Els futurs de Bitcoin reflecteixen un lleuger optimisme, però la consolidació està a punt

Futures Friday és una revisió setmanal dels futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx

Divendres passat Bitcoin va escalar ràpidament, impulsat per les notícies de la companyia nord-americana de serveis financers Square que va comprar BTC per valor de 50 milions de dòlars. En la següent fase de consolidació, el preu no va caure per sota del llindar clau a curt termini de 11.450 dòlars, segons el preu OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225), amb una prima de 200 dòlars sobre el mercat spot.

Les dades comercials d’OkEx d’aquesta setmana mostren una expansió d’aquest optimisme de mercat, començant per la ràtio llarga / curta que va registrar un altre màxim recent a 0,95, mentre que la prima es va mantenir per sobre dels 200 dòlars. L’increment constant de la ràtio de préstecs de marge al mercat spot també indica que els participants del mercat van mantenir les seves monedes i no van ser sacsejats per les petites fluctuacions de preus.

La tendència general de Bitcoin és positiva, ja que l’interès de les grans institucions continua sent elevat. Aquesta setmana també hem observat una certa sensació de risc entre els participants del mercat, però la resposta de Bitcoin al retrocés de les accions va ser limitada.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), a partir de les 3:00 UTC del 16 d’octubre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

La ràtio llarga / curta dels darrers set dies s’ha situat entre 0,85 i 0,95, augmentant significativament de 0,7 a 0,85 durant la primera setmana d’octubre. Això també es relaciona en gran mesura amb la ruptura de preus per sobre dels 11.000 dòlars i la millora del sentiment del mercat.

Hora de recollida de dades: 10/9 2:00 am UTC a 10/16 2:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La base entre futurs trimestrals i spot ha millorat de l’1,9% del divendres passat a l’actual 2,1%. La base havia augmentat a 300 dòlars, o aproximadament el 2,5%, dilluns, cosa que confirma l’optimisme del mercat, ja que qualsevol valor superior al 2% és saludable per a un mercat alcista.

Hora de recollida de dades: 10/9 2:00 am UTC a 10/16 2:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert s’ha mantingut per sobre dels 900 milions de dòlars aquesta setmana i ha arribat als 950 milions de dòlars en la concentració de dilluns, però des de llavors ha disminuït a causa de la presa de beneficis i de les liquidacions de la posició curta. Si observem l’OI durant les darreres tres setmanes, ha augmentat constantment de 800 milions a 900 milions de dòlars.

Hora de recollida de dades: 10/9 2:00 am UTC a 10/16 2:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o es veuen obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge BTC va augmentar constantment durant la setmana, des d’uns 6,0 al final de la setmana passada fins a l’actual 9,0, i la ràtio no es va retirar bruscament en resposta a les fluctuacions de preus durant la setmana. Això també significa que els comerciants que tinguin monedes en el mercat de marges puntuals es trobin còmodes i segurs del mercat.

Hora de recollida de dades: 10/9 2:00 am UTC a 10/16 2:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstecs de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Diversos retrocessos durant els darrers dies es van aturar prop dels 11.450 dòlars segons el preu futur trimestral d’OkEx, i el patró alcista a curt i mitjà termini encara és vàlid. No obstant això, el preu de BTC encara no està fora de la zona comercial pesada d’11.200 a 12.000 dòlars, ja que la pressió de venda segueix sent forta. La resistència se situa entre els 12.000 i els 12.300 dòlars i és probable que BTC continuï consolidant-se a les eleccions dels Estats Units.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades per professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner