Què és el comerç social?

El comerç social ha augmentat molt en popularitat en els darrers anys. Això és gràcies a la disponibilitat de molts corredors i plataformes de comerç social de primer nivell com Etoro i d’altres, combinats amb un desig creixent d’interacció social en línia. Aquí examinarem exactament què és el comerç social, com iniciar-se en el comerç social i algunes de les maneres en què podria beneficiar el vostre futur de comerç de divises..

Els fonaments del comerç social

El comerç social és un tipus de negociació que permet als comerciants copiar efectivament els moviments del mercat d’altres comerciants. D’aquesta manera, el comerç social pot ser exactament el mateix que el de còpia.

El que fa que el comerç social sigui únic i diferent del comerç de còpia és l’element afegit de la interacció social. Pensar en el comerç social com el comerç de còpia combinat amb les xarxes socials us acostarà a una imatge precisa del que és el comerç social.

Mitjançant la plataforma i el corredor de comerç social, normalment tindreu el poder no només de copiar les operacions d’altres persones, sinó també d’interactuar amb aquests operadors i altres persones a través de la plataforma. Això afegeix una capa dinàmica addicional al procés de negociació, que és la vostra capacitat per comunicar-vos amb altres operadors mentre comercieu.

Com funciona el comerç social

Els principis bàsics del comerç social són que un broker us proporcionarà una plataforma de negociació que incorpora completament una sèrie de funcions. Aquestes funcions inclouen la possibilitat de participar en el comerç de còpies d’altres a la plataforma i també integrar funcions d’estil de xarxes socials. Això significa que podeu seguir altres comerciants, publicar comentaris, missatges i compartir les vostres opinions a través de la xarxa.

Pel que fa al comerç, això encara funciona com una plataforma de negociació de còpia. Normalment escollireu el comerciant que voleu copiar i podeu fer-ho segons la vostra conveniència. L’element afegit aquí és la capacitat d’interactuar amb els altres. Això us permet obtenir una visió més àmplia d’altres usuaris sobre un comerciant en concret o sobre una estratègia que voleu seguir.

El millor exemple d’una plataforma de negociació social totalment integrada és eToro. Sovint se’ls coneix com la plataforma número u de negociació social i de comerç social del món. Això posa de manifest el gran grau de similitud entre els dos estils.

Tot i que, si no voleu col·laborar amb una plataforma de comerç social completament equipada, hi ha altres maneres en què podeu iniciar el comerç social mitjançant MT4 o una altra plataforma de negociació. Això requereix més treball en nom vostre, ja que haureu de recopilar i seguir les dades per separat, però és possible. Metatrader 4, per exemple, té una característica coneguda com a “comerciant de sentiments” que us permet analitzar el sentiment del mercat i com han operat altres persones..

A part d’això, també podeu optar per seguir els senyals de comerç de divises, la informació que recopileu d’altres comunitats comercials o les dades d’un dels molts indicadors de sentiment de mercat que estan fàcilment disponibles. Tanmateix, com a nou comerciant, sovint és molt més fàcil registrar-se amb un corredor de comerç social fàcil d’utilitzar, totalment integrat..

Introducció al comerç social

Iniciar-se en el comerç social no és un procés difícil, tot i que primer haureu de triar en quin tipus de negociació social preferiu participar..

Si es tracta d’una experiència de corredor de negociació social totalment integrada, podreu trobar ràpidament un corredor de negociació social de primer nivell i completar el procés d’inscripció amb ells per començar a cotitzar. També podeu optar per començar a negociar amb una plataforma de comerç de tercers. Moltes d’aquestes plataformes de tercers es poden enllaçar amb el vostre compte d’intermediari original per permetre el comerç social, tot i que primer hauríeu de comprovar-ho amb el vostre intermediari..

Finalment, si sou un comerciant amb més experiència, és possible que vulgueu “construir la vostra pròpia” experiència de negociació social. Amb el suport d’un broker superior, això també és possible. Aquí podeu unir-vos a grups comunitaris comercials com MQL4 si sou usuari de Metatrader. També podeu recopilar dades d’indicadors de gràfics com l’informe COT o l’índex de volatilitat (VIX) per ajudar-vos a decidir la vostra estratègia. També podríeu decidir inscriure-us a un servei de senyals independent que podreu seguir pel vostre compte.

Pros i contres del comerç social

Igual que qualsevol forma de comerç, hi ha punts bons i dolents amb el comerç social en funció de les vostres necessitats. Aquests són alguns dels punts clau que cal tenir en compte:

Pros

  • El comerç social pot ser fantàstic per a aquells que són nous en el comerç. Pot ser una manera perquè els comerciants principiants rebin una bona orientació i informació de comerciants amb més experiència.
  • Podeu obtenir tots els avantatges del comerç de còpies, gràcies a la interacció afegida amb altres usuaris. Això és una cosa que molts senten que aporta un valor afegit i un sentit de comunitat al comerç.
  • El comerç social pot suposar un gran estalvi de temps. Cerqueu un comerciant que vulgueu seguir i copiar i elimineu molt del temps que necessiteu per investigar i col·locar les vostres operacions.

Contres

  • El fet que segueixis els oficis d’altres persones no vol dir que no hagueu de fer la vostra pròpia investigació ni la vostra diligència. Això encara és clau, independentment del vostre estil de negociació.
  • Seguir els oficis d’altres persones, tot i que és probable que siguin comerciants experimentats, us exposa a un risc que pot estar una mica fora del vostre control. Per a això, és important investigar qualsevol comerciant que vulgueu seguir i copiar a fons.
  • El comerç social permet que tothom comparteixi les seves opinions, tant si estan ben informats com si no. Depèn de vosaltres decidir quin consell heu de seguir.

Corredors de comerç social

Hi ha molts llocs que ofereixen l’opció al comerç social. Actualment recomanem el següent:

Etoro – Un broker multiregulat en què confien milions d’usuaris. Són el corredor més popular que ofereix operacions socials. Si voleu obtenir més informació, llegiu la nostra Etoro Review.

Advertiment: Tingueu en compte que tota negociació comporta risc. El 67% dels comptes d’inversors minoristes perden diners en negociar CFD amb aquest proveïdor. Haureu de considerar si us podeu permetre assumir l’alt risc de perdre els vostres diners. Aquest contingut només té finalitats educatives i no és un consell sobre inversions.

AvaTrade – Proporcionen comerç social en criptomonedes, accions, índexs, matèries primeres, bons i ETF. Llegiu la nostra ressenya d’AvaTrade.

XM – Ofereixen comerç social i ofereixen més de 1200 actius per operar. Llegiu la nostra ressenya de XM.

Pensaments finals

El comerç social, ja sigui mitjançant un intermediari i una plataforma de comerç social ben establerts, o mitjançant una àmplia gamma de serveis prestats per tercers que combineu sols, és una manera excel·lent de millorar el vostre entorn comercial. Pot proporcionar-vos opinions, idees i dades que no heu tingut mai en compte, així com racionalitzar tot el procés de negociació per a molts.

Sempre que participeu en la investigació correcta i recordeu d’emprar una prudent gestió del risc, no hi ha cap raó per la qual el comerç social no pugui funcionar en benefici del vostre comerç de divises, CFD o altres actius..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner