Комисарят на SEC Peirce публикува предложението за безопасно пристанище на Token – ограничено във времето освобождаване за токени

Тази седмица комисарят на SEC Хестър Пиърс представи ново предложение, наречено Предложение за безопасно пристанище на токените, известно още като Закон за предложените ценни книжа, правило 195 – Ограничено във времето освобождаване за токени („Предложение за безопасно пристанище“). Предложеният регламент ще установи нови правила по отношение на цифровите активи и техните класификации. Като такова предложението може да представлява драматична промяна в политиката на САЩ по отношение на криптовалутите.

Комисар Пърс пусна новото си предложение за безопасно пристанище на реч, проведена в Чикаго на 6 февруари. В дискусията си тя обясни нюансите на предложението за безопасното пристанище. Пърс изложи различни примери защо САЩ трябва да се съсредоточат повече върху регулирането на цифровите активи, които може да не се считат за ценни книжа.

По време на реч, комисарката изложи своята визия за нов курс за съвместими блокчейн проекти, работещи в границите на САЩ. По време на дискусията Пърс посочи липсата на прозрачност около съществуващата в момента таксономия на символите. Тя обясни, че тази непрозрачност е навредила на американския блокчейн сектор по много начини.

Липса на прозрачност

От една страна, подходът на SEC подкопава иновациите в пространството. Много фирми не са сигурни относно следващите маневри на SEC по отношение на класификациите и прилагането. Тази непрозрачност накара стартъпите да търсят по-приятелски брегове, за да базират своите операции.

В допълнение към класификационните проблеми, SEC е участвала в редица громки дела за ICO, което допълнително е огорчило ситуацията. Много от тези компании, които SEC преследва, сега са принудени да върнат всички инвестиционни средства и да платят солени глоби за своите събития за краудфандинг. В някои случаи тези глоби са почти еквивалентни на общата сума, събрана по време на кръга на финансиране на компанията.

Комисар Пиърс смята, че законите за ценните книжа не са подходящи за тази забързана цифрова революция. Освен това тя изрази загриженост, че прилагането на тези закони към нови технологии, като технологията на блокчейн, води до вредно несъответствие. Следователно този твърд и твърд подход към пазара само вреди на икономическите интереси на САЩ в дългосрочен план.

Предложение за безопасно пристанище – нова ера

Комисар Пиърс предлага нов правен стандарт, който да се прилага към проекти, базирани на блокчейн. Предложението за безопасно пристанище би създало прозорец за безопасност, в който всички токени да могат да работят и да се обединяват, без да се задава заплаха от възмездие по SEC за продажба на неоторизирани ценни книжа. По време на този период на „зона за безопасност“ токените ще функционират като SAFTс.

Хестър Прайс чрез Twitter - Правило 195

Hester Price чрез Twitter – Предложение за безопасно пристанище

След като токенът премине периода от време на зоната за безопасност, проектът ще бъде подложен на скандалния тест Howey, за да се види дали проектът отговаря на изискванията за сигурност. В този момент от жизнения цикъл на проекта SEC ще вземе решение за класификацията на маркера, който ще продължи напред. По този начин SEC може да разбере категорично нивото на децентрализация, което проектът притежава, и други важни аспекти, използвани при определянето на класификацията на токена.

Безопасно пристанище – важни подробности

За да може една компания да се класира за статут на Safe Harbor, ще трябва да се придържа към редица строги насоки. От една страна, компанията трябва да докаже, че е изразила добросъвестност по отношение на създаването на работеща платформа. Освен това фирмата ще трябва да покаже, че създадената мрежа работи по наистина децентрализиран начин.

Всички компании, търсещи статут на безопасно пристанище, също ще трябва да предоставят информация на публично достъпен уебсайт. Тук фирмите ще трябва да опишат точно своята самоличност и опит в пространството. Също така трябва да бъдат показани задълбочени подробности относно проекта. Тези подробности включват подробности за функционалността на платформата, специфики за възможностите на маркерите и техническа статистика, предназначението на приходите и изходния код за проекта, ако е наличен.

Ликвидността е важна

Всички проекти, квалифицирани за Safe Harbor, трябва да създават ликвидност на пазара. Тази ликвидност трябва да има няколко различни форми. По-конкретно, разработчиците трябва да позволят на купувачите да продадат своите токени на трета страна. Като такова предложението за безопасно пристанище предвижда редица съвместими борси, специално създадени за тази задача. Компаниите ще трябва да предоставят на своите инвеститори начин да предлагат и продават своите токени чрез тези съответстващи борси.

Важно е, че всички фирми, които искат да се възползват от решението, ще трябва да подадат Известие за разчитане до SEC в рамките на 15 дни след първата продажба на своя токен. Освен това фирмите ще трябва да представят доказателство, че събраните средства наистина са отишли ​​за развитието на въпросната мрежа.

SEC Пробиване

Както беше съобщено по-рано, SEC продължава да търси и преследва ICO, организирани през последните две години. В повечето случаи тези фирми са нарушили действащото законодателство за ценните книжа. При тези сценарии фирмите са изправени пред обвинения за незаконна продажба на нерегистрирани ценни книжа. Освен това SEC започна да предприема репресии срещу фирми за фалшифициране или умишлено манипулиране на техните данни за инвеститорите.

Възможност за отворено писмо чрез уебсайт

Възможност за отворено писмо чрез уебсайт

Наскоро SEC твърди, че основателите на платформата Opporty са нарушили законите за ценните книжа. В отговор на това основателят на фирмата Сергей “Сергей” Грибняк пусна отворено писмо на крипто общността, в която той подробно обяснява защо смята, че фирмата му е несправедливо избрана за пример на пазара. В писмото Грибняк твърди, че изявленията на SEC срещу неговата фирма изключват важни факти и надценяват други случаи.

Всичко за Бенджамините

Грибняк също вярва, че фирмата му е била насочена заради средния си размер. В писмото той заявява, че неговата фирма е избрана, тъй като има „Сравнително малка ICO с по-малко налични средства за съдебни такси за разширено съдебно дело.“  Сега Грибняк се опитва да представи доказателствата си и създаде прецедент в сектора чрез процеса си.

Цялостен подход към пазара

Комисар Пиърс представи много изчерпателен и добре обмислен подход към блокчейн сектора. Използването на SEC гратисен период за безопасно пристанище е точно това, от което пазарът се нуждае, за да продължи по пътя си на широкомащабно приемане. Предложението за безопасно пристанище може да помогне да се стимулира нова блокчейн революция на американска земя. На свой ред САЩ могат да си възвърнат изгубеното позициониране като епицентър на блокчейн в света.

Засега целият блокчейн пазар в САЩ продължава да се бори с остарели разпоредби и объркани законодатели. Надяваме се, че новият подход на комисар Прайс ще запали огъня на иновациите на американска земя.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner