Invertir a Monero (XMR): tot el que heu de saber

Monero (XMR) va ser una de les primeres monedes de privadesa del món. Aquesta criptomoneda única va ser pionera en múltiples tecnologies per dur a terme aquesta tasca crítica. Avui en dia, la privadesa és més important que mai. En conseqüència, Monero també és una de les criptomonedes més populars del planeta.

Què és Monero?

Monero és la resposta del criptomercat a la manca de privadesa de Bitcoin. Durant molt de temps, la gent va creure que les transaccions de Bitcoin eren anònimes. Actualment, la majoria de la gent entén que no és així. En realitat, hi ha una gran quantitat d’eines i serveis als quals es pot utilitzar desenmascarar la persona que està darrere de determinades transaccions de Bitcoin.

Monero adopta un enfocament diferent al mercat. Aquesta moneda converteix la privadesa en el seu principal component. Aquesta estratègia continua convertint Monero en la primera moneda per a qualsevol persona que vulgui mantenir la seva privacitat dins del sector. De fet, els protocols d’anonimització que es troben a Monero són tan eficaços que la gent els utilitza sovint per ajudar a confondre la propietat d’altres criptomonedes..

Criptografia avançada

Monero utilitza funcions criptogràfiques avançades per assegurar-vos que ningú no us pugui enllaçar amb una transacció de criptomoneda Monero. Curiosament, aquesta tecnologia permet a la cadena de blocs Monero enviar i rebre transaccions d’una manera que no reveli les dades directament als espectadors. Recordeu, la cadena de blocs de Monero també està subjecta a un seguiment en temps real similar a Bitcoin mitjançant exploradors de blocs.

Finestra de comerç de Binance Monero

Binance Finestra de negociació Monero

Els desenvolupadors de Monero van poder realitzar aquesta tasca monumental mitjançant la integració de protocols avançats de fungibilitat. La fungibilitat és una característica fonamental en la majoria de criptomonedes. La fungibilitat és la capacitat d’un bé o actiu d’intercanviar-se amb altres béns individuals o actius del mateix tipus.

Per exemple, la majoria de productes bàsics com l’oli, el blat o l’or són fungibles. Si teniu 1000 galons de petroli, no vol dir que hagueu de rebre el galó exacte que teníeu originalment. Només ha de rebre la mateixa quantitat de petroli perquè té exactament el mateix valor. De manera crucial, l’efectiu és fungible, això és el que fa que sigui tan difícil rastrejar transaccions en efectiu al món real.

Fungibilitat veritable

Monero pren fungibilitat un pas més. Les monedes Fiat, com el dòlar nord-americà, contenen alguna forma d’identificar marques com els números de sèrie. Aquestes dades permeten als governs i a altres parts interessades rastrejar la història d’un projecte de llei en essència. Sempre que l’organització prengui notes del número de sèrie abans d’una transacció, poden confirmar que les notes són exactes en una data posterior.

A Monero, la fungibilitat va un pas més enllà. No hi ha manera de determinar què era Monero en quina transacció. No hi ha números de sèrie i totes les transaccions se sotmeten a un anonimat vigorós. D’aquesta manera, Monero proporciona al món un nou nivell de privadesa que fins ara era inimaginable.

Història de Monero

La història de Monero comença el 2012. En aquest moment, el concepte de monedes privades acabava de començar a entrar al mercat. La gent va començar a adonar-se que “en una economia digital, la privadesa és igual a llibertat”. Com a tal, el viatge de Monero comença amb un projecte diferent conegut com Bytecoin.

Bytecoin

La Bytecoin va ser revolucionària per múltiples motius. Principalment, va ser la primera moneda digital escrita amb una tecnologia anomenada CryptoNote. CryptoNote va combinar diverses claus en una única transacció per fer més difícil determinar qui va enviar a quin lloc. El concepte d’agrupar claus públiques era inèdit en aquell moment. Avui en dia, la tecnologia CryptoNote és l’eix vertebrador de la majoria de criptomonedes basades en la privadesa del mercat.

Tot i que el concepte de Bytecoin va ser un èxit important, hi va haver altres aspectes de l’estratègia de llançament de la moneda que no van anar tan bé. Concretament, hi havia discrepàncies entre els desenvolupadors quant a la distribució inicial de la moneda. Al final, Bytecoin va emetre el 80% de les seves monedes durant el llançament. Aquesta decisió va dividir el camp de Bytecoin i va provocar la creació d’una altra moneda de privadesa: Bitmonero.

En total, el projecte Bitmonero va englobar set desenvolupadors de blockchain d’alt nivell. D’aquests set, només dues de les seves identitats són conegudes pel públic. El principal desenvolupador del projecte és Riccardo Spagni (FluffyPony). L’equip de desenvolupament també incloïa David Latapie, un entusiasta de les criptografies de molt temps. Poc després de llançar la nova plataforma, els desenvolupadors van decidir eliminar “Bit” del títol i anar simplement amb “Monero” com a nom del projecte. En particular, Monero significa “moneda” a Esperando.

Com funciona Monero

Monero és una cadena de blocs de codi obert sense permisos. La plataforma pot romandre privada a causa de la seva capacitat per actualitzar contínuament la seva tecnologia. Curiosament, el programari de Monero s’actualitza cada sis mesos. D’aquesta manera, els desenvolupadors poden introduir avenços criptogràfics. Aquí hi ha algunes de les tecnologies que fan que Monero sigui tan fantàstic:

Signatures de timbre

Les signatures de l’anell són un avenç revolucionari en l’anonimat criptogràfic. Aquest protocol combina la signatura digital del remitent amb la signatura d’altres usuaris. Aquest sistema afegeix 10 signatures a cada grup de transaccions. A continuació, totes les signatures es barregen abans de la seva entrada oficial al blockchain.

Cal destacar que el concepte Ring Signatures continua evolucionant. En el passat, els desenvolupadors experimentaven amb l’alteració del nombre de signatures implicades en aquest procés de barreja. Fins i tot hi va haver un breu període de temps en què els usuaris van poder determinar quantes signatures barrejar de manera transaccional.

Direccions furtives

Una altra tecnologia bàsica darrere de Monero és Stealth Addresses. Aquest protocol publica una adreça que crea automàticament diversos comptes puntuals per a cada transacció. A continuació, la cartera de l’usuari fa referència a una contrasenya coneguda com a clau de visualització per escanejar la cadena de blocs i identificar les transaccions rellevants per a la seva existència..

RingCT

El 2017, l’equip de desenvolupament de Monero va introduir una altra tecnologia que canvia el joc, anomenada RingCT (Ring Confidential Transactions). Aquesta codificació amaga la quantitat exacta d’intercanvis d’usuaris XMR en transaccions abans que estiguin disponibles per revisar-los a la cadena de blocs. Per aconseguir-ho, el protocol introdueix múltiples entrades i sortides en una transacció. Quan es combinen amb adreces furtives i signatures de timbre, les tres tecnologies fan que Monero sigui gairebé impossible de rastrejar.

Escalabilitat dinàmica

Un altre gran avantatge que Monero aporta al mercat és l’escalabilitat il·limitada. L’escalabilitat és la capacitat d’una moneda per gestionar més usuaris en el futur. En el passat, Bitcoin va experimentar problemes d’escalabilitat que van provocar un retard de la xarxa i un augment extraordinari de les taxes. Bitcoin no va poder satisfer les demandes d’escalabilitat en aquell moment per molts motius. Principalment, només pot gestionar blocs de transaccions de fins a 1 MB.

Al revés, Monero no té cap mida de bloc predeterminada. Els miners poden determinar la grandària d’un bloc de transaccions que volen aprovar. No obstant això, recentment, els desenvolupadors van introduir un sistema de recompensa-penalització de blocs. La pena té en compte la mida mitjana dels darrers 100 blocs. Si el següent bloc és superior a aquest total, una penalització redueix les recompenses de mineria d’aquest bloc. Aquesta estratègia està destinada a dissuadir els nodes d’introduir correu brossa a la cadena de blocs.

CryptoNight

CryptoNite revoluciona la forma en què els miners participen al mercat. A diferència de Bitcoin, els ASIC (Circuits integrats específics d’aplicació) són de poca utilitat. Sorprenentment, Monero es pot aprofitar amb rendibilitat tant amb CPU com amb GPU. El mecanisme de consens CryptoNight impedeix la centralització al sector miner. D’aquesta manera, Monero té el potencial de ser més descentralitzat que Bitcoin en el futur.

Múltiples claus

Monero utilitza una combinació de tecles per fer que la seva xarxa funcioni de forma anònima. En concret, Monero introdueix una clau de visualització pública, una clau de visualització privada i claus de despesa tant públiques com privades. Les claus de despesa privada s’utilitzen per crear transaccions sortints. Tot i que les claus de visualització privada permeten als usuaris comprovar la cadena de blocs per verificar que han rebut els seus fons. També necessitareu una clau de despesa pública per verificar la vostra signatura i la vostra clau pública invisible.

Subministrament total XMR

Actualment, hi ha 17.669.037 XMR en circulació. A diferència de la majoria de criptomonedes, no hi ha una oferta total preestablerta de Monero. En canvi, els desenvolupadors van optar per augmentar la quantitat total de monedes un 87% el primer any. Cada any següent aquest percentatge baixa. A aquest ritme actual, passaran 115 anys més fins que Monero dobli la seva oferta actual.

XMR mitjançant CoinMarketCap

XMR mitjançant CoinMarketCap

Com comprar Monero (XMR)

Gràcies al paper destacat de XMR al mercat de la criptografia, és fàcil aconseguir-ne algunes. El primer que heu de fer és registrar-vos a una borsa de renom que operi XMR. Binance és la borsa més gran del món i ofereixen parells comercials XMR en una gran varietat. Haureu de verificar la vostra identitat per entrar a la borsa Binance.

Un cop completat el registre, el següent pas és finançar el vostre compte. Aquesta tasca és fàcil d’aconseguir després d’enllaçar la vostra targeta bancària o de dèbit a la plataforma. Ara podeu començar a convertir la vostra moneda fiduciària a criptomoneda. Bitcoin és la moneda recomanada per operar perquè sempre hi ha parells de negociació BTC per a cada criptomoneda. Ara que teniu BTC, podeu seleccionar el comerç per XMR i, en segons, rebreu el vostre XMR a la vostra cartera de canvi..

Invertir a Monero (XMR): tot el que heu de saber Invertir a Monero (XMR): tot el que heu de saber Invertir a Monero (XMR): tot el que heu de saber
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

Millor per

Operadors avançats

Millor per

Comerciants dels EUA

Millor per

Facilitat d’ús

Comissions de negociació

0,10%

Comissions de negociació

0,16%

Comissions de negociació

0,125%

Promocions

10% de devolució

Codi de descompte: EE59L0QP

Promocions

Cap

Promocions

Cap

Com emmagatzemar Monero (XMR)

Si voleu fer una inversió important en XMR o si teniu previst HODLing aquesta criptografia durant llargs períodes de temps, una cartera de maquinari és la millor opció. Les carteres de maquinari mantenen la criptografia emmagatzemada fora de línia a “emmagatzematge en fred”. Aquesta estratègia fa impossible que les amenaces en línia puguin accedir a les vostres participacions. El Ledger Nano S o els més avançats Ledger Nano X tots dos admeten Monero (XMR).

Monedes de privadesa

Monero va mostrar al món la importància de les monedes de privadesa. En conseqüència, va ajudar a provocar l’explosió de la moneda privada. Cal destacar que n’hi ha més de 63 diferent monedes de privadesa disponibles per al comerç al mercat actualment. Sorprenentment, aquests projectes abasten més de 2.000 milions de dòlars en valor.

Privacitat de reacció de la moneda

Com es podia esperar, no tothom participa amb el concepte de transaccions privades. Recentment, l’IRS va invertir milions en desenvolupament sistemes per ajudar a identificar aquestes persones. Una recent publicació al lloc web oficial de contractació del govern es mostra que la Divisió d’Investigació Criminal (CID) de l’IRS busca contractar diversos contractistes privats per obtenir més transparència en les transaccions de monedes privades.

Monero també ha pres calor a altres regions del món. La setmana passada, els reguladors russos va anunciar el llançament amb èxit d’un prototip de sistema de seguiment de cadenes de blocs que pot desvetllar tant els protocols de seguretat de Monero com els de DASH. Els reguladors van afirmar que el programari era necessari per combatre el tràfic de drogues i altres activitats il·lícites.

Monero en el futur

Tot i que els governs no són grans fans de les transaccions anònimes, encara hi ha un gran atractiu per a aquesta criptomoneda. Fa tres setmanes, en una entrevista amb Peter McCormick, CEO de Coinbase Brian Armstrong va revelar que els reguladors nord-americans van evitar que l’intercanvi cotitzés XMR. Armstrong va citar que altres borses no basades en els Estats Units, com Binance, ofereixen la moneda amb èxit.

En totes les indústries, hi ha una plataforma que pren les necessitats de l’usuari i la situa per sobre de totes les altres preocupacions. A la indústria criptogràfica, aquesta moneda és XMR. Monero continua oferint al món una forma segura i anònima de protegir la privadesa, fins i tot quan els poders del món ho vulguin. D’aquesta manera, Monero assumeix riscos reals per proporcionar als seus usuaris més llibertat i, per això, mereixen un agraïment.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner