Les finances descentralitzades són la clau per incorporar el blockchain a les finances convencionals

A càrrec de Georgia Rakusen, ConsenSys

Malgrat la seva creixent popularitat i la seva ampla discussió, hi ha una certa resistència que manté el blockchain fora de les finances tradicionals. Els inversors institucionals i els bancs continuen preocupats per qüestions com la regulació d’actius digitals, l’incapacitat de Bitcoin d’evolucionar com a unitat de compte, mitjà d’intercanvi i la manca de garanties dels bancs centrals. El seu viatge cap a les monedes digitals és de prudència i conservadorisme. Aquesta narrativa ha de canviar perquè el blockchain passi a formar part de la conversa principal. DeFi té la capacitat de produir aquest canvi. DeFi promet impulsar la cadena de blocs en un lloc comú financer establint confiança, bancant els no bancaris i proporcionant aplicacions del món real per a la tecnologia de cadenes de blocs.

Construint confiança

En els darrers temps, diversos grans jugadors s’aventuren amb cautela a l’espai criptogràfic, que presenten fites importants per a la indústria dels actius digitals. DeFi s’assegura que el públic més ampli i general pugui participar i beneficiar-se d’aquest viatge d’adopció de blockchain. Ho fa mitjançant la creació de confiança per als usuaris minoristes. Els usuaris necessiten creure en un sistema financer i en la seva infraestructura; en cas contrari, no hi ha cap fonament per als clients que escolten regularment publicitat negativa, com ara pirates informàtics i pèrdua de codis. Com passa amb el cripto en general, la confiança s’estableix mitjançant l’educació i l’experimentació.

DeFi permet aquesta experimentació. Els usuaris comproven contínuament les reserves que tenen i investiguen els defectes. El caràcter col·laboratiu de DeFi, també conegut com a “Web 2.0”, permet als usuaris establir el seu nivell de confiança en blockchain compartint experiències, accedint a registres i analitzant dades. Tot i que un contracte intel·ligent pot ser “poc fiable”, per molt que no sigui necessari confiar en cap ésser humà, els usuaris que no puguin auditar un contracte ells mateixos sol·licitaran la validació de la comunitat i de les persones amb qui participin..

El no bancari

Malgrat els ràpids avenços en els nostres sistemes financers mundials, encara hi ha un món sorprenent de 2 mil milions i mig de persones sense banc. Els sistemes financers que prometen finances descentralitzades tenen un atractiu important per a aquesta cohort. L’alternativa DeFi als bancs centrals i tercers significa que les persones que abans no estaven en bancs podrien comprar, vendre i prestar productes i valors. En substituir la infraestructura occidental per DeFi, els usuaris tenen el control sobre les seves interaccions financeres i, en canvi, es dediquen a configuracions de programari i contractes intel·ligents de “codi com a llei”. Aquests avenços poden no només millorar les economies regionals, sinó que poden avançar en qüestions socials a les quals s’afegeixen poblacions tan grans no bancàries, incloent el gran nombre de dones no bancàries en particular i les comunitats rurals no servides..

Aplicacions pràctiques de DeFi

El canal d’aplicacions reals que DeFi presenta està impulsant encara més la mainstreaming de blockchain. DeFi està revolucionant els instruments financers tradicionals, com ara comptes d’interessos i préstecs, i elimina els sistemes centralitzats i la necessitat de tercers.

Les posicions de deute col·lateralitzades (CDP) són un bon exemple d’aquesta aplicació. Els CPD són contractes intel·ligents que s’executen a Ethereum. El 95% dels CDP s’obren només amb finalitats de prova. Ho sabem perquè (en el moment d’aquest article) el seu valor està per sota de 0,0058ETH comparable a un valor per sobre d’un dòlar. El 5% restant dels CDP, segons l’enquesta de ConsenSys Codefi, estan garantits a una mitjana de 1.000 ETH (4,5 milions de dòlars EUA), fent que el seu ús a escala sigui desitjable per a cripto balenes i primers inversors en criptografia.

Aquesta aplicació CDP de DeFi és una atractiva alternativa a solucions tradicionals de transferència de diners més lentes i costoses. DeFi en aquest cas proporciona transaccions quasi instantànies, immutables i econòmiques i elimina tercers.

Tot i el seu paper innegable en el futur de les finances, encara hi ha barreres a la proliferació de blockchain a gran escala. DeFi continua trencant aquestes barreres mitjançant un ús eficaç de la tecnologia. DeFi pretén trencar i revolucionar les xarxes i sistemes financers establerts i canviar la indústria per millor. Les eines per construir el futur de la indústria estan a les nostres mans.

El informe recent de l’usuari DeFi de ConsenSys Codefi troba que els titulars de criptomonedes (anomenats “hodlrs”) estan més sovint interessats en la tecnologia subjacent i la seva aplicació pràctica i en com es pot aplicar per a mitjans pràctics. Hodlrs segueix sent prudent mentre experimenta amb DeFi, segueix debats en línia i comparteix les seves experiències. Els usuaris sovint proven un protocol amb una quantitat petita abans d’invertir res més gran.

Vegeu el recent Informe de recerca d’usuaris de DeFi per obtenir més troballes.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner