El govern tailandès utilitzarà Blockchain en l’emissió de bons

Un altre desenvolupament menor, però significatiu, de la securitització digital s’està desenvolupant a Tailàndia, on l’oficina de gestió del deute públic (PDMO) emetrà bons d’estalvi públics que es distribuiran amb l’ajut de blockchain.

Es tracta d’un assaig inicial realitzat per PDMO, que forma part del ministeri de finances del país, per aprofitar la tecnologia blockchain en l’emissió i distribució de bons públics al públic.

Segons informes locals, l’oficina emet bons per valor total d’uns 6,5 milions de dòlars (200 milions de baht). Una característica particular de la tecnologia blockchain ja és clarament visible, ja que els bons es venen a un valor nominal d’1 baht, l’import més baix de tots els bons del govern, que solen tenir un preu de 1.000 baht..

Per què és important la tokenització de bons?

El mercat de bons és una de les classes d’actius més antigues i més dependents, que proporciona finançament clau per a governs, corporacions i inversors. Tot i la popularitat del mercat tant amb inversors institucionals com minoristes, la digitalització ha estat increïblement lenta.

L’emissió de bons és generalment un procés llarg que implica múltiples intermediaris, incorrent en costos elevats i el risc d’error humà. Aquests són punts de dolor habituals al mercat de valors financers que les innovacions tecnològiques esperen solucionar. 

Aquí és on entra en joc la tokenització de bons amb l’objectiu de reduir els diversos costos associats a l’emissió de bons. L’aplicació de la tecnologia blockchain pot beneficiar el mercat de bons en general mitjançant la millora de la visibilitat de les dades, la reducció del risc de contrapart i la millora de l’eficiència operativa.

Quan compren i venen bons, els compradors poden verificar instantàniament que els venedors posseeixen el bo mirant el blockchain. Això també elimina immediatament la necessitat de tenir intermediaris, ja que el vincle viu en un llibre de llibres immoble i confiable.

Blockchain també facilita el procés d’emissió de bons amb els termes i condicions, incloent l’import principal, la taxa de cupó i la data de venciment, quedant arrelats al codi. Com a resultat, el procés de pagament es pot automatitzar: els emissors poden distribuir pagaments d’interessos directament a l’adreça de la cartera del titular del bo. 

Amb la nova tecnologia, els emissors de valors tenen la possibilitat de representar actius financers tan granulars com sigui necessari. Atès que les verificacions, les transaccions i els assentaments es fan en un llibre major de blockchain, no hi ha problemes ni tràmits addicionals per comparar amb els mètodes tradicionals de securitització i distribució d’actius..

Aquest és un gran avantatge que proporciona la tecnologia i la directora general del PDMO, Patricia Mongkhonvanit, reconeix que això també obrirà noves oportunitats a tothom per comprar bons del govern:

“Això hauria de permetre que més persones a nivell de base puguin comprar bons d’estalvi del govern”,

Thailand Pressing Forward with Digital Securitization

Els bons d’estalvi del govern estaran disponibles per a la compra a través de la plataforma blockchain del Krung Thai Bank (KTB), que és totalment de propietat estatal i la distribució es farà mitjançant una cartera electrònica. Tot i que es tracta d’una manera totalment nova de dur a terme una emissió de bons del govern, per a molts no és una experiència desconeguda.

Si la partició de bons més petita és d’1 baht, el límit mínim d’adquisició s’estableix en 100 bons per comprador, amb una inversió limitada a 500.000 baht, segons PDMO.

El llançament inicial es farà a través de canals digitals, però PDMO també té previst ampliar els canals de distribució de bons d’estalvi a les sucursals bancàries, caixers automàtics i banca mòbil..

Per tal de mesurar l’interès públic i difondre el missatge, el govern havia permès prèviament la subscripció a través de la cartera electrònica basada en blockchain. L’oferta de bons d’estalvi de 200 milions de baht és una prova inicial i els que estiguin interessats a participar-hi han de tenir comptes a KTB i sol·licitar-los mitjançant la cartera electrònica del banc..

El PDMO de Tailàndia havia tancat recentment les vendes de bons d’estalvi per valor de 50.000 milions de baht, que formava part del pla governamental d’1 bilió de baht per mitigar els danys econòmics després de la pandèmia COVID-19..

El creixent interès del govern tailandès per buscar maneres més eficients d’emetre bons és una confirmació addicional de que el paper de la tecnologia blockchain per a la securitització d’actius digitals s’està ampliant. Si l’emissió de prova a la cadena de blocs es considera un èxit, hi ha la possibilitat de veure que es distribueixen més bons del govern d’aquesta manera.

Tailàndia també ha estat un dels països amb ganes d’avançar en la seva experimentació de cadenes de blocs per a la titulització financera. Per exemple, el 2019 la Thailand Bond Market Association va anunciar que adoptaria blockchain per al registre de bons. El Toyota Leasing local del país havia emès un bo de blockchain. A més, la borsa també té previst llançar una plataforma d’actius digitals basada en blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner