INX придобива и обединява с OpenFinance, създавайки регулирана платформа за търговия за цифрови ценни книжа и криптовалути

Ликвидността е често забелязваното обещание и привлекателност зад цифровите ценни книжа. За да се улесни този потенциал, са необходими вторични пазари, позволяващи платформа, на която инвеститорите могат лесно да купуват / продават такива активи. Една от най-известните секторни платформи от този тип, OpenFinance, току-що беше придобити от INX Limited.

По този начин INX ще може незабавно да разшири потребителската си база, осигурявайки на инвеститорите силно предложение – и да се надяваме, по-добра ликвидност сред дигиталните ценни книжа.

Коментар

Докато финансовите подробности за придобиването не са публикувани, сделката ще види, че всяка компания консолидира платформи – което означава, че INX ще наследи лиценза, държан в момента от OpenFinance.

След като обявиха това придобиване / сливане, представители на всяка компания отделиха време да коментират.

Срамежлива Датика, президент на INX, заявява,

„Цифровите ценни книжа представляват нова еволюция на традиционните капиталови пазари. Има огромни ползи от листването и търговията с цифрови активи спрямо традиционните акции … Openfinance е пионер в това пространство и спечели уважението на Уолстрийт, блокчейн общността и регулаторите в САЩ. Горди сме да добавим тези невероятни постижения към портфолиото на INX – предлагайки на инвеститорите по-голям достъп до ликвидност. “

Джим Стоунбридж, главен изпълнителен директор на OpenFinance, заявява,

„INX и Openfinance споделят една и съща визия за осигуряване на безопасна и регулирана екосистема за изброяване и търговия с цифрови активи. Вярваме, че регулаторният надзор, съчетан с ликвидността, ще превърне цифровите активи в избран финансов инструмент за компании и инвеститори, които искат да получат достъп и да наберат капитал. Консолидацията на две водещи платформи ще бъде катализаторът, необходим за придвижването на тази индустрия напред. “

Минали неволи

Придобиване / сливане от този вид може да е най-добрият резултат за OpenFinance. През последните месеци компанията извика публично, посочвайки, че се нуждае от финансова помощ. По това време платформата посочи, че ще започне да делистира дигитални ценни книжа, хоствани на нейната платформа, освен ако нейните емитенти не се засилят и не заплатят такси за листинг.

Без придобиването от INX, тази статия днес можеше много добре да обсъжда затварянето на определени услуги в OpenFinance. За щастие това не е така и бъдещето сега изглежда по-светло за всяка платформа, която се движи напред, тъй като секторът на цифровите ценни книжа продължава да се развива.

Минали успехи

2020 е неравен път за повечето, включително OpenFinance. INX обаче подкрепи тази тенденция, тъй като през последните няколко месеца компанията имаше различни успехи; основната от които е текущото токенизирано IPO на компанията.

Това събитие за генериране на капитал, което продължава, досега беше успешно. Наскоро покрихме важен маркер в събитието, тъй като INX надхвърли минималния си праг на повишаване – в процеса, отварящ способността на инвеститорите да започнат да използват криптовалути като метод на финансиране.

Част от привлекателността зад това събитие е не само възможността да се използва крипто като средство за покупка, но и самото структуриране на INX токена. Известни като INX Security Token F-1, тези цифрови ценни книжа използват интелигентни договори като вградено средство за осигуряване на регулаторното съответствие на законите KYC / AML и собствеността.

Входящ конкурент?

INX и OpenFinance не са единствените, които са признали необходимостта от вторични пазари в сектора на цифровите ценни книжа. Пионер в индустрията, Securitize, наскоро направи новината, когато придоби собствен брокер / дилър – DTM и Velocity Platform.

Независимо дали разглеждаме сделката INX или Securitize, всеки ще се възползва от ускорен процес за развитие на вторичен пазар. С такива платформи, изискващи лицензиране, което отнема много време, придобиването на вече лицензирана компания може да спести месеци чакане.

INX

Основана през 2017 г., INX поддържа седалище в Гибралтар. Преди всичко екипът на INX работи за разработването на цялостна платформа за търговия, която поддържа не само криптовалути, но и защитни токени и деривати, както и.

Дейността на компанията се контролира от следните лица.

Срамежлива Датика – съосновател & Президент

Алън Силбърт – изпълнителен изпълнителен директор

OpenFinance

Основана през 2017 г., OpenFinance Network поддържа седалище в Чикаго, Илинойс. Преди всичко OFN действа като регистрирана платформа за търговия както за токенизирани, така и за нетокенизирани ценни книжа.

изпълнителен директор, Джим Стоунбридж, в момента ръководи операциите на компанията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner