Bitcoin supera els 12.000 dòlars abans de la correcció i la recuperació mentre XRP mostra signes de vida i persisteix la demanda d’ETH – Market Watch Weekly

Market Watch Weekly

Bitcoin (BTC) ha estat en una muntanya russa la setmana passada. Entre el dilluns passat i les 4:00 am UTC del diumenge, el preu de Bitcoin va augmentar de 9.900 a 12.100 dòlars i va establir un nou màxim per a aquest any. Tanmateix, el mercat va prendre un fort gir per a pitjor, amb Bitcoin que va baixar fins a 10.422 dòlars, sent testimoni d’un retrocés del 12% en mitja hora, segons el preu spot d’OkEx. La moneda digital líder s’ha recuperat una mica des d’aleshores, però aquesta recent acció de preus mereix una anàlisi addicional.

A l’hora d’una caiguda de diumenge, més de 1.100 milions de dòlars el valor de les posicions a tot el mercat es va liquidar, principalment a Bitcoin i Ether. Això va suposar la liquidació més gran des del 12 de març, cosa que indica que els operadors amb posicions llargues es van apalancar excessivament. Aquests moviments extrems de preus també van provocar preus anormals en alguns intercanvis. OKEx, però, va funcionar sense problemes durant tota l’acció de preus. A més, l’interval de negociació d’un dia de 1.500 dòlars també ha comportat un nou repunt de la volatilitat a curt termini de Bitcoin, que el porta a nivells de mitjans de maig de l’11,61%.

Volatilitat 7D de Bitcoin (BVOL7D). Font: TradingViewVolatilitat 7D de Bitcoin (BVOL7D). Font: TradingView

Tot i la gran caiguda del diumenge, Bitcoin es va recuperar fins als 11.100 dòlars, tancant un + 11,67% setmanalment. A més, l’actiu criptogràfic més gran del món va augmentar un 24% al juliol i va obtenir un retorn interanual del 60%.

Pel que fa als altcoins de gran capitalització, el millor rendiment de la setmana passada va ser XRP, un 37,21% més. XRP va aconseguir una sessió de negociació positiva de vuit dies i va obtenir un retorn setmanal del 50% abans de la gran caiguda.

El generador d’impuls de la setmana passada, Ether (ETH), en canvi, va pujar per sobre dels 415 dòlars durant 30 minuts a primera hora del matí del diumenge, una nova màxima que no es veia des de l’agost del 2018. Després va caure a 327,8 dòlars, amb una baixada de més del 20% . Però el ràpid rebot que va seguir també va permetre a la moneda Ethereum obtenir un guany setmanal del 20,34%.

Litecoin (LTC) va obtenir un retorn setmanal del 18,29%, mentre que la forquilla BTC Bitcoin Cash (BCH) i la seva posterior forquilla, Bitcoin SV (BSV), van augmentar al voltant del 15%. L’Ada de Cardano (ADA), però, va perdre impuls després de completar la seva última actualització de Shelley, caient un 7,24% la darrera setmana.

Devolucions setmanals de les principals criptomonedes 7 / 27-8 / 2. Font: TradingViewDevolucions setmanals de les principals criptomonedes 7 / 27-8 / 2. Font: TradingView

En el sector de les finances descentralitzades, el mercat es manté calent. Diversos projectes DeFi han augmentat més del 40% la darrera setmana. Entre ells, el preu de yearn.finance continua essent estable en més de 4.000 dòlars. I la versió V2 de Bancor (BNT) es va publicar l’1 d’agost, amb el primer parell de negociació LINK / BNT.

Un augment de l’adopció de DeFi pot impulsar la demanda d’Ether, que al seu torn pot augmentar el preu de l’ETH i l’entusiasme general del mercat de criptomonedes. D’acord amb DeFiPulse, el valor total bloquejat a DeFi va superar els 4.000 milions de dòlars per primera vegada, una mètrica que ha crescut al voltant del 800% des de principis d’any.

Valor total bloquejat a DeFi. Font: DeFiPulseValor total bloquejat a DeFi. Font: DeFiPulse

Anàlisi tècnica

Al gràfic setmanal de BTC, el cos del canelobre de la setmana passada encara no ha incomplert els màxims del passat mes d’agost. El preu va caure bruscament després de tocar màxims a la zona de 12.000 dòlars, cosa que indica una forta resistència i una pressió de venda a aquest nivell.

Tot i que el patró alcista general no s’ha destruït clarament i el nivell de suport clau de 10.700 dòlars encara es manté, és possible que vegem una certa pressió a la baixa a curt termini.

Gràfic OKEx BTC Spot Price 1W - 8/3. Font: OKEx, TradingView Gràfic OKEx BTC Spot Price 1W – 8/3. Font: OKEx, TradingView

En comparació, l’ETH ha estat amb més tendència. ETH / BTC ha estat assolint màxims anuals recentment, a causa de la forta demanda. La correlació d’un mes entre tots dos també ha anat baixant, fins al 53%, molt per sota del 79% de fa un mes.

Amb els projectes DeFi que obren més oportunitats, hi ha una forta possibilitat que l’impuls actual continuï impulsant la demanda d’ETH.

Preu de l’èter com% del preu de Bitcoin. Font: esbiaixadaPreu de l’èter com% del preu de Bitcoin. Font: esbiaixar

Mirant cap endavant aquesta setmana

Els macroactualitats que afecten la direcció del mercat aquesta setmana continuen sent les relacions entre els EUA i la Xina i el nombre de brots de coronavirus. L’informe de nòmines no agrícoles que es publicarà divendres també pot provocar turbulències del mercat a curt termini.

A l’espai criptogràfic, Uniswap de TRON (TRX) es llançarà el 17 d’agost i QTUM començarà la seva dura bifurcació i participació a finals d’agost.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner