Пазарите на опции показват по-малко ентусиазъм за BTC наполовина

Ключови продукти за внос

  • -Търговците на опции изглежда са създали някои по-малко бичи настройки за предстоящото наполовина.
  • -В същото време търговците изглежда са готови да плащат по-високи премии, за да залагат на спад в цената на BTC.
  • -Изглежда, че търговците се фокусират повече върху хеджирането на отрицателни рискове, отколкото върху спекулациите.

Общ преглед

Половяването на наградите за биткойни е едно от най-очакваните събития в крипто пространството тази година. Наблюдателите на пазара са били обратно броене за намаляване на блоковата награда от 12.5 BTC на блок до 6.25 BTC на блок. Един от най-често срещаните разкази на пазара е, че наполовина може да подхрани следващия бик. Как търговците могат да играят такова събитие? Каква информация това пазар на опции данните могат да се разкрият по отношение на възможните ценови действия и настроенията на пазара през периодите преди / след половината?

Средно датирани, леко ITM опции в полза

Интересно е да се наблюдава как търговците на опции структурират своите сделки, защото техните настройки могат да разкрият ценна информация за това как виждат пазарите, както и какви стратегии са приложени. Тази информация може да бъде полезна дори за отделни участници на пазара.

Това, което можем да видим сега, е, че изглежда, че търговците на опции заемат по-консервативна позиция по отношение на предстоящото наполовина. Данните от Skew показват, че търговците изглежда използват предимно юнски договори като свой инструмент за спекулация BTC цени през периода на наполовина.

Докато договорите, които изтичат в средата на май със същата стачка цена, могат да осигурят по-висок ливъридж и по-ниска цена от договорите, които изтичат през юни, обаче, търговците изглежда са готови да платят по-висока премия, за да навлязат на пазара. Това явление може да означава, че търговците на опции може да не са толкова бичи BTC цени през този период на наполовина.

Фигура 1: BTC Опции OI до изтичане (към 28 април)

Източник: Косо

Фигура 2: BTC Options OI чрез Strike (към 28 април)

Източник: Косо

Тази предпазлива гледна точка може да се отрази и на начина, по който търговците избират опционната цена. Фигура 2 показва, че повечето от отворените лихви по опции са били със стачка около 7000.

Традиционно инвеститор, който иска да има по-малко рискова експозиция, може да избере опция за кол с стачка на цена или под спот цената на базовия инструмент. Междувременно търговец с по-голяма толерантност към риска може да благоприятства цената на стачка над спот цената на базисния. По същия начин пут опционната цена на или над спот цената е по-консервативна от цената на стачка под спот цената.

Така че, от гледна точка на закупуване на обаждания, опцията за обаждане със ставна цена при 7000 е леко ITM опция, която може да успее да улови потенциалните положителни страни, когато BTC цените се покачват. Въпреки това, по-бичият търговец може да предпочете опция OTM с по-висока стачка, която може да даде по-висок ливъридж. Изглежда обаче, че тук не е така.

От гледна точка на писане на пут, пут опцията с ударна цена при 7000 е договор за опция за OTM, който може да има по-висок риск, отколкото ITM поставя. Въпреки това търговците все още са готови да изложат на някои по-високи рискове, на които да залагат BTC цените ще спаднат в средносрочен план. Разбира се, може да има и други причини зад това. Например търговците искаха да хеджират BTC дълги позиции или дори хеджиране с техните отдавна датирани OTM разговори.

За да обобщим, данните за датата на изтичане и цената на стачката изглеждат като картина, която 1.) търговците на опции предприемат относително консервативен подход когато става въпрос за възможност за краткосрочно наполовина подхранване BTC рали. 2.) търговците на опции изглежда са малко по-уверени в това BTC цените могат да паднат в рамките на около два месеца.

Хеджиране, а не спекулация

Друга част от данните, които наблюдателите на пазара не искат да пропуснат, е BTC съотношение пут / кол и това може да е друга индикация, сочеща към не толкова бичи посока.

Данните от Skew показват това BTC съотношението пут / кол отворена лихва нараства от средата на март. Въпреки че се забавя, се приближава до нивата преди разпродажба през февруари.

Съотношението пут / кол отворена лихва измерва броя на пут опциите, отворени спрямо кол. Нарастващото съотношение може да подскаже, че търговците на опции изглежда са се фокусирали върху хеджирането на риска от намаление BTC цени, вместо да се настройва за спекулативни сделки.

Фигура 3: BTC съотношение пут / кол (към 28 април)

Източник: Косо

Фигура 4: Подразбираща волатилност на BTC ATM (към 28 април)

Източник: Косо

Подразбиращата се нестабилност може да е друга част от данните, която може да ни даде представа как търговците на опции виждат пазара.

Нивото на подразбиращата се волатилност сигнализира как търговците могат да очакват бъдещи движения на базисния, в този случай, BTC. Опциите, които имат повишаваща се IV, могат да показват, че инвеститорите са очаквали, че основната база ще изпита по-високи колебания на цените спрямо техния исторически диапазон. По същия начин, договорите с намаляваща IV може да означават, че инвеститорите са очаквали, че основният има по-ниска волатилност на цените.

Фигура 4 показва, че IV от BTC намалява широко от края на март и продължава по този начин. Смятаме, че този спад е отчасти защото пазарът се възстановява от март продажбата, тъй като цените започнаха да се стабилизират, очакванията за по-значителни колебания на цените намаляха. Намаляването наполовина обаче също не породи очакванията на търговците за някои големи движения в цената. Понижаването на IV изглежда подсилва случая на наполовина да стане "несъбитие."

Заключение

Много от данните от пазара на опции изглежда показват, че търговците не са били много бичи BTC цени през този период на наполовина. Тяхната стратегия изглежда по-фокусирана върху хеджирането на отрицателните рискове, вместо да залага на по-високи BTC цени. Данните за опциите обаче може да не са в състояние да предоставят пълна картина по отношение на пазарните настроения, тъй като много инвеститори също използват опции като част от стратегията си за хеджиране.

В по-ранна публикация Томас Це, ръководител на количествената стратегия в OKEx, отбеляза, че денят наполовина може да представлява добър шанс за отваряне на къси позиции в BTC. Прочети <Арбитраж на събитие: Как да търгувате халвинг> за още.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner