OKEx разширява обширна оферта за DeFi, списък DIA и Kleros PNK

Малта, 19 август 2020 г. – OKEx (www.okex.com), водеща в света криптовалутна борса за спот и деривати, допълнително разшири предлагането си на децентрализирани финансови токени, като изброи Децентрализиран информационен актив (DIA), платформа с отворен код за прозрачни, проверени от общността ценови оракули за приложения на DeFi и Клерос (PNK), онлайн платформа с отворен код за разрешаване на спорове.

DIA спот търговията срещу USDT стартира в 12:00 ч. UTC на 18 август, а DIA спот търговията срещу ETH от 13:00 ч. UTC на 18 август. Депозитите на DIA бяха открити в 11:00 ч. UTC на 18 август и тегленията станаха достъпни от 11:00 ч. на 19 август. Стойността на DIA скочи с до 60%, когато търговията стана достъпна на платформата OKEx.

PNK спот търговията срещу USDT стана достъпна в 8:00 ч. UTC на 19 август, а PNK спот търговията срещу ETH в 9:00 ч. UTC на 19 август. PNK депозити се отвориха в 7:00 ч. На 19 август и тегления ще бъде на разположение в началото на 9:00 ч. UTC на 21 август.

Разрастване на икономиката на DeFi чрез сътрудничество

Експоненциално нарастващите водещи протоколи DeFi като Maker, Compound, Aave и Synthetix изискват оракули за предоставяне на критични основни данни, като например цените на активите. Тези оракули са един от основните градивни елементи за функционирането и развитието на екосистемата на DeFi и те трябва да отговарят на изискванията на обещанието на DeFi за прозрачност и независимост.

Днес обаче повечето продукти на DeFi все още нямат стабилно решение за данни за ценообразуване и разчитат на непрозрачни източници на данни, което създава значителни рискове за инвеститорите, тъй като методологиите за обработка на цените чрез оракули не са ясно посочени. С нарастването на икономиката на DeFi нараства и необходимостта от точни ценови оракули, за да се заобиколят атаките на злонамерени участници, използващи технологични и методологически уязвимости.

DIA предоставя оракули с надеждни цени за приложенията DeFi. Неговата платформа с отворен код дава възможност за прозрачни ценови оракули, които са изцяло проверени от общността. DIA използва криптоикономически стимули и безценната преценка на общността за източници, валидиране и предоставяне на надеждни финансови данни. Като базирано в Швейцария сдружение с нестопанска цел, DIA се стреми да демократизира финансовите данни, с прозрачни източници на данни и методологии, които са публично достъпни за всички – от платформите на DeFi, търговците и финансовите институции, до доставчиците на информация, регулаторите и финансовите органи.

Kleros (PNK), от друга страна, е онлайн платформа с отворен код за разрешаване на спорове, която използва блокчейн и краудсорсинг за справедливо решаване на спорове. Усилията за развитие се координират от Coopérative Kleros, Société Coopérative d’Intérêt Collectif (SCIC), регистрирана във Франция. С нарастването на DeFi нараства и необходимостта от ефективни решения за разрешаване на спорове, а Kleros в момента разрешава спорове по въпроси, включително процедури за изброяване на борси. Всички негови изследвания и разработка на кодове са с отворен код и безплатни за всеки.

"Ние сме много насърчени да видим гигантските крачки, предприети в икономиката на DeFi," каза главният изпълнителен директор на OKEx Джей Хао. "Тъй като около нас израства истинско алтернативно решение на традиционните финансови услуги, предлагащо на хората шанса да реализират значителна възвръщаемост на своите инвестиции, от съществено значение е пространството да се развива устойчиво и с точни данни за цените, които не съдържат манипулация и ефективни механизми за разрешаване на спорове защита на интересите на потребителите. За тази цел имаме удоволствието да изброим DIA и PNK, за да подкрепим допълнително напредъка на DeFi."

OKEx сега изброява общо 19 токена DeFi – и миналата седмица обяви създаването на OKEx Oracle, неговата сигурна подписана ценова емисия, която, подобно на DIA, може да се използва от децентрализирани финансови проекти, за да получи достъп до надеждни цени по веригата от надежден източник. Джей Хао добави:

"С повече от 6 милиарда долара заключена стойност в протоколите DeFi е ясно, че скоро няма да видим оттегляне в DeFi. Тъй като банките предлагат на своите клиенти почти отрицателни доходи от спестявания и високи лихвени проценти по заеми, DeFi предлага изключително атрактивна алтернатива. Радваме се, че сме водещи заедно с изключителни проекти като тези и сме развълнувани да видим докъде напредва DeFi в бъдеще. “

КРАЙ

Относно OKEx

Водещ в света криптовалутен спот и борса с деривати, OKEx предлага най-разнообразния пазар, където глобалните криптотърговци, миньори и институционални инвеститори идват, за да управляват крипто активи, да подобряват инвестиционните възможности и да хеджират рисковете. Ние предлагаме търговия на място и деривати – включително фючърси, вечен суап и опции – на основните криптовалути, предлагайки на инвеститорите гъвкавост при формулирането на техните стратегии за максимизиране на печалбите и намаляване на рисковете.

Контакт с медиите

Вивиен Чой

Електронна поща: [имейл защитен]

@vivienchoi

Следвайте OKEx

Promo
banner
Promo
banner