Tether Blacklists, Dogecoin става вирусен и Coinbase може да стане публичен – Крипто новини от седмицата

Беше натоварена седмица в света на блокчейн и криптовалутите. OKEx Insights разглежда петте най-добри крипто новини за тази седмица, за които трябва да знаете.

Новини от седмицата изображение

Tether губи обжалване в Ню Йорк и е направил черни списъци с адреси

Продължаващата правна сага между Bitfinex и Нюйоркската служба на главния прокурор започна друга глава тази седмица. Държавен апелативен съд управлява търсенето на документи от NYOAG на фона на продължаващо разследване е оправдано, въпреки твърденията на Bitfinex, че регулаторът няма юрисдикция над него.

NYOAG твърди, че iFinex, компанията-майка на Tether, смесва потребителските средства, като същевременно покрива загубата на Bitfinex за 850 милиона долара.

Важното решение предшестваше докладите, че Tether е включил в черния списък 39 адреса – 24 от които са отбелязани през 2020 г. – в блокчейн Ethereum, който държи стабилната монета на компанията USDT. Според анализ от Блокът, адресите в черния списък тази година възлизат на 5,51 милиона долара.

Основни продукти за вземане:

 • Благоприятното решение за NYOAG засилва правомощията му да разследва измами съгласно Закона на Мартин, строг нюйоркски закон за борба с измамите.
 • Bitfinex, Tether и iFinex сега ще бъдат поставени под по-силен фокус, тъй като правната битка продължава.
 • USDT е най-популярната стабилна валута в света, но търсенето на обвързан с щатски долар токен може сега да види рязък спад.
 • Черният списък на адресите на Ethereum, държащ USDT, илюстрира факта, че Tether, въпреки своите правни битки, е готов да работи с правоприлагащите органи и да спазва финансовите разпоредби.

Доминирането на пазарната капитализация на USDT спрямо други стабилни монети. Източник: Месари

Според съобщенията Coinbase иска да стане публично достояние

Съобщава се, че Coinbase Inc. се стреми да стане публично достояние, ако евентуалният списък бъде одобрен от Американската комисия по ценни книжа и борси.

Според източници, които са говорили с Ройтерс, базираната в Сан Франциско борса за цифрови активи е в процес на наемане на инвестиционни банки и адвокатски кантори, за да подкрепи потенциална молба до SEC – която може да бъде подадена още тази година.  

Намерението на Coinbase да преследва директен листинг остава непотвърдено към момента на пресата.

Основни продукти за вземане:

 • Ако Coinbase успешно стане публично достояние, това ще отбележи важен етап в масовото приемане на криптовалути и цифрови активи.
 • Забележително е, че борсата няма да преследва традиционно първоначално публично предлагане, обикновено известно просто като IPO. Това означава, че няма да продава нови акции.

Обем на търговия с биткойни на Coinbase. Източник: data.bitcoinity.org

CFTC разработва изчерпателен набор от криптографски разпоредби

В опит да „разработи холистична рамка за насърчаване на отговорни иновации в цифровите активи“, Американската комисия за търговия със стокови фючърси разработва изчерпателен набор от криптовалутни разпоредби.

Рамката е част от регулатора на дериватите финализиран стратегически план за 2020 г.2024.

Основни продукти за вземане:

 • BTC и ETH са класифицирани като стоки и като такива попадат в обхвата на CFTC – следователно защо понастоящем има законни фючърсни договори и за двете.
 • С повишена яснота кои криптовалути са стоки или ценни книжа, може да наблюдаваме увеличение на фючърсите на цифрови активи.
 • CFTC демонстрира желание за насърчаване на иновациите чрез „избягване на правила и подходи, отразяващи отдавна отминалите бизнес практики“.

Dogecoin се покачва, след като видеоклипът на TikTok стане вирусен

Dogecoin се развихри тази седмица, след като видео на TikTok за скандалната монета мем стана вирусно, предизвиквайки огромно увеличение на обема и цената на търговията.

Данни на Google Trends за думата за търсене „Dogecoin.“ Източник: Google Trends

Както бе отбелязано от Блокът, обемите на търговия на борсите, изброяващи DOGE, скочиха с 600% от 6 до 7 юли. 

В същото време цената на алткойн се повиши от ниското ниво от 0,0023 долара до най-високото ниво от 0,0029 долара, преди да достигне до 0,0056 долара на 8 юли – увеличение отдолу нагоре с приблизително 141%.

График на цените на Dogecoin през последните 7 дни. Източник: CoinGecko

WikiLeaks приема плащания от Bitcoin Lightning Network

Официалният магазин WikiLeaks сега приема плащания с BTC чрез Lightning Network, второстепенен протокол за плащане с биткойн.

Магазинът за стоки е, както подсказва името, свързан с WikiLeaks – и всички приходи отиват за финансиране на операциите на международната организация с нестопанска цел.

Ключови продукти за внос

 • WikiLeaks беше забележително един от най-ранните приемачи на плащания с биткойн, приемайки BTC още през 2011 г. Поддържайки вярата си във формата, сега е един от най-ранните доставчици, които приемат плащания през все още до голяма степен експерименталната мрежа на Lightning.
 • Увеличеното приемане на доставчик може да помогне за укрепване на силата на Lightning, която не е прекарала много време в светлината на прожекторите през последните месеци.

Капацитет на Bitcoin Lightning Network в BTC (оранжево) и USD (синьо). Източник: Биткойн визуализации

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Promo
banner
Promo
banner