Ripple (XRP) Ръководство: Live XRP / USD Цена и 2020 монети Outlook

Contents

XRP цена на живо: валутна стойност на валутната монета в реално време в щатски долари

Ripple е една от най-големите компании в криптосистемата, тяхната XRP монета е символът, който обичате да мразите.

Ripple, управляван от Ripple Labs (първоначално Opencoin), е платформа и валута. Състои се от протокол за безпроблемно плащане, проектиран като ежедневна мрежа за обмен с ниска комисионна, използваща патентованата от компанията технология, консенсусен алгоритъм Ripple протокол (RPCA). Протоколът за плащане на Ripple се надява да бъде приет и интегриран в съществуващите днешни банки, за да улесни бързите международни транзакции по целия свят, като предоставя услуга за трансгранични парични преводи без триене, за да помогне за изпращането на пари в световен мащаб.

От основателите Крис Ларсен и Джед Маккалеб до настоящия изпълнителен директор Брад Гарлингхаус, този преглед на криптовалутата на компанията Ripple и XRP ще бъде задълбочен за това как желаната монета XRP (в момента класирана на 3 място в общата пазарна капитализация) се използва за представяне и трансферна стойност в мрежата Ripple.

Тъй като потребителската база на Ripple (XRP) продължава да расте с възходящи прогнози за цените, нека прегледаме „другата крипто“.

Какво е Ripple и как работи XRP

Ripple срещу Stellar, xrp срещу xlm, което е по-добре, Ripple (XRP) Vs Stellar (XLM), пулсации xrp срещу stellar xlm

В най-основния си смисъл Ripple може да се разглежда като система за брутен сетълмент в реално време, която заедно със свързаната с нея криптовалута ‘XRP’ е създадена, за да направи паричните транзакции по-опростени и безпроблемни за своите потребители. Проектът стартира още през 2012 г. като средство за предоставяне на глобалната финансова общност на цялостна екосистема за обработка на плащания и парични преводи, която може да бъде използвана от няколко различни организации като:

 • 300 финансови / банкови институции (в 40 държави и 6 континента)
 • Стартиращи компании
 • Собственици на бизнес
 • Потребители

Според техническата документация на проекта Ripple се стреми да замени глобалната платежна инфраструктура, която в момента се използва по целия свят, със система, която е не само „децентрализирана“, но и базирана на отворен код и лесно достъпна за хората, независимо от техния финансов произход. В допълнение към това, използвайки собствената си система за създаване на токени, платформата позволява на потребителите да създават свои собствени крипто и фиат валути. В резултат на тези функции, Ripple е възприет от няколко различни банкови екипи, както и от финансови организации, поради растежа на RippleNet към моментални, надеждни и евтини разходи.

Тъй като ерата на Ripple и XRP продължава, предимствата на RippleNet от скоростта, сигурността, управлението на ликвидността и прозрачността поставят както компанията, така и крипто монетите в уникално положение, предвид хилядите криптоактиви на пазара днес.

Преглед на произхода на Ripple: Кой, какво и кога

пулсация изпращане и получаване на xrp

Преди да можем да влезем във впечатляващото възобновяване на партньорства като American Express, MoneyGram, Santander, PNC, SBI Remit и BeeTech или acknolwedge, че XRP търгува на над 100 пазара и борси, нека се върнем в началото и открием някои от органичните произход на компанията и жетона.

Както някои от нашите редовни читатели може би са наясно, работата по проекта Ripple започна още през 2004 г., когато разработчиците Джед Маккалеб, Артър Брито и Дейвид Шварц се вдъхновиха от децентрализирана платежна система, наречена RipplePay.com, създадена от канадски уеб разработчик на име Райън Фугър. Идеята на McCaleb обаче беше да използва технологията на блокчейн, за да направи гореспоменатата система по-прозрачна, както и да премахне много от неефективността, свързана с екосистемата на Биткойн (като прекомерна консумация на енергия, лоши скорости на предаване и централизация) – (което би по-късно се превръщат в Stellar Lumens (XLM)).

Във връзка с това също се споменава, че за разлика от Bitcoin, всички XRP базирани транзакции се проверяват чрез използване на консенсусно гласуване в общността, вместо потребителите да разчитат на миньори, които да осветяват своите транзакции.

През 2012 г. екипът на основния разработчик на Ripple посрещна Крис Ларсен, който след това поиска от Fugger да предостави на екипа му необходимото разрешение за продължаване на работата на RipplePay.com и трансформиране на платформата в пълноценна криптовалута и парична система. Тези разработки спомогнаха за създаването на OpenCoin – организация, която по-късно ще бъде прекръстена като Ripple Labs.

По това време Ларсен и сътрудничество също започнаха да отделят много време за създаването на това, което сега познаваме като протокол за пулсиращи транзакции (RTO), система, която позволява на потребителите да улесняват незабавни трансфери, независимо от тяхното физическо местоположение. За да бъде малко по-конкретен, протоколът е съвместим с редица цифрови валути, както и с други носители на активи. Екипът програмира основната рамка на RTP по такъв начин, че разчиташе само на централна книга, която да се администрира непрекъснато от няколко различни сървъра за целите на проверката на транзакциите.

Освен това, за да помогне за по-бързата обработка на отделни транзакции, екипът зад Ripple разработи криптовалута, наречена XRP, която е създадена, за да помогне на потребителите да преместват средствата си по много рационален начин. Ако това не беше достатъчно, Ripple също свързва Биткойн с родното си състояние, като по този начин позволява на крипто ентусиастите да използват платформата за изпращане на плащания директно във всеки BTC портфейл по техен избор.

Всичко това по същество би се оформило в днешния RippleNet, който е глобалната мрежа за плащания на Ripple. Ето как работи:

През първата половина на 2013 г. Ripple Labs обяви пускането на референтния сървър и клиент на своята платформа като софтуер с отворен код, като по този начин позволи на независими разработчици да допринесат за осигурения бъдещ напредък на Ripple. Не само, че в началото на 2014 г. основният екип за разработчици на Ripple вече беше започнал да пренасочва фокуса си върху банковия сектор, за да се опита да замени съществуващите, остарели системи, които много банки все още използват до този ден, за да улеснят своите ежедневни транзакции. В тази връзка, само няколко месеца по-късно, базираната в Мюнхен Fidor Bank стана първият основен финансов субект, който прие протокола за пулсиращи транзакции (RTP). Тази новина скоро бе последвана от думата, че базираната в Ню Джърси Cross River Bank и базираната в Канзас CBW Bank също са последвали примера.

До края на 2014 г. Ripple, който иска да се превърне в най-достоверната глобална мрежа за плащания в света, обяви няколко забележителни партньорства с големи играчи като Western Union, Австралийската банка на Британската общност, Кралската банка на Канада и Earthport, глобална платежна услуга, свързана с компании като Bank of America и HSBC. Следващата година обаче Ripple Labs е глобена с общо 700 000 щатски долара от Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) заради определени нарушения, свързани със Закона за банковата тайна. В резултат на наказанието, хората от Ripple бързо продължиха да добавят няколко модула за мониторинг на AML към своя протокол, за да го направят напълно съвместим със съществуващите американски финансови закони.

През последните 2-3 години Ripple Labs се разрасна доста експоненциално, като офисите на организацията сега присъстват в редица различни страни като Австралия, Обединеното кралство и Люксембург.

Ето подбрано изображение на всички инвеститори в Ripple Labs от 2013 до 2016:

пулсации-лаборатории-инвеститори

Ключови точки, които си заслужава да се имат предвид

Когато говорим за екосистемата Ripple, местните транзакции се появяват само когато потребителите улесняват транзакции с криптографски подпис чрез XRP или уникална фиатна валута по техен избор. Във връзка с това трябва да се отбележи, че всички транзакции с цифрови активи на XRP се наблюдават с помощта на системата за вътрешна книга на Ripple, XRP.

XRP е децентрализиран дигитален актив с отворен код, създаден за плащания ~ официален уебсайт Ripple.com

Откакто трансграничната рамка на Ripple беше използвана от няколко банки по света, все повече хора започнаха да гледат на крипто-активирани технологии с по-отворен ум.

Благодарение на постоянно нарастващото приемане на Ripple в широк спектър от основните финансови домейни, голям брой инвеститори и търговци започват да се доверяват на платформата. И докато сме на забележителните теми, които представляват интерес за екосистемата Ripple, нека залепим това твърдение там, тъй като това е една от най-големите точки за макроразговори относно дебата Ripple срещу XRP, която ще разгледаме по-долу.

ripple-xrp-centralization-brad-garlinghouse-quote

Пулсации и копаене

За разлика от други популярни криптовалути като Bitcoin, Ethereum и Monero, XRP не може да бъде добиван. Това е така, защото докато BTC и други подобни цифрови активи използват майнери за обработка на техните собствени транзакции, трансферите, свързани с Ripple, се улесняват чрез използването на общосистемна рамка за консенсус на потребителите (което всъщност прави концепцията за добив безполезна).

Освен това трябва да се отбележи, че при създаването си, основният дизайнерски екип на Ripple създаде само 100 000 000 000 XRP – цифра, която не се колебае оттогава, въпреки продължаващите оплаквания от общността относно същото. Освен това се споменава, че след пускането на XRP редица хора критикуваха как се разпределя валутата, като основателите запазиха 20 процента от всички XRP токени.

И накрая, поради нейния „нулев потенциал за добив“, редица крипто ентусиасти призоваха цифровата валута да бъде твърде централизирана. Не само това, но гореспоменатият факт също така ограничи цялостното използване и растеж на проекта в някои отношения.

Какво отличава XRP от другите първокласни криптовалути?

За разлика от биткойните, Ripple се поддържа от пълноценна парична екосистема, която може да се използва за широк спектър от цели. По същия начин, в сравнение с Ethereum (платформа, предназначена предимно за изчислителни цели), Ripple се занимава изключително с финансови функции като парични преводи, трансгранични такси и т.н. Това е причината, поради която Ethereum, EOS, Bitcoin не са приети от банките институции – тъй като им липсва основната инфраструктура, необходима за обработка на обемни парични трансфери.

Какво представлява Ripple Transaction Protocol и кой го контролира?

Ripple Transaction Protocol (RTP) е цифрова рамка, чрез която се извършват всички парични процеси на Ripple. Това е в ярък контраст с други криптовалути, които използват алгоритъм на консенсус за блокчейн, за да улеснят / обработят своите транзакции.

Докато сме по темата, би било полезно и за нашите читатели да разберат, че всички транзакции, извършващи се в рамките на екосистемата Ripple, изискват определено ниво на съществуващо доверие, за да продължат. Това означава, че ако двама потребители вече не са установили връзка на доверие, въпросният tx ще остане в неизвестност, докато се установи линеен път, включващ всички асоциирани страни. Гореспоменатата концепция е заимствана от ислямските банкови принципи, при които цялата размяна на пари се извършва чрез използване на взаимни отношения на доверие, вместо да се начислява лихва на другия човек.

Сега, говорейки за това кой контролира Ripple, бърз поглед върху основната инфраструктура на проекта, можем да видим, че проектът е далеч по-централизиран в сравнение с множество други криптовалути. Това е така, защото Ripple Labs все още запазва водеща роля по отношение на развитието на XRP. Не само това, организацията притежава и основен дял от всички XRP, които в момента са в обращение днес.

XRP: задълбочен поглед на Ripple Cryptocurrency Coin Look

В най-основния си смисъл XRP може да се разглежда като криптовалута, която задвижва екосистемата Ripple. В това отношение перфектно аналогично сравнение би било това на платформата Ether и Ethereum.

По отношение на стойността на XRP, цената на валутата се определя просто от това колко хора (във всеки един момент от времето) намират актива за полезен. Също така, благодарение на невероятната полезност на Ripple като платформа за финансови услуги, редица утвърдени банки започнаха да възприемат технологията, за да подобрят цялостната си ефективност. Това помогна да се стимулира цената на XRP и му даде пазарна сила, на която в момента се радват много малко други цифрови валути.

Както бе споменато по-рано, още при стартирането на Ripple, основният екип за разработчици на проекта създаде общо 100 000 000 000 XRP, които трябваше да бъдат използвани за всички цели, свързани с транзакциите. Също така, за разлика от други криптовалути, XRP не може да бъде унищожен, но предлагането на общата му циркулация може да се увеличи – обаче, не се планира да се прави такова нещо в скоро време.

От гледна точка на придобиване можем да видим, че подобно на повечето други криптовалути на пазара днес, XRP също може да бъде закупен от редица различни борси и платформи за търговия с едно натискане на бутон. По същия начин съхраняването на XRP също е доста лесно и може да се направи с помощта на редица различни решения за портфейли.

Какви предимства предлага Ripple?

Основно осиновяване: В момента Ripple е подкрепена от цял ​​набор от основните финансови институции и доставчици на плащания, включително HSBC, Western Union, CBA и Royal Bank of Canada. Това поставя Ripple в уникална позиция на общоприето приемане, на която в момента се радват няколко други цифрови валути.

Регулаторна зелена светлина и универсалност: От самото начало Ripple отдава голямо значение на създаването на основната си рамка в съответствие с регулаторните изисквания на различни финансови агенции по целия свят. За да разберем по-добре сценария, можем да видим, че Ripple може да се използва за генериране на персонализирани жетони, докато XRP може да се търгува срещу множество цифрови стоки, като например често пътуващи мили, минути на мобилен телефон и т.н..

Ниски разходи за Tx: В сравнение с много от свързаните с него крипто предложения, Ripple притежава множество предимства на ниша (като ниски такси за транзакции, свобода на плащане и глобална наличност), които го правят уникален. Не само това, но XRP е и един от най-бързите цифрови активи на пазара днес (което е и причината, поради която валутата е приета от толкова много банкови институции.)

Недостатъците на монетата XRP

Крайна доставка: Един от най-големите проблеми на Ripple е крайното му предлагане – което в момента е ограничено до границата от 100 000 000 000. И въпреки че основната подкрепяща общност на проекта многократно призовава за увеличаване на предлагането на валута, екипът на разработчика на Ripple има време и отново отказва да създаде още XRP – нещо, което е довело до създаването на определени проблеми с дефлацията / свързаните с доставките с проекта.

Централизация: Както споменахме по-горе, огромните 20% от общото предлагане на XRP принадлежат на основателите на Ripple. На всичкото отгоре Ripple не може да бъде добиван, аспект, който се счита за един от най-големите недостатъци на първокласния актив.

Минали проблеми: В миналото Ripple Labs се е сблъсквала с правни действия от регулаторни органи като FINCEN. Например, трябва да се отбележи, че през 2015 г. правителствената агенция глоби Ripple Labs с огромна сума от 700 000 долара за нарушаване на Закона за банковата тайна. По същия начин Ripple също беше съден миналата година за предполагаема измама, свързана с ICO схема.

Липса на прозрачност: Основен проблем с Ripple е, че XRP транзакциите могат да бъдат замразени от системата. Пример за това е, когато преди няколко години съоснователят Джед Маккалеб се опита да ликвидира своите притежания XRP на стойност 1 милион долара – действие, спряно от трета страна. Този епизод не само остави лошо впечатление за глобалната крипто общност (по отношение на общата полезност на XRPs), но също така доведе до това, че много хора твърдят, че идеята за транзакция, спряна от трета страна, противоречи на самата основа на това, което blockchain технология и крипто стойка за.

Как работи Ripple?

Тъй като широко разпространената популярност на Ripple продължава да нараства, все повече и повече институции започват да използват XRP като посредник в своите обменни валути. Това е така, защото цял набор от различни финансови активи не могат да бъдат заменени директно взаимно. Вместо това те трябва да се търгуват чрез използването на щатския долар – който служи като посредник за улесняване на суапа. В това отношение Ripple изпълнява същата функция, но на разходи за обработка, които са значително по-ниски от базирани на щатски долари tx.

Освен това, както беше споменато в по-ранен раздел, сега Ripple се използва и от много международни банки за ускоряване на техните трансгранични транзакции. За да изясним въпроса, можем да видим, че Ripple в момента може да се похвали с TPS скорост от четири секунди на транзакция. Тази цифра е не само много по-висока в сравнение с други подобни цифрови валути, но също така е много по-бърза в сравнение с TX капацитета на различни традиционни банкови системи.

И накрая, екосистемата на Ripple е проектирана по начин, който позволява на потребителите да създадат свои собствени персонализирани токени, подкрепени от XRP.

Безопасност: Използването на XRP наистина ли е сигурно?

Направо през вратата трябва да стане ясно, че всяка парична система, която разчита на компютър или друга цифрова платформа, никога не може да бъде 100 процента в безопасност. По отношение на Ripple обаче можем да видим, че технологията използва редица протоколи, които я правят изключително сигурна – до такава степен, че много банки са решили да се откажат от използването на техните natve tx системи в полза на blockchain tx платформата на Ripple.

Също така, от самото начало за глобалната крипто общност беше съвсем очевидно, че Ripple е проектиран предимно да работи в рамките на съществуващите финансови закони днес – което всъщност означава, че платформата отговаря на същите разпоредби, както конвенционалните банки и доставчици на плащания трябва да се придържат.

И накрая, през последните 4-5 години редица ентусиасти на дигиталната валута пренебрегнаха Ripple, че са твърде централизирани. Това е породило много страхове, че проектът всъщност може да бъде просто поредната сложна понци схема или измама. Въпреки това, тъй като Ripple се придържа към различни финансови разпоредби на главния капитал от първия ден, този разказ не успя да събере някакъв реален импулс.

Пулсации срещу биткойн

Въпрос, който много начинаещи крипто инвеститори и технологични ентусиасти изглеждат често, както е, „Ако Ripple е много по-напреднал от BTC, как така използването му все още е доста ограничено в сравнение с водещия криптокойн?“. Простият отговор е, че Bitcoin и XRP изпълняват две напълно различни функции. Например BTC е предназначен да служи като SOV, който може да се използва и за финансови транзакции. Ripple обаче е по-скоро консолидирана платформа за финансови услуги, която прави tx’s по-бърз, рационализиран и защитен за своите потребители. С това казано, простотата на Биткойн е това, което го прави по-привлекателен за много инвеститори пред други водещи цифрови активи като ETH, EOS, ADA и XRP.

От гледна точка на осиновяването, Ripple е изправена пред доста битка, защото много доставчици все още предпочитат да използват BTC поради пазарната си репутация и общата лекота на използване.

Както стоят нещата, броят на търговците, които използват BTC, далеч надхвърля тези, които използват XRP.

Как е XRP като инвестиционно средство?

Докато много хора продължават да се запасяват с BTC и ETH, защото смятат, че тези активи ще продължат да се умножават по стойност, докато се движим в бъдещето, въпросът дали XRP може да се използва за подобни цели също набира голяма скорост през последните години.

Въпреки че XRP не гарантира никакви печалби, фактът, че нейната родителска платформа (Ripple) става все по-популярна сред цял набор от основните финансови институции, поставя валутата в уникално положение на рентабилност, отколкото другите крипто монети в момента не се радват.

Освен това, благодарение на цялостната гъвкавост на мрежата Ripple, все повече компании намират нови начини, по които да използват технологията. Това изведе XRP в сферата на най-търгуваните криптовалути в света.

Текущи партньорства с Ripple Company

В този раздел ще разгледаме подробен списък на всички финансови институции, които понастоящем са част от RippleNET – разнообразна екосистема, състояща се от централни / частни банки, фирми за парични преводи, посредници и доставчици на плащания, които използват една или повече от Ripple’s системи за преводи (т.е. xRapid, xCurrent и xVia). Тези платформи са тествани доста задълбочено и много независими изследователи са открили, че те са очевидно по-добри от протокола SWIFT по отношение на:

 • Време на транзакция
 • Такси за обработка
 • Несигурност при изпълнението на транзакцията

За онези наши читатели, които може да не са наясно какво е SWIFT, може да се разглежда като мрежа за съобщения, която в момента се използва от широк кръг банки / финансови институции за изпращане и получаване на информация (както и пари) от взаимно.

Освен това се споменава, че всички субекти, които в момента са част от RippleNET, могат да използват мрежата, за да улеснят своя intl. транзакции по силно рационализиран начин.

По отношение на някои от банките, които в момента използват различните трансгранични услуги на Ripple, включват утвърдени играчи като Standard Chartered, RBC, SBI, Axis и RakBank от ОАЕ. Освен това редица корпоративни гиганти (като Accenture, Deloitte, Santander, UBS, UniCredit) също използват рамката на Ripple, за да направят вътрешните си транзакции по-гладки и безпроблемни..

По-долу е даден подробен списък на всички банки, подписали партньорство / споразумение с Ripple:

(i) Северна Америка и Канада:

 • American Express
 • Стандартна чартърна
 • Банката на Америка Мерил Линч
 • PNC финансови услуги
 • Куаликс
 • Корпоративен федерален кредитен съюз Catalyst
 • Кредитен съюз Star One
 • CBW банка
 • Cross River Bank
 • Кралска банка на Канада
 • DH Corporation
 • Канадската имперска търговска банка
 • Скотиябанк
 • Банка на Монреал
 • ATB Financial
 • TD Bank Канада
 • Салдо

(ii) Обединеното кралство, Испания, Франция, Германия и други по-малки европейски нации:

 • Междубанкова
 • Euro Exim Bank
 • Банка на Англия (Централна банка)
 • HSBC
 • Barclays
 • Витес
 • Кралска банка на Шотландия
 • Credit Agricole
 • Натиксис
 • Банко Сантандер
 • BBVA
 • Banca Intesa Sanpaolo
 • УниКредит
 • Reise Bank
 • Банка Фидор
 • Rabobank
 • Erste Group AG
 • UBS
 • Credit Suisse
 • Нордея
 • Skandinaviska Enskilda Banken AB
 • Akbank

(iii) Близкия изток – Израел, Кувейт, Ливан, Саудитска Арабия,

 • Банка Leumi Le-Israel
 • Национална банка на Кувейт
 • Кувейтска финансова къща
 • Банка Dhofar
 • Парична администрация на Саудитска Арабия (централна банка)
 • Първа банка на Абу Даби
 • RakBank
 • Al Rajhi Bank

(iv) Азия – Сингапур, Тайланд, Виетнам, Индия, Индонезия, Япония и Южна Корея

 • DBS Group
 • OCBC банка
 • Обединена отвъдморска банка
 • Сингапурска борса
 • Крънгсри
 • Банка на Тайланд (Централна банка)
 • Банка на Индонезия (Централна банка)
 • Сиам търговска банка
 • Банка Cargills
 • Банка Котак Махиндра
 • IndusInd Bank
 • Axis Bank
 • Да Банка
 • Банка Файсал
 • Банка Шанхай Huarui
 • Woori Bank
 • SBI Holdings
 • Финансова група Mitsubishi UFJ
 • Банка Фукуи
 • Star Bank
 • Банка Аомори
 • Банка Ашикага
 • Awa Bank
 • Банка AEON
 • Банка Сеншу Икеда
 • Iyo Bank
 • Oita Bank
 • Банка Орикс
 • Gumma Bank
 • Keiyo Bank
 • Банка Сан-Ин Годо
 • Банка Сикоку
 • 77 Банка
 • Банка Shimizu
 • Juroku Bank
 • Централна банка Шинкин
 • Банка Shinsei
 • Hachijuni Bank
 • Банката на Йокохама
 • SBI Sumishin Net Bank

(v) Австралия и Нова Зеландия

 • ANZ
 • Westpac
 • Австралийска банка на Британската общност
 • Macquarie Group
 • Национална Австралийска банка

След като изброихме по-голямата част от банките, които в момента използват RippleNET, нека разгледаме някои от основните доставчици на плащания / парични преводи, които също са пренесли съществуващите си системи в една от трансграничните платформи за плащане на Ripple. Някои от ключовите имена включват:

 • American Express FX Международни плащания
 • InstaRem
 • ИзпратиПриятел
 • Beetech
 • Виамерикас
 • Транспайго
 • UniPAY
 • Money Gram
 • Zip Remit
 • Itau Unibanco
 • Western Union
 • Обмен на ОАЕ
 • TransferGo
 • SBI Remit
 • FlashFX
 • Земно пристанище
 • Mercury FX
 • Cambridge Global Payments
 • Финастра
 • Дейвис + Хендерсън (D + H)
 • Finablr
 • LianLian Pay
 • IDT
 • GoLance
 • AirWallex
 • Dlocal
 • TAS Group

Ripple: Кратък график на XRP Coin

Ripple срещу Stellar, xrp срещу xlm, което е по-добре, Ripple (XRP) Vs Stellar (XLM), пулсации xrp срещу stellar xlm2011 г. – Произходът

Въпреки че не се знае много за това как са се събрали Артър Брито, Джед Маккалеб и Дейвид Шварц, добре документиран факт е, че гореспоменатите лица са се натъкнали някъде през пролетта на 2011 г. През годината тази малка групата продължава да работи по разработването на основната рамка на XRPs.

2012 (август) – Ларсен се присъединява към екипажа

През август 2012 г. към McCalen, Britto и Schwartz се присъединяват известен разработчик и ентусиаст на блокчейн на име Крис Ларсен, който преди това е работил за редица успешни финтех проекти като E-Loan и Prosper.

2012 (октомври) – Fugger дава разрешение

Няколко месеца след като Ларсен се присъединява към Ripple (по това време не е известен с това име), екипът се обръща към Райън Фугър – създател на оригиналния уебсайт RipplePay през 2004 г. – за да продължи работата на разработчика върху неговото въображение. Fugger се съгласява да подкрепи новия проект и по този начин стимулира създаването на нова фирма, наречена OpenCoin.

2013 (февруари) – Промоциите започват

През втората половина на февруари 2013 г. OpenCoin започва да се рекламира на Bitcointalk.org (популярен крипто уеб портал). Промоционалната кампания продължава няколко месеца, като условията на сделката са доста прости – всички нови абонаменти получават 1000 XRP.

2013 г. (март – май) – Финансиране и растеж

През първата половина на 2013 г. Ripple продължава да прави вълни по целия свят. Това е така, защото за период от 2-3 месеца фирмата е в състояние да събере значителна сума пари от редица утвърдени ангелски инвеститори като:

 • Pantera Capital
 • Андресен Хоровиц
 • Lightspeed Venture Partners
 • FF Angel LLC
 • Обширни предприятия
 • Фонд за биткойн възможности
 • IDG Capital Partners
 • Google

Освен това трябва да се отбележи, че по време на периода на финансиране на ранните операции на Ripple, Ripple Labs по същество е дал определен процент от собствеността на компанията на различни инвеститори, които са показали доверие в проекта.

2013 (Q3) – OpenCoin променя името си официално

Като част от Money 2020 Expo 2013, представители на OpenCoin обявяват, че тяхната фирма официално променя името си от OpenCoin на Ripple Labs. Ходът, отзад, се оказва невероятно PR решение, тъй като терминът Ripple вече се превърна в синоним на крипто индустрията.

2013 (ноември) – Обявено е ново сътрудничество

През последната седмица на ноември Ripple Labs решава да си сътрудничи с инициативата Georgia Tech’s Computing for Good (C4G).

2014 (януари-март) – дневният обем на XRP продължава да се увеличава

През първата половина на 2014 г., пропускателната способност на транзакциите на XRP продължава да се увеличава, като много борси отчитат дневния обем на валутата в размер на около 40 милиона долара.

2014 (октомври-ноември) – Нарастването на популярността продължава

Благодарение на невероятните технологични възможности на Ripple, платформата продължава да става все по-популярна по целия свят. Не само това, много разработчици започват да забелязват проекта и да популяризират неговия потенциал в глобалния финансов сектор. По подобен начин, през втората половина на ноември, Ripple започва да представя технологията си на различни банкови институции и доставчици на парични преводи.

2015 г. (март) – избухва спор

При внезапен обрат на събитията Ripple Labs ограничава Джед МакКейлъб (един от съоснователите на Ripple) да продава личните си XRP притежания. Като цяло се съобщава, че Джед се е опитал да разтовари общо 100 милиона XRP на неидентифицирано лице за значителна сума от 1 милион долара.

За да спре продажбата да премине, Bitstamp решава да замрази своите USD жетони в портфейла на Jed.

2015 (април) – Разширяването продължава

Благодарение на непрекъснато нарастващата популярност на Ripple, проектът продължава да разширява дейността си и да създава нови офиси на места по целия свят. През април Ripple Labs открива нов изследователски център в Сидни, Австралия, за да увеличи своя R&D усилия в голям смисъл.

2015 (септември) – Възходът на XRPChat и падането на XRPTalk

В рамките на един месец XRPTalk – независима платформа, която предостави на ентусиастите на Ripple възможност да се съберат и обсъдят / обсъдят новини, свързани с XRP (без негатива, който обхвана Bitcointalk.org) – се изключва. Проектът е въображение на човек, посочен като Hurukan. До края на месеца форумът вече не е онлайн и нов проект, наречен XRPChat, започва да набира сила сред глобалната крипто общност. Подобно на своя предшественик, XRPChat също така предоставя на потребителите си форум за обсъждане на широк спектър от въпроси, свързани с Ripple, XRP и протокола Interledger.

2016 г. (януари) – Garlinghouse поема

През втората седмица на януари Ripple официално представя Брад Гарлингхаус като нов изпълнителен директор. По-рано Гарлингхаус е бил главен изпълнителен директор и председател на Hightail, а преди това е заемал високопоставени позиции в редица други фирми като AOL (президент на потребителските приложения) и Yahoo (старши вицепрезидент).

2016 г. (февруари) – Съдебният иск на McCaleb се ​​урежда

След месеци на задържане на делото, Джед Маккалеб и Ripple Labs най-накрая постигат споразумение, при което Джед се съгласява с множество условия за препродажба, свързани с личните му XRP притежания.

2016 г. (март-юли) – Разширяването продължава

Влиянието на Ripple продължава да се увеличава в световен мащаб, като фирмата отваря поредица от европейски офиси в най-големите градове като Лондон (март) и Люксембург (юни). След този период се наблюдава и значително увеличение на дневния обем на търговия на XRP.

2016 (септември) – Новите инвеститори продължават да се стичат към Ripple

До края на септември технологичните предложения на Ripple продължават да примамват все повече и повече известни инвеститори. Някои големи имена включват Standard Charter, Accenture, SCB Digital Ventures, SBI Holdings, Santander Innoventures, CME Group и Seagate Technologies.

2016 г. (ноември) – Тифани Хейдън кара присъствието й да се почувства

Някъде в средата на ноември Тифани Хейдън, главен изпълнителен директор на XRP, е посочена като един от най-влиятелните лидери в индустрията на блокчейн от уважавана медия. Това спомага за повишаване на пазарния профил на компанията и допълнително увеличава интереса на потребителите към Ripple / XRP.

2017 (март-април) – Добавени са нови функции

Между март и април екипът за разработка на Ripple обявява добавянето на две нови функции към съществуващата си финансова екосистема – а именно Escrow и Channel Payment. Тези функции помагат за увеличаване на общата производителност и мащабируемост на The Ripple Consensus Ledger (RCL). Не само това, те също позволяват на компаниите да приемат RCL, както и Interledger Protocol (ILP) с много по-голяма лекота.

Приблизително по същото време Ripple публикува публикация в блог, в която обявява решението си да подпише партньорства с общо 10 нови банки. Някои големи имена в това отношение включват:

 • BBVA в Испания
 • MUFG в Япония
 • Akbank в Турция
 • SEB в Швеция
 • Axis Bank и Yes Bank в Индия

2017 (май-юли) – XRP двойки за търговия, включени в Kraken

През май Kraken – една от най-добрите платформи за обмен на криптовалути в света по това време – обявява решението си да добави общо четири различни двойки XRP за търговия (RP / EUR, XRP / JPY, XRP / USD и XRP / CAD) към родния интерфейс на tx.

2017 (септември) – Иск, заведен срещу Ripple от R3

Няколко дни след септември R3 LLC, корпоративна технологична компания за блокчейн, съди Ripple във връзка със специфично правно споразумение, при което фирмата се е съгласила да продаде до 5 милиарда XRP за определена цена. В замяна Ripple противопоставя R3, заявявайки, че компанията се е отказала от редица договорни обещания и съдебният процес е трик за осребряване на XRP, увеличаващи паричния успех. В крайна сметка съдия от Делауеър дава решение, което е встрани от версията на историята на Ripple.

2018 – до момента

През първата седмица на януари 2018 г. цената на XRP достигна рекорда си за всички времена, като се търгуваха с единични символи за огромна сума от $ 3. През следващите месеци обаче активът е свидетел на постепенен спад, като валутата завършва годината при мрачна цена от $ 0,37. В подобен смисъл се споменава, че представянето на XRP през 2019 г. остава доста разочароващо. Например през последните 9 месеца цифровият актив продължава да се плъзга – като стойността му намалява с още 15% през гореспоменатия период.

И накрая, се споменава, че през средата на 2018 г. е заведено колективно дело срещу Ripple, в което ищецът твърди, че фирмата е разпространила използването на измама, която му е позволила да „събере стотици милиони долари чрез нерегистрирани продажби на своите XRP токени. ” Делото все още е в съда и се надяваме скоро да намери решение.

След това нека преминем към последните две основни точки за преглед на вълни в покриването на погрешните схващания между разликите между Ripple и XRP, като компанията и монетата, и накрая обещаващите прогнози и вълнуващи очаквания, идващи от Ripple за XRP.

Ripple (компания), XRP (монета) и тяхната връзка

Ripple и XRP обикновено създават недоразумения в общността на криптовалутите. Можем ли да ги използваме взаимозаменяемо? XRP същото ли е като Ripple? XRP сигурност ли е? Това са концепции, които все още пораждат известни съмнения у крипто инвеститорите и потребителите. Въпреки това, в скорошна статия, публикувана от Томас Силкяер във Форбс, той дава ясен отговор на 14 често срещани недоразумения за Ripple и XRP.

За да разширим по-горе, нека да прегледаме разликите между Ripple и XRP и да се опитаме да изясним всякакви заблуди, които се носят около армейската общност на XRP.

Ripple е компания, която има за цел да подобри трансграничните транзакции с продукти и услуги, които е разработила. Като цяло банките и финансовите институции имат много скъпи услуги за изпращане на средства в чужбина, тъй като глобалната индустрия за парични преводи за международни трансгранични плащания е на север от 1 трилион долара годишно. Те не само са скъпи за потребителите, но и са неефективни, тъй като отнема много време, за да бъдат уредени.

Най-често срещаните грешки относно XRP и Ripple

Ripple разработи два основни трансгранични продукта: xCurrent, а също и xRapid (който сега е ликвидност при поискване (ODL). Досега най-възприетият продукт беше xCurrent, тъй като xRapid стартира в края на 2018 г. xCurrent е система за сетълмент, която позволява на участниците да изпращат съобщения, да изчистват и уреждат транзакции.

Услугите, предоставяни от този продукт, са толкова ефективни, че се конкурират с настоящите решения, предоставени от SWIFT, лидер на пазара. Системата на SWIFT позволява на компаниите и фирмите да уреждат плащанията за няколко дни.

Ако уреждането на транзакции с помощта на xCurrent е бързо и по-евтино, защо да използваме цифровия актив XRP? Решението, което автор на статията предвижда, че всичко може да се изпълни по-бързо и по-евтино.

Използвайки решението xCurrent, ако банките имат споразумения nostro / vostro, Ripple е в състояние да промени салдата по двете сметки за няколко секунди. Поради факта, че xCurrent е изграден с помощта на протокола Interledger, е възможно да се използват валутни курсове в реално време.

За това Ripple Insights обяснява:

„Цената и сложността на държането на тези (nostro / vostro) сметки по света са една от причините, поради които само шепа банки могат да обработват глобални транзакции. Тежестта на поддържането на сметките на nostro в световен мащаб е просто неустойчива за повечето организации. “

С xRapid е възможно да се премахне необходимостта от използване на тези акаунти. xRapid произвежда ликвидност при поискване, позволявайки на институциите да закупят XRP за Fiat, да направят транзакция и да продадат XRP за fiat за пореден път. Това може да бъде обработено само за няколко секунди.

По този начин, първата точка, която Silkjaer прави е, че XRP не е необходим за обработка на транзакции, но може да се използва от фирми, ако искат да намалят още повече разходите.

Второто недоразумение, за което той говори, е свързано с волатилността на XRP и как банките могат да бъдат засегнати от това. XRP е очевидно променлив. Ето как работят виртуалните валути. Те могат да се колебаят само за няколко часа. Това означава, че банките са изложени на тези колебания на обменния курс за дълъг период от време.

Въпреки това няма нужда институциите да държат XRP криптовалутата. В същото време продуктът xRapid работи по много бърз начин. Институциите купуват актива, извършват прехвърлянето и продават XRP за няколко секунди. Транзакцията може да отнеме само 4 секунди, за да бъде потвърдена от мрежата. Това е много по-малко от 10-те минути, необходими за уреждане на биткойн (BTC).

Като цяло боравенето с фиат валути за дълги периоди от време е свързано с нестабилността. Еврото току-що падна с почти 1,2% спрямо щатския долар само за няколко минути на 7 март. Само за една година еврото падна с 10% в сравнение с щатския долар.

В обобщение, не е необходимо страните, използващи XRP, да държат цифровата валута. Те трябва да се справят с тях само за няколко секунди. Вместо това, използвайки фиатни валути в сметките nostro / vostro, колебанията за по-дълги периоди от време биха могли да имат по-голям ефект върху институцията.

Stablecoins също могат да играят важна роля в подпомагането на компаниите да обработват трансгранични транзакции. Тъй като те са свързани с фиатна валута и стойността им варира много малко в сравнение с XRP, те може да са добър избор в някои ситуации.

Въпреки това, боравенето със стабилни монети не е същото като преместването на стойност през границите. Биткойн, Litecoin (LTC) или XRP няма обещание за стойност. Те са ценни активи сами по себе си. Междувременно стабилните монети са само обещание за стойност в бъдеще.

Конюшните монети могат лесно да бъдат премествани и да осигуряват стабилност, но стойността им в крайна сметка зависи от средствата зад тях. По този начин стабилният валут е толкова променлив, колкото валутата, към която е обвързан, и се издава от трета страна, която има необходимия фиат, за да ги подкрепи всички.

Използването на XRP на друга виртуална валута, базирана в децентрализирана блокчейн мрежа, не изисква фирмите да се доверяват на други институции. Цялата мрежа работи сама по себе си и ако дадена транзакция бъде обработена, тя ще пристигне и стойността би била преместена.

Друга дискусия, която Silkjaer води, е свързана с цифровите валути, емитирани от централните банки. Могат ли да се състезават срещу XRP? Ясно е, че те са в състояние да го направят. Същото като при стабилните монети. Финансовите компании и фирми би трябвало да се доверят на централизиран орган, който е същата институция, създала фиатната валута, която подкрепя дигиталната валута на централната банка (CBDC).

За да се разбере дали CBDC е по-подходящ за финансови компании, е важно да се вземе предвид ликвидността на конкретен коридор и дали е по-добър фиат от XRP за тази конкретна транзакция.

Авторът на статията обсъжда една много противоречива тема. XRP истинска криптовалута ли е? Има хора, които твърдят, че XRP не е криптовалута. Но е важно да разберете какво представляват цифровите валути. Silkjaer предоставя на читателя три различни дефиниции от Оксфордския речник, от Merriam-Webster и от Wikipedia.

Той обобщава трите определения във факта, че те се нуждаят от техники за криптиране за проверка на транзакциите, децентрализирана система и липса на централен издаващ или регулиращ орган. Както смята авторът на статията, те се отнасят за XRP.

Той обяснява, че погрешното схващане по този въпрос е свързано с факта, че XRP не използва Proof-of-Work (PoW) или Proof-of-Stake (PoS) като консенсусен алгоритъм. XRP използва механизъм за консенсус и участниците нямат награди за това, че са част от тази мрежа.

Децентрализиран ли е XRP? Това е друга противоречива тема, която крипто пазарът има тенденция да оценява и обсъжда. PoW и PoS разчитат на изчисляването на хешове, за да проверят транзакциите и да отключат награди за майнери и залагащи.

Ripple се основава на консенсус, който е различен от PoW и PoS. Консенсусът елиминира риска от двойни разходи в мрежата, който PoS и PoW в крайна сметка могат да изпитат в случай на 51% атака. Освен това Ripple има различни валидатори, които работят по целия свят, а Ripple Labs представлява само 4 процента от общия брой валидатори в мрежата.

Освен това механизмът за консенсус прави вилиците лесно възможни. Има няколко участващи възли, които се доверяват на различен брой валидатори. Както Silkjaer обяснява, първата част от консенсуса е съгласуване кои транзакции включват в предстоящата книга. Втората част от консенсуса е валидиране.

Валидаторите валидират транзакциите независимо. Това води до идентифициране на хеш на счетоводната книга. След това хешът се използва за сравняване на резултатите между валидаторите и след постигане на консенсус ще се използва „печелившата“ версия на регистъра.

Една от заблудите, която общността има за XRP, е свързана с таксите, които те трябва да платят, за да извършат транзакция. В този случай използването на XRP книга включва такса. По-големите такси биха позволили транзакциите да бъдат обработвани по-бързо от валидаторите.

Таксата, платена от потребителите, обаче не се връща на централен орган, а вместо това се изгаря, превръщайки XRP в дефлационна валута. Когато създавате акаунт в XRP книга, е необходимо да имате малък „резерв“. Таксите и резервите са създадени, за да се избегнат спам и злонамерени атаки. В момента основният резерв е 20 XRP.

Друга спорна тема е свързана с това кой е създал XRP. Авторът на статията споменава, че през 2004 г. разработчик на име Райън Фугър е разработил протокол за плащане и децентрализирана платформа, наречена Ripplepay.

По-късно през 2011 г. Артър Брито, Джед Маккалеб и Дейвид Шварц започнаха работа по XRP книга, за да елиминират рисковете от 51% атака, които биткойн в крайна сметка може да изпита.

През 2012 г. Крис Ларсен се присъедини към екипа и Фугър реши да създаде нова компания, известна като OpenCoin. До 2013 г. те събраха 9 милиона долара и създадоха компанията Ripple Labs, която направи публичния код на изходния код.

Основателите на компанията решиха да дарят XRP на компанията (OpenCoin по това време) и те също запазиха някои средства за себе си.

За издаването на Ripple XRP той коментира:

„Дали издаденият от Ripple XRP е в най-добрия случай. Книгата XRP е разработена преди създаването на компанията, но основателите на компанията са и хората, които са разработили книгата. “

Има хора, които вярват, че Ripple може да отпечата повече XRP. Няма обаче настоящи методи за това. Не е възможно да се създадат повече XRP. Тъй като мрежата е „децентрализирана“, както беше обяснено преди от Silkjaer, за да се създаде повече XRP, е необходимо цялата мрежа да одобри основна промяна на кода.

Ripple контролира около 60% от общото предлагане на XRP и работи като част от своя модел на приходи. Въпреки това, компанията няма достъп до големи количества XRP. Тези средства са заключени в ескроу и компанията може да освободи само 1 милиард всеки месец. Намерението е да се избегне наводняване на пазара и други допълнителни проблеми. По този начин те продават XRP монетите на извънборсови или институционални инвеститори.

Ripple продава XRP, за да поддържа бизнеса си, но след като средствата приключат, те няма да имат никакви приходи от криптовалутата XRP. Независимо от това, тъй като софтуерът на Ripple е „вероятно“ базиран на абонамент (който подробно описва новата версия на RippleNet Home), клиентите на борда ще осигурят непрекъснат поток от приходи.

Има много други неща, които потребителите вярват неправилно за Ripple. Въпреки това, XRP се оказа полезен за много компании по света и частни лица, които искат да обработват трансграничните транзакции по лесен начин. Една от фирмите, които прилагат технологията на Ripple, е BeeTech Global, компания, разположена в Бразилия, която позволява на клиентите да обработват плащания по целия свят по бърз и евтин начин.

Как изглежда светът за пулсации през 2020 г .: Очакванията на XRP?

Въпреки че разделя членовете на крипто общността, откакто се появи на сцената, Ripple остава утвърден като силно изпълняващо се решение за плащания за финансови институции, като същевременно е една от 5-те най-добри криптовалути на сцената с XRP. Това е особено впечатляващо, като се има предвид, че това беше една от криптовалутите, която понесе тежестта на дългата мечи тенденция, която олицетворява 2018 година.

Дори с оглед на тези неуспехи, инвеститорите отдават много акцент и вяра на Ripple като конкурент на най-добрите претенденти в криптопространството, но дори и с тези големи надежди бъдещето остава предизвикателно нещо за предсказване, тъй като има много на фактори, които ние като търговци трябва да вземем предвид.

Някои от въпросите, които трябва да бъдат зададени, е какво точно ще стимулира растежа на Ripple през тази година? И възможно ли е изобщо XRP да премине границата от 10 долара, да не говорим за ценовите маржове от 5 или 1 долара през тази година?

Най-добрата първа стъпка, когато става въпрос за тези въпроси, е да разгледаме техническите и финансовите елементи.

Дали Ripple все още е мощна сила?

Основната цел на Ripple в концепцията му е да осигури по-ефективна и бърза система за извършване на парични преводи и трансгранични плащания по начин, който се оказва много по-бърз от институционалната система на „Nostro Accounts“.

За Ripple и неговите продукти, като xRapid, трансграничните плащания се извършват с помощта на XRP токени, повечето от които се държат от самия разработчик. Тези токени се използват като средство за транзакции в международен план, като потребителите конвертират фиатната валута в тази крипто, за да бъдат бързо обменени в чужбина.

Колко бързо е това в сравнение със „настоящата“ система на международни транзакции? Финансовата система на Ripple отнема около четири секунди.

Имайки това предвид, защо точно Ripple се оказва толкова технически напреднал в сравнение с други крипто активи, които са на пазара? Това се дължи главно на факта, че комисионната за борсите на Ripple е далеч по-ниска от конкурентите, особено когато се извършва чрез големи банкови институции ($ 0,00001).

Именно поради този атрибут той се оказва далеч по-способен и успешен в придобиването на сцепление с времето, особено тъй като мащабируемостта и въздействието на задръстванията върху Ethereum и бавните скорости на транзакциите пречат на биткойните.

В крайна сметка – банките харесват бързо, банките харесват евтино, така че с Ripple и xRapid те успяват да получат както решение за отнемащо време, така и скъпа стара система за трансгранични решения за плащания.

Някои от предимствата, с които Ripple успява да се похвали, включват:

 • Система за бързи транзакции, която отнема приблизително 4 секунди.
 • Далеч по-издръжливи на проблеми с прекъсванията на работата на мрежата, както и на съпротивата при кибератака.
 • Забележително ниски такси за транзакции, особено в сравнение с аналозите.
 • Ripple дава възможност за обмен на всякакъв вид фиатна валута или актив в реалния свят (Стоки като петрол и / или злато) с еднакъв набор от комисионни.
 • Основната блокчейн се контролира и управлява от Ripple Labs, което дава на XRP и Ripple по-голяма степен на легитимност в очите на институциите, включително големи мултинационални банки, като Union Credit, UBS, Santander и много други.

Състоянието на пулсации – Прогноза за цените му през 2020 г. в техническо отношение

Има широк спектър от уебсайтове и борси, които могат да се похвалят с анализатори и крипто персони, които предлагат някакъв вид прогнози, когато става въпрос за света на Ripple. За тези хора и прогнози те ги основават на технически анализи на прогнозни диаграми, ценови показатели на XRP с течение на времето и основните тенденции, които могат да окажат дълбоко влияние върху пазара.

Така че с всички тези потенциални показатели, към които да се прибегне, има ли общ консенсус?

Едно нещо, за което те изглежда стигат до един и същ извод, е, че стойността на XRP няма да се покачва над отметката от $ 1 в обозримо бъдеще. Пример за това включва прогноза от Wallet Investor, която през 2019 г. твърди, че XRP ще достигне таван $ 0,05, но няма да се повиши по-високо.

За сравнение, DigitalCoin вярва, че високата цена на XRP ще достигне $ 0,62 до последното тримесечие на 2019 г. Макар че това е нещо, което. е договорено от редица финансови прогнози и анализатори, има уебсайтове, които имат това. осигуряват далеч по-оптимистична представа за XRP. Примери за това включват Express.co.uk и FXStreet, и двамата вярват, че XRP ще достигне високи точки от $ 3-5 в течение на 2019 г..

И така, с широка гама от прогнози, предоставяни от инвеститорите в крипто пространството, кои потребители трябва да вярват в тази ситуация? И защо точно има такова несъответствие между субективните и по-безпристрастните прогнози?

Практическото прилагане на тези прогнози често показва, че да се основава стратегията на някоя от тях от сърце не работи добре. В резултат на това потребителите трябва да гарантират, че поемат метафоричния кормило на своите инвестиции, използвайки набор от анализи, както и лични знания и опит.

И така, какво казват експертите за въпроса?

Едно от нещата, които наистина засилиха амбициите на спекулантите и инвеститорите през 2018 г., беше въвеждането на новата система xRapid (която сега е ребрандирана на ODL или ликвидност при поискване). То беше получено толкова добре и обикновено се очакваше, че инвеститорите честно вярваха, че XRP може да нарасне нагоре до 500 долара с пускането му.

Докато този пробив се надяваше, големият пробив така и не се осъществи за XRP и неговите поддръжници – XRP, както и много други, беше подложен на проверка въз основа на стойността поради драматичния мечи спад, който обхвана крипто пазара в своята цялост.

Независимо от мечия низходящ тренд, изпълнителният директор на Ripple, Брад Гарлингхаус даде да се разбере от оптимизма си по отношение на xRapid по време на едно от интервютата си:

„Публично заявих, че до края на тази година имам увереност, че големите банки ще използват xRapid като инструмент за ликвидност, тази календарна година. До края на следващата година [2019] със сигурност се надявам да видим от порядъка на десетки. “

Има редица експерти, които със сигурност споделят тези настроения, вярвайки, че Ripple има сериозен потенциал. Те излизат със следните мнения:

Експерт Техният Take
Pinnacle Brilliance системи: Роман Гуелфи-Гибс „Ripple има повече потенциал да направи скок през 2019 г. Тъй като пазарът реализира повече проекти, базирани на Ripple, той ще надмине Ethereum. През 2018 г. беше твърде рано Ripple да царува, сега е точното време. “
Шидан Гуран (Global Blockchain Technologies): „Ripple нямаше вероятност да надмине биткойните и Ethereum поради три причини. Първо, това е ниската пазарна капитализация. Второ, Ripple не е подходящ за ежедневни покупки. Трето, Ripple не се купува с фиатни пари – за това се изисква ETH или BTC. По този начин търсенето на ETH и BTC само ще продължи да расте. “
Джон-Пол Маккафри (Университет Лонг Айлънд): “Въпреки че няма обмен на фиат за Ripple, това може да се промени скоро.”
Самсън Уилямс (SeedUps): „Ripple е продукт на банките и ще станем свидетели на неговия удар след рецесията през 2018 г.“

Докато те са оптимисти за потенциала на Ripple, като всеки от тях вярва, че веригата има способността наистина да завладее пазара. Но всеки от тези експерти спира да предоставя точна прогноза, що се отнася до цената.

Какво ще стимулира растежа на Ripple през 2020 г.?

Какво всъщност показва вида на успеха, който Ripple претърпя от самото си начало? Най-добрият отговор на това е фактът, че броят на борсите, които настояват да го включат, действа, за да докаже това.

Едва наскоро Ripple беше обвинен, че плаща пътя си на пазара Coinbase, като представители от Ripple Labs категорично отричаха факта. 2018 г. беше достатъчно натоварена за XRP, тъй като тя успя да се увеличи с 200 процента, до голяма степен благодарение на колективните усилия на двамата създатели на платформата, както и на нейната отдадена общност.

И така, с края на 2019 г. и 2020 г. зад ъгъла, каква е вероятността този скок да се случи тук? И какво точно ще помогне да се повиши цената на Ripple през това време?

 • В сравнение с която и да е от годините, предшестващи света на криптовалутата, 2019 г. е готова да бъде наистина преломна година за масово приемане. Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус твърди, че тази вълна за масово приемане ще осигури условията за дълбок подем на пазара на крипто активи, като броят на борсите, които понастоящем хостват XRP, се очаква да се увеличи с времето. по-новите крипто борси, които оттогава добавиха Ripple към своя пазар. Заедно с Bitrue, Kraken оттогава обяви търговската двойка XRP и Bitcoin Cash (BCH). С нови търговски двойки, които правят добри новини за нейната екосистема като цяло.
 • Нараства нивото на интерес от банки и финансови институции. И именно този интерес служи като мощна движеща сила за Ripple и бъдещия му успех. Нараства броят на банките, базирани в Япония, които се интересуват да работят с Ripple в бъдеще и вниманието, което получава, благодарение на ефективността на xRapid, ще продължи да расте. Този лихвен процент на снежни топки вероятно ще тласне стойността на XRP нагоре.
 • Заедно с това нарастващо ниво на интерес, Ripple получава много по-голямо доверие. Според редица проучвания от края на 2018 г. се показва, че търговците не се съмняват, че XRP има целия потенциал да осигури значителна възвръщаемост на инвеститорите през 2019 г. Дори с пазарна капитализация, която е далеч по-малка от по-влиятелната съперници като Bitcoin и Ethereum, Ripple е по-вероятно и е в по-добра позиция да осигури грандиозна възвръщаемост през тази година, главно поради реалния му случай на употреба, както и нарастващата популярност, базирана на тези реални приложения.
 • Има много по-голям брой партньорства, които са точно зад ъгъла на Ripple. И този интерес към сътрудничество с Ripple не идва само от международни банки и финансови институции. R3 и неговата Corda Network възнамеряват да си партнират с Ripple и да използват XRP за своята мрежа. Като цяло това води до общия брой партньорства, които Ripple е осигурил, до общо над 280. И сред тях има брой централни банки, които могат да бъдат включени в този списък. SBI Holdings, която също се стреми да си сътрудничи с Ripple, тъй като възнамерява да направи революция в японския финансов свят през следващите пет години, като Ripple възнамерява да бъде основен камък в това.

Коване на RippleNet – PNG банката скача в блокчейн и Ripple

Класирана сред първите десет в банковия свят в САЩ, PNC Bank официално се присъедини към RippleNet. В резултат на това клиентите на банката ще имат възможността да използват международни плащания в реално време благодарение на собствената система на Ripple.

 • Произхождайки от света на глобалните парични преводи, Western Union има особен интерес да си сътрудничи и да работи съвместно с Ripple. По този начин това би спомогнало за драстично намаляване на разходите, свързани с текущия процес на международни плащания и парични преводи.
 • Разнообразният и все по-еволюиращ пазар на Близкия изток е този, от който Ripple проявява особен интерес. Сред тези региони той е насочен към. узрели и процъфтяващи пазари на Дубай и регионите в близост и на проспериращото крайбрежие на Персийския залив. В този регион има особено буйно търсене на международни плащания и парични преводи, а Ripple е марката, която е в най-добрата позиция да предостави това на тези региони. Тя има определена ниша на пазара, за която тези нации наистина могат да се възползват.
 • С новата гама продукти, които излизат на пазара под широкото име – RippleNet (и новия RippleNet Home), спечели много преса от заинтересованите страни. Те включват продукти като xRapid, xVia, както и xCurrent и протокола InterLedger. Всеки от тези продукти ще позволи на Ripple наистина да се постави над и извън всеки друг вид продукт, който е там.

Със сигурност има голям брой елементи, които ще допринесат за продължаването на растежа на XRP през 2019 г. С оглед на всички тези фактори е въпрос на това кога, за разлика от това, ако става въпрос за икономическия растеж на XRP. Докато тези планове и цели се изпълняват в очите на своите партньори и инвеститори, Ripple ще може наистина да натрупа инерция и да започне гръмотевично нарастващо темпо.

В обобщение, Ripple може да не печели твърде много поддръжници, ако трябва да го преценят по това колко е децентрализиран или колко анонимност предоставя на своите потребители. Той балансира това с непрекъснато нарастващия брой институционална подкрепа и стабилност, включително непрекъснато нарастващия интерес на големите играчи на пазара. Има ли достатъчно движеща сила там, за да обоснове своя растеж.

Има ли оценка за това колко ще струва XRP до края на 2019 г.?

Наред с размера на лихвите, които Ripple генерира сред институционални инвеститори и финансови компании, имаше по-голямо ниво на спекулации относно цената, която Ripple ще може да изпълни до края на 2019 г..

Има онези, които стигат дотам, че твърдят, че XRP ще може да достигне маржа от 100 долара, ако дори не наруши границата от 500 долара в близко бъдеще на 2019 г., но това все още остава пуста спекулация. И вече има повече от достатъчно дискусии за реалните перспективи, които стоят точно зад реалните възможности, които ще позволят растежа на XRP.

И макар че има всякаква надежда, че XRP ще може да се издигне отвъд скромното си начало, дори пробиването на маркера от $ 5-10 ще бъде труден подвиг за XRP.

Краткосрочната перспектива

През последните няколко месеца видяхме създаването на два падащи клина, които и двамата действаха като отправни точки за поредица от пробиви, които се случиха малко след това. Първият отне около 260 дни и позволи драстично покачване от 192% на основната стойност на XRP; като го вземе от $ 0.26 на $ 0.86.

Вторият в момента е в ход и обхваща общо 150 дни досега и можем да очакваме пробив да се оформи скоро. За момента цената на Ripple се движи настрани. Ако пробивът се оформи за XRP, можем да очакваме той да достигне $ 0,57 или дори $ 0,80.

Въпреки че е извършена много работа за истинско усъвършенстване и подобряване на производителността на XRP и Ripple като цяло, не можем да подценяваме въздействието, което крипто пазара има върху цифровите активи като цяло.

Ripple, въпреки непрекъснатите си подобрения, запази относително статична пазарна капитализация от $ 12 милиарда и с по-голямата част от своя XRP, държана от въпросната компания, дори ако имаше пробив в горните опори за нейната стойност, инвеститорите не може да се възползва от това по основен начин, както би било възможно от други крипто.

Може и ще Ripple ще бъде в състояние да достигне $ 10 през 2020 г.?

Има редица експерти, които Ripple ще могат да пробият нивата на съпротива от $ 40 до $ 50, които държат Ripple в ценова стаза от известно време. Това би позволило на XRP да прекъсне този по-рано ценово ориентиран кръг и да му позволи да достигне до $ 1.

Но въпреки че се очаква това да се случи, има ли нещо, което можем да очакваме през първите тримесечия на 2019 г.? Същите тези анализатори вярват, че тя може да пробие тези точки на съпротива, но не до Q1 – има малко, ако има някакви фактори, които биха подкрепили този вид твърдение.

Докато това е нещастната реалност, на която оптимистичните типове ще трябва да се признаят. След като има по-голям приток на институционални инвестиции в рамките на екосистемата на Ripple, нещата и състоянието може много добре да се променят към по-добро. Ако това се случи, можем да очакваме основната стойност на XRP да достигне:

 • Около 1-2 долара през второто тримесечие на 2019 г.
 • Около 3-5 долара през Q3 2019
 • Около $ 5-10 през Q4 2019 (това е идеален сценарий)

Какво спира да се развива по-нататък?

Лесно можем да изброим видовете предимства, които идват с приложението на Ripple. Но с това казано, не е на загуба, когато става въпрос за недостатъци, че трябва да работи за възстановяване. Ето някои от нещата, които може много да отблъснат инвеститорите, когато става въпрос за Ripple:

 • Ripple е валута с много централизация. Той се контролира предимно от Ripple Labs. И с приблизително 61 процента от съществуващия обем на XRP се държи от въпросната компания. Крайният резултат от това е, че уврежда потенциалната ликвидност, като търговците често отделят време, за да обвинят Ripple в промяна на пазара.
 • Понастоящем Ripple не може да бъде закупен с фиатна валута в момента. Вместо това търговците могат да го обменят само за друг вид криптовалута, като същите тези алтернативни криптовалути се възползват от този фактор.
 • Ripple отнема много време, за да се съсредоточи върху институционалните финанси и банките. В резултат на това той не може да бъде използван директно за извършване на онлайн покупки на индивидуална основа, което го губи голяма гъвкавост. Тази липса на гъвкавост е нещо, което няма да помогне, ако Ripple възнамерява да се конкурира с криптовалути, които се борят да влязат в ръцете на отделни купувачи и продавачи.
 • В този момент – пазарът на криптовалути преминава през период на охлаждане. И заедно с това, дните, в които компаниите могат да съберат огромна сума пари от едва обосновани ICO и бели книги, изчезнаха в миналото. В резултат на това виждаме много повече скептицизъм от пазар, който се е събудил от невероятно свръх бичи тренд. Търговците взимат по-информирани решения и вече няма да търпят високи рискове с обещанието за по-високи добиви.

В този момент пазарът на криптовалути трябва да претърпи основен ремонт, за да изтласка наистина XRP от кръга си с по-ниска стойност, в който се намира в момента.

Долната линия е това

Ripplers ще останат вълнички. XRP армията и глобалната общност Ripple лесно са едни от най-големите, които представляват обща причина за улесняване на глобалните плащания. От хардкор криптовалутната подкрепа на тълпата на XRP до университетската инициатива за изследователски блокчейн (UBRI), дъното на Ripple е възходящо както винаги за 2020 г. и след това.

Ако някоя и / или всички тези различни прогнози за цената на XRP се сбъднат, тогава много добре ще видим как Ripple пробива по-ниското ниво на съпротива от $ 0,25 и може би дори бие предишния рекорд на висока цена от $ 3,65. Изглежда това е най-вероятната ситуация, след като Ripple успя да внедри изцяло ликвидността при поискване (xRapid) през тази година.

Днес обаче не се фокусирахме върху цената на XRP или стойността на обменния курс на монети Ripple, вместо това научихме за Ripple, компанията и XRP, криптовалутата; и какво представляват поотделно, колективни и като голяма част от нововъзникващата екосистема на дигитални активи и виртуални валути, водена от биткойн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner