Paolo Ardoino, CTO de Bitfinex & Tether – Sèrie d’entrevistes

Paolo Ardoino és el CTO de Bitfinex & Tether.

Bitfinex és una plataforma de negociació d’actius digitals que ofereix serveis d’última generació per a operadors de divises digitals i proveïdors mundials de liquiditat.

Tether és l’establecoïna més utilitzada al món. Es van llançar recentment Tether Gold.

Actualment sou el CTO de dues de les empreses blockchain amb més èxit a l’espai de criptomonedes, Bitfinex i Tether. Com et vas trobar en una posició tan envejable?

Vaig començar a l’espai de criptografia de Bitcoin entre el 2012 i el 2013, ni massa aviat, ni massa tard. Vaig poder gaudir de bastantes carreres a l’espai. Aleshores treballava al sector financer tradicional de Londres. Tenia la meva pròpia posada en marxa i la meva experiència estava en la creació d’aplicacions altament escalables com a part de sistemes informàtics i distribuïts. Per descomptat, les aplicacions financeres i escalables i el que veu el sistema és una combinació perfecta per a Bitcoin. Així que tan bon punt vaig començar a llegir sobre Bitcoin, em vaig enamorar.

Experimentava i em feia més il·lusió amb Bitcoin. I després, a finals del 2014, vaig tenir l’oportunitat d’unir-me a Bitfinex. Tenien un problema amb el motor de coincidència. Atesa la meva experiència, vaig oferir la meva ajuda per construir el motor de coincidència perquè fos més escalable, de manera que vam poder aconseguir 1.000 vegades el nombre anterior de transaccions per segon.

Després, vaig començar a avorrir-me una mica de la meva empresa a Londres, que estava sumida en les finances tradicionals. Els protocols antics i obsolets ja no eren interessants i volia fer alguna cosa relacionada amb Bitcoin i l’espai criptogràfic. Vaig veure això com una gran oportunitat per fer alguna cosa que importaria a la llarga: ajudar a canviar el propi sistema financer i aprofitar les innovadores tecnologies basades en blockchain.

A mitjan 2016 em vaig convertir en CTO de Bitfinex i vaig treballar molt per portar la plataforma al que és avui. La bella interfície, dissenyada amb cura i realment robusta, el motor i les API coincidents, eren una prioritat, a més de fer-la molt escalable. Aquest és bàsicament el meu paper actualment. A part de gestionar el meu equip, segueixo treballant en el nucli de la plataforma. El 2017 em vaig convertir en el CTO de Tether. Tether és la moneda estable més gran per capitalització borsària. És realment una de les idees més sorprenents d’aquest sector. Avui tothom parla de Tether, però realment va ser creat per un grup de visionaris i amants de Bitcoin el 2014. Tenien aquesta gran idea per resoldre el problema de l’arbitratge, especialment l’arbitratge eficient entre els intercanvis criptogràfics. Les oportunitats d’arbitratge eren realment grans, però el problema és que, per explotar-les, heu de moure cables per diferents borses. Va ser molt dolorós i molt lent: podrien trigar dies! Tether era la solució per a això i funcionava molt bé.

Tether Gold és un testimoni (XAU ₮) que s’uneix a l’or físic. On es troba aquest or físic i quin és el procés d’amortització en cas que un inversor opti per canviar les seves fitxes?

L’or físic es troba a Suïssa i per raons de seguretat no puc indicar la ubicació exacta. Per bescanviar Tether Gold, el titular ha de tenir suficients fitxes per obtenir una barra d’or completa. Per iniciar el procés de bescanvi, sol·licitem que un client tingui com a mínim 430 fitxes Tether Gold. Ho fem perquè les barres d’or de 400 unces no són en realitat 400 unces troy fines; varien de mida des de tan petites com 385 unces fines i fins a 430 unces troy fines..

Quan un titular vol canviar, executem un algorisme que “consolida” les seves fitxes d’or Tether en una o més barres d’or completes. A continuació, aquestes barres es posen a disposició del titular de la fitxa per recollir-les al lloc que triïn a Suïssa. A partir d’aquí, poden portar l’or allà on vulguin, d’acord amb les normes de viatge i els mecanismes de transport i les diferents normes de Suïssa i la seva jurisdicció. Com a alternativa, el titular del testimoni ens pot demanar que provem de vendre la barra d’or a un comprador a Suïssa. Si el podem vendre, el titular del testimoni obtindrà els ingressos d’aquesta venda, menys les nostres comissions, en lloc de la barra d’or física.

Per què creieu que les estables moneda d’or són necessàries per als inversors??

Estem veient un període d’incertesa al mercat. Per tant, l’or representa una alternativa interessant a l’efectiu fiduciari. Quan hi ha molta incertesa en els mercats financers, normalment els fons de cobertura van en efectiu, de manera que venen els seus actius i intenten minimitzar la volatilitat. Normalment utilitzen diners en efectiu per a això, però l’or representa una mena de punt intermedi entre mantenir la inversió completa (diguem que les accions, les accions, les criptomonedes, qualsevol cosa) que siguin super volàtils i alguna cosa que se senti més volàtil que l’efectiu, és clar novel·la. L’or és aquest punt intermedi i també és un dels actius que veiem que es fa més actiu quan hi ha incertesa geopolítica.

Tether Gold ha augmentat recentment fins a una capitalització borsària de 21 milions de dòlars. Creieu que això es basa en pors al coronavirus? Què més provoca aquest augment d’interès??

Va arribar als 21 milions de dòlars, però per a mi això és només un començament. Crec que en els propers mesos veurem un creixement addicional. Com he dit, l’or no és només un mecanisme de cobertura realment útil per als comerciants. L’or és una bona manera de cobrir part del risc quan es gestionen els seus actius. Tether Gold és una bona manera de mantenir l’or perquè no se us cobren comissions anuals en funció de les vostres participacions de Tether Gold. Crec que el Tether Gold de 21 milions de dòlars encara és una quantitat petita. La nostra visió és que Tether Gold es converteixi en una forma preferida de mantenir l’or. Com que l’or es fa servir com a mecanisme de cobertura de grans fons, esperem que Tether Gold continuï creixent en popularitat. Com a resultat, hi haurà molta més Tether Gold. Per tant, hauríem de veure cada vegada més usuaris adquirir Tether Gold.

Podeu compartir amb nosaltres els plans actuals d’integració de Tether (USDT) al xarxa de llamps?

Bitfinex i Tether financen un projecte anomenat RGB Spectrum que pretén desenvolupar un protocol per emetre actius digitals a la part superior de la xarxa Lightning. Crec que el moment en què el protocol estigui actiu, estable i ben provat, Tether serà un dels primers a utilitzar aquest nou protocol. Això es deu al fet que Bitfinex i Tether creuen que la xarxa Bitcoin i Lightning són tecnologies realment importants i la xarxa és realment escalable, purament entre iguals. Un protocol de micropagaments tan descentralitzat com hauria de ser. El protocol RGB estarà llest per llançar Tether al damunt perquè això completarà la nostra visió de fer que Tether permeti micropagaments peer-to-peer.

Durant l’últim any hem vist moltes noves monedes estables en dòlars. Per què els inversors haurien de continuar utilitzant Tether sobre algunes d’aquestes noves opcions?

Crec que la raó és que Tether té algun avantatge de primer motor. Va començar el 2014 i el primer gran competidor va començar el 2018. Tether va tenir quatre anys d’avenç tecnològic i avantatges empresarials. Una de les qualitats clau d’una stablecoin hauria de ser la interoperabilitat entre cadenes. Els nostres principals competidors treballen principalment a Ethereum, mentre que per a nosaltres és important provar i servir al màxim de comunitats possible. Ethereum té una gran comunitat, EOS una gran comunitat. Altres cadenes de blocs que admetem, com Algorand i Liquid i Tron, tenen grans comunitats, així que adoneu-vos que una stablecoin sigui completa i sigui realment útil ha de ser el terreny comú de diferents cadenes de blocs. Aquest és un gran avantatge que creiem que la nostra competència encara no s’ha realitzat.

Bitfinex ha substituït recentment els IEO per Bitfinex Token Sales, que és una solució que ofereix i llança actius digitals per a projectes de criptografia d’alta qualitat. Podeu compartir amb nosaltres què és exactament aquesta plataforma i per què haurien d’utilitzar-la els emprenedors en comparació amb el llançament d’un IEO? Binance, KuCoin, o altres competidors?

En primer lloc, podeu veure que Bitfinex no va llançar molts IEO. No van llançar molts projectes perquè sabem que la majoria dels projectes que es van llançar van tenir un rendiment realment dolent. No volem replicar els errors comesos per altres plataformes. Tenim més cura i hem fet una diligència enorme abans de decidir llançar un projecte a través de la nostra plataforma de venda de fitxes Bitfinex. Crec que el nostre enfocament és més professional i més exhaustiu. Els projectes que llançarem formaran part d’una plataforma realment exclusiva i es consideraran plenament com un projecte d’alta qualitat només pel fet que vam poder completar el nostre procés d’avaluació exhaustiu. Volem assegurar-nos que tot el que enumerem sigui un projecte de qualitat que respecti la valoració justa i que tingui una gran utilitat perquè els clients de Bitfinex que estiguin interessats a participar a l’oferta estiguin protegits. Per aconseguir-ho, ja els haurem fet molta diligència.

Quin tipus de projectes apareixeran en aquesta plataforma?

Hi ha una gran varietat de projectes. Hi ha projectes relacionats amb la intel·ligència artificial. Hi ha jocs. Hi ha fitxes que tenen com a objectiu fer arribar la banca als no bancs d’una regió pobra. Hi ha noves cadenes de blocs interessades en adoptar-se i demostrar-se a través del procés. És realment una gran varietat de projectes.

Hi ha algun projecte engrescador nou en curs a Bitfinex o Tether que hauríem de tenir en compte?

A Bitfinex, treballem en moltes funcions noves que són realment importants per als nostres clients. Ens centrem en les opcions pel que fa a la nostra plataforma de derivats. Llançem noves integracions amb proveïdors externs en un futur pròxim pel que fa als préstecs. I anem a crear una versió avançada de la nostra reconeguda plataforma de préstec de marges peer-to-peer que impulsa la nostra plataforma de comerç de marges des del 2013. Així doncs, hi ha molts projectes en els quals estem treballant, a més de llançar projectes pilot addicionals construïts a la part superior de la xarxa Lightning per ajudar els creadors de mercats a provar com millorar les seves estratègies comercials, aprofitant les liquidacions de pagament en xarxa ràpides.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre Bitfinex o Tether?

Com a pensament general, Bitfinex és una de les empreses clau de l’espai criptogràfic que durant molts anys va lluitar i va permetre que la indústria de la qual formem part creixi de manera constant. Bitfinex va protegir molts dels problemes de la indústria criptogràfica, sobretot en ser una plataforma d’accés directe i ajudar a recaptar fons. Bitfinex va construir molts projectes interessants, una plataforma de negociació molt sòlida que acull molts comerciants. L’experiment va ser el primer a donar suport a la xarxa Lightning, de manera que bàsicament Bitfinex mostra molt d’amor a Bitcoin. Creiem que Bitfinex treballa per a Bitcoin en lloc d’utilitzar Bitcoin per crear només beneficis.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner