La diferència dels llançaments de futurs CME ETH aquesta setmana dels futurs BTC el 2017

Una visió més detallada del llançament dels futurs Ether de CME i del seu potencial impacte en el preu de l’ETH

Els futurs Ether es van llançar a la Chicago Mercantile Exchange el 7 de febrer de 2021. L’esperat instrument és el primer d’aquest tipus per a la moneda nativa de la xarxa Ethereum, procedent d’un intercanvi establert i de renom mundial..

En aquest informe OKEx Insights, examinem el nou producte de CME i les seves implicacions per al mercat ETH. En fer-ho, analitzem les recents accions de preus de l’ETH i les comparem amb l’historial de preus de BTC abans, durant i després del llançament de futurs CME Bitcoin, ja que les tendències anteriors en aquest últim poden aportar una mica de llum sobre els possibles moviments futurs de preus de l’ETH.

Però primer, una nota ràpida: la indústria actual de les criptomonedes és diferent a la de finals del 2017. Per tant, queda per veure la fiabilitat amb què l’historial de preus de BTC pot informar de la pròpia trajectòria d’ETH.

Una mirada més detallada als futurs CME Ether

Els futurs ETH de CME són un nou instrument financer liquidat en efectiu basat en el preu de la moneda nativa d’Ethereum. Comercialitzen sota el codi del producte "ETH" entre les 23:00 i les 22:00 UTC, de diumenge a divendres. Cada contracte té un import de 50 ETH i es cotitza en el preu actual USD / ETH, segons la taxa de referència CME CF Ether-Dollar. És important destacar que els contractes caducaran l’últim divendres del mes del contracte corresponent.

CME és la borsa de derivats més gran del món. Rutinàriament veu volums diaris i obre interès per desenes de milers de milions de dòlars. Tot i que OKEx i altres llocs de negociació ofereixen els seus propis contractes de futurs ETH des de fa un temps, la influència que la CME té en els mercats tradicionals sens dubte fa molt per legitimar Ethereum a una nova classe d’inversors..

El domini del mercat ETH va augmentar des de l’anunci de CME

Durant les setmanes des que CME va anunciar els futurs ETH el 16 de desembre, el preu de l’ETH va augmentar d’uns 662 dòlars a un màxim històric recent de més de 1.825 dòlars. No obstant això, gairebé totes les criptomonedes principals van experimentar importants guanys de preus durant el mateix període. Per tant, és difícil avaluar l’impacte real que el nou instrument ja ha tingut sobre el preu de l’actiu natiu d’Ethereum.

Dit això, les comparacions entre la capitalització de mercat total de les criptomonedes i les de BTC i ETH suggereixen que el gest d’aprovació de CME ha animat proporcionalment a comprar més ETH. En termes de guanys percentuals entre l’anunci inicial i el llançament del 7 de febrer, ETH va superar tant el mercat en general com BTC.

Amb una mica més de 67.000 milions de dòlars el 16 de desembre, el límit del mercat de l’ETH va augmentar fins als 192.000 milions de dòlars (un augment d’aproximadament el 186,5%) a mesura que els futurs de l’ETH van entrar en vigor. Durant el mateix període, el mercat BTC va créixer de 365.000 milions a 725.000 milions de dòlars, un augment aproximat del 98,6%. El mercat global de criptomonedes va augmentar de 574.100 milions de dòlars a 1.2 bilions de dòlars, o aproximadament un 110%.

El límit de mercat de l’ETH va augmentar aproximadament un 186,5% des que CME va anunciar futurs sobre l’ETH. Font: CoinGecko

L’augment de la dominació del mercat de l’ETH enfront de la resta de la indústria també suggereix un especial entusiasme per l’ETH després de l’anunci de CME. Representant l’11,64% de tota la indústria de les criptomonedes el 16 de desembre, la quota de mercat total de l’ETH va superar el 17,5% el 5 de febrer, segons les dades de TradingView.

"Aquesta vegada, és diferent"

De cara a la posada en funcionament dels futurs ETH, molts observadors es van afanyar a recordar als etèreus més eufòrics el debut de BTC a la CME. Després de l’anunci del derivat de criptomoneda amb una difusió similar el 31 d’octubre de 2017, el preu BTC / USD va augmentar des dels 6.500 dòlars.

El 16 de desembre, el dia abans del llançament dels futurs Bitcoin de CME, va arribar a un màxim de 20.000 dòlars. De seguida, va seguir un mercat baixista d’un any que va suprimir els preus de BTC fins a mínims d’uns 3.220 dòlars el desembre de 2018.

El preu de la BTC va caure al voltant d’un 83% entre el desembre del 2017 i el desembre del 2018. Font: CoinGecko

Igual que BTC a finals de 2017, ETH va assolir un nou màxim històric els dies immediatament anteriors al seu llançament de futurs CME. No obstant això, el context més ampli que envolta els dos esdeveniments és completament diferent. Els futurs BTC van començar a cotitzar després de diversos mesos de guanys parabòlics. La criptomoneda líder va superar el seu màxim històric el 4 de gener de 2017, gairebé un any abans del llançament dels futurs BTC. Al desembre, una mania especulativa en tota regla, impulsada en part per la moda inicial de l’oferta de monedes, havia engolit el mercat. Tot el relacionat amb blockchain era rebent atenció indeguda dels inversors. El bombo va impulsar el preu de BTC per sobre del màxim de 1.130 dòlars establert a finals de 2013 en més d’un 1.600%. En retrospectiva, era inevitable un bombarder.

En canvi, els futurs de l’ETH van començar a funcionar en el que molts creuen que va ser l’inici d’un mercat alcista de diversos mesos. Quan CME va llançar l’instrument aquesta setmana, el preu de l’ETH tenia recentment superat el seu màxim històric anterior al voltant dels 1.450 dòlars. De fet, en els dies posteriors al llançament, la segona moneda digital per capitalització de mercat va continuar el seu ascens, assolint un nou màxim per sobre dels 1.825 dòlars el 10 de febrer..

En el cas de l’ETH, la legitimitat que aporta el llançament de CME pot complementar la recent retirada del màxim històric. Després d’anys cotitzant per sota del límit del mercat, els nous màxims sovint comporten més alça, en lloc d’una correcció ampliada.  

La indústria de les criptomonedes està més madura el 2021

L’augment de la maduresa del mercat de criptomonedes el 2021 dóna suport a la continuïtat de l’ETH. Per contra, l’evidència suggereix un interès institucional creixent per BTC i ETH, avui en dia.

Grayscale, el gestor de recursos digitals més gran, ha estat comprant grans quantitats d’ETH en els darrers mesos. La companyia va informar sobre els seus actius del 10 de febrer va anunciar Participacions en ETH de 5.400 milions de dòlars.

L’assignació representa un augment de més del 200% respecte als 1.780 milions de dòlars que va generar va declarar el dia que CME va anunciar els seus contractes de futurs ETH. La companyia d’inversions respectuosa amb les institucions va donar suport a l’augment de la compra en un informe de febrer detallant La proposta de valor d’Ethereum per als clients.

Els analistes creuen que el potencial de les finances descentralitzades també pot atraure inversors institucionals en ETH. Tot i que les vulnerabilitats específiques del protocol i les vulnerabilitats dels contractes intel·ligents continuen representant una barrera d’entrada als principals gestors de diners del planeta, alguns comentaristes creure que les institucions inverteixen en ETH com a forma de beneficiar-se del creixement del sector encara amb un alt risc.

Com poden afectar els futurs CME el preu ETH

Tot i estar liquidat en efectiu i no necessitar cap ETH real per canviar de mans, el llançament de futurs Ether sembla complementari al sentiment cada vegada més alcista que envolta Ethereum. Tot i que és improbable que el nou producte desencadeni un mercat baixista de diversos anys, hi ha proves que suggereixen que els propis contractes poden afectar el preu de l’ETH en períodes de temps més curts.

La introducció de contractes de futurs permet als pessimistes apostar per la depreciació del preu, creant una pressió a la baixa sobre l’actiu subjacent. Hi ha nombrosos estudis explorat la relació entre el preu spot BTC i la negociació de futurs. De fet, alguns fins i tot especulen que l’oferta de futurs de Bitcoin de CME va ser, en part, un esforç control Preu de BTC.

Igual que el nou producte ETH de CME, els futurs BTC de la borsa caducaran l’últim divendres del mes del contracte corresponent. Anàlisi de BTC i altres mercats notes augment del volum i volatilitat al voltant de les dates de caducitat dels futurs.

Equities.com conclou que les vendes solen precedir la caducitat del contracte, amb un preu BTC que sovint repunta en les 24 hores immediatament posteriors. De la mateixa manera, un 2019 informe per Arcane Research, es va observar una caiguda mitjana del preu BTC del 2,27%, juntament amb pujades de volum i volatilitat, durant els dies previs a la caducitat. Les probables causes d’aquestes mètriques canviants del mercat són la remodelació sobtada de les posicions dels comerciants a mesura que s’acosta la caducitat, juntament amb els esforços dels participants més importants del mercat per canviar el preu favorablement..

Igual que el període previ al llançament de futurs BTC, el nou derivat Ether de la CME ja sembla que va tenir un impacte positiu en el preu de l’ETH. L’acceptació d’un dels centres comercials més grans del planeta ha fomentat una compra institucional més gran, com demostra la creixent assignació d’ETH de Grayscale.

Tanmateix, ocorregut en fases completament diferents dels seus respectius cicles de mercat, sembla improbable que es produeixi una prolongada venda d’ETH arran del llançament de futurs. L’entusiasme per Ethereum, en part impulsat pel creixent sector de DeFi que dóna suport i en part per una acció alcista de preus de BTC, sembla que s’està construint, però no es troba gairebé a prop de la febre de finals de 2017.

Al final de la primera setmana de negociació, és massa aviat per determinar si aquestes observacions extretes de les tendències que envolten la caducitat de futurs BTC de CME es mantindran certes pel preu ETH. Tanmateix, atès que BTC sembla presentar les mateixes tendències generals que els mercats més tradicionals que envolten la caducitat dels futurs, pot ser just concloure que els ETH tindran un comportament similar. Els dies previs a l’últim divendres del mes seran sens dubte els que s’hauran de vigilar per a aquells que operen activament amb l’altcoin més important.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades per professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner