Германия – лицензът за попечителство на Crypto получава обратно връщане от банките

Германският лиценз за крипто попечителство трябваше да предостави на базираните на блокчейн вериги достъп до основните банкови неща. Въпреки този факт продължават да се появяват истории за компании, които се затрудняват да придобият банкови услуги като проверка на сметки. По-внимателният поглед разкрива някои от причините, поради които германската банкова индустрия все още се противопоставя на приемането на крипто.

Объркване, FUD – лиценз за крипто попечителство

Една от основните причини, поради които германските банки се колебаят да предоставят крипто свързана платформа, се свежда до липсата на яснота в пространството. И крипто фирмите, и институциите имат несигурност и притеснения, свързани с кандидатстването за лиценз за крипто попечителство. Докато Федералният орган за финансов надзор на Германия (BaFin) не изясни тези въпроси, като например какъв вид дейности биха се квалифицирали като крипто попечителство, банките все още ще грешат от страна на предпазливостта.

Например липсва прозрачност около криптообменните операции. Банките са любопитни как функционалности като периоди на залагане и блокиране могат да повлияят на лиценза за попечителство на борсата. Понастоящем законът гласи, че всяка криптофирма с достъп до личните ключове на клиента е попечител.

Крипто лиценз за попечителство

Освен това през март BaFin пусна a насоки заявява, че токени, произхождащи от предложения за маркери за сигурност (STO), могат да бъдат пазени от крипто пазител без използването на банка депозитар. Малко след това регулаторите издадоха допълнителни насоки по отношение на изискванията за управление, ИТ и сигурност, определени за крипто-свързани бизнеси, търсещи лиценз. Важното е, че BaFin заявява, че възнамерява да създаде повече правила, фокусирани върху оперативните рискове в близко бъдеще.

Участие на Stifling Bank

Този подход, който трябва да бъде обявен, е достатъчен, за да запази засега основните странични институции в Германия. Всъщност досега само космическите доставчици, фокусирани върху технологиите, са допринесли за пространството. Банки от следващо поколение, като например SolarisBank, продължават бавно да разпространяват сектора. Solarisbank отвори място в Германия през декември 2019 г..

Solaris чрез начална страница - лиценз за крипто попечителство

Solaris чрез начална страница – лиценз за крипто попечителство

Липса на банково дело

В скорошно интервю, Матиас Уинтър, партньор в Eversheds Sutherland Germany, обсъди как липсата на банкиране е истински проблем пред пазара. Той обясни, че “няма правна причина защо” банките се колебаят да поемат крипто клиенти. Уинтър описа „объркването“ като основното препятствие, което индустрията трябва да преодолее. Освен това той говори за това как банките функционират в помещения за риск срещу възнаграждение и откриването на разплащателна сметка за криптофирма ги оставя изложени на бъдещи регулаторни промени

По-специално, Winter също говори за това как промените могат да повлияят на пазара. Ако или по-точно кога BaFin изясни тези несъответствия, ще има златна треска на пазара. По същество банките ще трябва да придобият фирми за попечителство на крипто, за да получат достъп до технологията възможно най-бързо.

Crypto Storage Deutschland GMBH

За да намерите примери как това объркване на пазара предизвиква хаос в индустрията, не е нужно да търсите по-далеч от Crypto Storage Deutschland GMBH. Тази фирма претърпя истинска борба, когато реши да открие клон в Германия, за да се възползва от новите разпоредби. Ръководителите отидоха в не по-малко от 15 различни банки, преди да успеят да получат основна разплащателна сметка.

Обсъждайки неволите, Stijn Vander Straeten, главен изпълнителен директор на Crypto Storage AG цитира множество трудности, с които се сблъска фирмата му. Straeten описа сценарий, в който се изправяте срещу институционалната банкова ръка. Той обясни, че крипто компаниите не им „правят пари, като искат проверки на сметки“ и като такива по никакъв начин не са приоритет.

White-Label решение за банки

По-специално, Crypto Storage AG признава необходимостта от осигуряване на цифрови активи. Понастоящем фирмата предлага решение с бели етикети за банки, които искат да предлагат услугите на клиентите си, без да поемат рисковете, свързани с нововъзникващите пазари.

Германия се движи напред – лиценз за попечителство на Crypto

Изглежда, че германските регулатори се приближават, макар и бавно, към цифровизацията на пазарите. Всеки ден, който преминава, сигнализира за повече растеж и развитие в блокчейн сектора на страната. Надяваме се, че през следващите месеци BaFin предоставя на банките спецификата, която им е необходима, за да предостави на фирмите достъп до банковите неща. Ако не, Германия рискува да изостане в световната надпревара за токенизация.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner