Una crida a la indústria de les criptomonedes per rebutjar els extremistes

És innegable que Bitcoin té una història fosca, només el 2019 més de 1.000 milions de dòlars a Bitcoin es va gastar a la xarxa fosca. Aquests fons es van utilitzar per a molts propòsits, alguns bons i altres dolents. Malauradament, en alguns casos, es va utilitzar per al narcotràfic, la pornografia infantil i fins i tot la contractació d’un sicari com ara un cas a Califòrnia on una dona va pagar 12 Bitcoin per assassinar el seu exmarit.

Històricament, les criptomonedes basades en la privadesa, com ara Monero i Zcash, s’han associat a finalitats perjudicials. Aquestes criptomonedes tenen casos d’ús en què la privadesa és important i recolzem la llibertat dels usuaris per decidir quan i on s’han d’utilitzar aquestes criptomonedes amb finalitats legítimes. Tot i això, la indústria porta anys treballant incansablement per legitimar els actius digitals. Els experts han anat al congrés per debatre sobre els mèrits de la indústria, d’altres han donat suport a casos d’ús positius com ara remeses a l’estranger, i, en molts casos, a les persones se’ls ofereix oportunitats de banca en zones amb governs autocràtics.

No obstant això, fins i tot després de tota aquesta història compartida, inclosos els anys de lluita dedicats a legitimar aquesta indústria, és possible que tinguem un problema. Després dels darrers atacs a Capitol Hill per part d’una multitud embogida de partidaris de Trump i la posterior repressió de les xarxes socials contra terroristes nacionals, alguns membres de la comunitat de criptomonedes han renovat l’interès per impulsar els productes de criptomoneda que són utilitzats per extremistes, teòrics de la conspiració , i terroristes domèstics. En alguns casos, l’impuls és simplement bombar un testimoni que més endavant pensen llançar; en altres casos, és donar suport a un projecte que els apassiona.

Podeu veure exemples d’això a totes les plataformes de xarxes socials, com ara Twitter: tuits que impulsen els serveis de la plataforma d’allotjament descentralitzada Filecoin perquè pugui allotjar llocs web com Parler que són freqüentats per extremistes i simpatitzants de QAnon que intenten enderrocar els Estats Units. Govern dels estats. És per això que Amazon va rescindir el seu acord amb Parler i va eliminar el lloc web / l’aplicació de la seva plataforma d’allotjament en núvol.

Altres estan impulsant criptomonedes basades en la privadesa com Zcash, Monero i Dash, en cas que aquestes mateixes persones perilloses necessitin moure fons sense que les forces de l’ordre s’adonin per comprar armes il·legals o altres serveis que s’utilitzin amb un propòsit fosc..

La ironia és que moltes d’aquestes mateixes persones que estan pressionant els tokens de privadesa no entenen com es fa un seguiment de les criptomonedes a la cadena de blocs i el fet que Monero està sent supervisat actualment per l’FBI. Si continua aquesta tendència, es pressionarà els intercanvis per retirar aquestes fitxes i això provocarà que aquestes mateixes fitxes caiguin en valor amb raó, quina llàstima que seria.

La pregunta que cal fer és “per què”? Per què alguns membres de la comunitat senten la necessitat d’associar-se amb extremistes violents o amb la xarxa fosca? Hi ha realment alguna quantitat de diners que pugui justificar les conseqüències negatives d’aquestes accions?

Des d’un punt de vista purament egoista, com més associació negativa comparteixi la indústria, més improbable serà que la indústria tingui una adopció de gran abast, inversions de fons de risc i aprovació per part de la SEC d’un ETF de Bitcoin.

Aquesta indústria no necessita ser l’últim bastió per a aquells que necessiten serveis descentralitzats per amagar les seves nefastes activitats. Hem de mantenir-nos junts i dir als extremistes que no volem estar associats amb ells. Només quan la indústria es reuneixi per expulsar al personal, als hostils i als extremistes, finalment podrem ser àmpliament acceptats per la comunitat mundial. Si volem una adopció real del mercat, hem de fer el nostre paper.

Molts afirmaran que per protegir la 1a Esmena és per això que hem d’habilitar aquests dissidents. Malauradament, són aquestes mateixes persones les que no han pogut entendre el que significa en realitat la 1a Esmena, així s’escriu al constitució:

“El Congrés no adoptarà cap llei sobre un establiment de religió o que prohibeixi el seu lliure exercici; o restringint la llibertat d’expressió o de premsa; o el dret de la gent a reunir-se pacíficament i a sol·licitar al Govern una reparació de greuges “.

La 1a Esmena no estableix en cap moment que les empreses privades estiguin obligades a oferir refugi a qualsevol entitat que abusi dels termes i serveis de la seva plataforma. Si algú té una plataforma, és el dret de la primera esmena a triar com volen controlar aquesta plataforma. És el dret de les comunitats a exigir la rendició de comptes, a sol·licitar tenir termes i condicions contra el discurs d’odi i eliminar els usuaris ofensius.

Espero que la nostra comunitat descentralitzada pugui rebutjar la crida a ser utilitzada pels extremistes. Aquesta comunitat i el món es mereixen millors.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner