Bitcoin publica la pitjor setmana des del maig, ja que la correlació S&P 500 enfonsa el preu

La setmana passada va ser la pitjor de Bitcoin (BTC) des del maig d’aquest any. Tot i que la moneda digital líder va trencar la resistència de 12.000 dòlars el matí, hora UTC, va caure en un patró decreixent durant la resta de la setmana. Dimecres, va caure un 5,91% fins al nivell de 11.400 dòlars, segons el preu spot d’OkEx BTC, seguit per una altra caiguda diària del 5,82% el dijous, fins a 10.600 dòlars. Des de llavors, ha provat repetidament el nivell psicològic clau de 10.000 dòlars i ha registrat una caiguda setmanal del 12,09%.

La caiguda del preu de l’Eter (ETH) va ser encara més forta, ja que va començar a caure 480 dòlars al començament de la setmana, abans de caure fins als 307 dòlars. Aleshores es va repuntar fins als 340 dòlars i va tancar la setmana amb un 15,88% negatiu. Tanmateix, és possible que els miners d’Ethereum hagin sortit victoriosos i hagin aconseguit un ingressos per taxes elevades de tots els temps de 17 milions de dòlars dimarts.

Altres principals monedes altcoins van registrar caigudes entre el 10% i el 23%, a excepció de TRON (TRX). TRX va saltar un 17,32% durant la setmana i Justin Sun va promoure una moneda meme de finançament descentralitzada basada en TRON anomenada SUN, juntament amb altres rèpliques DeFi copiades de l’ecosistema Ethereum. Dijous, el preu del TRX havia arribat a 0,05 dòlars, el màxim des del juny del 2018, però va retrocedir ràpidament fins al seu nivell actual d’uns 0,03 dòlars..

A més, Dades de Tether mostra que USDT va assolir una nova alta capitalització de mercat històrica de més de 14.000 milions de dòlars. Aquesta xifra ha crescut un 180% respecte als 5.000 milions de dòlars del març.

Devolucions setmanals de les principals criptomonedes, del 8 al 31 al 9 de setembre. Font: TradingView

S&La correlació P 500 arrossega Bitcoin cap avall

La caiguda de la setmana passada al mercat de les criptomonedes va estar estretament lligada a la caiguda instantània del mercat borsari dels Estats Units. La correlació d’un mes entre Bitcoin i S&El P 500 s’ha elevat per sobre del 60% durant la darrera setmana, segons el que s’indica dades esbiaixades. Quan el S&L’índex P 500 va assolir el màxim històric a principis de la setmana passada, la capitalització de mercat total de les criptomonedes també va registrar un màxim recent.

Bitcoin – S&P 500 Correlació realitzada. Font: esbiaixar

Una mica similar a la venda de març, aquesta correlació va veure com l’enfonsament de les accions dels Estats Units de dijous també va afectar negativament Bitcoin. Tot i això, atès que les existències dels Estats Units no s’obriran aquest dilluns a causa de les festes del Dia del Treball, Bitcoin pot tenir una mica d’espai per estabilitzar-se. Dit això, és probable que la direcció dels mercats financers tradicionals aquesta setmana tingui un impacte important en els preus de BTC.

Drama DeFi i pressió de venda

El descens de la setmana passada també podria haver estat influït per la captació de beneficis a l’espai DeFi. SushiSwap (SUSHI) va ser el testimoni més calent del mercat a principis de la setmana passada, però la seva extracció diària de noves fitxes també requereix una gran entrada de capital per mantenir el preu estable.

Pel que fa als rendiments d’una setmana, tant SUSHI com Ampleforth (AMPL) han baixat més d’un 60%. Tot i que el preu de SUSHI va repuntar ràpidament d’1 a 3 dòlars després que el fundador anònim va vendre la seva part de fitxes i va cedir el control del projecte després d’un munt de drama a les xarxes socials. Mentrestant, AMPL va tornar a una espiral de mort després de caure per sota dels 1 dòlars dijous, amb un preu que va caure a gairebé 0,70 dòlars. Altres tokens DeFi importants també van experimentar correccions de preus entre el 20% i el 40%.

Dades de DeFi Pulse mostra que el 2 de setembre, el valor total bloquejat a DeFi era d’uns 9.51 mil milions de dòlars, mentre que el 6 de setembre aquest nombre havia caigut a uns 7.56 mil milions de dòlars. Una disminució del valor total bloquejat també indica un augment de la pressió de venda.

Tot i això, també hem de tenir en compte que el preu d’aquests tokens DeFi no va passar a zero durant la nit. El mercat encara els ha donat una oportunitat i ha mantingut la pilota rodant.

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, entre el 31 i el 9 i el 6 de setembre. Font: TradingView

Els inversors institucionals són més conscients dels controls de risc

El 5 de setembre, la CFTC va llançar els últims futurs CME Bitcoin dades de posició, del 26 d’agost a l’1 de setembre. Bitcoin funcionava bastant bé en aquest període de temps i hi va haver un augment significatiu del preu del 30 d’agost a l’1 de setembre..

Tot i això, les dades reflecteixen possibles mesures de control de risc adoptades pels inversors institucionals. L’interès obert havia caigut a 10.617 des del màxim històric d’11.615 fa dues setmanes, i tot tipus de comptes ja havien sofert algunes reduccions d’OI.

Cal destacar que les posicions llargues en comptes de fons apalancats van caure de 4.839 a 4.271, mentre que les posicions curtes van augmentar de 6.148 a un nou màxim històric de 6.842. La reducció de les posicions llargues juntament amb l’augment de les posicions curtes van reflectir la precaució.

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de fons apalancats llargs vs. Font: Quandl.com

Mirant cap endavant aquesta setmana

El S&L’índex P 500 ha caigut fins al 6,6% respecte al màxim recent i l’índex compost Nasdaq ha caigut al voltant del 10% en només tres dies de negociació. Tot i que és probable que aquestes caigudes es puguin atribuir a la presa de beneficis normal, la tendència del mercat en els propers dies serà molt important.

Les dades de l’Índex de preus al consumidor es publicaran aquest divendres i haurien de resultar perspicaços, sobretot després que la Reserva Federal hagi revisat la seva política de tipus d’interès..

A la criptografia, tots els ulls estan posats en el seguiment de SUSHI. A més, els tokens TRX bloquejats a SUN Genesis Mining s’acosten als 7.000 milions, o més de 200 milions de dòlars, de manera que els participants del mercat han de ser conscients del risc després de començar a desbloquejar-se al voltant del 16 de setembre..

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner