Utilització d’oracles i cadenes de blockchain: el bombo o la substància estan impulsant el mercat?

L’augment dels tokens oracle i el seu paper al mercat DeFi

Juntament amb una explosió d’interès per les finances descentralitzades o DeFi, una de les històries d’èxit criptogràfiques més grans, encara que més tranquil·les, del 2020 és la de l’oracle blockchain. En general, un oracle blockchain és un servei que permet que els contractes intel·ligents, és a dir, els contractes programables basats en blockchain, accedeixin a dades que no s’emmagatzemen en cap blockchain. Aquestes dades poden ser el preu d’un actiu, els resultats electorals, la informació de la cadena de subministrament o fins i tot quin equip va guanyar un partit de futbol.

Tot i que hi ha un considerable optimisme sobre com els contractes intel·ligents transformaran moltes indústries, sense una font fiable de dades fora de la cadena, la seva utilitat és molt limitada. Als cercles criptogràfics, aquest problema gairebé no és nou. No obstant això, la seva resolució amb èxit és crucial si el blockchain i la tecnologia de contractes intel·ligents han de tenir el tipus d’impacte que molts creure són capaços de fer-ho.

En aquest article, OKEx Insights analitza l’auge dels serveis oracle blockchain i les majors capitalitzacions de mercat de les plataformes que els proporcionen. Tot i que sens dubte hi ha demanda de serveis d’Oracle descentralitzats, considerem si l’ús real o simplement l’especulació està impulsant els preus creixents de les fitxes de les plataformes d’oracle, és a dir, Chainlink’s LINK, BandChain’s BAND, Nest Protocol’s NEST i Tellor’s TRB.

L’any de l’oracle?

Amb una capitalització de mercat combinada ara aproximant-se als 6.000 milions de dòlars, Les criptomonedes originàries d’aplicacions de serveis d’Oracle es troben avui entre les més comentades a la indústria. Després d’haver bombejat més d’un 600% en els darrers 12 mesos, el testimoni LINK, líder del mercat, Chainlink ocupa actualment el cinquè lloc en termes de capitalització de mercat al lloc de comparació de criptografies. CoinGecko.

Els competidors del protocol Oracle llançats més recentment han experimentat buzz similar. NEST, BAND i TRB han augmentat al voltant del 90%, el 170% i el 240%, respectivament, només en els darrers 30 dies. Amb el que sembla gairebé qualsevol projecte que afirma haver resolt el problema de l’oracle blockchain en veure que augmenten els preus meteòrics, és evident que la idea dels oracles blockchain atrau al públic que inverteix en criptografia..

Una breu història del problema de l’oracle

Molt abans del naixement de la criptomoneda, la utilitat dels contractes intel·ligents era clara per a alguns. Escrit el 1996, el visionari criptògraf i jurista Nick Szabo va encunyar el terme. Va definir els contractes intel·ligents com "un conjunt de promeses, especificades en format digital, que inclouen protocols en què les parts compleixen aquestes promeses."

Igual que Szabo, el creador de Bitcoin (BTC) va reconèixer el paper que podrien tenir els contractes intel·ligents en una futura economia descentralitzada. El 2010, el criptògraf i primer desenvolupador de Bitcoin Gavin Andresen va detectar funcions codificades en Bitcoin que llavors eren inactives. Quan Andresen va preguntar Satoshi Nakamoto sobre aquestes funcions, van respondre:

“El disseny admet una gran varietat de possibles tipus de transaccions que vaig dissenyar fa anys. Transaccions en dipòsit, contractes de garantia, arbitratge de tercers, signatura multipartida, etc. Si Bitcoin es posa de moda, aquestes són coses que voldríem explorar en el futur, però totes havien de ser dissenyades al principi per assegureu-vos que siguin possibles més endavant “.

Uns anys després, un altre primer desenvolupador de Bitcoin va emfatitzar la importància futura dels contractes intel·ligents. Parlant a Bitcoin 2012 Londres, Mike Hearn va donar diversos exemples en què els diners programables podien augmentar l’eficiència i disminuir el risc en diversos processos. Incloïen la liquidació automàtica d’un testament, la venda d’un vehicle sense que un intermediari ni el venedor ni tan sols estiguessin físicament presents i, per a delit de la multitud, un futur sistema financer en què els contractes intel·ligents substituïssin tercers de confiança, és a dir, els bancs..

Tot i que l’exemple d’herència de Hearn utilitzava certament un tipus d’oracle (en cas de defunció de l’avi, un contracte intel·ligent faria referència a un registre nacional de defuncions), molts dels matisos que dominarien la discussió posterior es van deixar de tractar. No obstant això, entrarien en primer pla al voltant del llançament d’Ethereum el 2015.

El Llibre blanc Ethereum va reconèixer la necessitat d’oracles a l’hora de lliurar dades que no pertanyen a blockchain a aplicacions de blockchain. Tot i això, va cedir que “encara es necessita una font de confiança” per proporcionar informació que no sigui pròpia de cap cadena de blocs.

Com s’explica als articles de desenvolupadors destacats en aquell moment, així com el cofundador d’Ethereum, Vitalik Buterin – confiar en aquesta font d’informació estaria plena de problemes de seguretat. Entre les preocupacions hi havia el potencial per a un sol oracle d’actuar maliciosament per obtenir beneficis financers o el fet que les aplicacions descentralitzades deixessin de funcionar en cas que la font de dades abandonés el seu servei..

La discussió va donar lloc a diversos primers esforços per resoldre el problema de l’oracle. Reality.eth, Orisi i Counterparty es trobaven entre ells, igual que una primera iteració de Chainlink, tot i que la solució proposada per a l’empresa matriu SmartContract.com es basava fonts de dades centralitzades per proporcionar dades a les aplicacions de blockchain fins uns anys més tard.

El 2017, SmartContract.com va començar a treballar en un servei d’Oracle descentralitzat per fer de pont entre les cadenes de blocs i el món fora d’elles. La companyia va recaptar 32 milions de dòlars en la seva oferta inicial de monedes el setembre del 2017 per finançar el desenvolupament del que seria Chainlink. Construït a la xarxa Ethereum, la xarxa principal Chainlink va entrar en funcionament el juny del 2019. El seu èxit posterior va inspirar altres projectes d’oracle, inclosos els esmentats BandChain, Nest Protocol i Tellor.

Resoldre el problema de l’oracle és una gran cosa

Gran part del potencial de plataformes de contractes intel·ligents com Ethereum es basa en la disponibilitat de dades fiables del món exterior. Un mercat de prediccions de preus, per exemple, és poc útil si les aportacions de preus no reflecteixen la realitat.

Ethereum i el seu objectiu de donar suport a una gamma d’aplicacions descentralitzades van atreure immenses especulacions el 2017. Els inversors es van apilar al mercat, inspirats en les promeses d’un futur en què els contractes intel·ligents permetrien serveis de compartició de vehicles sense intermediaris, productes d’assegurances automatitzats i subministrament immutable -dades de cadena. El preu de l’Eter (ETH) el 14 de gener de 2017 era de només 9,70 dòlars. Exactament un any després, va arribar als 1.470 dòlars per moneda.

Afegir combustible a aquesta pujada de preus i, almenys en part, relacionat amb la creença dels inversors en la futura utilitat d’Ethereum, va suposar el boom de la recaptació de fons a través de l’oferta inicial de monedes (generalment denominada bombolla ICO del 2017). Si Ethereum acollís les aplicacions descentralitzades del futur, el desenvolupament d’aquestes plataformes necessitaria finançament. A canvi de finançar una determinada plataforma (sovint amb ETH, que va augmentar encara més la demanda de la moneda), els inversors van rebre les fitxes d’aquesta plataforma. Es podria dir que moltes ICO van ser impulsades principalment per l’especulació dels inversors sobre la pujada del preu d’un testimoni a mesura que la plataforma en qüestió es va desenvolupar amb el pas del temps..

Com que l’interès per les ICO va arribar al màxim al 2017, els inversors van invertir diners en pràcticament qualsevol projecte amb un llibre blanc pesat de paraules clau i una gran visió descentralitzada del demà. Com va resultar, molts d’aquests els projectes havien fracassat ja l’any següent.

Com va destacar John Adler, un desenvolupador de la companyia de programari ConsenSys centrada en Ethereum, el setembre de 2018, es necessita una tecnologia d’escala adequada per fer que es pugui utilitzar una cadena de blocs habilitada per a contractes intel·ligents, només trobaria aquesta plataforma amb serveis oracles fiables veritable utilitat. Sense una font fiable de dades fora de la cadena, l’ús d’un contracte intel·ligent es limitaria a les aplicacions que només requereixen informació present a la cadena de blocs particulars en què es va construir l’aplicació..

Amb Ethereum que lluita per funcionar a gran escala, proporcionar una solució al problema de l’oracle i haver estat fortament inflat per l’especulació de l’ICO, el preu d’Ether va caure un 94% durant els 11 mesos posteriors al màxim de gener de 2017. És evident que el valor fonamental de la plataforma no coincideix amb el preu de mercat inflat de l’ETH. Tot i això, la pròpia pujada va demostrar que el mercat tenia un gran valor en allò que Ethereum pretenia assolir, fins i tot si no estava preparat per lliurar-lo el 2017.

És clar que els oracles de confiança, capaços de proporcionar una font de dades fiables i sense manipulacions, formaran part de l’evolució de la criptomoneda. Amb una sèrie de projectes que ara pretenen proporcionar precisament això, la tecnologia de contractes intel·ligents sembla haver fet un pas més cap als usos del món real que van inspirar gran part de les especulacions del 2017.

Oracles troba ràpidament un cas d’ús

Les criptomonedes relacionades amb Oracle no són els únics projectes que han rebut una afluència massiva de capital en els darrers mesos. L’ús d’aplicacions DeFi, basades en cadenes de blocs habilitades per a contractes intel·ligents, també està creixent. A principis de 2020, només hi havia 681 milions de dòlars bloquejats en les anomenades aplicacions DeFi. Avanç ràpid de vuit mesos i el total combinat, segons DeFi Pulse, va assolir un màxim històric d’uns 6.800 milions de dòlars.

L’augment dels tokens oracle i l’ús de DeFi estan, per descomptat, relacionats. DeFi es basa en dades de preus de diversos mercats. Com que no estan disponibles a les pròpies cadenes de blocs, aquestes dades de preus han de provenir d’altres llocs. Algunes aplicacions financeres descentralitzades han assumit ells mateixos el problema de l’oracle i d’altres han subcontractat la tasca a proveïdors dedicats de “middleware” d’oracle com Chainlink i altres..

Aquesta primera aplicació d’oracles descentralitzats contribueix sens dubte al rendiment recent dels preus dels anomenats tokens oracle, com ara LINK, BAND, TRB i altres. LINK, per exemple, s’utilitza per pagar feeds de dades fora de la cadena, així com servir de garantia per a aquells que proporcionen dades per garantir la qualitat de la informació i la fiabilitat dels feeds. Si un projecte vol utilitzar els oracles de Chainlink, necessita accés als tokens LINK.

De la mateixa manera, BandChain utilitza el seu propi testimoni natiu, BAND, com a garantia, com a mitjà de pagament i com a part del seu model de governança. Tellor’s Tribute Token, TRB, també s’utilitza per pagar als proveïdors de dades i és participat pels miners, proporcionant la base per al seu propi model de seguretat. Per tant, l’ús creixent d’aquests serveis hauria de fer augmentar els preus de les fitxes natives dels protocols.

La utilitat coincideix amb els límits de mercat?

Tot i que DeFi proporciona el cas d’ús dominant dels serveis d’oracle blockchain actualment, les majúscules de capital dels dos nínxols suggereixen que els preus no es basen només en l’ús actual. Chainlink, per exemple, ha vist augmentar la seva pròpia capitalització de mercat per sobre dels 7.400 milions de dòlars en la seva existència relativament curta, que va assolir el seu punt màxim a principis d’aquest mes, una xifra superior als gairebé 7.000 milions de dòlars bloquejats als contractes intel·ligents DeFi avui.

Una mirada més detallada a la xarxa Chainlink demostra que hi ha una clara demanda dels seus serveis d’oracle. Reputació Oracle de Chainlink detalla l’activitat recent del node a la xarxa, ressaltant quins feeds de dades estan en directe, així com els treballs que han completat.

Tot i que alguns nodes de Chainlink estan certament actius, les dades disponibles dels feeds d’aquests nodes que han completat les tasques durant els darrers set dies ofereixen exclusivament preus dels actius. Això suggereix que l’ús fora de DeFi és actualment gairebé inexistent i que l’ús real de tokens LINK per a finalitats no especulatives encara depèn en gran mesura de l’ús d’aplicacions DeFi.

Mentrestant, anàlisi del BandChain La xarxa suggereix que l’ús real de la xarxa és un factor encara menys significatiu en la recent recorreguda de preus del seu propi testimoni. Del total de 79 fonts de dades existents actualment, gairebé totes es refereixen als preus dels actius. Tot i que sembla que hi ha feeds per a tots dos temps i vol dades, hi ha molt poca activitat de xarxa relacionada amb qualsevol font de dades, inclosos els fluxos de preus, en aquesta primera fase del projecte. Evidentment, l’especulació sobre l’ús o el preu futur de BAND supera la utilitat real en aquest moment.

El gràfic següent que mostra el preu de LINK al llarg del temps recorda a moltes criptomonedes de finals de 2017. Tot i que l’evolució i l’ús fonamentals van tenir certament un paper a jugar en l’anterior corrida, la ràpida apreciació dels preus a finals de 2017 va ser producte de pura especulació.

El preu de LINK, del 9 de novembre de 2017 al 24 d’agost de 2020. Font: CoinGecko

Avui, els serveis d’oracle experimenten un augment similar. De la mateixa manera que el boom de l’ICO va donar un cas d’ús del món real a ETH, DeFi proporciona utilitat als serveis d’oracle. Tanmateix, amb la capitalització borsària dels projectes oracle que superen còmodament el valor combinat bloquejat en els contractes intel·ligents DeFi, l’especulació sembla haver superat l’ús real.

Els riscos DeFi són riscos oracle

Atrets per elaborats préstecs i préstecs les estratègies que generen beneficis per a aquells prou intel·ligents i rics com per desplegar-los de manera eficaç, el nombre d’usuaris de DeFi continua creixent. Gran part de la recent expansió del sector es pot atribuir a l’anomenada “producció agrícola”.

Com es va esmentar, DeFi actualment proporciona el cas d’ús dominant per a serveis d’oracle com Chainlink. Fins que una altra aplicació de la tecnologia de contractes intel·ligents obtingui el mateix nivell d’interès, l’ús continuat dels serveis d’oracle exigeix ​​l’ús continuat de DeFi.

Això no vol dir que no hi haurà demanda futura per part d’altres indústries. Quan va parlar el fundador de Chainlink, Sergey Nazarov ETH Denver aquest any, ha esmentat aplicacions com les assegurances descentralitzades per les quals els oracles algun dia proporcionaran dades. Tanmateix, amb la majoria de la presentació enfocada fermament a DeFi (i gairebé tots els feeds de dades actuals que proporcionen els preus de diferents actius), queda clar on es troba avui el mercat dominant de Chainlink.

Tot i que el creixement dels fons bloquejats en aplicacions DeFi és sens dubte una bona notícia per als serveis d’Oracle, el sector no està exempt de riscos. Descartant el fet que els usuaris inexperts puguin patir fortes pèrdues, els contractes intel·ligents constitueixen un objectiu lucratiu per als pirates informàtics. Potencialment bloquejar milions de dòlars cadascun, hi ha un clar incentiu per trobar vulnerabilitats al codi.

No es tracta només d’un vector d’atac teòric. Els contractes intel·ligents de DeFi han estat explotat abans, i els riscos són prou substancials perquè el cofundador d’Ethereum adverti els usuaris. Parlant per Laura Shin’s Podcast sense cadena al juliol, Buterin va desaconsellar els usuaris que menystinguessin els perills. Va comentar sobre el futur de la producció agrícola:

“És una cosa a curt termini. I un cop desapareguin els atractius, es podria veure fàcilment que les taxes de rendiment baixarien molt a prop del zero per cent “.

Més recentment, Buterin va tuitejar preocupacions similars:

Juntament amb els rendiments potencialment decreixents i el risc d’explotació intel·ligent dels contractes, DeFi podria convertir-se en l’objectiu dels reguladors. Com que DeFi encara està en la seva infantesa i presenta un nou conjunt de riscos, els reguladors financers segur que estudiaran maneres de protegir els inversors. Una reducció excessiva del sector podria veure caure l’interès de manera significativa, com va ser el cas de les ICO següents control regulatori. Això també danyaria temporalment la proposta de valor d’aquells oracles que troben utilitat que serveix aplicacions DeFi.

Una tornada del 2017? Associacions, llistats, publicitat

Bona part de la il·lusió actual que envolta els serveis d’oracle sembla estar impulsada per anuncis de gran perfil. Segons els informes, en el moment d’escriure aquest document, Chainlink ho ha fet associat amb 258 entitats diferents que treballen en diversos sectors, des de videojocs fins a béns arrels. A la llista s’inclouen noms familiars com Google Cloud, SWIFT i Intel, juntament amb diversos bancs coreans i la filial de TI de Deutsche Telekom, T-Systems.

Potser el més destacat entre els interessats en Chainlink és la recentment llançada Xina Blockchain Services Network o BSN. Anunciat mitjançant un comunicat de premsa a finals de juny, l’acord pot veure que els oracles de Chainlink proporcionen dades als membres del BSN. Entre els fundadors del servei s’inclouen el Centre d’Informació Estatal de la Xina, China Mobile, China UnionPay i Red Date Technologies.

Històricament, les notícies sobre la relació de la Xina amb el blockchain han donat lloc tant a incertesa com a optimisme en la indústria de les criptomonedes. Un exemple recent ve del 2019. El president xinès, Xi Jinping anunciant el suport a la tecnologia blockchain va provocar que la capitalització de mercat criptogràfica combinada augmentés més d’un 23% en qüestió de dies. La notícia que ara la indústria xinesa de blockchain sembla interessada en Chainlink sembla que contribueix probablement a l’augment dels preus oracle de blockchain.

Tot i que menys impressionants, els desenvolupaments en altres serveis d’oracle blockchain també semblen impulsar l’especulació. El protocol de banda amb el suport de Sequoia Capital, l’empresa darrere de BandChain, va veure el preu de la seva bomba de token BAND després de la seva cotització com a oferta d’intercanvi inicial a Binance el 2019 i el seu addició a Coinbase Pro a l’agost de 2020. Coinbase també va afegir dades de preus per a NEST al juliol, donant més credibilitat a la creença que els serveis d’oracle són, o seran, vitals per a l’ecosistema blockchain.

En estar alimentat en part per una llista creixent d’associacions de gran perfil, no només el gràfic de preus LINK té similituds amb la publicació de 2017 d’Ether. El llançament de Enterprise Ethereum Alliance i el febrer de 2017 anuncis de membres posteriors semblava iniciar una onada d’especulacions sobre el seu ús futur que, combinat amb l’ús de l’actiu en finançament ICO, va ajudar a portar ETH al seu màxim històric.

El propi preu de LINK ha experimentat guanys similars als anuncis. El 13 de juny de 2019, el dia que Chainlink va fer una piulada sobre l’addició de Google Cloud com a soci ecosistèmic, el preu de LINK va augmentar més d’un 65%, passant d’1,13 a 1,87 dòlars en poques hores.

Problemes d’escala i oracles d’Ethereum

Els problemes d’escala que van limitar l’ús d’Ethereum el 2017 encara són rellevants en l’actualitat. Actualment, els preus del gas, és a dir, els honoraris per transaccions a la xarxa Ethereum, augmenten. D’acord amb Ethgasstation.info, Chainlink és ara el vuitè usuari més gran de gas d’Ethereum. Segons els informes, els usuaris dels serveis oracles de Chainlink han gastat gairebé un milió de dòlars en comissions de transaccions només a l’agost.

Si les associacions de gran perfil de Chainlink donen lloc a un major ús de la xarxa, l’augment de la demanda de gasos farà que les tarifes d’Ethereum siguin encara més elevades. Fins que no s’implementi una solució al problema d’escala, l’obtenció de dades d’oracles descentralitzats basats en Ethereum pot ser costos prohibitius i, en última instància, pot limitar l’adopció.

L’escala és un dels temes més urgents de la indústria de les criptomonedes. L’esperada actualització de la xarxa Ethereum a Ethereum 2.0 solucionarà el problema. Tanmateix, com va esmentar Buterin a Unchained, el sharding (un avanç que té com a objectiu augmentar radicalment la capacitat de transacció total de la xarxa Ethereum) no forma part de la fase 0 de l’actualització. En el seu lloc, s’espera en una fase posterior de la revisió de la xarxa.

Dit això, hi ha altres esforços per escalar la xarxa en obres. Tecnologies de segona capa, o l’anomenada capa 2, com ara Paquets acumulatius optimistes i Paquets acumulatius de ZK moure algunes dades de transaccions fora de la cadena. En explicar els conceptes a principis d’aquest any, Buterin va afirmar amb optimisme que aquestes millores haurien de permetre a Ethereum processar més de 1.000 transaccions per segon, fins i tot abans que el sharding es posés en funcionament. Un greu augment de la 15 transaccions per segon actualment possibles, aquestes implementacions haurien de permetre a la xarxa donar suport a un major nombre de contractes intel·ligents sense provocar pujades de comissions de transacció. Això també augmentarà el valor fonamental dels oracles que els serveixen.

Competència a l’espai oracle blockchain

L’explosió d’interès de DeFi aquest any no només ha proporcionat un cas d’ús per a Chainlink, sinó que també ha inspirat la creació d’altres serveis d’oracle. Cada vegada més, els desenvolupadors busquen les seves pròpies solucions al problema de l’oracle blockchain.

L’aplicació principal de DeFi ha estat treballant en la seva aplicació Obre el feed de preus des de fa més d’un any. L’OPF es va publicar a l’agost de 2020, amb Coinbase Pro i Uniswap proporcionant ràpidament informes de preus.

El mateix mes, OKEx també va llançar el seu propi oracle. Basat en l’estàndard OPF, el servei té com a objectiu afegir una altra font de dades de preus fiables per a ús de Compound i altres aplicacions DeFi.

En abordar si els sistemes d’oracle de consens com Chainlink, BandChain i altres poden competir amb els pesos pesats de la indústria que proporcionen dades similars, l’equip darrere de l’oracle d’OkEx va comentar:

"Diferents tipus de dades vindran de fonts de dades diferents i, com a tal, sorgirà una gran varietat de tipus i proveïdors d’oracle. Aquests oracles variaran en funció de la seva fiabilitat: un indicador de la precisió de les seves dades i del seu temps d’activitat.

“L’oracle d’OKEx serà el més fiable per a les dades del mercat d’OKEx. Això vol dir que cap altre oracle no pot garantir que conegui els preus dels nostres mercats millor que nosaltres. És possible que serveis com Chainlink continuïn existint com a mètode per agregar oracles de dades menys fiables, així com per proporcionar còpies de seguretat en cas d’interrupcions del servei. A més, els sistemes d’oracle de consens com Chainlink (per exemple, quants gossos viuen a Nova York actualment) també poden oferir tipus de dades amb fonts de veritat poc clares.."

Oracles de blockchain: molta publicitat però un enorme potencial

És clar que els serveis d’oracle blockchain, en certa forma o forma, tenen futur. Sense dades externes, la utilitat dels contractes intel·ligents es limita a aquelles aplicacions que només depenen de dades en cadena. El creixent sector DeFi ja ha donat un cas d’ús a les plataformes oracle existents. L’adopció futura de la tecnologia de contractes intel·ligents hauria de crear, finalment, una gran demanda de serveis d’oracle d’altres indústries.

En un intercanvi de correu electrònic amb OKEx Insights, el cofundador de Tellor, Michael Zemrose, va raonar que el mercat tot just comença a entendre el paper que jugaran els oracles en la proliferació de la tecnologia de contractes intel·ligents:

“Crec que el 2020 va ser l’any que la majoria de la gent va aprendre per primera vegada sobre els oracles i la seva importància en la seguretat dels contractes intel·ligents com a part clau de la infraestructura criptogràfica. Té sentit que el mercat entengui aquest valor “.

No obstant això, hi ha problemes clars amb les solucions actuals. L’augment dels preus del gas Ethereum i els riscos inherents del propi DeFi poden deixar els oracles que lluiten per un cas d’ús fins que s’aconsegueixi una escalada o que les aplicacions addicionals per als serveis d’oracle guanyin impuls. És cert que Band Protocol ha llançat recentment el seu BandChain al Cadena de blocs Cosmos, específicament a "evitar els problemes de congestió" sobre Ethereum, segons el conseller delegat del projecte. Això el protegirà de l’augment dels preus del gas, però no d’un mercat de DeFi que es contracti de sobte.

Els projectes DeFi més grans, com ara Compound i Maker, també han estat desenvolupant els seus propis solucions al problema de l’oracle. Mentrestant, enormes noms de la indústria com OKEx i Coinbase ara proporcionen les seves dades directament a aplicacions descentralitzades mitjançant l’Open Price Feed de Compound. Tenint en compte el preu de les dades considerablement més baix, aquells projectes que actualment proporcionen un valor fonamental als proveïdors de “middleware” de blockchain poden simplement optar per una opció més barata.

Tal com va al·ludir l’equip d’Oracle OKEx citat anteriorment, hi ha limitacions en el tipus d’intercanvis de criptografia de dades que poden proporcionar-se. Tot i que els seus preus s’incrementen la seguretat i la fiabilitat de les aplicacions DeFi, les dades no financeres no els estan disponibles. Esforços com els de Chainlink, que tenen com a objectiu simplificar l’ús de dades no financeres amb sistemes blockchain, poden tenir avantatge quan l’ús de contractes intel·ligents s’expandeix a altres indústries..

En reduir la barrera tècnica d’entrada per utilitzar la tecnologia de contractes intel·ligents, aquests projectes faciliten als desenvolupadors la creació d’aplicacions innovadores que no siguin DeFi sense assumir ells mateixos el problema de l’oracle. Això pot donar lloc a una onada d’adopció de contractes intel·ligents en una infinitat d’indústries, proporcionant un mercat nou per als serveis d’oracle que redueixin la dependència dels punts de referència de dades centralitzats..

Els oracles, en certa forma, permetran sens dubte l’expansió de la indústria de les criptomonedes a noves àrees interessants. Tanmateix, el ràpid creixement dels preus de les fitxes de protocol oracle com LINK, BAND i TRB suggereix que és una expectativa d’utilitat futura en lloc de l’ús actual, que actualment inspira la inversió.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner