Марко Хафез, президент и главен изпълнителен директор на Blockstation – Интервюта

Марко е сериен предприемач и новатор, който стартира първата си компания на 19-годишна възраст и никога не поглежда назад. Страстта му към блокчейн технологията и трансформиращият потенциал на токенизацията за финансови инструменти го доведоха до съоснованието Блокстанция.

Вие бяхте рано вярващи в цифровите ценни книжа, като стартирахте Blockstation през 2014 г. Какво беше това, което ви направи вярващ преди всички останали?

За първи път научих за възможностите на Blockchain през 2010 г. и наблюдавах цената на Bitcoin до 2014 г. Направих обширни изследвания, за да разбера как записите в Blockchain са неизменни и как това ни позволява да предаваме стойност по целия свят с най-бърза и най-висока цена – възможен ефективен начин. Тези факти, плюс това как цената на биткойн демонстрира значителен ръст само за 4 години, бяха основни точки за потвърждение за мен.

Обърнах се към моя добър приятел Джай Уотърман, софтуерен експерт и евентуален съосновател и технически директор на Blockstation, за да започна да разглеждам Blockchain и възможностите, които идва с него.

Това, което открихме, беше, че повечето крипто пазари са (и все още са) нерегламентирани и нямат подходящи протоколи за управление на риска (RMP), застраховка или регулаторен надзор, за да осигурят защита на инвеститорите, да насърчат ефективността и целостта на пазара – голям проблем за масовото приемане. Разбира се, когато има проблем, има възможност! През тези пазари имаше толкова много пари, толкова голям обем, че традиционната финансова екосистема нямаше начин да получи достъп.

Нямаше съмнение в съзнанието ни, че регулирането на това ново пространство за цифрови активи е само въпрос на време. Регулираните финансови институции ще трябва да възприемат технологията Blockchain, за да позволят търговията с цифрови активи и да навлязат на този вълнуващ нов пазар.

В същото време никой не изграждаше решение до ключ, което да отговори на всички нужди на цялата екосистема. Видяхте хора, които се фокусираха върху попечителството, фокусираха се върху търговията, но нищо цялостно. За нас беше ясно, че Blockstation ще бъде компанията, която ще преодолее разделението между блокчейн технологията и регулираните финансови институции.

https://www.youtube.com/watch?v=gCehm557X8w&t = 14s

Можете ли да споделите с нас какво прави Blockstation?

За начало ние сме канадска компания FinTech, базирана извън Торонто, която разработи съвместима, управлявана от Blockchain, платформа от край до край за регулирани фондови борси и всички техни екосистемни партньори – брокери, депозитари, регулатори, маркетмейкъри, всички – за да токенизират, изброяват, търгуват, изчистват и уреждат цифрови активи и ценни книжа, като същевременно изпълняват същото и функциите, които изпълняват за традиционните активи.

Накратко: ние даваме възможност на традиционната финансова екосистема да влезе в цифрови активи, включително биткойн, етер и Токенизирани IPO (Предложения за токени за сигурност или STO).

Нашата платформа отразява традиционната екосистема, но използва интелигентни цифрови процеси и болтове на блокчейна, за да генерира ефективност, сигурност и прозрачност, отговаряйки на изискванията на Работната група за финансови действия (FATF) за борба с изпирането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF). Той ефективно намалява оперативните разходи чрез оптимизиране на работния процес и процеси за всички заинтересовани страни, както и позволява на инвеститорите да търгуват в сигурна, надеждна и 100% застрахована среда.

Марко Хафез, президент & amp; Главен изпълнителен директор на Blockstation - Interview Series

В началото на 2019 г. Blockstation си партнира както с фондовата борса в Барбадос, така и с фондовата борса на Ямайка, за да улесни бъдещите токенизирани IPO / STO. Как първоначално се развиха тези отношения?

През 2017 г. представител за бизнес развитие от Ямайска фондова борса (JSE) чу за нашата платформа и ни покани да посетим JSE в Кингстън, Ямайка, за да демонстрираме нашата технология, както и да предоставим малко образование за блокчейна и ползите от него за пазара на ценни книжа.

С Джай видяхме това като чудесна възможност, тъй като JSE е най-силната фондова борса в Карибите и международно призната. Току-що беше обявена за най-ефективната борса в света от Bloomberg Businessweek през 2015 г. JSE продължи да бъде силен изпълнител в международен план и идеален партньор за Blockstation, като отново спечели признание на Bloomberg за същото постижение през 2018 г..

След първите няколко срещи и демонстрации с ръководния екип на JSE и Комисията за финансови услуги (FSC) на Ямайка, нашите визии бяха в съответствие и връзката прогресира до стартиране на успешен пилотен търговски пилот през 2018 г. и график, пуснат в експлоатация за началото на 2020 г..

През същия този период екипът на Blockstation се разраства, за да включва талантливи хора, които създават съществуващи връзки с институции като Барбадоска фондова борса (BSE) и други. Те осигуриха ценни пробиви за експанзия на други пазари и ще обявим партньорства с други борси през 2020 г..

Кои са някои от проектите, които ще стартират на Ямайската фондова борса?

Както знаете, първите четири Tokenized IPO, включени в JSE Digital Asset Trading Platform (DATP), бяха обявени наскоро на сцената на JSE Investment and Capital Markets Conference 2020.

Също така нашият портал за интелигентно списъчно ускоряване (SLAP) стартира наскоро, така че издателите вече могат да влизат и да започват да създават своя проспект.

Петте водещи компании са:

Wipay от Тринидад (паричен превод)

БРЕД от Торонто, Канада (Недвижими имоти)

Lotus Energy от Австралия (енергиен сектор)

VeleV Capital от Торонто, Канада (Корпорация за ипотечни инвестиции)

Ценител на културата (CBDMS) от Монреал, Канада (канабис)

Други сектори в процеса включват биологично здраве, публикуване на видеоигри, музика, спорт и копаене.

Наличен е пълният ни списък с предстоящи обяви тук

Имаме ли още дата кога ще стартира първият проект в Барбадос и кои са тези проекти?

Получихме лихва от няколко емитенти с желанието да инициираме тяхното токенизирано IPO на БФБ. Нямаме конкретно време за това стартиране, но всичко се движи напред и очакваме тази година да стартираме на живо.

Вие се намирате в Торонто, Канада, дом на Ethereum и много други вълнуващи блокчейн проекти. Чувствате ли, че базирането извън Торонто е било от полза за Blockstation?

Торонто е дом на много хора, които са талантливи и знаят за блокчейн и капиталовите пазари, плюс това е център на международната търговия. Направихме много фантастични връзки само като се намираме там, където сме, някои от които в момента са в екипа на Blockstation.

През ноември 2019 г. обявихте, че се присъединявате и поемате лидерска роля в Работната група за крипто активи, организирана от IIROC, канадски орган за саморегулиране. Какви са целите на тази организация?

Топката се търкаля в Канада от известно време, подпомогната от излизането на доклада на FATF в средата на 2019 г., който препоръчва глобален стандарт за цифровите активи, включително същите изисквания за AML и CTF за доставчиците на услуги за цифрови активи, както за традиционните финансови институции.

Работна група за криптоактивите на IIROC (CWG) е създаден в края на 2019 г. с цел разработване на регулаторна рамка за крипто активи, като същевременно се обърне внимание на целостта на пазара и защитата на инвеститорите. Той е силно сътрудничество, с представителство от финансови институции и технологични компании от всеки аспект на индустрията – включително член на екипа на Blockstation Линда Монтгомъри.

Участието ни в тази работна група говори за статута на Blockstation като лидер в съвместими цифрови активи за регулирания пазар, особено що се отнася до нашия инструмент ChainWatch AML / CTF. Подходът ни за първи регламент е една от основните причини, поради които получихме писмо без възражение от Комисията за финансови услуги на Ямайка и сме в състояние да продължим напред с JSE.

Радваме се, че сме част от работната група на IIROC и очакваме с нетърпение да използваме нашите успешни партньорства с други регулатори на ценни книжа, за да разработим рамка, която работи за канадския пазар.

Кои са някои от другите проекти, по които работи BlockStation?

Това е 2020 г. – време е регулираните дигитални активи да се превърнат в ежедневна реалност в Канада и САЩ. Въпреки че и двата пазара са предприели бебешки стъпки с известна степен на лицензиране за доставчици на услуги и няколко институции като Fidelity или Bakkt, които правят заглавия, ние просто още не сме там.

В Blockstation смятаме, че е моментът да надградим досегашните регулаторни усилия и да съберем участниците в индустрията, за да демонстрираме как точно може да изглежда пълната рамка за съвместима, пълна екосистема на цифровите активи.

В Канада това означава пилотен пилотен инструмент за търговия с активи, който да допълва и информира усилията на работната група на IIROC. Мога да потвърдя, че вече имаме интерес от редица мотивирани участници в екосистемата, включително брокери, фондови борси и дори депозитари, и сме развълнувани да продължим напред с пилот в собствения си двор.

В Съединените щати работим за представяне на нова услуга, предлагаща изцяло: цялостна поддръжка на брокер и издател за STO в пълно съответствие с разпоредбите за ценни книжа.

Издателите ще се възползват от същите инструменти за разкриване на документация, издаване на токени и управление на жизнения цикъл, като същевременно могат да преформатират своите документи за различни регулатори в различна юрисдикция. За брокерите обаче това е истински променящ играта. След като се качат на борда, те ще имат централизиран достъп до пълната база данни на издателите, пълна с интелигентен механизъм за съвпадение на профила на риска, който ги свързва с възможностите, които най-добре отговарят на техните нужди.

Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за Blockstation?

Blockstation е нещо повече от компания FinTech. Нашият екип носи дългогодишен опит в спазването, управлението на риска и капиталовите пазари. Винаги мислим години напред, за да гарантираме, че технологиите за традиционните финансови институции са готови и изчакват, когато наредбите влязат в сила.

Правим това успешно, като водим обширни и продуктивни дискусии с централни банки, регулаторни органи, фондови борси, попечители, брокери, емитенти и инвеститори от цял ​​свят. Тези колективни данни ни дават предимство и ясна визия в каква посока да поемем при разработването на правилната технология в точното време.

Щастливи сме да имаме страхотен екип с подходящия опит за изпълнение на настоящите и бъдещите си цели и с нетърпение очакваме светла 2020 г. Блокстанция.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner