Els bancs tradicionals augmenten els serveis de custòdia dels actius digitals

En les darreres setmanes, hem vist un augment en l’adopció de serveis blockchain, entre els bancs tradicionals. En primer lloc, els bancs amb seu als Estats Units van rebre llum verda per custodiar criptomonedes per part del Oficina del Contralor de la Moneda (OCC).  Ara sabem que un dels bancs més grans de Corea del Sud, KB Kookmin Bank, ja treballa per desenvolupar serveis similars.

Qui hi participa??

Pel que fa a Corea del Sud, el pla és que KB Kookmin Bank comenci a oferir serveis de custòdia d’actius digitals. Es tracta d’un esforç grupal que implica les següents empreses,

Aquesta col·laboració és especialment notable, ja que KB Kookmin Bank no és un banc qualsevol. Actualment són el banc més gran de Corea del Sud. Molts segueixen de prop els moviments realitzats per un banc d’aquesta talla. Tot i que KB Kookmin Bank i els seus socis poden ser els primers a la taula, esperem que altres tinguin lloc en un futur proper.

Ampliació d’actius futurs

Tot i que els serveis inicials se centraran en la custòdia de criptomonedes, es creu que aquest suport acabarà creixent, abastant diversos tipus d’actius digitals. Més concretament, s’espera que amb el temps, aquests serveis de custòdia donin suport als valors digitals.

En el comentari publicat per Hashed, es va tocar aquesta expansió dels actius admesos. Trencat estats que mitjançant aquesta col·laboració, els participants preveuen: “… que la indústria dels actius digitals no només implicarà criptomonedes, sinó també altres actius tradicionals, com ara béns immobles, obres d’art i altres drets reificats que s’emetran i es negociaran en plataformes blockchain”

Tot i que les criptomonedes es beneficiaran primer, el desenvolupament d’aquests serveis de custòdia té el potencial de transformar i iniciar un nou creixement entre el sector dels valors digitals..

Oficina del Contralor de la Moneda

Durant les setmanes anteriors a les notícies sobre KB Kookmin Bank i el seu proper servei de custòdia, vam veure l’alliberament d’OCC d’un carta interpretativa sobre el tema.

En aquesta carta, l’OCC desglossa, no només quins són els actius digitals, sinó també com els bancs poden donar suport al creixent ús. L’OCC va resumir la seva postura afirmant,

“L’OCC reconeix que, a mesura que els mercats financers esdevinguin cada vegada més tecnològics, probablement hi haurà una necessitat creixent que els bancs i altres proveïdors de serveis aprofitin la nova tecnologia i formes innovadores de proporcionar serveis tradicionals en nom dels clients. En proporcionar aquests serveis, els bancs poden continuar complint la funció d’intermediació financera que han exercit històricament en la prestació de serveis de pagament, préstec i dipòsit ”.

Va continuar,

“… concloguem que un banc nacional pot proporcionar aquests serveis de custòdia de criptomonedes en nom dels clients, inclòs mantenint les claus criptogràfiques úniques associades a la criptomoneda. Aquesta carta també reafirma la posició de l’OCC segons la qual els bancs nacionals poden proporcionar serveis bancaris permesos a qualsevol empresa lícita que triïn, incloses les empreses de criptomonedes, sempre que gestionin eficaçment els riscos i compleixin la legislació aplicable “.

Adopció bancària

Quin va ser el primer, el pollastre? O l’ou? Aquest vell refrany es podria aplicar fàcilment al món actual de la cadena de blocs. Aquests bancs tradicionals pugen a bord del tren a causa del recent ressorgiment del sector? O és que el sector augmenta a causa que els bancs s’incorporen. Independentment de la resposta, els signes d’adopció de blockchain dins de les indústries tradicionals són certament positius.

Amb sort, aquest oscil·lació del sentiment entre els bancs continua guanyant impuls, ja que els bancs no sempre han vist els actius digitals de manera positiva. Fa només mesos, informàvem de les dificultats de les empreses alemanyes, ja que els bancs tradicionals els rebutjaven els serveis.

KB Kookmin Bank

Fundat el 2000, KB Kookmin Bank manté operacions a Seül, Corea del Sud. Des del seu llançament, KB Kookmin Bank ha crescut fins a donar feina a més de 25.000, alhora que proporciona als clients a escala mundial accés a serveis de banca comercial.

Actualment, el director general, Hur Yin, supervisa les operacions de la companyia.

Oficina del Contralor de la Moneda (OCC)

L’OCC és un organisme regulador amb seu als Estats Units, encarregat de supervisar els bancs nacionals. Aquesta supervisió es realitza amb l’objectiu d’assegurar serveis financers justos i transparents a tots els clients.

Actualment, el interventor, Brian P. Brooks, supervisa les operacions a l’OCC.

Promo
banner
Promo
banner