Bitcoin es destaca, però Uniswap pren el protagonisme amb UNI Launch Hype

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

L’acció del preu de Bitcoin (BTC) va mostrar força durant l’última setmana, guanyant un 6,63%. La moneda digital líder es va obrir dilluns passat a prop de 10.300 dòlars i després va pujar ràpidament fins a 10.800 dòlars abans d’entrar en una fase de consolidació. Dissabte, BTC va imprimir un màxim setmanal de 11.179 dòlars, segons el preu spot OKEx BTC, però el preu ha disminuït des de llavors. En general, Bitcoin s’enfronta actualment a una resistència de 11.200 dòlars, mentre que es pot veure un fort suport al voltant de 10.800 dòlars.

Gràfic BTC Spot 1h d’OKEx – 21/09. Font: OKEx, TradingView

Mentrestant, cap dels principals altcoins no ha mantingut el ritme dels guanys de Bitcoin. Ether (ETH), el millor rendiment, només va pujar un 4,60%. A causa dels alts rendiments en l’agricultura de rendiments DeFi, els diners solen sortir de les principals monedes altcoins.

Chainlink (LINK), TRON (TRX) i Polkadot (DOT) van tenir els pitjors resultats, un 16,93%, un 10,03% i un 9,37%, respectivament. En particular, LINK ha caigut més d’un 50% respecte a la seva màxima de 20 dòlars a mitjans d’agost i cotitzava per sota de la línia d’assistència de 10 dòlars al final de la setmana.

Devolucions setmanals de les principals criptomonedes, del 9 al 14 al 9 de febrer. Font: TradingView

CME va publicar els últims futurs (a partir del 15 de setembre) de Bitcoin dades de posició el 19 de setembre. Els preus de Bitcoin van continuar repuntant durant aquest període d’informes i l’interès obert va saltar a 9.383 respecte als 8.198 anteriors, cosa que indica que l’estabilització del mercat ha permès recuperar la participació.

Segons l’informe, els comptes de fons apalancats van augmentar lleugerament les seves posicions llargues, passant de 2.758 a 2.819, mentre que les seves posicions curtes van repuntar de 4.661 a 5.224 durant el mateix període. Aquest canvi d’OI, tot i que mostra recuperació de l’interès a curt termini, també indica que els fons apalancats no són del tot clars sobre les perspectives a mig termini.

Mentrestant, les posicions llargues ocupades pels comptes del gestor d’actius van augmentar bruscament de 256 a 717, cosa que indica una clara posició alcista. No obstant això, en contrast amb això, pel que fa a altres comptes reportables, les posicions llargues van caure de 1.729 a 1.653 i les posicions curtes van repuntar de 2.028 a 2.766. Aquest nivell de posicions curtes va ser el màxim des de mitjans d’agost, cosa que indica una manca de confiança en el rebot de la setmana passada.

En general, no hi ha coherència entre els inversors institucionals, cosa que s’adiu amb la incertesa que envolta l’acció del preu de Bitcoin.

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de fons apalancats llargs vs. Font: Quanl

Si mirem el sector DeFi, Uniswap (UNI) va ser sens dubte el punt culminant de la setmana passada. UNI tenia un preu inicial de 3 dòlars i va ascendir a 8,75 dòlars el segon dia de la cotització d’OKEx, tot i que des de llavors ha començat a retrocedir. Ara encara cotitza per sobre dels 5 dòlars, el que significa que l’avió de 400 UNI gratuït per a usuaris qualificats val més de 2.000 dòlars.

Cal destacar que hi havia altres fitxes DeFi importants, amb prop de 10 fitxes que busquen més del 20%. Aquestes fitxes, en general, havien vist augments ràpids fa dues setmanes i probablement s’enfronten a beneficis.

Yearn.finance (YFI) va perdre el 21,23% del seu valor la setmana passada, mentre que DFI.money (YFII), una forquilla de YFI, va ser el pitjor que va assolir, caient en un 30,89%. SushiSwap (SUSHI) també va caure un 23,18% a causa de la competència del llançament d’UNI.

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, del 14 al 9 i del 20 de setembre. Font: TradingView

D’acord amb DeBank, l’intercanvi descentralitzat Uniswap ha imprès un rècord de 2.200 milions de dòlars en termes de valor total bloquejat, a partir d’aquest matí. L’intercanvi descentralitzat supera ara Maker (MKR) i Curve (CRV).

La TVL de tots els protocols DeFi va assolir un altre màxim històric d’11.333 milions de dòlars avui, cosa que indica que l’auge de DeFi encara està en marxa i els diners encara flueixen al nínxol..

Valor total bloquejat als protocols DeFi: 21/09. Font: DeBank

Mirant cap endavant aquesta setmana

El Congrés dels Estats Units podria llançar una altra ronda d’estímul econòmic aquesta setmana, abordant una de les causes més importants d’incertesa del mercat en aquest moment. Mentrestant, s’hauria de vigilar l’índex de volatilitat Cboe, que la setmana passada va continuar cotitzant-se de manera lateral. Quan l’índex comenci a pujar de nou, és probable que el mercat de valors i Bitcoin s’enfrontin a pressions renovades.

En criptografia, YAM Finance rellançat el seu protocol aquest cap de setmana, mentre que Avalanche (AVAX) llançarà el seu mainnet i començarà la seva llista inicial dilluns. SushiSwap ha aprovat una nova votació segons la qual dos terços del SUSHI recentment explotat quedaran tancats durant sis mesos, limitant el nombre total de fitxes a 250 milions i la nova norma entrarà en vigor en dos dies. Finalment, el projecte DeFi de NEO, Flamingo, llançarà oficialment la seva plataforma de mineria de liquiditat el 23 de setembre.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner