Els futurs de Bitcoin reflecteixen la negativitat a curt termini a mesura que els comerciants busquen fons

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

La setmana passada es va consolidar el Bitcoin (BTC) OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) durant el cap de setmana abans de reunir-se el dilluns. El contracte va registrar un màxim de 11.185 dòlars el primer dia hàbil, corresponent a una pujada al mercat puntual d’uns 10.750 a 10.950 dòlars..

No obstant això, la pujada va ser seguida ràpidament per una correcció que va portar el preu fins a 10.780 dòlars. Va ser només ahir, l’1 d’octubre, que el preu dels futurs va tornar a tocar els 11.185 dòlars, però el que va seguir va ser una forta caiguda fins als nivells d’uns 10.500 dòlars abans que una recuperació moderada el portés al preu actual de 10.630 dòlars..

Observant les dades de futurs, especialment la ràtio llarg / curt, podem observar la manca de confiança en el rendiment a curt termini de BTC. Cal destacar que la ràtio llarg / curt va registrar el seu valor més baix el 28 de setembre i es va mantenir apagada tot i la concentració del dilluns. L’interès obert i els volums van experimentar una acumulació decent que va conduir als moviments de preus tant dilluns com dijous.

En el futur, però, el mercat sembla sensible als desenvolupaments tant tècnics com fonamentals, especialment a les accions reguladores a l’espai cripto i als desenvolupaments polítics als Estats Units.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225). a partir de les 8:00 UTC del 2 d’octubre. Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

La ràtio llarg / curt va registrar el seu valor més alt de la setmana, el 0,91, el divendres passat, després de la qual va disminuir constantment, tot i la consolidació del preu i finalment la recuperació del dilluns. Quan el preu del contracte trimestral BTC havia arribat al màxim, la ràtio llarg / curt es va situar en 0,76. El fet que la ràtio baixés a mesura que augmentés el preu indica una manca general de confiança en el segment minorista, que es va produir en la posterior caiguda de preus dimarts.

El següent màxim de la ràtio va arribar dimecres, quan va tocar el 0,88 i es va correspondre amb una inversió de preus per al contracte de futurs. Tanmateix, una vegada més, a mesura que el preu va augmentar fins als 11.000 dòlars, vam veure com la ràtio baixava fins a 0,76.

Finalment, l’últim pic, de nou a 0,88, va arribar dijous, després que s’hagués produït la major caiguda de preus, cosa que indicava els intents dels comerciants d’obrir llargs amb un possible preu baix. No obstant això, la ràtio va tornar a caure fins als 0,77, seguida d’una altra caiguda del preu que va portar el contracte fins al mínim d’aquesta setmana, a 10.508 dòlars..

El sentiment del mercat reflectit per la ràtio llarga / curta durant la setmana va ser clarament negatiu, amb intents d’anar molt de temps en nivells de suport només per obtenir beneficis i baixar el preu cada vegada. Aquesta acció comercial clarament va exercir una gran pressió sobre el preu de Bitcoin, empenyent-lo a baixar mínims i mínims.

Temps de recollida de dades: 25/9 a 10/2. Font: OKEx

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La prima trimestral de futurs es va mantenir positiva al llarg de la setmana passada, amb un valor més alt de 211 dòlars durant el repunt de preus de dilluns i un valor més baix de 140 dòlars, que correspon al mínim actual de 10.508 dòlars.

El fet que el mercat encara cotitzi el futur trimestral amb una prima indica un optimisme a mitjà termini malgrat el curt termini que es va mostrar negativament als mercats la setmana passada.

Temps de recollida de dades: 25/9 a 10/2. Font: OKEx

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert va registrar una gran caiguda el divendres passat amb l’expiració del futur trimestral anterior i va reprendre la seva acumulació fins al repunt de preus de dilluns. Dilluns, l’interès obert es va situar en més de 829 milions de dòlars, però no va baixar significativament malgrat les fluctuacions de preus. De fet, l’interès obert actualment es manté encara més alt, amb més de 840 milions de dòlars, cosa que indica un cert nivell de certesa en el comportament i les expectatives dels participants del mercat..

Temps de recollida de dades: 25/9 a 10/2. Font: OKEx

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge BTC es va mantenir limitada des del divendres passat fins aquest dimecres, superant al voltant de 7,0 cada vegada. No obstant això, la tendència va canviar després del baix preu del dimecres i, des de llavors, la ràtio ha continuat augmentant, arribant al màxim a 9,06, cosa que correspon a que el preu baixi fins al punt més baix de 10.508 dòlars avui.

Tot i que des d’aleshores la ràtio ha caigut a l’entorn del 8,2, continua sent bastant superior a la de 7,3 del divendres passat i indica l’optimisme del mercat pel que fa al preu que arriba als 10.500 dòlars..

Temps de recollida de dades: 25/9 a 10/2. Font: OKEx

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Hunain Naseer, editor sènior d’OKEx

El preu trimestral dels futurs ha estat força volàtil durant la darrera setmana, amb dos intents fallits de mantenir-se per sobre dels 11.000 dòlars. Tot i que la ràtio de préstecs de marge i la base BTC indiquen cert optimisme, desmenteixen el sentiment negatiu del mercat reflectit per la ràtio llarg / curt i l’acumulació d’interessos oberts..

El gràfic de preus també va presentar un patró de doble fons després de la caiguda dels preus d’avui, i podem esperar una pressió sostinguda a la baixa sobre el preu la setmana que ve amb la formació de nous nivells de resistència.

A l’aspecte positiu, el mínim d’avui, a 10.508 dòlars, pot ser el moment més baix, ja que el preu de la BTC entra en consolidació.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner