Bitcoin Bandwagoning: un examen de la inversió institucional en criptografia

Les notícies sobre el famós fons macroinversor Paul Tudor Jones invertirien en Bitcoin (BTC), ja que una cobertura contra la inflació es va incorporar per primera vegada el 7 de maig. Es va fer un seguiment de l’actualitat l’11 de maig, el dia de la tercera recompensa de la primera i més important criptomoneda. a la meitat: quan Jones va passar a CNBC detall que havia invertit entre un i un dos per cent dels seus actius a Bitcoin, admetent que el nombre era “conservador”.

En un carta als inversors, Jones va comparar el Bitcoin actual amb l’or a la dècada de 1970, afirmant que el seu Fons Global BVI podria invertir més d’un “percentatge d’exposició percentual d’un dígit baix” dels seus actius en futurs BTC. També va discutir en detall Bitcoin com un magatzem de valor naixent. A més, Jones va argumentar que es tenia una mirada senzilla i objectiva el món digital actual i les polítiques monetàries inflacionistes fan que la inversió en la criptomoneda més provada sigui una aposta òbvia que val la pena fer.

Tot i que Jones va especificar que la inversió es produeix en forma de negociació de futurs de Bitcoin (i no de compra de bitcoins reals, per exemple), les notícies van reforçar la indústria de les criptomonedes. Va ser vist per molts com continuava validació que els actors institucionals molt buscats entren oficialment a l’espai.

Però, són Jones i els que segueixen tard a la festa? Per entendre millor què podem esperar de la inversió institucional en criptografia en el futur, examinem quina quantitat d’interès dels inversors institucionals existeix actualment a l’espai de Bitcoin i d’actius digitals i com hem arribat on som avui.

En breu el 2017: llançament de futurs de Bitcoin

La història de la inversió institucional a Bitcoin comença en gran part amb Grayscale Investments, LLC, de Digital Currency Group, amb seu a Nova York. – que es va llançar el 2013 i va actuar com un veritable líder en la cursa per proporcionar solucions als inversors institucionals que volen obtenir exposició a la nova classe d’actius digitals d’aleshores. No obstant això, no es fa especialment destacable fins que entren en escena els contractes de futurs de Bitcoin.

Al desembre de 2017, a mesura que el bombo que envoltava Bitcoin va arribar a la febre i que la criptomoneda líder estava gairebé en el seu màxim històric al voltant dels 20.000 dòlars, Cboe Global Markets Inc (CBOE.O) i CME Group Inc (CME.O) va deixar caure la notícia que llançarien contractes futurs de Bitcoin.

Les ofertes estaven disponibles el 10 de desembre i el 17 de desembre, respectivament. Els contractes de CME es van obrir a 20.650 dòlars, essencialment la part superior exacta de la bombolla de Bitcoin del 2017. El dilluns 18 de desembre, s’havia establert un 2,05 per cent. Els mesos següents van experimentar un dramàtic desplom en el preu de la BTC i van començar un període anomenat a la indústria criptogràfica “Crypto Winter”.

gràfic de preus bitcoin 2018-2020 Preu BTC des del llançament aproximat dels futurs de Bitcoin fins al present. Font: CoinMarketCap

2018: construcció de rampes institucionals de Bitcoin

Tot i que el 2018 va ser un any dur per a molts del mercat de criptomonedes al detall, les institucions van començar a fer entrades serioses i sense deixar de ser a l’espai de divises digitals..

L’esmentada Grayscale Investments, LLC va donar inici la primera onada d’interès institucional el 2018 amb la seva llicència de grisos Digital Large Cap Fund LLC al febrer, només dos mesos després que el preu de Bitcoin arribés als 20.000 dòlars.

Com indica el nom de Grayscale Digital Large Cap Fund LLC, inicialment incloïa Bitcoin, Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) i Litecoin (LTC): monedes que tots complien els criteris de construcció de fons de cartera ponderada per capitalització borsària “. Tot i això, tots els monedes alternatius acabarien amb un rendiment inferior a BTC.

En aquella època, Grayscale tenia 1,31 mil milions de dòlars sota gestió, un nombre, tal com veurem a conèixer, que creixeria significativament durant els propers dos anys.

gràfic de dominància bitcoin 2018-2020Gràfic de dominància de Bitcoin enfront d’Ethereum, XPR, Bitcoin Cash i Litecoin. Font: CoinMarketCap

L’escala de grisos no va ser l’únic nom de l’espai de criptografia institucional el 2018.

A l’agost d’aquest mateix any, el fons de cobertura amb seu als Estats Units, Morgan Creek Digital, es va associar amb la firma d’inversió criptogràfica nord-americana Bitwise Asset Management, que va sorgir el 2017, per llançar el Digital Asset Index Fund. El producte estava orientat a inversors institucionals que volien exposar-se a una àmplia varietat de criptomonedes i actius digitals. La inversió mínima del fons va ser de 50.000 dòlars i va fer un seguiment del recentment format índex d’actius digitals de Morgan Creek (MCBDAI).

Aquell mateix mes, Mark Yusko, agent d’inversions de Morgan Creek Digital va dir a CNBC que hi havia una demanda creixent de dotacions, fons de pensions i oficines familiars per a inversions a l’espai de criptomonedes, cosa que veuríem confirmat poc després.

2019: les institucions entren en vigor a l’espai criptogràfic

Al setembre de 2019, Yusko va tornar a dirigir-se a CNBC per expressar el seu sentiment ultra-alcista sobre Bitcoin. Mentre estava al programa “Fast Money” del mitjà de comunicació, el veterà dels fons de cobertura instat les parts interessades simplement “comprin” i no es preocupin per les fluctuacions de preus. Resulta que els inversors institucionals ja ho estaven fent.

El 2019 va suposar, segons tots els comptes, l’entrada més gran de diners institucionals a l’espai Bitcoin i criptomoneda.

Escala de grisos – que serveix principalment a fons de cobertura tradicionals, pensions i dotacions – va anunciar a principis d’aquest any, que havia recaptat 607 milions de dòlars el 2019. Quan es fixa la distribució acumulada de la inversió entre totes les seves ofertes, aquesta xifra salta a 1.170 milions de dòlars. Mentrestant, el Bitcoin Trust de negociació en escala de grisos va invertir-hi 190 milions de dòlars només en el quart trimestre de 2019. Gairebé la quarta part d’aquestes inversions provenien de nous clients.

El director gerent en escala de grisos, Michael Sonnenshein, va interpretar aquestes xifres com una indicació que els inversors institucionals ja estan aquí en vigor i va dir a Forbes que “són aquí i apareixen en una mida significativa”.

El sentiment de Sonnenshein és cert al costat de l’informe anual recentment publicat d’Elwood Asset Management i PricewaterhouseCoopers (PwC), que estats que els actius gestionats pels fons de cobertura criptogràfica es van duplicar el 2019 – ara sumen 2.000 milions de dòlars.

gràfic otc de confiança bitcoin en escala de grisosTaula de grisos Bitcoin Trust gràfic OTC d’una setmana. Font: TradingView

Els derivats de Bakkt Bitcoin generen publicitat generalitzada

Quan es tracta d’inversions institucionals a Bitcoin, Bakkt, creat per l’operador Intercontinental Exchange (ICE) de l’operador de la Borsa de Nova York (NYSE), va ser potser el producte més comentat i publicitari del món de les criptomonedes després de la seva primera aparició revelat a l’agost del 2018. El llançament de Bakkt es va retardar dues vegades i l’empresa va passar aproximadament 13 mesos en converses amb els reguladors. En última instància, els contractes de futurs Bitcoin establerts físicament per Bakkt es van llançar a finals de setembre de 2019: proporcionen una rampa de gran confiança per als inversors institucionals dels Estats Units que volen adoptar posicions regulades federalment al mercat BTC..

Tot i que els futurs BTC de Bakkt – i, tres mesos després, Opcions de BTC – es va llançar amb molta fanàtica a la comunitat de Bitcoin i criptomonedes més gran, els primers volums de negociació decebuts. A la segona meitat de gener del 2020, quan el preu de la BTC es va elevar a un màxim de tres mesos, ni tan sols un contracte d’opcions de bitcoins mans comercialitzades al llarg d’una setmana, segons CoinDesk.

Gràfic de volums diaris agregats de BTC FuturesVolum diari agregat de futurs Bakkt BTC. Font: Esbiaixar

Malgrat els volums generals que alguns poden trobar decebedors, Bakkt continua sent un element fix a l’espai institucionalitzat de Bitcoin. D’alt perfil col·laboracions amb Starbucks, per exemple, il·lustreu l’impuls continuat de l’ICE per facilitar l’adopció al detall. Mentrestant, tancament una ronda de recaptació de fons de la Sèrie B de 300 milions de dòlars el març de 2020, juntament amb una pròxima aplicació mòbil, demostren que la companyia està impulsant l’adopció generalitzada.

els futurs de bakkt bitcoin interès i volums oberts totalsTotal d’interessos oberts i volums de futurs de Bakkt Bitcoin. Font: Esbiaixar

WisdomTree ETP augmenta l’accés dels inversors als bitcoins reals

El 2019 es va completar el llançament d’un altre producte negociat amb borses de Bitcoin (ETP) a la principal borsa suïssa, SIX, de la firma de gestió de fons amb seu a Nova York, WisdomTree. Cal destacar que el WisdomTree ETP (BTCW) amb suport físic no es liquida en efectiu. Més aviat, es troba assentat en bitcoins i proporciona emmagatzematge de nivell institucional.

gràfic bitcoin de saviesaWisdomTree Bitcoin gràfic d’una hora. Font: TradingView

2020: COVID-19 i el canvi a la criptografia

Tot i que el 2019 va ser un any enorme per a la inversió institucional a Bitcoin i a l’espai criptogràfic general, aquest any, segons tots els comptes, serà el més massiu fins ara.

Ja sabem que Grayscale va tenir un bon any el 2019, però, el primer trimestre del 2020, la seva oferta de bitcoins només va créixer. La firma revelat que ara manté aproximadament l’1,7 per cent de la totalitat de l’oferta de Bitcoin, havent crescut un 0,1 per cent aquest any. De la mateixa manera, durant el primer trimestre d’aquest any, la inversió global en productes de Grayscale va ser el doble que en el 3T 2019 i el 4T 2019 combinats.

gràfic otc de confiança bitcoin en escala de grisosTaula de grisos Bitcoin Trust gràfic OTC de quatre hores. Font: TradingView

L’escala de grisos no és l’únic fons de cobertura criptogràfic que ho ha aconseguit el 2020. Blockforce Capital de San Diego també s’aprofita de la volatilitat econòmica mundial, dient CoinDesk a principis de maig, els rendiments augmenten un 18%.

L’esmentat informe de PwC publicat recentment també il·lustrava que el nombre de fons de cobertura criptogràfica que gestionaven més de 20 milions de dòlars va augmentar fins al 35%, un increment respecte al seu 19% anterior..

L’increment de l’interès institucional ha estat, per descomptat, impulsat en part per la incertesa econòmica i les polítiques monetàries sense precedents a nivell mundial, esperonades per la pandèmia COVID-19..

Tot i això, el coronavirus no és l’única raó per la qual veiem una afluència massiva d’efectiu institucional a l’espai criptogràfic. Les rampes construïdes durant els darrers dos anys també s’estan aprofitant ara. Henri Arslanian, líder de Crypto Global de PwC, va explicar en una conversa amb OKEx Insights el 16 de maig:

“Fa dos anys, un jugador institucional que volia exposició a criptografia havia d’emprendre un viatge i, molt probablement, tractar amb jugadors no regulats. Avui en dia, hi ha nombroses opcions fàcils, des de fons criptogràfics fins a instruments regulats, que ho faciliten molt ”.

A més, Arslanian creu que hi ha poques raons per esperar que els inversors institucionals perdin l’interès per la criptografia aviat. Va dir a OKEx Insights:

“Espero veure augmentar l’interès institucional pels actius criptogràfics durant els propers mesos. Això no només es deu a l’evolució macro, des dels CBDC fins a Balança, sinó també a consideracions importants com la claredat reguladora i l’adopció de les millors pràctiques “.

Fidelity ofereix la custòdia de Bitcoin

Mentrestant, el gegant d’inversions Fidelity va actuar sobre la necessitat que els inversors institucionals asseguressin els seus actius digitals amb empreses de confiança. Braç de criptomoneda de Fidelity Investments va anunciar al gener d’aquest any, actuaria com a depositari de Bitcoin per a la firma d’inversió en criptomonedes Nickel Digital, amb seu a Londres.

El cap d’Europa de Fidelity Digital Assets, Chris Tyrer, assenyalat a Reuters en el moment que espera que continuï la tendència institucional, ja que “estem experimentant un augment de l’interès dels inversors institucionals”.

Actualment, la corporació multinacional de serveis financers amb seu a Boston té gairebé 8 bilions de dòlars en actius gestionats.

Stack Funds obre la custòdia i l’exposició a jugadors que no són dels Estats Units

Després del joc de custòdia de Fidelity es va fer el gestor d’actius de Singapur, Stack Funds, que va començar a promocionar un fons de rastreig de Bitcoin completament assegurat i una solució de custòdia per a inversors acreditats a Àsia i, més generalment, fora dels Estats Units.

CoinMetrics proporciona els preus del fons de seguiment i BitGo i Silvergate proporcionen la solució de custòdia.

Potser el més destacable de l’oferta de Stack Funds és que només oferirà posicions llargues, és a dir, que els comerciants no poden especular sobre la desavantatge amb bitcoins físics i mantindran una comissió de gestió relativament baixa..

Amun AG se centra en el curtcircuit de BTC

Amun AG també va començar ràpidament el 2020 amb ofertes relacionades amb Bitcoin per als comerciants institucionals.

Al gener, Amon llançat el 21Shares Short Bitcoin ETP (SBTC) a SIX. Com el seu nom indica, el producte negociat en borsa fa un seguiment del rendiment contrari de Bitcoin (a diferència del producte esmentat de Stack Funds) i proporciona exposició als inversors que vulguin jugar el preu de la moneda digital superior en ambdues direccions..

Cal destacar que el rastrejador SBTC estructurat en ETP és el primer producte curt / invers d’aquest tipus que es basa en un actiu digital i és el primer ETP invers de Bitcoin en un lloc de negociació regulat suís.

21Shares Short Bitcoin ETP gràfic d’un minut. Font: TradingView

Renaissance Technologies mostra interès per BTC

A l’abril de 2020, es va saber que el gegant de fons de cobertura Renaissance Technologies havia interessat potencialment el mercat de futurs de Bitcoin. A arxiu reglamentari el mes passat va indicar que la firma havia donat permís als seus fons Medallion de gran perfil per “realitzar transaccions de futurs bitcoin” al CME. La notícia va coincidir amb una pujada reportada en nous comptes comercials de futurs CME Bitcoin.

Renaissance Technologies és un dels fons de cobertura més grans del món, actualment amb poc menys 166.000 milions de dòlars en actius gestionats.

El gràfic d’interès obert net de CME Bitcoin Futures institucional mostra un augment a l’abril i al maig. Font: Esbiaixar

Quan Bitcoin ETF?

Tot i que és clar que cada vegada es posen a disposició dels inversors institucionals més productes que volen exposar-se a la criptografia (i al mercat de Bitcoin en particular), encara queda un producte en particular que, fins ara, ha lluitat per veure la llum del dia – el tan discutit fons de negociació amb canvi de Bitcoin (ETF).

Les aplicacions d’ETF de Bitcoin tenen ara una llarga història de rebuig per part de la Securities and Exchange Commission (SEC) dels Estats Units, sent la més recent el rebuig de l’oferta de Wilshire Phoenix al febrer de 2020. Com va passar amb els rebuigs passats, l’últim sol·licitant no va demostrar prou que el mercat de BTC és resistent a la manipulació.

L’agència ara famós defensor de la criptografia, El comissari de la SEC, Hester Peirce, una vegada més va expressar la seva dissidència cap a la decisió, indicant:

"Aquesta línia de desaprovació em porta a concloure que aquesta Comissió no està disposada a aprovar la llista de cap producte que proporcionaria accés al mercat de bitcoin i que cap sol·licitud compleix els estàndards canviants que aquesta Comissió insisteix a aplicar als productes relacionats amb Bitcoin. productes —i només per a productes relacionats amb Bitcoin ».

El més notable és que Bitwise Asset Management tampoc va aconseguir l’aprovació de la SEC per a la seva ETF de Bitcoin l’any passat. El rebuig va seguir el gran perfil de la firma intent per calmar les “preocupacions de la Comissió sobre manipulació, custòdia, liquiditat, preus i arbitratge del mercat” al mercat de Bitcoin en una presentació detallada.

Tot i que un ETF de Bitcoin aprovat per la SEC actualment sembla una perspectiva improbable, no està del tot fora de la possibilitat en els propers anys. La SEC pot guanyar més confiança en el producte a mesura que la indústria estigui cada cop més institucionalitzada. Arslanian de PwC va explicar a OKEx Insights:

“Continuem veient com professionals experimentats de les finances entren a l’espai criptogràfic a mesura que la indústria evoluciona i madura. Això està donant més confort no només als inversors institucionals, sinó també als reguladors ”.

Així, tot i que ningú hauria de contenir la respiració a l’espera que un ETF de Bitcoin arribi als pisos comercials dels Estats Units, sembla que, donat l’increment constant de les rampes, les ofertes de futurs BTC i els diners institucionals que flueixin a l’espai de totes maneres, pot ser que no importi.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner