Копнеят да се експлоатира, след като Илон Мъск изтрива Dogecoin, а таксите на Ethereum достигнаха рекордни висоти

Новини от седмицата – Най-големите истории за седмицата в криптовалутата

Тази седмица, както винаги, беше богата на събития в индустрията на блокчейн и криптовалути. Видяхме, че Yearn е експлоатиран за милиони долари за броени минути, докато нарастващото търсене на децентрализирано финансиране изпраща мрежовите такси на Ethereum до рекордно високи стойности. Илон Мъск също премахна препратката към биткойн от биографията си в Twitter в полза на туитване за Dogecoin.

Ето всичко, което трябва да знаете за тези истории и много други, в изданието на седмицата на OKEx Insight News of the Week.

Копнежът за експлоатация води до загуба от 2,8 милиона долара за 10 минути

Късно вечерта в четвъртък беше децентрализираната финансова платформа Yearn Finance експлоатирани. Въпреки че е смекчен приблизително 10 минути, 2,8 милиона долара бяха загубени за нападател, докато трезора загуби 11 милиона долара.

Ключови продукти за внос

 • Yearn е добре позната платформа в пространството на DeFi и е домакин на множество партньорства. Подвигът несъмнено ще навреди – поне временно – на проекта, който в последно време имаше свои дебати за управлението.
 • Експлойтът идва в момент, когато символите за управление на DeFi растат рязко в оценката. Новините за проблема на Yearn не помогнаха веднага за спирането на растежа на други символи.
 • Атаката беше много сложна по своя характер и може да посява семена на съмнение относно сигурността на друга добре утвърдена платформа DeFi.

Цената на YFI видя променливост веднага след експлоата. Източник: OKEx

Илон Мъск премахва Биткойн от био, шилд Догекойн

Илон Мъск премахна "#bitcoin" hashtag от неговата биография в Twitter в четвъртък, преди да публикува поредица от туитове за Dogecoin. Увеличението на цената на DOGE веднага последва, но не успя да достигне последните си върхове след вълната, свързана със Залози на Уолстрийт.

Ключови продукти за внос

 • Подкрепата на Бисккойн за биография на Мъск беше краткотрайна, но това не означава, че той не се интересува. Загадъчният основател на Tesla спомена на среща в Clubhouse, че вижда потенциал във водещата криптовалута.
 • Някои от индустрията на блокчейн намират, че са измамите на Мъск в Twitter – особено неговите туитове в Dogecoin неискрен и е опасно за инвеститорите на дребно.

Цената на DOGE преживя особено нестабилна седмица. Източник: OKEx

Ruffer продаде 40% от експозицията на BTC за печалба от 650 милиона долара

Ruffer разкрити продажбата на около 40% от общата експозиция на BTC в сряда за 650 милиона долара печалба. Фирмата за управление на инвестиции за няколко милиарда долара закупи монетите през ноември 2020 г. и все още поддържа експозиция на водеща криптовалута на стойност около 700 милиона долара.

Ключово за внос

 • Като институционален инвеститор, успешната търговия на Ruffer може да сигнализира, че също толкова големи играчи може да са склонни да печелят печалби след значителни увеличения на цените на BTC – за разлика от това, че просто задържат дългосрочно цялата си експозиция.

Средните такси за Ethereum поставят нови рекорди за всички времена

С интерес към децентрализирано финансиране и базираните на Ethereum токени нарастват, средни такси за транзакции на гореспоменатия основен слой достигнаха нов рекорд от над $ 20.

Ключови продукти за внос

 • Потребителите на Ethereum и участниците в DeFi смятат, че таксите за транзакции са лоши миналото лято, когато интересът към децентрализираното финансиране наистина излетя. Сега таксите по същество са двойно по-високи от тези през "Дефи лято."
 • Мнозина поставят под съмнение очевидната липса на мащабируемост на Ethereum и се чудят колко устойчива е мрежата "бъдещето на финансите."
 • Миньорите на Ethereum са най-големите бенефициенти от драстичното увеличение на таксите за транзакции.
 • По-малките потребители на дребно се оценяват от децентрализирани борси, като Uniswap и SushiSwap.

Средните такси за транзакции в мрежата Ethereum растат рязко. Източник: Blockchair

Гугенхайм CIO повишава целта на BTC до 600 000 долара

Скот Минерд от Guggenheim Partners увеличи ценовата си прогноза за BTC до над 600 000 долара за монета. Главният инвестиционен директор на инвестиционната фирма за милиарди долари постигна тази преработена цел през интервю с CNN във вторник.

Ключови продукти за внос

 • Въпреки дългосрочната цел, Минерд смята, че институционалното участие в момента не е достатъчно, за да поддържа текущите нива на цените под $ 40 000 за монета.
 • Независимо от това, настроението на Minerd е още един пример за това, че BTC става все по-приет като актив, в който си струва да се инвестира от институционални инвеститори и лица с висока нетна стойност.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner