OKEx стартира латиноамерикански Fiat Gateway с Settle Network

Валета, Малта, 3 юли 2020 г. – OKEx (www.okex.com), водеща в света борса за криптовалутни спотове и деривати, постигна стратегическо партньорство със Settle Network, глобален доставчик на фиат-крипто решения. Чрез продукта на последния потребителите на Latamex, OKEx вече могат да купуват биткойн (BTC) и етер (ETH) на борсата с аржентинско песо (ARS), бразилско реално (BRL) и мексиканско песо (MXN), използвайки директен банков превод.

Settle Network е най-голямата мрежа за сетълмент на цифрови активи в Латинска Америка за обмен и трансгранични плащания, осигуряваща програмна оперативна съвместимост между традиционните и цифровите активи чрез използване на финансовата инфраструктура на държавите от LATAM.

„Една от важните цели на OKEx е да даде възможност на всички да се насладят на финансови услуги без посредници, като популяризират управляваната от блокчейн икономика. За това е от съществено значение да се намали прагът за обмен между криптовалути и фиат валути, за да се обхванат потребители в повече държави и региони “, каза Джей Хао, главен изпълнителен директор на OKEx, добавяйки:

„Сътрудничеството със Settle Network е от стратегическо значение за OKEx. Потребителите от Латинска Америка вече могат да купуват BTC и ETH с множество местни валути по съвместим начин чрез банкови преводи. В бъдеще OKEx ще продължи да разширява обхвата на фиатните валути, за да позволи на повече потребители да купуват криптовалути по-удобно. “

Тъй като световната икономика страда от неуспехи от известно време, хората започнаха да размишляват върху проблемите в съществуващата финансова система – сред които необезпечените се превърнаха в неизбежна тема. В момента около 2 милиарда възрастни по света нямат банкови сметки, а латиноамериканците съставляват голяма част от тях. Както и да е, благодарение на естеството си без посредници, криптовалутата започна да играе все по-важна роля в областта на финансовите услуги.

„Латинска Америка се оказа един от най-големите пазари с реално използване на случаи“, каза Пабло Орландо, основател и главен изпълнителен директор на Settle Network. Той добави:

"Ето защо разрешаването на крипто достъп с fiat е толкова важно. OKEx има правилната визия в отварянето на възможността за закупуване на криптовалути с аржентински песо, бразилски реали и мексикански песо на своите търговци на Latam. Щастливи сме да продължим да отваряме и укрепваме пазарите за тях в целия регион, държава по държава."

За повечето хора първата стъпка към наслаждаването на финансови услуги, управлявани от блокчейн, е конвертирането на местни валути в криптовалути. Към момента OKEx поддържа голям брой фиатни валути по целия свят. Благодарение на партньорството със Settle Network, чрез нейния широк спектър от продукти – като Latamex, Settle X, PSP Xramp и др. – Потребителите на OKEx ще се радват на много подобрено преживяване в търговията с крипто към fiat и обработката на плащания чрез банкови преводи.

КРАЙ

Относно OKEx

Водеща в света криптовалутна спот и борса за деривати, OKEx предлага най-разнообразния пазар, където глобалните криптотърговци, миньори и институционални инвеститори идват, за да управляват крипто активи, да подобряват инвестиционните възможности и да хеджират рисковете. Ние предлагаме търговия на място и деривати – включително фючърси, вечен суап и опции – на основните криптовалути, предлагайки на инвеститорите гъвкавост при формулирането на техните стратегии за максимизиране на печалбите и намаляване на рисковете.

За Settle Network:

Settle Network е най-голямата мрежа за сетълмент на цифрови активи в LATAM (Латинска Америка) за обмен и трансгранични плащания. Settle Network осигурява програмна оперативна съвместимост между традиционните и цифровите активи, като използва финансовата инфраструктура във всяка държава, в която оперира – покривайки най-важните пазари, включително най-големите банки и хиляди места за продажба на дребно в брой. Това позволява неограничена и съвместима оперативна съвместимост между цифровите активи и най-важните местни валути. Settle Network разполага с набор от продукти като Latamex (най-големият крипто-към-fiat шлюз в Латинска Америка), Settle X (решения за плащане за бизнес, включително решения за издаване на стабилни монети) и PSP Xramp (решения за обработка на плащания), наред с други.

Контакт с медиите:

Вивиен Чой

Имейл: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner