Bitcoin va començar una concentració ràpida, amb el preu més alt que va superar el nivell de pressió de 7.200 dòlars amb un volum enorme. El preu OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) va superar els 7.800 dòlars. BTC cotitza al voltant de 7.500 dòlars al moment de la premsa.

Després de superar la mitjana mòbil de 50 dies a prop de 7.150 dòlars i el nivell de pressió al voltant de 7.300 dòlars, BTC va pujar ràpidament al seu preu més alt des del xoc del 12 de març. Actualment es troba atrapat a la zona pesada de negociació al voltant de 7.650 dòlars.

Mirant les dades comercials d’OKEx, molts indicadors es van revertir després de la concentració de dijous. La relació llarga / curta de BTC torna a superar l’1,0.

La prima del futur trimestral de BTC ha anat passant de negativa a positiva sobre el preu spot. Tanmateix, Open Interest (OI) va caure significativament durant el dia. El mercat encara no està calent com esperàvem abans de reduir-se a la meitat.

Gràfic 1D de OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626). Font: OKEx

Mitjana mòbil de 50 dies / 100 dies: vermell / groc

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

La ràtio BTC Long / Short va disminuir gradualment abans de dijous, baixant d’1,2 a 0,9. Després va pujar ràpidament juntament amb la concentració de dijous fins a arribar a l’1,25.

Això indica que actualment hi ha més persones que ocupen llocs llargs que curts. La ràtio s’acosta al màxim d’aquest mes, però continua sent baixa en comparació amb el màxim de febrer per sobre dels 2,5. Si el mercat pot mantenir l’impuls ascendent, el nombre té molt marge per augmentar.

Hora de recollida de dades: 17/04 de 12:00 a 24/04 de 00:00 (UTC)

La relació llarga / curta mostra la proporció del nombre total d’usuaris que obren posicions llargues en comparació amb l’obertura de posicions curtes durant un període de temps. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus. El costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, sempre que hi hagi una posició llarga oberta, també hi ha d’haver una posició curta per equilibrar-la. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

BTC Basis va aconseguir pujar per sobre dels 0 als 8 dòlars, tot i que el preu de la BTC va superar els 400 dòlars dijous, cosa que reflecteix certa incertesa en la confiança del mercat.

Abans de dijous, BTC Basis havia estat en territori negatiu la major part de la setmana. Els mercats de futurs no mostren tant d’optimisme abans de reduir-se a la meitat com es podia esperar.

Hora de recollida de dades: 17/04 de 12:00 a 24/04 de 00:00 (UTC)

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de l’actiu subjacent, en aquest cas Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és optimista.

Quan la base és negativa, indica que el mercat general és pessimista. La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per arbitrar.

Interès obert i volum de negociació

Open Interest (OI) es va acumular fins al màxim setmanal de 5,51 milions de contractes abans de la concentració de dijous. Després va caure un 7,5%, fins als 4,93 milions de contractes (1 contracte = 100 dòlars). Indica que una part de les posicions curtes es van liquidar o van tancar i que no es van precipitar moltes posicions llargues al mercat. Aquest canvi és molt similar al de la setmana passada, que mostra que els bous van obtenir beneficis durant la pujada de preus i van tancar les seves posicions.

Hora de recollida de dades: 17/04 de 12:00 a 24/04 de 00:00 (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents. El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions. Fins ara, l’OI ha caigut fins als 4,77 milions de contractes.

Ràtio de préstec del marge BTC

La proporció de préstecs de marge BTC va començar dijous una tendència alcista enorme. La ràtio va passar de 0,3 a 0,63, el seu nivell més alt des del 12 d’abril. Això indica que el nombre d’usuaris que prenien préstecs BTC va baixar significativament, ja que els préstecs BTC generalment pretenen obrir posicions curtes.

Hora de recollida de dades: 17/04 de 12:00 a 24/04 de 00:00 (UTC)

La ràtio de crèdit del marge és una informació de negociació del mercat al comptat que mostra la proporció entre els usuaris que presten USDT en comparació amb els préstecs BTC en valor USDT durant un període determinat. Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC i els BTC tenen com a objectiu reduir la moneda subjacent.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan la ràtio de préstecs de marge és baixa, indica que el mercat és baixista. Històricament, nombres extrems han indicat un temps d’inversió.

Informació del comerciant

Xuanhaimmoer, Autor TradingView

En el marc diari del gràfic de Bitcoin, veiem que els bous dominen realment. Però, quina força necessiten els bous per fer créixer el preu de Bitcoin? El MA (20) del gràfic diari de Bitcoin continua augmentant i és un bon suport perquè el preu pugi.

Gràfic 1D BTC / USD. Font: TradingView

Fa dos dies, vam veure el formulari de patró de canelobres d’inversió d’estrelles del matí al preu. L’objectiu MA (200) en el marc diari segueix sent un objectiu atractiu per a Bitcoin a 7.900 dòlars.

Ahir, Bitcoin va sortir del patró triangular amb un volum massiu de transaccions. Aquesta serà la base perquè els toros arribin a nivells superiors. I crec que Bitcoin arribarà als 7.900 dòlars abans que avanci una correcció o una ruptura.

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Després de la concentració de dijous, es redueix considerablement el risc d’una altra forta caiguda del preu de BTC. Tenim una alta probabilitat de veure un altre augment després d’un període de consolidació. El nivell de 4 hores s’ha consolidat en un patró creixent, mentre que el nivell d’1 hora mostra un bon impuls ascendent.

El màxim d’ahir, de 7.810 dòlars, s’acosta molt al nivell inicial de xoc del 12 de març de 7.970 dòlars. El suport a curt termini és de 7.400 dòlars; sempre que aquest suport sigui vàlid, és probable que BTC torni a provar 7.970 dòlars. El sentiment del mercat encara no és calent, però potser no és una bona idea el fet d’escurçar BTC, ja que només queden menys de 20 dies abans de la meitat.

Exempció de responsabilitat: Aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que compreneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner