Bisq Exchange: Всичко, което трябва да знаете

Обменът на Bisq (известен преди като Bitsquare) се различава от обикновените платформи за обмен на криптовалути. Тази децентрализирана биткойн борса поставя потребителите само на 10 минути от първата им сделка. И всичко това е 100% анонимно. Можете да търгувате почти всяка основна валута или която и да е монета само за минути, без да давате никакви лични документи. Но има много неща, които трябва да знаете, за да направите безопасна сделка и да сте сигурни, че не сте жертва на измама. Честно казано, повечето отзиви, които прочетох, бяха остарели или направо ГРЕШНА информация. Затова реших да направя свой собствен преглед на Bisq или Bitsquare.

Кървещата технология като тази все още е в зародиш. Прочетете този нов преглед на Bitq за обмен на биткойни за 2019 г., за да се регистрирате, да започнете и да бъдете в безопасност.

Bisq размяната е връстник-връстник (P2P) обмен, който обхваща първоначалните стойности на биткойн: децентрализация, анонимност и прозрачност. За разлика от повечето борси, няма централен орган или единична точка на провал, което прави невъзможно „хакване“ (много, много повече за това по-късно). Вместо да мислите за нея като за компания, мислете за нея като за общност.

Разликата между бившия Bitsquare и повечето други конкуренти е, че това е мрежа, в която връстници търгуват директно помежду си. Всичко е с отворен код и 100% прозрачно. Можете да купувате и продавате биткойни за национални валути или други монети, стига и двамата потребители да са съгласни.

Но ако е толкова популярен сред крипто общността, защо толкова много хора все още се съмняват? Ще разгледам всичко, което трябва да знаете за борсата, от протокола за безопасна търговия до таксите, лимитите и общественото мнение.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако търсите по-утвърдена P2P мрежа, прочетете пълният преглед на LocalBitcoins от CryptoPositive. Може да е това, което търсите, но трябва да се научите как да търгувате безопасно.

Contents

Какво представлява Bisq.network (по-рано Bitsquare.io)

Основано от австрийския криптограф Манфред Карер през 2014 г., това е напълно различно животно от това, с което сте свикнали. Целта му беше да запази оригиналния дух на биткойн жив. Биткойнът беше стартиран като средство, което позволява на хората да търгуват, без да се нуждае от централизирана власт, но повечето борси са компании, които разчитат на традиционната финансова система и изискват ID.

Не Bisq.

Вместо да бъде компания, тя е Децентрализирана анонимна организация (DAO). DAO са организации с цифрово кодирани правила, които функционират без необходимост от посредници. На английски това по същество е същото като компаниите, с които сте свикнали, с изключение на това, че техните правила се прилагат цифрово. Компютърът не може да наруши правилата, както може човек. И вместо да има централен орган (като щаб или борд), той се управлява от този набор от цифрови правила и общност около него. Има смисъл?

Най-хубавото при това, че е с отворен код е, че се управлява и поддържа от общността.

Финансова система мем

За по-добро разбиране на DAO и техния потенциал да се променят, добре, всичко, вид … .прочетете тази интересна статия от Coindesk.

Характеристика

Сигурност

Bisq exchange се отнася сериозно към сигурността и проектира системата за максимална безопасност на търговците. Все пак всяка P2P мрежа крие рискове. Тъй като обаче е децентрализиран и Bisq не държи нищо от парите ви, не сте изложени на риск от хакване. Единственото ми предупреждение е да се пазя от възстановявания на плащания (повече за това в често задаваните въпроси).

поверителност

Всичко е 100% анонимно.

Лесна за използване

Можете да започнете да търгувате само за 10 минути.

Монети

Обменът на Bisq поддържа десетки алткойни, включително DOGE, ETH, DASH, ZEN. За пълен списък вижте поддръжка Често задавани въпроси.

Функционалност

С арбитъра е малко сложно, но функционалността е гладка. Транзакциите отнемат много време, макар и в зависимост от опцията за плащане.

Такси

Депозитът и високите такси за транзакция правят търговията малко по-стръмна.

Като цяло

Ако ви е удобно да използвате P2P мрежа и плащате малко висока такса, размяната на Bisq е страхотна. 100% анонимни, децентрализирани и безопасни – звучи като нещо, което криптоманите биха харесали.

Как работи Bisq Exchange?

Вместо да преминава през уебсайт, този обмен се стартира чрез приложение. Позволява ви да започнете да търгувате само за 10 минути! Всичко, което трябва да направите, е да добавите банковата си сметка или да изберете начин на плащане и сте готови за работа. Тъй като това е P2P, НЯМА НУЖДА ДА ПРОВЕРЯВАТЕ НИЩО.

За разлика от други борси, размяната на Bisq не зависи от един доставчик. Банките служат само за прехвърляне на вашата национална валута към другия потребител. Това означава, че никой не отменя, контролира или смесва вашата частна търговия. Той трябва да бъде средство за избягване на всички проблеми с днешната финансова система.

Ето как работи една търговия:

 • Вие решавате, че искате да направите оферта или да приемете такава на пазара и платформата свързва двете ви влюбени птици заедно.
 • След това и двамата потребители трябва да направят депозит от 0,0 BTC плюс сумата на сделката в портфейла. Депозитът е да гарантира, че и двете страни спазват правилата. Използва се като обезпечение, в случай че нещо се обърка.
 • След като нещата вървят напред, депозитът, сумата за търговия и таксата за добив (обяснението по-късно) се поставят в 2-от-3 мултисиг портфейл.
 • Арбитър е избран на случаен принцип (вижте обясненията по-долу), за да сте сигурни, че всичко върви както трябва.
 • Търговията се изпълнява, след като и трите страни се подпишат, че са тръгнали правилно.

** ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕТЕ СИГУРНОСТТА ** – Какво представляват арбитрите ?: Арбитри са доверена трета страна, която гарантира, че сделките вървят правилно. Те са единствената друга страна освен двамата връстници. Сигурността на арбитъра е основен проблем, който компанията приема сериозно. Те са потребители от общността, които гарантират честна сделка. Как Защото те вложиха депозити в мегабукове (2 биткойни!), За да поемат работата. Ако нещо се обърка, спорът се урежда с техния депозит. На 100% сте в безопасност!

Безопасен ли е обменът на Bisq? | Как Bisq предотвратява измами?

Както при всеки обмен между връстници, безопасността е огромна грижа. Обикновено съществува компания, на която потребителят се доверява. Отначало може да изглежда, че P2P мрежата е опасна в сравнение с централизираната борса; обаче е точно обратното. Те всъщност са по-безопасни от традиционния обмен. Ето защо:

 • Bisq Exchange не разполага с БЕЗ ФОНДОВЕ: Вашите средства не се съхраняват никъде в сайта. Това означава, че не можете да бъдете хакнати. Традиционният обмен би съхранил вашия BTC в портфейл на техния сайт. Това означава, че ако хакер или служител получи контрол, парите ви са изчезнали. Вашите средства се въвеждат в портфейла само след като е уговорена сделка.
 • Депозити в случай на спешност: Винаги има риск нещо да се обърка по време на търговията. В случай че това се случи, вие сте застраховани от депозита по транзакцията.
 • Арбитри: Случайни трети страни са избрани за надзор на сделките.
 • Няма единичен възел на повреда: За разлика от традиционната борса, няма обща точка на атака за размяна на Bisq. Това е децентрализирана мрежа. Няма начин хакер да „влезе“, защото няма „вътре“, до който да стигне (и няма нищо за достъп там).
 • Няма съхранена информация: Ако свържете вашата кредитна карта или акаунт към борса, информацията се съхранява в помещението. Ако има хак, тази информация вече е компрометирана. С Bisq информацията ви се съхранява локално и само парчетата се споделят с другата страна, с която имате работа.

Така че, за разлика от традиционните борси или брокери, вие сте много по-сигурни при този вид борса, защото няма какво да се краде. Вместо да си доверите доверието в дадена компания, сигурността се определя от криптографско доказателство.

„Това, което е необходимо, е електронна платежна система, базирана на криптографски доказателства вместо доверие“ – Сатоши Накамото

Какво представляват таксите за депозит Bisq, таксите за арбитър и търговските такси?

Един от основните недостатъци при използването на борсовата платформа Bisq е размерът на капитала, който ви е необходим, за да започнете да правите сделки. Самите такси са високи, но също така трябва да платите голям депозит. Въпреки че ви се връща, просто да имате на разположение.03 BTC ($ 316 | 2-28-18), за да сложите депозит, е досадно. Представете си, че се опитвате да наемете стая за 500 долара на месец, но се нуждаете от двумесечен наем като депозит. Днес стая за 500 долара ви струва 1500 долара. Това е болка.

Таксите са изключително сложни в сравнение с други борси. Ето разбивка:

 • Такса за търговец / производител на такси: Ако добавяте ликвидност на пазара (производител), вие плащате.002BTC или някъде в тази близост въз основа на изключително сложен алгоритъм. Ако отнемате ликвидност (взимач), вие отново плащате мин.002BTC, подчинени на някаква луда формула. В крайна сметка се получава до около 20%.
 • Такси за добив: Ще ви бъдат начислени такси за добив. Това може да достигне до 20 долара дори за малки сделки. Сайтът твърди, че таксата е 003BTC, но всъщност има 3 отделни такси за добив, включени в търговията. Вижте екранната снимка по-долу.

Обменни такси на Bisq

Ето екранна снимка от потребител на Reddit, описваща подробно тяхната търговия.

Така че ще трябва да финансирате търговията със сумата за сделка + депозит + такса (.20%) + такса за добив (.95%). Таксата за добив и депозитът функционално правят малки сделки, НЕ СТИГАТ ВАШЕТО ВРЕМЕ.

Какви са лимитите за търговия на Bisq?

Обменът на Bisq поставя търговски ограничения за всяка сделка с цел сигурност. Това е за възпиране на престъпниците и защита на търговците чрез депозит (например, ако търговията е за 10BTC, тогава депозитът от.03BTC няма да възпре престъпниците). Лимитът се определя от начина на плащане. За по-рискови методи на плащане като SEPA това е 25BTC за сделка. За тези с по-нисък риск като Alipay е 5 BTC. Altcoins са толкова високи, колкото 1BTC.

За първия ви месец търговският лимит е 25% от общия лимит.

За изчерпателен списък на ограниченията вижте Страница с често задавани въпроси за ограничения.

Как да търгувате с биткойн на Bisq

Когато Bisq казва, че можете да търгувате за 10 минути, те са малко оптимистични. И все пак опитът ми беше безпроблемен. Първите стъпки са изключително лесни. Ето какво трябва да направите.

1) Изтеглете приложението

Размяната на Bisq не е централна борса. Това всъщност е клиент, който работи на вашия работен плот. Преминете към Bisq.network и изтеглете приложението, за да започнете.

Приложение за обмен на Bisq

2) Свържете Вашата банкова сметка или Crypto Wallet

Или изберете акаунт във вашата валута, или свържете портфейла си към борсата и след това депозирайте средства в сметката си. Не забравяйте да вземете предвид депозита и таксите за добив, когато обмисляте колко депозирате.

3) Купувайте или продавайте биткойн

Сега, когато парите са във вашата сметка, можете да купувате или продавате валутата си. Не забравяйте да проверите пазарите и да филтрирате всичко по валута. След като изберете оферта, трябва да посочите колко купувате / продавате.

Купувайте и продавайте биткойни на Bisq

4) Сключете сделка и потвърдете

Просто следвайте подканите, дадени ви от софтуера. Той автоматично ще изчисли таксите и ще поиска да финансирате сделката. Оттам нататък трябва да се подпишете, че търговията е извършена успешно.

Рецензии – Bisq Legit ли е? | Обществено мнение

Около Bisq има уникално чувство за общност. В крайна сметка това е DAO. Тъй като няма истински централен орган, всъщност няма кой да се оплаче. Потребителите не го разглеждат като зла корпорация, така че не е обект на същата негативна преса, каквато са повечето.

Като цяло общественото мнение е доста високо и общността се доверява на платформата. Обменът на Bisq определено е легитимен. Има някои легитимни проблеми за услугата (объркващи такси за една), но без отчетени хакове, солиден UX и пълна анонимност по време на безпроблемни сделки, е трудно да не харесате платформата.

Според мен една от основните причини, поради която никой не се оплаква, е, че все още няма толкова много хора, които използват Bisq exchange. Общността е малък, но култов кръг от преданоотдадени, евангелизиращи чудесата на P2P борсите.

Конецът на Bisq Reddit е доста празен

Bisq мем

Само 7 активни читатели: /

R / Bisq е относително тихо. Според Coinmarketcap, 24-часовият обем на търговията е на сянка над $ 26 000 (2-28-18). Това е почти нищо. Само да отбележа, че това не означава, че това е лоша размяна, а все още е в зародиш.

Положителни отзиви

Положителните отзиви се фокусират върху анонимността, лекотата на регистрация, липсата на проверка и P2P естеството на платформата. За тези, които наистина възприемат философията на BTC, това е обменът на избор.

Отрицателни отзиви

Има няколко отрицателни отзива там. Повечето се фокусират върху високите такси и депозити и липсата на ликвидност. Има голям брой хора, които се оплакват от функционалността, но това е така, защото те нямат представа как трябва да работи платформата. За P2P обмен изобщо имаше твърде малко твърдения за измама.

Рецензии на Bisq

Бързото търсене в Google разкрива основната грижа на всички.

Сравнение на обмен: Bisq срещу LocalBitcoins | Коя е по-добрата P2P мрежа

100% анонимен. Няма проверка. Всички видове плащания, които можете да си представите.

P2P мрежите наистина възприемат това, което би трябвало да бъде Bitcoin: децентрализирано и анонимно. Обменът на Bisq може да е най-близък до истинската мечта на Сатоши, но далеч не е единственият peer-to-peer обмен на пазара. LocalBitcoins.com, „Craigslist“ на биткойните е по-голям брат на младата изскочила. Нека ги сравним, за да видим кое е най-доброто място да се скриете зад маската си и да купите малко BTC.

LocalBitcoins с един поглед

LocalBitcoins е основана във Финландия през 2012 г. от Jeremias Kangas. Това е друга, по-голяма мрежа от партньори, която обхваща духа на биткойните. Той е достъпен в световен мащаб и предлага на потребителите възможността да купуват биткойн с ПОЧТИ ПОЧТИ (включително карти за подарък). Недостатъкът е, че обикновено и двамата трябва да се срещнете, за да направите размяна. Все пак има начини да го направите през мрежата.

ВНИМАВАЙ: LocalBitcoins.com е обмен само с биткойни.

 • Тип: P2P борса
 • Основан: 2012 г.
 • Местоположение: Хелзинки, Финландия
 • Потребители: 1 000 000
 • Валути: Биткойн
 • Плащане: Безгранични. Всичко – от банков превод до карти за подарък
 • Мобилно приложение: Android
 • Проверка: Не се изисква от LocalBitcoins.com, но някои потребители може да изискват проверка
 • API: Да
 • Поддържа: добре
 • Репутация на общността: Много добре

Професионалисти:

 • Бърз
 • Всеки вид плащане
 • 100% анонимен

Минуси:

 • Само биткойн
 • Много измами

Глава до глава

Въпреки че и двете са P2P мрежи, те са доста различни. Ето как се подреждат един срещу друг.

 • Такси: Местни биткойни
 • Монети: Bisq
 • Начини на плащане: Местни биткойни
 • Сигурност: Bisq
 • Ликвидност: Местни биткойни
 • Интерфейс: Мия
 • Лесно използване: Bisq

Присъда: Мия!

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЛОКАЛБИТКОЙНИ ако искате да търгувате с биткойн за какъвто и да е начин на плащане. Не забравяйте да внимавате за измами.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ BISQ за по-сигурни сделки с други монети с по-малко начини на плащане (без карти или PayPal).

Често задавани въпроси за Bisq Exchange

Bisq е обмен, обвит в мистерия и нищо подобно на това, с което повечето са свикнали. Така че не е чудно, че наоколо се носеха тонове въпроси, на които трябваше да се отговори. Събрах тук най-често задаваните въпроси за Bisq и ви отговорих вместо вас.

В: Безопасно ли е използването на Bisq Exchange?

A: Да. Фактът, че парите ви никога не се съхраняват никъде, означава, че сте защитени от хакове. Единственият риск е по време на самата транзакция. Арбитрите, големите депозити и забраната на всички „високорискови“ методи на плащане като PayPal ефективно намаляват този риск.

В: Къде се намира?

A: Bisq не е централизиран обмен. Няма централен възел. Това е мрежа от потребители и изцяло с отворен код.

В: Какво означава борса с отворен код?

A: Под отворен код те означават, че кодът е отворен за всички, за да го видят и модифицират. Това не означава, че информацията ви е с отворен код.

Въпрос: Кои монети и валути поддържа Bisq?

A: Обменът на Bisq поддържа почти всички основни фиатни валути и над 100 различни монети. Можеш да видиш пълният списък тук.

В: Приема ли Bisq PayPal?

A: Не, счита се за твърде висок риск.

Въпрос: Какво се случва, ако някой инициира сторниране след освобождаване на парите?

A: Това е доста рядко, но в случай че търговецът инициира възстановяване на плащане от тяхната банка, нищо не можете да направите. Това обаче е почти напълно предотвратимо от протокола Bisq – не позволява лесно таксувани плащания (нова дума?) Плащания, търговски ограничения, които възпират престъпниците, търговски ограничения въз основа на възрастта и т.н..

В: Колко време отнема сделките?

A: Това зависи от начина на плащане. SEPA плащанията са най-дългите (6 дни), а други общи методи за плащане са както следва: Western Union – 4 дни | Депозит в брой – 4 дни | Национален банков превод – 4 дни | Alipay – 1 ден.

Харесвания нехаресвания

Досега опитът ни с размяната на Bisq беше напълно добре, но платформата далеч не е перфектна. Ето някои от харесванията и нехаресванията на CryptoPositive. Мисля, че ще откриете същото, което и аз: ако сте криптоман, който обича поверителността, е страхотно. Ако предпочитате традиционните методи, това е малко страшно.

Харесва:

Лесна за използване

Изтеглете приложението, свържете акаунта си и започнете да купувате след 10 минути. Трябва да си такъв.

Децентрализация

Харесва ми как те остават верни на първоначалната философия на биткойн. Без централен възел няма начин за хакване.

Начини на плащане

Има много лесни опции за плащане, които преминават за 1-4 дни.

Анонимност

Всичко е 100% анонимно и обменът няма никаква ваша информация.

Биткойн мем за търговия

Нехаресвания:

Такси

Графикът на таксите е главоболие и таксите за добив са доста тежки. Обменът на Bisq не е за малки сделки.

Дълги сделки

Завършването на някои сделки може да отнеме до 4-6 дни.

Риск от връщане на сторниране

Обратните плащания са редки, но все пак се случват.

Дали Bitsquare.io (сега Bisq.network) е добра биткойн борса?

Напълно децентрализиран, 100% анонимен и непроницаем за хакерите – Биск ни заинтригува от самото начало. С много опции за валута, набор от плащания, без проверка и лесна настройка, това е чудесно място да се потопите направо и да започнете да живеете оригиналната биткойн мечта. Веднага щом расте до по-ликвиден пазар, Bisq борсата ще бъде страхотна P2P мрежа.

Таксите, времената за търговия и рисковете може да са малко за новите търговци, а липсата на ликвидност е трудна за стомаха. Но потенциалът със сигурност е налице.

Използвайте Bisq, ако:

 • искат да обменят fiat за крипто лесно
 • не се доверявайте на борсите, за да държат парите ви
 • смятат, че транзакциите трябва да са частни

КриптоПозитивна присъда: Той има много потенциал, но се нуждае от повече ликвидност, за да си струва времето.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner