Monero sembla col·locar els reguladors amb directrius de llistat, ja que les monedes de privadesa s’enfronten a una batalla ascendent

Tot i que el món s’ha connectat cada cop més, la privadesa ha continuat erosionant-se. Per a molts llibertaris i usuaris de criptomonedes, Bitcoin no ofereix prou privadesa. Per això, les fitxes com Monero (XMR) i zCash (ZEC) han convertit la privadesa en la seva prioritat número u.

Els tokens com Monero fan que les transaccions siguin més difícils de rastrejar mitjançant l’ús de signatures de Ring i adreces invisibles. Aquests mètodes ajuden a amagar les identitats de l’emissor i del receptor. Adopció a gran escala a causa de diversos problemes, com ara:

  • Incertesa reguladora
  • Privadesa en qüestió
  • Augment de la competència

En un esforç per evitar ser irrellevants, s’estan fent esforços que esperem que esborren aquestes pors anteriors.

Llistats compatibles

La incertesa reguladora ha suspès les monedes de privadesa des del primer dia. Com a resultat, els mercats de criptomonedes han vist que diversos intercanvis de gran perfil han decidit retirar els projectes centrats en la privadesa durant els darrers anys. L’ocurrència més freqüent s’ha produït al Japó, ja que els reguladors de la nació han fet un esforç concertat per fer-ho.

En aquests casos, la força més gran d’aquests projectes també s’ha convertit en els seus punts febles més grans. Si aquests projectes han de sobreviure, cal que hi hagi un camí clar cap al futur, en el qual puguin continuar operant mentre es posen els reguladors. Els desenvolupadors han reconegut aquest obstacle i han decidit fer-hi alguna cosa.

S’espera que aquests esforços comportin la finalització i la publicació d’un nou llibre blanc. Aquest llibre blanc, que es completarà juntament amb els desenvolupadors de Monero, Tari Labs i el bufet d’advocats Perkins Coie, es titularà “Els fonaments i la regulació de les criptomonedes que permeten la privadesa”. Com el seu títol indica, aquest nou llibre blanc servirà de pauta per als intercanvis a seguir, i permetrà que els projectes basats en la privadesa es mostrin de conformitat amb la normativa.

Tot i que el llibre blanc encara no s’ha publicat, els primers comentaris de persones implicades semblen prometedors.  Louis Willacy, de Tari Labs, recentment va afirmar, “Tot i que els autors donen suport a les seves conclusions amb una investigació exhaustiva i una anàlisi detallada, la conclusió bàsica del llibre blanc és enganyosament senzilla: les institucions financeres regulades poden complir les obligacions AML quan donen suport a les fitxes de privadesa. Període “.

El llibre blanc, que s’espera que es publiqui en qualsevol moment, és un avantatge potencialment massiu per a Monero, però també per a totes les monedes de fabricació similar..

Coinbase no apareixerà a la llista

Coinbase és un excel·lent exemple de per què el proper llibre blanc és un pas important. Probablement l’empresa més coneguda associada a les criptomonedes és Coinbase. El seu conseller delegat, Brian Armstrong, va compartir recentment els seus pensaments sobre Monero. Va indicar que, tot i que no tindria cap problema que donés suport a l’actiu, això no es produirà tal com està, a causa de la incertesa reguladora als Estats Units..

Armstrong va afirmar, “Les monedes de privadesa són el següent tema, un dels següents a l’horitzó, entre molts. (Els reguladors) estan molt preocupats, de manera que no hem estat capaços d’enumerar-ho almenys de la manera que vulguem per aquests motius. Però crec que amb prou temps i visió, els reguladors s’hi sentiran còmodes. Aleshores, hi haurà una nova qüestió a l’horitzó que els preocuparà “.

Tot i que aquells que esperen veure monedes de privadesa com Monero de zCash aviat apareixeran a la borsa principal, Coinbase, podrien estar fora de sort, amb sort, el llibre blanc pendent serà capaç d’incidir en decisions com aquestes, i, en fer-ho, augmentarà l’adopció de projectes centrats en la privadesa.

No tan privat

Tanmateix, els temors sobre l’ús de monedes de privadesa no sempre són un problema. Mitjançant l’ús de la intel·ligència artificial, el ‘Servei Federal de Supervisió Financera de Rússia’ es troba en ple intentant per desenvolupar una nova eina d’anàlisi. Aquesta eina s’està desenvolupant amb l’objectiu de reduir l’activitat il·lícita, mitjançant el rastreig de transaccions en protocols basats en la privadesa, com ara Monero, Dash i molt més..

La gent recorre a les monedes de privadesa per això, la privadesa. Si elimineu aquest atribut, es perd l’atractiu d’aquestes monedes. Si Rússia realment pot rastrejar monedes, com Monero, altres segurament seguiran el seu exemple, provocant la seva desaparició.

No totes les monedes de privadesa es creen iguals. Alguns utilitzen mesures sospitoses per aconseguir la privadesa, d’altres proporcionen la possibilitat d’alternar les funcions de privadesa, mentre que d’altres són robustes i privades de forma permanent. Independentment de la categoria en què pertanyi una moneda de privadesa, pot tenir problemes.

Competència creixent

Quan pensem en monedes de privadesa, n’hi ha algunes que de seguida ens vénen al cap: Monero, zCash, Dash. Aquesta llista pot començar aviat a créixer, ja que diversos altres projectes implementaran actualitzacions de xarxa.

Una altra batalla, que finalment haurà de lluitar amb les monedes de privadesa, és aquest augment de la competència. Tal com és, són capaços d’existir perquè ofereixen quelcom que les monedes populars com Bitcoin no poden: l’anonimat. Si s’elimina aquest avantatge, per què utilitzar aquests projectes??

Els desenvolupadors de productes com Litecoin (LTC), GRIN i altres, treballen activament per donar suport a la privadesa. Això es fa mitjançant el desenvolupament i la implementació d’una actualització de xarxa coneguda com a ‘Mimblewimble‘.

Tot i que el funcionament intern de Mimblewimble pot ser complex, el seu efecte serà senzill: permetrà a aquests projectes robar usuaris i capçalera dels projectes de privadesa més tradicionals i esmentats..

Mitjançant esperances

Tots aquests punts, bons o dolents, continuaran afectant l’adopció de monedes de privadesa. Tanmateix, hi ha altres factors en joc que poden ajudar a certs projectes a cridar l’atenció dels inversors.

Per a aquells que segueixen els mercats de criptomonedes, tots hem vist què pot fer un esdeveniment “reduint la meitat” per a un projecte. Aquests esdeveniments solen estar associats a projectes que utilitzen protocols de prova de treball, com ara Monero i zCash.

En els darrers mesos, Monero ha vist caure la seva posició dins del mercat fins al 15è, en general. A finals d’aquest any, el projecte pot perdre encara més. Això seria degut a que el rival, zCash, es reduirà a la meitat a la tardor del 2020, reduint dràsticament la taxa d’inflació. Aquest esdeveniment podria convèncer els usuaris de Monero a canviar a zCash en previsió de possibles guanys.

Si això passa, zCash podrà saltar Monero com la moneda de privadesa més popular?

Caiguda lliure

Monero va ser una vegada una de les criptomonedes respectades entre els deu primers. Tot i que pot ser encara un projecte fantàstic i la crema de la crema entre les monedes de privadesa, no ha estat capaç d’agafar la seva posició en els deu primers llocs..

A causa de diverses controvèrsies, com ara les comentades aquí, que impliquen Rússia, Coinbase i la retirada de borses, ara es troba amb una comprensió tènue sobre la 16è lloc a Coinmarketcap.

Malgrat aquesta caiguda entre els rànquings de CoinMarketCap, la participació a la xarxa Monero es manté prop dels màxims històrics quan mesurat per taxa de hash.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner