Как IBM инвестира в блокчейн

Колко важна и колко голяма е технологията блокчейн?

Това е продължаващият дебат, който скоро ще бъде най-яростен; заедно с факта, че блокчейнът е освежил някои от ветераните технологични гиганти като Microsoft, Oracle, SAP и IBM.

Microsoft, Oracle и неговият конкурент SAP направиха отделни съобщения през 2017 г., съответно през ноември, октомври и септември.

Във всичко това обаче може би единственият стар боен кораб на големите технологии, който би взел короната сред тези, които сега преминават към новата технология, е IBM.

IBM Prospect

Класирана на върха сред доставчиците на блокчейн технологии през 2017 г., IBM беше една от първите, които разпознаха възможностите, които идват с разпределените дневници на блокчейн, и направи своя принос към HyperLedger – усилие с отворен код на Linux Foundation.

Те също така насърчиха стартиращия бизнес да тества безплатно blockchain в облака си и тези усилия най-накрая дадоха плод.

Търсенето на Blockchain непрекъснато се увеличава и IBM вярва, че ще бъде един от най-големите потребители през 2018 г. в повече от 60 центъра за данни, които е дал под наем на други марки по света.

Според Панос Мурдукутас, професор и председател на Катедрата по икономика в LIU Post, Ню Йорк, той вярва IBM е „по-добър залог от биткойн за блокчейн“ тъй като обещанието, което има за промяна на света, е по-силно.

Това, казва професор Мурдукутас, прави IBM „по-добра дългосрочна инвестиция“ в сравнение с използването на цифрова валута.

Всъщност IBM предлага блокчейн за финансови услуги, което според него ще доведе до повече доверие за всички в опит да направи доверие универсалната валута на финансовия свят.

Правейки това, IBM възнамерява да внесе нова простота, прозрачност и ефективност във всички финансови транзакции, като същевременно елиминира старите процеси и документи с новооткрити иновации, сътрудничество и бързина.

Вече се случва така или иначе, тъй като финансовите институции водят пътя напред с блокчейна на IBM за сектора, тъй като те работят заедно, за да създадат нови решения, да премахнат дългогодишните търкания и да постигнат осезаеми бизнес резултати.

Големият залог на IBM

Някъде през май тази година IBM обяви инвестиция от 5,5 милиона долара за изграждане на блокчейн център за решения в Сао Пауло, Бразилия – първият по рода си в страната – в допълнение към други подобни центрове в САЩ, Англия, Германия, Канада и Япония.

Освен това в момента IBM работи по над 400 блокчейн проекта по целия свят, над и над водещата си позиция в универсалните квантови изчисления.

През 2017 г. технологичният гигант, заедно с първите си клиенти, включително Daimler AG, JPMorgan Chase и Samsung, започна работа по внедряването на IBM Q в опит да проучи практически приложенията му за наука и бизнес, на практика.

IBM води в различни други обещаващи технологии, включително изкуствен интелект (AI), облак и интернет сигурност, което го прави по-добър залог по отношение на дългосрочните инвестиции.

Но какво означава всичко това и какво носи на пазара?

Дона Н. Диленбъргър, сътрудник на IBM, обясни това като казва, че IBM създава система, в която клиентите могат да бъдат уверени, базирана на сигурна и проверима информация.

Blockchain, съчетан с корпоративната сигурност на IBM, предоставя механизъм за банкиране на данни по мащабируем начин за всеки сектор – от безопасността на храните, до банкирането, веригата за доставки или здравеопазването.

Диленбъргър добави, че хранилището с надеждни данни ви дава основа за анализ, който можете да използвате, за да споделяте информация отговорно за по-доброто благо на вашия бизнес и обществото.

image2 2

Приложни сектори за

  • Корабоплаването и логистичната индустрия, като новото сътрудничество с Maersk през март 2017 г.
  • Финансов сектор като сделката му със седем големи банки в Европа през юни 2018 г., за която възнамерява да изгради платформа, базирана на блокчейн за търговско финансиране, за да улесни международната търговия за МСП.
  • Безопасност на храните, където IBM, през август 2018 г., обяви основен блокчейн консорциум, който ще работи с него, за да подобри проследяемостта на храните и да идентифицира безопасността на храните чрез предоставяне на надеждна информация както за произхода, така и / или състоянието на храните.

Това са само няколко от забележителните примери за над 400 клиенти, с които IBM работи, за да внедри своите блокчейн приложения. Други сектори включват вериги за доставки, управление на риска, IoT и управление на цифрови права.

Upshot

Залогът на IBM за блокчейн технологията се оказва ползотворен за фирмата с увеличаването и подновяването на интереса към нейната технология, като същевременно й придава по-голяма уважителност в нововъзникващите технологии.

AI е един такъв пример, който се движи успоредно и трансформиране на професионалния спектър по голям начин. AI и Blockchain ще бъдат чудесна комбинация. Не само AI резонира с криптиране, но има потенциала да управлява blockchain по-добре от хората.

Неговото одобрение за блокчейн и идеята, че тя осигурява допълнителен слой доверие, кара хората да вярват, че добрите неща са на път да се случат.

Досега IBM събира някои клиенти и проекти, нарастващи цени на акциите, ново вливане на енергия в компанията и свеж поглед от анализаторите в технологиите и фондовите пазари и уважаемост сред купувачите на технологии.

Автор: Роберто Гарвин, съосновател на Mofluid. Абсолютно невероятно е да видим как технологията продължава да се развива, от имейл до браузъри, търсачки, мобилни устройства, AI и вече блокчейн. Имам щастието да съм свидетел на всичко това. Наистина развълнуван да видя какво следва!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner