Преглед на Ledger Nano S – Сигурен хардуерен портфейл за начинаещи

Ledger има безупречна репутация по отношение на хардуерните портфейли за биткойни. Те имат два продукта и Ledger Nano S е по-достъпното от двете, което е идеално за начинаещия инвеститор в криптовалута, който гледа да не харчи твърде много за скъп хардуерен портфейл. Що се отнася до качеството, функционалността и сигурността, това е сравнимо с Trezor’s Model One но с по-хлъзгав дизайн.

В този преглед ще анализираме дизайна, функционалността и най-важното сигурността.

Какво представлява Ledger Nano S?

Ledger Nano S беше пуснат през 2016 г. и оттогава е продал над 1,5 милиона от тези устройства. Това устройство е изключително компактно и може лесно да се побере в джоба ви, което го прави идеален за пътуване.

Първото нещо, което ще забележите, е, че устройството има надпис, който гласи „vires in numeris“, това е латински за „сила в числата“. Това е във връзка с криптографската сигурност, съдържаща се в устройството.

Той има множество функции за сигурност и е интуитивен за използване.

Това устройство е достъпна опция, за да запази достъпността на сигурността за всеки, който има криптовалута.

Ledger Nano S поддържа над 1000 криптовалути, това включва основни символи като Bitcoin, Bitcoin Cash, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple и много други.

Ledger Nano S: Първо впечатление

Nano S се предлага в опростена опаковка и кутията съдържа самото устройство, 1 микро-USB кабел, ремък за носене на устройство около врата, един ключодържател и ключодържател и лист за възстановяване за записване на семенната фраза.

Преглед на Ledger Nano S - Сигурен хардуерен портфейл за начинаещи

Предимството на това устройство е как не се откроява, тъй като от разстояние повечето хора биха предположили, че това е обикновен USB стик.

Работа с Ledger Nano S

Ако сте начинаещ и нетехнически, тогава не е нужно да се притеснявате. Инструкциите, предоставени в пакета, са прости и ви водят как можете да настроите Ledger Nano S.

Това, което винаги трябва да помните, е да запишете семената за възстановяване на предоставения лист за възстановяване и да ги запазите на сигурно място. Бих препоръчал, където и да го запазите, да изберете да запазите два резервни копия на семето за възстановяване. Аз лично избирам да архивирам както в електронен, така и на хартиен носител. Това означава, че ще трябва да сканирате листа за възстановяване и да го запишете в тайна папка на компютъра си и да се уверите, че не го назовавате с нищо, което е свързано с биткойн, книга или криптовалута. За тези, които не знаят, семето за възстановяване е това, от което се нуждаете, за да получите достъп до средствата си в сценария, когато устройството е повредено или загубено.

Отново, целият процес е прост, свързвате Nano S към вашия компютър, влизате в уебсайта на Ledger и след това инсталирате Ledger Live. Оттам щракнете върху ‘Initialize a new Ledger device’ и сте на път.

Ledger Nano S: Функции за сигурност

Леджър се отнася сериозно към сигурността. Те предлагат CC EAL5 + Security. Какво означава това:

CC: Стендове за общи критерии за оценка на сигурността на информационните технологии. Това се основава на международен стандарт (ISO / IEC 15408) за сертифициране на компютърна сигурност. Когато става въпрос за определен продукт, той трябва да отговаря на основните стандарти на общите критерии.

EAL: Evaluation Assurance Level е класиране по категории, присвоено на ИТ продукт или система, след оценка на сигурността на Общите критерии. Петте нива на EAL са:

  • EAL1 – функционално тестван
  • EAL2 – структурно тестван
  • EAL3 – методично тестван и проверен
  • EAL4 – методично проектиран, тестван и прегледан
  • EAL5 – полуформално проектиран и тестван

Ledger гарантира, че всички техни хардуерни портфейли, включително Nano S, са напълно сертифицирани на пазара, сертифицирани от ANSSI, френската агенция за киберсигурност.

Друг защитен елемент е, че устройството не пристига с предварително инсталиран софтуер – който е инсталиран по време на процеса на настройка. Той е защитен с ПИН и ви позволява да маркирате устройството си и да персонализирате началния екран, за да го направите уникален за вас. Ще инсталирате софтуера Ledger Live по време на процеса на регистрация.

Обобщение

The Ledger Nano S е чудесен начин да скочиш в света на криптовалутата, без да се налага да се похарчиш за по-високите цени Ledger Nano X или дори е конкурент на Trezor Модел T.  Безопасността на това устройство и фактът, че то прилича на обикновен USB стик, прави това устройство популярно сред членовете на криптовалутната общност. Въпреки това препоръчваме на усъвършенстваните инвеститори в криптовалута да вземат предвид Ledger Nano X поради допълнителните функции, които се предлагат в този първокласен продукт.

Щракнете тук, за да поръчате Ledger Nano S

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner