Обобщение на AMA: Преглед на предимствата на залагането със залагане на награди

На 1 май бяхме изключително развълнувани да получим Мирко Шмидл (главен изпълнителен директор &Съосновател) и Глеб Дудка (изследователски анализатор) от Staking Rewards за дискусия „Ask-Me-Anything“ (AMA) за Defi, по-конкретно, как да се спечели от залагането.

Staking Rewards е компания, фокусирана върху проучване на Proof of Stake и генериращи доходност активи с дългогодишна история в Crypto и минната индустрия. Предоставяйки данни и насоки, той предлага платформа, която минимизира инвестиционния риск от печелене на пасивен доход с криптовалути.

Този AMA е разделен на две части, където Staking беше помолен да сподели мнението си за Defi, последвано от страстен Q на живо&А в нашата група.

Секция 1

Q1: Какво Свземане Rнагради?

А1: Мирко Шмидл:

Наградите за залагане са основно CoinMarketCap за залагане и DeFi. На Stakingrewards.com можете да намерите всички криптовалути, в които можете да инвестирате и да печелите пасивни доходи чрез залагане, кредитиране, мастерноди и др. За повечето възможности за пасивни доходи има определени доставчици, при които можете да делегирате или депозирате вашите монети. Тези доставчици залагат монетите от ваше име и споделят спечелените награди с вас.

Staking Rewards улеснява сравняването на различните възможности за пасивни доходи и доставчиците за тях. Проследяваме процентите на възнаграждения, изтеглени в реално време от блокчейна, и подреждаме цялата информация, от която се нуждаете, за да намерите най-добрия доставчик и да започнете да печелите.

Q2: Можете ли да споделите с нас някои от бъдещите планове, като план за развитие на маркетинга и план за скорошни дейности за екипа на Staking Rewards?

A2: Мирко Шмидл:

В Staking Rewards винаги сме били начело, за да предоставяме най-точните данни за залагане на нашите потребители. Почти всички блокчейн мрежи стартират с или преминават към Proof of Stake. В същото време наблюдаваме голям ръст на пазара на DeFi и вярваме, че може да има някаква конкуренция.

Така че един важен план е да се направи карта на динамиката между залагането и кредитирането и да се улесни инвеститорите да разберат разликите и рисковете. Точно днес пуснахме нова секция DeFi на нашата платформа. Можете да го проверите на https://www.stakingrewards.com/providers/defi

В3: Откъде идва залагането на наградата от общото предлагане или от таксата за транзакция? И ако общото предлагане на токен свърши, залагането на награди все още ли работи??

A3: Мирко Шмидл:

1. В повечето мрежи Proof of Stake има определен процент на инфлация. Така че всеки блок има няколко нови монети, изсечени и добавени към общото предлагане. Тези нови монети се раздават на залагащите. Така че това означава, че общото общо предлагане се увеличава, но тъй като номиналната награда има фиксирано число, това означава, че ефективният темп на инфлация намалява с течение на времето. (Същата награда на блока, но по-високо общо предлагане = намаляваща инфлация)

Освен това Залагащите получават таксите за транзакции, които са включени в валидираните от тях блокове.

Важно е да се спомене, че тази динамика е силно нюансирана във всяка мрежа.

2. Залагането ще работи, докато има разумни стимули за участниците да участват и да поддържат мрежата сигурна. Повечето от най-големите доказателства за мрежи със залог нямат ограничено максимално предлагане. Но вярвам, че след като транзакционните такси в мрежата могат да покрият устойчиво прага на стимулите, ще има натиск за намаляване на общата инфлация на мрежата чрез официално решение за управление.

Въпрос 4: Как да осигурим и стимулираме по-нататъшната децентрализация в залагащата екосистема?

A4: Мирко Шмидл:

Мисля, че има 3 важни неща, които трябва да обмислим, за да поддържаме мрежите децентрализирани и да не бъдат повредени от заинтересованите страни от китовете.

1. Всички Proof of Stake Networks са много млади и икономиката е проектирана без никакви реални препоръки. Там е важно да се поддържа лек подход към икономическите параметри. Трябва да можем да пренастройваме динамично параметрите въз основа на използването на мрежата.

2. За да осигурим децентрализирана мрежа, трябва да улесним възможно най-много всеки да участва и да управлява свои собствени възли. Лесните инструменти, ниските прагове и коригираните рискове са важни, за да сме сигурни, че поддържаме триенето възможно най-ниско.

3. Последното нещо, което според мен трябва да бъде проучено допълнително, са механизмите за наказване на адреси или ip адреси с определени прагове на баланса. Напр. наградите могат да намаляват динамично, колкото по-висок е общият ви баланс. Това ще стимулира инвеститорите да делегират на по-малките местни доставчици на инфраструктура.

В5: Как по-малките компании за залагане като услуга могат да се разграничат от големите играчи като борси, предоставящи услуги за залагане (напр. Coinbase)? Има ли опасност от централизация? ДобреЕ.x Залагане през 2020 г., да или не?

A5: Глеб Дудка:

Наистина съществува опасност от централизация, ако напр. по-големите централизирани борси трябваше да завладеят по-голямата част от пазара на залагане. Виждаме това в момента с Binance и Loom например. Централизираните борси потенциално могат да предложат залагане с 0% такси, тъй като печелят парите си чрез други средства като търговия и основната цел е да привлекат колкото се може повече активи и потребители.

Доставчиците на залози, от друга страна, правят парите си чрез такса или комисионна за залагане и по този начин е малко вероятно да са готови да намалят таксите до нула. Ако твърде много залагащи искат да търсят 0% такси, това може да предизвика заплаха от централизация.

Начините за доставчиците да се разграничат са различни услуги с добавена стойност и собствена общност. Услугите с добавена стойност включват табла за управление на залози, инструменти за отчитане, изследователи на блокове, инструменти за ликвидност (ваучери за делегиране и др.). Okex вече участва в залагането и скоро ще бъде включен в нашата платформа.

В6: Колко безопасно е Crypto Staking Vs да държи Long Yerm в портфейлите на Trezor или да поддържа борсата? Води ли залагането до централизация на ° Срипто° Свалута и аСъщо така inувеличава своя inflations?

Също така имам 51% атаки са по-чести PoS монети, отколкото PoW ?? Вашето мнение по този въпрос сър.

A6: Глеб Дудка:

Зависи с какво имате предвид "безопасно". Има много нюанси. Повечето залагания (освен ако не са на централизирани борси) не са депозитарни, поради което можете да залагате директно от вашия Trezor. Поддържането на фонд и залагането на борсата включва доверие в борсата и както се казва в общата поговорка, "не вашите ключове, не вашите монети". Ако попитате дали залагането е по-безопасно, отколкото не залагането (ако приемем, че използвате едно и също устройство или приложение или и двете) не е по-безопасно, тъй като ако не залагате, се размивате от инфлация (точно както ако държите парите под матрака и централната банка трябваше да печата тонове фиат). Някои блокчейни включват нарязване, така че ако залагате с нечестен или лош доставчик на залози, можете да загубите част от дела си.

Сигурното залагане често включва избор на надежден доставчик на залагане, ние като StakingRewards помагаме в това. Залагането и инфлацията често са свързани по начин, при който има обратна връзка между коефициента на залагане и инфлацията. Протоколът иска да гарантира сигурността на мрежата, която се постига чрез по-висок коефициент на залагане, така че ако коефициентът на залагане е малък, мрежата има по-висока инфлация, за да стимулира повече притежатели на токени да залагат. Тъй като коефициентът на залог се увеличава, протоколът намалява инфлацията, намалявайки стимулите за залагане. По този начин протоколите се самобалансират.

По отношение на централизацията и 51% атака. Няма рекорд от 51% атаки в PoS (които между другото са 33% атаки, тъй като 33% + са достатъчни за контрол на мрежата), така че не можем да кажем колко често са тези (досега нито една). С PoS е по-лесно да се открие 33% атака или ако някой се приближава да стигне до 33% (това е много по-трудно в PoW).

Ключово предимство на PoS при работа с нападатели в сравнение с PoW е, че в PoS по-голямата част от мрежата (66%) може да гласува за разклоняване на нападателя, където нападателят губи всичките си токени, като по този начин се инвестира само в лошия човек изгорени. В PoW, за да се възстанови от 51% атака, основният алгоритъм на мрежата трябва да бъде променен, като по този начин се накаже или унищожи инвестицията както на добри (49%), така и на лоши (51%) момчета. Имаше някои ситуации в Cosmos, стимулирани от тестовата мрежа, когато един валидатор чрез система за регистрация на игри достигна 33% дял, а останалата част от общността го разклони, премахвайки заплахата.

В7: Знам, че DeFi е по-добър от централизираното финансиране, но за достъп се нуждае от достъп до интернет. И така, как хората в по-слабо развитите страни, където имат ограничен достъп до интернет, имат достъп до DeFi?

A7: Глеб Дудка:

Има два различни проблема. Достъпността до интернет в по-слабо развитите страни е проблем на инфраструктурата и телекомуникациите. Обещанието на DeFi никога не беше да въведе интернет във всяко домакинство по света. Това се подобрява доста бързо, но доколкото знам.

Вторият проблем е участието във финансова система, тъй като имате основни средства за комуникация (телефон, интернет). Между другото, mPesa в Африка (кредити за мобилни телефони, прехвърляеми чрез SMS, които на някои места станаха квази валута) може да бъде пример за първото приложение на DeFi или цифрова валута. В много по-слабо развити страни технологиите често са скачащи. Това означава, че е много скъпо напр. изграждане на местен малък банков клон в село, въпреки че са свързани с дигитално банкиране или по-добре DeFi, хората могат да пропуснат стъпката на банкиране да бъде физическа, като по този начин прескочат този етап. Тъй като основният достъп до интернет и DeFi е (освен няколко изключения) без разрешение, достъпът до основен смартфон и интернет се равнява на достъп до световната финансова екосистема. По този начин човек може да взема назаем, да дава заеми, да извършва сделки и т.н. и като цяло да играе роля в глобалните финанси.

Въпрос:8: DeFi се превърна от движение до основно най-бързо развиващия се и най-достъпният аспект на индустрията на блокчейн. Според вас, смятате ли, че сме изложени на риск от насищане?

A8: Мирко Шмидл:

DeFi определено е една от най-актуалните теми в момента. Както и да е, не мисля, че DeFi все още е лесно достъпен. Има няколко експлоатации и все още не е сигурно колко сигурни и надеждни са протоколите. Това е нещо, което сме преодолели и вероятно ще отнеме много повече време, за да достигнем точка, където можем да кажем, че DeFi е лесно достъпен сега. Има много препятствия за UX и сигурността, с които трябва да се справим.

Така че като цяло мисля, че DeFi едва започва да се превръща в значителна тема. Предполагам, че сме далеч от действителното насищане на пазара на DeFi. Не само по отношение на потребителите и приемането, но и по отношение на протоколи, продукти и инструменти.

DeFi Data все още е много недостъпен и ние от Staking Rewards се радваме да допринесем за тази нужда и да я направим по-достъпна и разбираема за потребителите една стъпка след стъпка.

В9: Какви са предимствата и недостатъците на DEFI в сравнение с традиционните финанси?

A9: Мирко Шмидл:

Основното предимство на DeFi е, че механизмите на финансовата система са напълно прозрачни и проверими. По-лесно и по-надеждно е да разберете определени условия, ако всичко е отворено и достъпно.

Пазарът е отворен за всички по света и няма огромни препятствия за участие на паричните пазари. Можем да разберем по-добре определена динамика на пазара и да приложим пренастройки, които съответстват на реалното използване на мрежата в реално време.

Вярвам, че това дава на децентрализираната финансова екосистема конкурентно предимство пред централизираното финансиране, където повечето неща се случват при затворени врати. DeFi е свят на сътрудничество и отворен конкурс за изграждане на нова система, която динамично съответства на реалните нужди на икономиката и хората.

Въпрос 10: DeFi е една от най-актуалните теми в блокчейн пространството в момента. Можете ли да споделите мнението си за DeFi с нас? Смятате ли, че DeFi ще наруши съществуващата финансова система? Какво представлява подходът Staking Rewards към сектора DeFi?

A10:

Мирко Шмидл:

DeFi е един от най-вълнуващите сектори в света на блокчейн, това е завладяваща употреба на технологията, която е готова за достъп. Така или иначе DeFi е изключително незрял и традиционните финанси вече започват да изпитват конкуренция.

В крайна сметка мисля, че DeFi и CeFi ще станат оперативно съвместими и ще се слеят само в една финансова екосистема. Неизбежно е традиционните финанси да възприемат някои механизми, които работят за децентрализирано финансиране, и да ги възприемат. В същото време има определени ограничения в децентрализираното финансиране, където разработчиците на приложения вероятно ще внедрят определени централизирани шлюзове, за да подобрят цялостния опит и приемане.

В Staking Rewards ще улесним потребителите в достъпа до пазара на DeFi, като намерим най-атрактивните възможности за печелене на пасивни доходи.

Проследяваме стотици мрежи и протоколи, които позволяват динамично печелене на лихви, и обучаваме потребителите с предимствата и рисковете, като ги използваме.

В близко бъдеще ще бъде напълно поразително за потребителите на дребно да разберат хилядите различни възможности като залагане, кредитиране и т.н., а Staking Rewards улеснява намирането на най-високите награди за най-ниския риск.

Глеб Дудка:

В момента пишем и серия DeFi. Ето тийзър за статията, който е нашият подход към картографирането на цялата екосистема на DeFi:

Раздел 2 – Въпроси на AMA на живо

Q1: Доверието е много важно в бизнеса, което кара инвеститорите, клиентите и потребителите да се чувстват в безопасност, когато залагат в Staking Rewards?

А1: Глеб Дудка:

Още веднъж, ние не предлагаме залагане и нямаме знак за залагане. Предоставяме данни за пространството за залагане и дефиниция.

Въпрос 2: Какво представлява пътната карта за развитие на Staking Rewards за 2020 г.?

A2: Мирко Шмидл:

2019 г. беше годината, в която Proof of Stake стана популярна, така че ние изградихме нашите показатели и инструменти, за да покрием всичко това на нашия уебсайт. За 2020 г. ще удвоим това и освен това ще разработим повече показатели и инструменти за DeFi и лихвените проценти.

Въпрос 3: Какво мислите за това как можем да убедим или привлечем хората да използват Defi в сравнение с традиционните финанси?

Мислите ли, че залагането на награди може да ви помогне в това.?

A3: Глеб Дудка:

Лихвените проценти в DeFi са много привлекателни в сравнение със старите ставки на финансиране (много банки са с отрицателни лихвени проценти, в Германия дългосрочните облигации вече са отрицателни). Ние от Staking Rewards като надежден доставчик на данни на DeFi ще подкрепим инвеститорите с точни данни и инструменти, за да могат те да научат и да получат достъп до най-добрите възможности за пасивни доходи.

В4: Смятате ли да добавите още монети? Има ли други програми, които искате да създадете, за да привлечете инвеститори да използват Staking Rewards?

A4: Mirko Schmiedl:

Ще се опитаме да използваме всички монети, които са от значение за екосистемата и получиха голям интерес от нашата общност. Улесняване на оценката и прогнозирането на възвръщаемостта на залозите. Други програми са напр. предварителния калкулатор за залагане, който създаваме, както и много статии и изследвания, които правим и публикуваме публично на нашия уебсайт.

Q5:

1. Смятате ли, че залагането би направило опит срещу децентрализацията в платформа? Ако големите залагащи поемат контрола над решенията … как платформа, която има характеристиката на залагане, може да го предотврати?

2. ВСЕКИ ли е консенсусът за PoS относно наградите за залагане? Какъв е процесът за изброяване на един?

A5: Мирко Шмидл:

1. Мисля, че е важно да се прилагат механизми, които предотвратяват голяма централизация в мрежите. Напр. Tezos има минималните изисквания за облигации, така че имате нужда от определен праг на собствените си средства, за да приемете допълнителни делегирания и да натрупате право на глас. Нещо подобно е полезно за допълнителна децентрализация на мрежите.

2. Опитваме се да изброим всяка PoS монета, но се препоръчва на проектите да се свържат с нас, за да можем да гарантираме, че предоставяме само най-точната информация, като работим в тясно сътрудничество с тях …. изискванията са, че проектът има прозрачен и проверяваем дизайн на стимули … те могат да кандидатстват директно на нашия уебсайт или да се свържат с нас в нашата телеграм група.

В6: Колко монети са издадени #Stake Rewards и достатъчно ли е това за краткосрочния план на отбора?

A6: Глеб Дудка:

Ние не издаваме никакви маркери за залагане, ние сме доставчик на данни и API. Ние продаваме токенизирани рекламни слотове (NFT, незаменим маркер), но това е доста традиционен бизнес модел и не включва залагане.

В7: На вашата платформа има малко информация за DeFi. Как планирате да напреднете и да внесете по-интересни неща от DeFi на вашата платформа?

A7: Глеб Дудка:

Току-що пуснахме страницата DeFi и сме в процес на написване на специална поредица от статии на DeFi (първият пост вече е излязъл)

В8: Каква е разликата между залагане и хостинг на възли & възвръщаемостта на инвестициите е постоянна за всички времена?

A8: Мирко Шмиедл:

Предполагам, че основният въпрос е разликата между делегирането и залагането директно. Залагането означава, че използвате собствените си възли и участвате пряко в мрежата. Наградите са по-високи от делегирането, но трябва да покриете разходите за инфраструктура и да се уверите, че ги поддържате по подходящ начин.

Делегирането е много по-лесно, като използвате един от доставчиците на залози, изброени на нашия уебсайт https://www.stakingrewards.com/providers, можете да запазите пълен контрол върху вашите монети и да платите само малка такса върху спечелените награди

ROI на залагането се променя динамично в зависимост от това колко хора участват в залагането. По-малко хора залагат = по-високи награди

В9: Как оценявате подкрепата от общността? Каква е вашата стратегия за маркетинг и за масово приемане? Какво съобщение искате да изпратите на общността чрез AMA днес?

A9: Глеб Дудка:

Смятаме, че досега подкрепата на общността е била голяма и наистина можем да се похвалим с много активни потребители на нашия сайт. Вярваме, че преходът на ETH към PoS ще засили интереса на широката общественост към Staking, което ще доведе до по-нататъшно възприемане както на залагането, така и на DeFi, тъй като повече ще го разглеждат като продукт с фиксиран доход. Основната ни цел днес беше да споделим информацията и инструментите, достъпни на нашия сайт, за да могат потребителите да моделират и прогнозират по-добре пасивните си доходи, като същевременно намират най-добрите възможности за това.

В10: Какъв стандарт сте избрали, за да бъде монета заложена на вашата платформа? Каква е ползата при залагането във вашата платформа?

A10: Мирко Шмиедл:

Нашият уебсайт е 3-та независима платформа за проследяване на лихвите и лихвите по всички мрежи … ние не предоставяме никакви услуги за залагане, а по-скоро наблягаме на залагането с един от доставчиците, които са изброени на нашия уебсайт …. нашият уебсайт го прави лесно да намерите най-добрите възможности за залагане и доставчици

В11: Какви са основните разлики между интелигентните договори и договорите на живо? По-добри ли са интелигентните договори?

A11: Глеб Дудка:

Ако с договори на живо имате предвид реални договори, тогава разликата е, че традиционните не са цифрови, следователно не са програмируеми и по този начин приложенията не могат да взаимодействат директно с тях. След като договорите са цифровизирани (съгласно определен стандарт, например actus, deon digital), можем да очакваме, че те ще дадат възможност за нови бизнес модели и финансови продукти.

В12: Колко надежден е вашият API, за да предоставя само надеждна и надеждна информация и данни?

A12: Мирко Шмидл:

В настоящия пазар нашият API е най-надежден за процентите на залагане и всички показатели за залагане. ние обхващаме над 100 мрежи с интеграция на данни на блокчейн и имаме собствен алгоритъм, за да сме сигурни, че данните са верни.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner