5 криптовалути Masternode, в които да инвестирате

Тъй като криптовалутите стават все по-популярни, голям брой хора започват да се интересуват от тях. Въпреки че някои хора се обръщат към криптовалута по практически причини, други се интересуват само от технологичните аспекти, докато по-голямата част от хората просто търсят бърз начин за печелене на пари.

Един от най-популярните методи за печелене на пари с криптовалути е чрез изкусно купуване на монети и задържане върху тях, докато те нараснат. Друг добре известен метод за печелене на пари с крипто е чрез добив на монети.

Монети, базирани на алгоритъма Proof-of-Stake, позволяват на всяка заинтересована страна да валидира транзакциите, като ангажира определено количество монети. Потребителите се възнаграждават чрез система, често наричана „залагане“, която обикновено включва поставяне на токени в съвместим портфейл.

Има обаче още един метод за печелене на пари с криптовалути и това с помощта на мастерноди. Този метод включва повече ангажираност, отколкото процедурата за залагане, въпреки че мастернодата по същество е форма на залагане.

Както споменахме по-горе, залагането изисква да имате портфейл, но в случай на мастерноди, потребителите също трябва да имат компютър, който може да поеме ролята на сървър. Въпросният компютър трябва да бъде свързан към Интернет 24/7.

След като компютърът е готов и сървърът е настроен, човек трябва да инсталира приложението masternode и да ангажира няколко монети над минималния праг, определен от протоколите на маркера..

След като тези условия бъдат изпълнени, мастернодите винаги участват в подпомагането на валидирането на транзакциите в блокчейна. Тъй като работят ежедневно, те практически винаги плащат за тази вноска, която води до постоянен поток от доходи.

Основният недостатък на мастернодите е, че те обикновено изискват големи суми пари, за да бъдат заложени. Въпреки това, ако някой има резервни пари и изчислителна мощ и търси дългосрочна инвестиция, тогава мастернодните монети са алтернатива, която си струва да се обмисли.

За да ви помогнем да започнете, ето списъкът ни с 5 криптовалути с мастерноди, в които си струва да инвестирате:

Тире (DASH)

Тире е „революционна система за цифрови пари“ и една от най-популярните криптовалути до момента се класира на почтеното 14-то място в CoinMarketCap. Dash беше и първата криптовалута, внедрила системата masternode.

Като се има предвид, че по време на писането на една монета Dash струва $ 178,31, мастернодът на Dash е без съмнение сериозна инвестиция, тъй като мрежата изисква залог от 1000 Dash, за да започне.

Други технически аспекти, които си струва да се знае, е фактът, че мастернодите разделят 45% от възнаграждението на блока и че веднъж на 380 дни, възнаграждението на блока се намалява с над 7%. Освен финансовата инвестиция, потребителите трябва да са наясно с факта, че създаването и поддържането на Dash masternode изисква малко търпение и разумно количество ноу-хау. Потребителите трябва да бъдат подготвени да научат какво е необходимо за настройване на виртуален частен сървър и за редактиране на много файлове с конфигурации.

За повече информация, вижте миналата ни статия за DASH.

Zcoin (XZC)

Zcoin е криптовалута, която е фокусирана основно върху постигането на поверителност и пълна анонимност за своите потребители. Понастоящем Zcoin е класиран на 92-ро място в CoinMarketCap, с обща капитализация от 73 132 911 долара. Подобно на Dash, мастернодът на Zcoin може да бъде закупен с 1000 XZC. Протоколът на мастернодите на Zcoin се нарича Znodes и изисква компютър с Linux, както и доста добри познания за Putty и командния ред от потребителите.

Повече информация за това как да настроите мастернода на Znode можете да намерите на крипто официален уебсайт.

пътна карта на zcoin 2018 01 1024x1024

Източник: https://zcoin.io/

PIVX (PIVX)

PIVX е популярна виртуална валута, която е част от избрания клуб на така наречените монети за поверителност. Понастоящем класирана на 93-то място в CoinMarketCap, валутата обещава по-бързи транзакции, както и по-добра сигурност и поверителност от повечето други монети. Токенът на PIVX се нарича PIVX и се предлага в размер на 55 милиона, въпреки че в момента в обръщение са само 30 милиона, тъй като се казва, че 20 милиона от тези монети вече са заложени в портфейли или мастерноди.

За да стартирате мастернода на PIVX, са необходими 10 000 PIVX. Друг забележителен аспект е фактът, че той осигурява по-малка възвръщаемост (приблизително 5,74% годишно) в сравнение с други валути. Изпълнението на PIVX мастернода включва потребители, които имат или компютър с Linux, или Raspberry Pi, и двамата с уникални IP адреси.

За повече информация как да настроите PIVX мастернода, потребителите могат да прочетат повече за него тук.

Форе (PHR)

В момента се класира на 394-то място в CoinMarketCap, с пазарна капитализация от 73 025 936 долара, Форе определено не е много популярна криптовалута. Монетата обаче започна да привлича вниманието на все повече инвеститори, интересуващи се от мастернодите, благодарение на добрата си възвръщаемост (40%).

За да стартират мастернода на Форе, потребителите трябва да инвестират 10 000 монети. В момента Форе има над 500 стотици активни мастерноди.

Повече информация можете да намерите на дигиталната валута официален уебсайт.

PhoreLogoBlack2

Източник: https://phore.io/

SmartCash (SMART)

SmartCash е базирана на общността криптовалута с много интересна система за управление и децентрализирана икономика. В момента SmartCash се класира на 108-о място на CoinMarketCap, с обща пазарна капитализация от 59 662 696 долара.

Една от най-добрите технологии на SmartCash е SmartHive, система, която гарантира, че 80% от възнаграждението на блока се разпределя в общностния фонд, за разлика от други монети като Bitcoin и Litecoin, където 100% от възнаграждението на блока отива за миньорите. Мастернодата в

Екосистемата SmartCash е подходящо наречена SmartNode и, за да я пуснат, потребителите ще изискват 10 000 монети. Повече подробности относно мастернодите на SmartCash можете да намерите тук.

Заключение

Ако стартирането на мастерноди, базирани единствено на възвръщаемост на инвестицията, ви интересува, тогава можете да проверите различни статистически данни и показатели за ефективност на уебсайт masternodes.pro. Изборът на жетон за стартиране на мастернода само въз основа на ROI не е идеален и се препоръчва да избирате само проекти с бъдещи перспективи, в които вярвате. Надяваме се, че ще изберете добре.

Promo
banner
Promo
banner