OKEx директор на финансовите пазари Lennix Lai предоставя представа за крипто пазарите след биткойн наполовина в консенсус: Разпределено

OKEx (www.okex.com), най-голямата борса за криптовалути в света и борса с деривати, директор на финансовите пазари Lennix Lai участва в панел в Consensus: Distributed днес, за да обсъди улавянето и управлението на риска след наполовина. Той сподели своята експертна представа заедно с главния изпълнителен директор на FTX Самюел Банкман-Фрид и Deribit’s Business Development for Asia Лин Чен.

Модератор от Ariel Guo от Coindesk China, най-голямото събитие в календара на крипто индустрията изглежда съвсем различно тази година. COVID-19 затвори конферентната индустрия и премести всички събития онлайн. Далеч от препълнените аудитории и входните цени от първо ниво, Consensus: Distributed е безплатен за всеки, който може да се присъедини и да се проведе, докато ораторите участват от затворените помещения на домовете.

Участниците в дискусията дадоха своите виждания за бъдещата ценова посока на BTC и как наполовина ще се отрази на показатели като обем и търговия. Съдейки по краткотрайния бик и отдръпване преди наполовина, изпълнителният директор на FTX коментира, че цената сега изглежда се е стабилизирала, което предполага, че миньорите държат. Той вярваше, че цената на BTC вероятно ще остане в рамките на 8-9 000 долара в обозримо бъдеще.

Директорът на OKEx обаче се съгласи, добави Лай, „Мисля, че от гледна точка на историческите данни има смисъл хората да гледат на наполовина като бичи събития в крипто. И в основата си има смисъл, защото намаляването наполовина се очаква да намали бъдещото предлагане на биткойн. “

Той продължи, че в началото на половината настроенията на пазара са били добри, търсенията за „наполовина на биткойни“ в Google Trends са се увеличили десет пъти и OKEx е видял силна основа за фючърсите преди половината, добър обем като цяло , и добър приток на капитал.

Крипто пазарите след халвиране

За разлика от Bankman-Fried обаче, Lai очаква да види известен натиск за краткосрочни продажби. „От по-голяма гледна точка, цената на биткойн е много вероятно да достигне своя връх наполовина, така че ще очакваме да видим краткосрочен натиск надолу и върху биткойните. Основно мисля, че това може да е краткосрочен натиск от страна на по-малките по-малко ефективни миньори, които трябва да напуснат пазара. Така че, спад на хашрейта също би се очаквал след намаляване наполовина. “

След това той добави, че не вярва, че цената на биткойните ще падне „твърде ниско“, тъй като новите миньори с подобрено оборудване и ефективност ще дойдат онлайн през следващите месеци. Освен това съществуващите миньори също биха се възползвали от по-евтината електроенергия през сезона на наводненията в Китай.

Чен се съгласи, че ще има значителна промяна в ландшафта, тъй като много малки миньори с модели S9 ще бъдат принудени да излязат от пазара. Въпреки това той посочи, че това все още не се е случило, тъй като в момента скоростта на хеширане е на исторически връх. Въпреки че можем да видим повишена краткосрочна волатилност, дългосрочната перспектива е благоприятна.

Лай коментира: „Мисля, че биткойнът вероятно ще бъде бичи и ще има нов рекорд през следващите две години.“

Стратегии за управление на риска за търговци

На въпроса как майньорите, притежателите на монети и професионалните търговци трябва да управляват портфейлите си и да извършват управление на риска, Лай отговори, че в моменти като тези, нормалният отговор би бил „купуване на събитие – което е наполовина, продаване на новини – което е публикуване наполовина. ” Остава обаче големият въпрос дали половината вече е била оценена. Разпродажбата показва, че като известно събитие това е вероятно.

„За да търгуваме по този въпрос“, каза Лай, „бих предложил да закупите трансгранично, за да уловите краткосрочната помпа в променливост. Също така бих предложил да продадете покритие с вашите притежания в BTC, за да генерирате някакъв пасивен доход по време на краткосрочния мечи пазар. “

Това каза: „В по-дългосрочна перспектива все още съм много бичи по биткойн. Наполовина ще изчезне по-малките миньори и ще остави по-силни миньори, които са склонни да имат по-малко намерение да продават своите биткойн инвентар. “

КРАЙ

Относно OKEx

Най-големият и най-разнообразен пазар на криптовалути в света, OKEx е мястото, където глобалните криптотърговци, миньори и институционални инвеститори идват, за да управляват крипто активи, да подобряват инвестиционните възможности и да хеджират рисковете. Ние предлагаме спот и търговия с деривати, включително фючърси, вечен суап и опции, на основните криптовалути, предлагайки на инвеститорите голяма гъвкавост при формулирането на техните стратегии за максимизиране на печалбите и намаляване на рисковете.

За контакти с медиите:

Вивиен Чой

Електронна поща: [имейл защитен]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner