És possible que els comerciants no esperessin l’augment de Bitcoin fins als 10.000 dòlars, el FOMO actual podria ser el senyal de sortida: divendres a futur

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Des de la nostra última actualització de Futures Friday, Bitcoin (BTC) ha apreciat un 12,5 per cent. BTC va augmentar de 8.000 dòlars a cotitzar al voltant de 9.900 dòlars al moment de la premsa, segons el preu OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626).

A finals de dijous (UTC), el preu de Bitcoin havia superat els 10.000 dòlars, un nivell que va veure per última vegada el 24 de febrer. En aquest procés, la moneda digital líder va trencar els nivells clau de resistència de 9.200 i 9.500 dòlars..

La concentració d’aquesta setmana té sentit a mesura que Bitcoin s’acosta al seu tercer esdeveniment de reducció a la meitat de la recompensa prevista per l’11 de maig, però està més enllà del que sembla que esperaven els comerciants minoristes.

Si mirem les dades de negociació d’OkEx, podem veure que la relació llarga / curta BTC va continuar oscil·lant al voltant de l’1,0 aquesta setmana, cosa que indica que no molts operadors minoristes van fer apostes llargues al mercat de futurs.

Mentrestant, la base BTC reflecteix una perspectiva optimista, ja que la prima s’ha anat ampliant juntament amb el repunt dels preus. A més, la ràtio de préstec de marge mostra que la compra al mercat spot ha estat el principal motor.

OKEX BTC / USDGràfic 1Ex de OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626). Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

La ràtio BTC Long / Short no va augmentar amb el preu, sinó que va disminuir durant la setmana, cosa que indica que molts comerciants minoristes van perdre aquesta oportunitat.

Actualment, la ràtio se situa en 1,1 i és possible que no vegi un augment dràstic, ja que s’espera que els participants del mercat cobreixin les seves posicions spot amb pantalons curts apalancats al mercat de derivats.

OKEX BTC llarg / curtHora de recollida de dades: 5/1 8:00 a.m. a 5/8 8:00 a.m. (UTC)

La relació llarga / curta mostra la proporció del nombre total d’usuaris que obren posicions llargues en comparació amb l’obertura de posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus. El costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, sempre que hi hagi una posició llarga oberta, també hi ha d’haver una posició curta per equilibrar-la. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La base BTC va entrar en territori negatiu unes quantes vegades durant la setmana, però va augmentar bruscament amb la concentració de dijous. La prima de OKEx BTC Quarterly Future va passar de negativa a 100 dòlars el dijous abans de retrocedir a 50 dòlars, però encara està lluny del màxim de 400 dòlars de març.

Gràfic bàsic de BTCHora de recollida de dades: 5/1 8:00 a.m. a 5/8 8:00 a.m. (UTC)

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu del bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Open Interest (OI) s’havia acumulat a 5,8 milions de contractes (1 contracte = 100 dòlars) des dels 5,12 milions abans que els curts es liquidessin dijous. A dia d’avui, els volums de negociació encara eren elevats, mentre que OI torna a augmentar cap als 5,77 milions de contractes.

Interès obert de BTC FuturesHora de recollida de dades: 5/1 8:00 a.m. a 5/8 8:00 a.m. (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Ràtio de préstec del marge BTC

La ràtio de préstecs de marge va augmentar ràpidament de 2,0 a aproximadament 3,5, fins a augmentar tres setmanes seguides. La ràtio ha tornat al seu nivell més alt des de mitjans de març i està en línia amb les observacions actuals del mercat sobre la compra de punts forts que dóna suport a aquest repunt de preus..

Préstec de marge BTCHora de recollida de dades: 5/1 8:00 a.m. a 5/8 8:00 a.m. (UTC)

La ràtio de crèdit del marge és una informació de negociació del mercat al comptat que mostra la proporció entre els usuaris que presten USDT versus els BTC en valor USDT durant un període de temps determinat..

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és alta, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Durant les dues darreres setmanes, he mantingut que pot ser que el curtcircuit de BTC no sigui ideal abans de reduir-se a la meitat. Com que ara només falten quatre dies per a l’esdeveniment, espero que el preu de BTC provi la zona entre 10.300 i 10.500 dòlars. Tot i això, els 10.500 dòlars són una resistència clau i poden ser difícils de superar.

Si prenem com a referència les reduccions de BCH i BSV, encara hi ha moltes possibilitats que BTC afronti una baixada de preu a curt termini després de l’esdeveniment.

Tot i que els indicadors anteriors no s’escalfen en aquest moment, qualsevol FOMO dels comerciants minoristes acompanyada d’un altre fort augment del preu pot indicar que és hora de vendre.

Exempció de responsabilitat: Aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que compreneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent

Seguiu OKEx a:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner