IYO революция: Иновативното поле за ферми DeFi

Обобщение на деветата кръгла маса OKExDeFi, включваща основните членове на общността на YFII Ахмед Алсаяди и Дови Уан

В OKEx ние постоянно гледаме към бъдещето – и вярваме, че това означава децентрализирано финансиране.

За да разпространи посланието, нашият главен изпълнителен директор, Джей Хао, провежда нова виртуална поредица от разговорни маси OKExDeFi с лидери от различни индустрии, за да обсъди техния напредък в DeFi, прозрения и бъдещи планове.

В тази кръгла маса Джей интервюира Ахмед Алсаяди и Дови Уан, основните членове на децентрализираната автономна организация на общността DFI.money (YFII).

Ето основните акценти от кръгла маса.

Джей: Нека поговорим за YFII Vault и неговия токен на собствения капитал, iToken. Каква е ролята на iToken в екосистемата YFII? Всички бъдещи планове за iToken?

Ахмед: Нека първо да представя Vault.

Vault е като агрегатор за инвестиции в криптопространството. Ако инвестирате в този трезор, ние всъщност се опитваме да намерим най-добрите възможности за инвестиции в пространството и да инвестираме там. Например при земеделието има много проекти, които можете да инвестирате в себе си – но трябва да знаете, че има някои рискове, ако инвестирате сами. Ако обаче се присъедините към трезора, ние инвестираме тези пари в проекти, които всъщност нямат постоянни закони. Така че, вие просто поставяте парите си в трезора и ние правим одита вместо вас, така че да бъде по-малко рисковано, отколкото ако инвестирате себе си.

iToken е капиталът на този трезор. Когато депозирате DAI, например, ще получите iDAI. Вашият дял от този трезор и лихвите ще отидат директно в трезора, така че когато се оттеглите, ще получите своя DAI заедно с лихвата си.

iToken може да се търгува и вече се поддържа от OKEx. Благодаря ви, OKEx – мисля, че току-що е добавено към OKEx Спечелете, за да могат и потребителите на OKEx да инвестират по този начин.

Джей: Стартирането на YFII е типичен пример за справедливо стартиране. YFII няма награди за предварително копаене, ICO или разработчици. Единственият начин да получите YFII е да осигурите ликвидност на пуловете. Нека честните стартирания станат модерни в областта на DeFi?

Dovey: Панаирните стартове не са само за DeFi. Справедливият старт е основният дух на Биткойн (BTC), както и много от тези криптовалути от старото училище, като Monero (XMR) и няколко други. И така, ние сме много запознати с концепцията като биткойнъри – и сме много запознати с термина "честно стартиране" когато става въпрос за доказателство за работа, тъй като през 2013 г. е имало много първоначално добив на PoW и всъщност, ако няма предварително мина, 100% от разпределението на токените се разпределя на миньорите. 

Мисля, че второто поколение дистрибуции на символи е направено основно чрез първоначални предложения на монети. Проблемът с ICO беше, че ако погледнем назад към 2017 или 2018 г., в нашето пространство имаше много малко регулация и тонове асиметрия на информацията. Ранните инвеститори са имали много повече информация и са имали много повече предимства по отношение на разходите.

Много инвеститори на дребно или ранни потребители нямат справедлив достъп. Както казах преди, честните стартирания не са свързани с резултата. Става въпрос за справедливост пред достъпа и равни възможности. В поколението на ICO нямаше равни възможности. Така че, мисля, че движението за справедливо стартиране всъщност е ренесанс на крипто света на старата школа – затова мисля, че бързо е привлякло привличане не само от DeFi общността, но и като цяло от общността на криптовалутите, като цяло.

На 100% подкрепям справедливите стартирания, защото честните стартирания означават безплатна възможност – действителното създаване на стойност идва от включването в използването на протокола и запознаването с продуктите и услугите. Не става дума само за бързо забогатяване, защото по време на ICO ерата всички активи са активи за бързо забогатяване – нямаше реална полезност. Хората нямаха представа и изобщо не се интересуваха от полезността. Когато става въпрос за справедливи стартирания, трябва или да предоставите своя капитал, за да бъдете доставчик на ликвидност, или можете също да допринесете по основни начини.

Честните стартирания са свързани с меритокрация; става въпрос за получаване на награди въз основа на вашите усилия и принос – така, аз на 100% подкрепям това движение и ренесанс.

Ахмед: Съгласен съм с вас – но всъщност това се превръща в игра за китове. Това е добра стъпка по отношение на справедливото разпределение, но не е достатъчно. Някои проекти, като WHALE, просто се присъединиха и взеха всички жетони и след това го изхвърлиха. В дългосрочен план на проекта това не е здравословно. Това е добра стъпка, но мисля, че трябва да има повече, да кажем, дълги периоди на заключване.

Джей: Нека да се потопим в следващия въпрос. Някои общности в Китай смятат, че DeFi и добивът на ликвидност са като пирамидални схеми, които създават балони. В сравнение със западните любители на DeFi, крипто общността в Китай е изпитвала болката от FCoin и копаенето на транзакции преди. Това може да ги държи далеч от земеделието и DeFi. Какво мисли китайската общност за DeFi сега?

Dovey: Много от членовете на китайската общност – крипто хората като цяло – определено са наясно, че това не е схемата за добив на ликвидност, която преживяхме през 2018 г. Започната от FCoin, нещата просто отминаха бързо и цикълът на изграждане и разрушаване определено беляза много от тях Китайски крипто членове.

Въпреки че стимулният дизайн е подобен, мисля, че основната функционалност и предложенията са напълно различни. Следователно и резултатите са различни. Напълно разбирам защо членовете на китайската общност могат да мислят, че добивът на ликвидност или DeFi са напълно схеми или измами на Понци, защото наистина има елемент на дизайн на Понци, когато става въпрос за добив на ликвидност – но не бих помислил за измама, въпреки че има много на измами там. Но има и шепа легитимни. Мисля, че просто не можете да обобщите всичко.

Но само като говорим за рисковете, мисля, че земеделието и добивът на ликвидност не са за обикновените потребители. Изключително съм развълнуван от OKEx да стартира един вид криптофонд на паричния пазар. Доста съм развълнуван от това, защото за средната схема на земеделие основно се нуждаете от определено ниво на техническо разбиране за това как работи интелигентният договор и тогава има много изчисления. Не мисля, че те са за обикновените потребители и има много рискове, когато става въпрос за фишинг на портфейли или измами. Мисля, че рисковете, коригирани да се върнат, не са достатъчно високи за обикновените потребители. Ето защо мисля, че в бъдеще ще видим много повече агрегатори за земеделие, предлагани от централизирани борси като OKEx.

Наистина мразя разказа, че всичко трябва да е на DeFi и че централизираното финансиране или CeFi няма бъдеще. Има нещо като средно положение, защото всички не са разработчици на интелигентни договори. 99% от потребителите не могат да четат кодове за интелигентни договори, нали? Определено се нуждаем от някаква аудитория между тях – и мисля, че борсите като OKEx са перфектни играчи за тези цели.

Това интервю е редактирано и съкратено за по-голяма яснота.

Присъединете се към нашите канали, за да научите повече за блокчейн, криптовалута и DeFi:

Джей Хао, главен изпълнителен директор на OKEx 

OKEx Official

https://twitter.com/OKEx

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://www.facebook.com/okexofficial/

Кредит за нашите #OKExDeFi гости на кръглата маса:

Ахмед Алсаяди, основен член на общността @YFII (DAO)

https://twitter.com/alsayadii

Dovey Wan, основен член @YFII общност (DAO)

https://twitter.com/doveywan

https://www.linkedin.com/in/doveywan

DFI.money

https://twitter.com/DfiMoney

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner