Alemanya, el darrer país que ha elaborat un projecte de llei sobre el reglament de valors digitals

Des de l’aparició dels valors digitals, les empreses de tot el món han demanat una major claredat reguladora sobre el seu ús. Tot i que els progressos poden semblar lents, diverses nacions, com Alemanya, han atès aquesta crida i ara estan fent passos significatius cap endavant.

Valors digitals

Abans de fer una ullada a alguns dels països que aborden / estableixen un marc que envolta aquests actius, què és exactament una seguretat digital?

En poques paraules, una seguretat digital és un testimoni basat en cadena de blocs, representatiu d’una inversió subjacent. Les inversions subjacents poden tenir moltes formes i formes. Això vol dir que una seguretat digital pot representar la propietat d’una col·lecció, el patrimoni net d’una empresa, la propietat del deute i molt més.

Aquests tokens fan ús de protocols capaços de contractes intel·ligents, que els confereixen trets per assegurar-se que compleixen la legislació tradicional sobre valors..

Tanmateix, a causa del seu ús de tecnologia nova i sovint mal entesa, aquests actius sovint no s’ajusten a les normatives tradicionals imposades als valors. Tot i que poden compartir prou qualitats amb els títols tradicionals per incloure-los en la mateixa classe d’actius, els títols digitals solen requerir un nou marc per donar llum a les àrees greus de regulació actuals. Aquesta manca de claredat ha donat lloc a diversos exemples de singlots legals, ja que les empreses intenten navegar per aigües desconegudes.

Marc alemany

Fa només uns dies, Alemanya es va convertir en l’últim país que va introduir un projecte de llei entorn del tractament dels valors digitals.

Aquest nou projecte de llei vol abordar diversos problemes.

Quin programa adequat s’utilitzarà per substituir les pràctiques actuals d’enregistrament d’escriptures?

Tal com està, l’emissió de qualsevol garantia a Alemanya requereix que es generi una escriptura en paper titulitzada. Això pot funcionar per a valors tradicionals, però, què passa amb les seves noves contraparts digitals basades en blockchain? El projecte de llei proposa establir un nou sistema de llibres digitals, com a mitjà per registrar aquesta informació, i quina millor tecnologia per facilitar-ho que, una vegada més, blockchain?

Qui s’encarregarà de regular els títols digitals per avançar?

Si blockchain s’utilitzarà com a llibre major per registrar la informació esmentada, cal que hi hagi una entitat coneguda que s’encarregui de la seva gestió. En aquest cas, el paper recauria en l’Autoritat Federal de Supervisió Financera

En poques paraules, en aquest projecte de llei es veurien les escriptures de notes de paper substituïdes per un llibre major basat en cadenes de blocs, supervisades per l’Autoritat Federal de Supervisió Financera.

Curiosament, sembla que s’ha suggerit la possibilitat de convertir els títols existents en valors digitals. Una capacitat com aquesta comportaria potencialment nivells de liquiditat més elevats per als valors digitals i augmentaria la velocitat d’adopció.

Tot i que encara s’ha de fer més feina, les factures com la que es descriu aquí són primers passos importants cap a una regulació clara dels valors digitals.

Marc rus

Alemanya no és l’únic país que busca regular els valors digitals de manera adequada. Rússia va començar de manera similar el desenvolupament del seu propi marc, el 2019, després d’anys de reflexió sobre la situació. Tot i que van trigar mesos a passar, finalment es va produir fa poques setmanes.

Aquesta nova llei tracta les criptomonedes, així com la definició de valors digitals. Coneguda com a “actius financers digitals” o “DFA”, aquesta llei descriu un marc en què aquests actius estan totalment regulats. Això implica una supervisió integral, des de la venda, l’emissió i la negociació de DFA.

Tot i que Rússia pot haver-se escalfat amb la idea de valors digitals / DFA, les criptomonedes no han rebut el mateix tractament. Sí, és cert que s’han relaxat les restriccions al voltant de les criptomonedes, però el projecte de llei que aquí es discuteix també prohibeix que s’utilitzin com a forma de pagament, inclosa la compra de valors digitals. Per fer-ho, cal fer el pagament a FIAT.

Igual que Alemanya, es tracta d’un progrés definitiu, amb més feina per fer.

Marc japonès

Aquesta nació insular amb coneixements tècnics va ser una de les primeres a aprovar oficialment la regulació dels valors digitals. En aquest cas, el Japó va establir un nou marc per al tractament d’esdeveniments de generació de capital, com ara l’oferta de valors digitals (DSO).

Un exemple de temes aclarits en aquest marc inclou,

  • Terminologia de la indústria
  • Normes bancàries, inclosos els requisits de custòdia
  • Intercanviar responsabilitats (separació de fons)
  • Multes i sancions per “notícies falses”

El Japó té la sort de beneficiar-se de dues organitzacions autorregulades, encarregades de desenvolupar estàndards i uniformitat de la indústria en els valors digitals. Aquestes organitzacions ho són,

Associació japonesa d’oferta de tokens de seguretat (JSTOA)

Associació de Tokens de Seguretat del Japó (JSTA)

Sens dubte, la popularitat dels esforços basats en la cadena de blocs entre les empreses japoneses va obligar els governs a elaborar nous reglaments, més adequats. A mesura que aquesta tendència continuï, espereu que hi hagi més països que s’adaptin a les indústries en evolució dins de les fronteres respectives.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner