Les taxes elevades de gas dificulten la capacitat d’Ethereum per donar suport al creixement de DeFi

El DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal del món de les finances descentralitzades.

Instantània del mercat DeFi

Tot i una correcció, el mercat de finances descentralitzat va continuar el seu impuls positiu aquesta setmana, ja que el valor total bloquejat en els productes DeFi va passar de 8.800 milions a 9.400 milions de dòlars..

Després del llançament del testimoni de governança UNI, Uniswap va recuperar el primer lloc a l’espai DeFi per tenir el valor més en dòlars bloquejat. L’intercanvi descentralitzat també va assolir un percentatge de dominància del mercat del 18,7%, tot i que els DEX han vist disminuir un 5% el volum de negociació mitjà setmanal.

En l’àmbit de la producció agrícola, Uniswap també va ser el grup de liquiditat més gran, amb 1.400 milions de dòlars bloquejats. En termes de préstecs descentralitzats, el volum d’endeutament total va arribar als 2.100 milions de dòlars, un 26% setmanal d’increment.

Les mètriques clau del món de DeFi van continuar el seu impuls positiu aquesta setmana. Fonts: Pols DeFi i DeBank

UniLogin s’apaga

UniLogin, un proveïdor de solucions d’incorporació d’Ethereum, va anunciar el seu tancament el 18 de setembre, citant taxes elevades de gas a la xarxa Ethereum. Segons el seu cofundador, Alex Van de Sande, les taxes de gas raonables són crucials per a la supervivència del projecte.

El desplegament d’una nova cartera multi-sig per als usuaris, la realització de registres del servei de noms Ethereum i l’ús del retransmissor d’UniLogin per afegir transaccions DAI requereixen una nova transacció en cadena, que requereix que els usuaris paguin una tarifa de gasolina, cosa que s’ha tornat extremadament cara després de l’augment de DeFi. Van de Sande va afegir que el cost d’incorporar nous usuaris supera els 130 dòlars per usuari, cosa que costa l’equivalent a configurar una cartera de maquinari nova per a cada usuari..

La febre DeFi va provocar taxes elevades de gasolina

La tarifa de gas a la xarxa Ethereum és el preu necessari per dur a terme una transacció o per executar un contracte intel·ligent a la cadena de blocs. La taxa de gasolina es mesura amb més freqüència en gwei, que és igual 0,000000001 Èter (ETH).

Després de la febre de l’or cap a la mineria de liquiditat, les elevades tarifes de gas a la xarxa Ethereum han estat àmpliament discutides a la comunitat criptogràfica. Compound, un protocol algorítmic del mercat monetari sobre Ethereum, va llançar el seu testimoni de governança, COMP a mitjan juny, que va marcar l’inici de la moda de mineria de liquiditat a l’esfera DeFi.

L’alliberament de COMP va donar lloc a una gran demanda de projectes de producció agrícola, que va impulsar el nombre de transaccions realitzades a la cadena de blocs d’Ethereum. Això va provocar la congestió de la xarxa Ethereum i els participants van pagar taxes de gasolina més altes per executar les seves transaccions. Com a resultat, la mineria de liquiditat de les fitxes DeFi va provocar un augment sostingut de les comissions diàries de gas durant els darrers tres mesos. El gas diari utilitzat va arribar a un màxim històric de 80.118 milions a principis de setembre.

El gas total utilitzat al dia a la xarxa Ethereum va augmentar constantment després que Compound va llançar el seu testimoni de governança. Font: Etherscan.io, OKEx Insights

La creixent quantitat de gas que es va utilitzar a la xarxa Ethereum també va coincidir amb un augment de la quota mitjana de gasolina gastada. Com es pot veure al gràfic següent, les pujades de les taxes mitjanes de gas a quatre llocs van ser causades pels llançaments de nous tokens DeFi per a la mineria de liquiditat. Per exemple, el preu mitjà del gas va superar els 709 gwei a mitjan juny, durant el llançament de COMP. Altres llistats notables de fitxes DeFi, com ara YAM a mitjan agost, SUSHI a principis de setembre i UNI la setmana passada, també van provocar congestió a la xarxa Ethereum i notables augments del preu mitjà de la gasolina gastat.

Els preus mitjans del gas a la xarxa Ethereum van augmentar junt amb els llançaments de noves fitxes de mineria de liquiditat. Font: Etherscan.io, OKEx Insights

Els principals usuaris que van gastar més Ether també van indicar que DeFi domina l’activitat a la xarxa Ethereum. Uniswap v2 va representar el 30% del total d’Eter gastat durant els darrers 30 dies, seguit del 24% de Tether.

El gas es gasta principalment en projectes relacionats amb DeFi. Font: Ethgasstation.info

Les taxes elevades de gas fan que Ethereum sigui insostenible

La popularitat de la mineria de liquiditat ve a costa de projectes d’Ethereum que no estan relacionats amb DeFi.

Segons Van de Sande d’UniLogin, els principals jugadors de DeFi estan establint un preu per a altres usos de la cadena de blocs d’Ethereum, com ara jocs, fitxes no fungibles i organitzacions autònomes descentralitzades. Això es pot veure al volum de transaccions diàries a la xarxa Ethereum durant el darrer mes, que ha estat dominat pels protocols DeFi i els intercanvis descentralitzats..

Volum diari de transaccions de la xarxa Ethereum dels darrers 30 dies. Font: Dapp.com

Les solucions d’escalabilitat d’Ethereum Layer-2 són la sortida?

La manca d’escalabilitat a la xarxa Ethereum s’ha tornat a exposar després de l’augment de les taxes de gas induïdes per DeFi. Això també genera la preocupació de si Ethereum és la plataforma adequada per donar suport a l’ecosistema DeFi, en creixement. Vitalik Buterin, el cofundador d’Ethereum, estressat que les solucions per a taxes elevades de gas ja existeixen mitjançant solucions de segona capa. Tot i que Buterin va afirmar que les aplicacions amb solucions d’escalabilitat de segona capa poden gestionar pagaments senzills a 2.500 transaccions per segon, l’adopció d’aquestes aplicacions és limitada i va instar la comunitat a utilitzar-les.

Per alleujar la càrrega de la taxa de gas a la xarxa Ethereum, alguns dels principals protocols DeFi estan experimentant amb solucions de capa 2. Per exemple, el protocol d’actius sintètics en cadena Synthetix alliberat la seva solució de segona capa, "Fomalhaut," el 24 de setembre. Synthetix va llançar un testnet incentivat per provar l’aposta SNX a Optimistic Ethereum, que és una combinació d’utilitzar màquines virtuals Optimistic i una solució de capa 2, Optimistic Rollup. El llançament de testnet té com a objectiu alleujar els costos del gas per a les petites apostes SNX. De la mateixa manera, protocol de préstecs descentralitzats Aave va anunciar a l’agost, té previst substituir les tarifes de gasolina per tokens propis per a qualsevol pagament relacionat amb transaccions de tokens ERC-20.

Tot i que les solucions d’escalabilitat de capa 2 proporcionen una visió d’esperança per a la congestionada xarxa Ethereum, Ilya Abugov, analista principal de DappRadar, va advertir que els equips del projecte DeFi passaran d’Ethereum a altres cadenes de blocs si persisteixen taxes elevades de gas. Va dir a OKEx Insights:

"Els equips del projecte competeixen per reduir les taxes de gasolina per atraure usuaris i desenvolupadors. A part d’Ethereum, altres cadenes de blocs com IOST i NEO llancen les seves pròpies iniciatives DeFi. Tot i que les solucions d’escala d’Ethereum Layer-2 presenten un enorme potencial per reduir les taxes de gas per als usuaris, els usuaris i els equips del projecte poden començar a migrar la seva liquiditat d’Ethereum a altres cadenes de blocs si el proper Ethereum 2.0 no pot resoldre eficaçment el problema de les taxes de gas."

A punt per entrar a DeFi? Comenceu la mineria de liquiditat de manera senzilla amb OKEx Earn.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner