Evolució de les tendències en xarxes alimentades amb token: segona part

per Mara Schmiedt, cap d’estratègia global i desenvolupament de negocis, ConsenSys Codefi

Aquest és un article de dues parts. La primera part es pot trobar aquí.

Resum

  • L’aparició d’entitats de treball delegades presenta un desenvolupament crític per impulsar l’adopció i la participació dels usuaris finals més àmplia, plantejant simultàniament nous reptes per a la descentralització i la distribució de tokens en l’evolució del capítol de governança en cadena.
  • Les estratègies de distribució de tokens, com a resultat de l’anterior, han vist augmentar proporcionalment els mecanismes de distribució centrats en l’ús que inclouen proves d’ús i llançaments interactius

Tendència 3: Els nous nens al bloc

EL PAPER EVOLUTIU DELS VCS I DE LES ENTITATS DE TREBALL DELEGADES

Amb l’augment de la prova de joc, el govern en cadena i altres funcions de treball natives de protocols, les xarxes requereixen grups d’usuaris actius que tinguin tant l’expertesa com els recursos tècnics necessaris per proporcionar serveis i infraestructures específics de xarxa. Al mateix temps, aquests actius criptogràfics productius presenten noves oportunitats d’acumulació de valor per a entitats amb models de negoci cripto-natius que tenen un paper actiu en la participació i adopció de la xarxa..

D’una banda, els models tradicionals de risc evolucionen cada vegada més cap a híbrids cripto-natius. Proveïdors de capital amb estratègies de tinença a llarg termini com Multicoin Capital i ConsenSys Labs reconeixeu l’oportunitat de crear alfa addicional donant suport a les xarxes de la seva cartera mitjançant el subministrament d’infraestructures i el rendiment d’operacions cripto natives. Aquestes entitats tenen una posició única per donar suport a equips que estan construint protocols descentralitzats per arrencar i iniciar els efectes de la xarxa.

Els acords i els incentius ben dissenyats poden assegurar que tots els titulars de tokens que participen en el finançament de projectes en fase inicial en el cicle de vida del desenvolupament del protocol puguin ser valuosos defensors que obtinguin recompenses amb la seva participació i contribució contínua a la xarxa.

D’altra banda, hi ha hagut una proliferació d’un altre grup d’interessats, les anomenades «entitats de treball delegades» (veure article de Ben Sparango). Les entitats de treball delegades són grups d’interès de la xarxa elegits per un titular de tokens per realitzar funcions de treball natives de la xarxa, com ara apostar i votar, en nom seu.

La premissa de guanyar recompenses als actius criptogràfics productius a canvi de contribucions a la xarxa és atractiva, tot i que no tots els titulars de tokens necessàriament tenen el temps, el desig o la capacitat tècnica per realitzar ells mateixos les tasques requerides. Aquí és on entren entitats de treball delegades. Avui en dia, entitats de treball delegades, incloses les que no tenen caràcter de custòdia (Staked, Stakefish) i de custòdia (per exemple,. Binance, Els proveïdors de Coinbase, Anchorage) se centren principalment a proporcionar serveis de participació tant a clients institucionals com minoristes. Crec que els dipositaris, els intercanvis, els fons i les entitats de treball delegades independents jugaran un paper crític a l’hora de promoure l’adopció institucional i minorista més àmplia de criptoactius productius..

Evolució de les tendències en xarxes alimentades amb token: segona part

Font: PoS Bakerz, 2020

Desenvolupaments recents com Katalyst, L’actualització del protocol 2020 de Kyber revela la creixent rellevància que les entitats de treball delegades tindran en l’àmbit de la governança, ja sigui com a actors directes en el procés de votació o oferint funcions de votació per representació en nom d’un titular de fitxes..

Espero veure un major creixement i diversificació en les entitats de treball delegades i altres proveïdors de serveis a mesura que el panorama de la prova d’aposta continua expandint-se i crec que aquestes entitats continuaran jugant un paper crític a l’hora d’adoptar i madurar la indústria en general. Un estudi de recerca dut a terme per ConsenSys al març va revelar que entre gairebé 300 titulars actius de tokens, el 41,4% voldria participar directament en la governança en cadena, mentre que el 28,2% voldria delegar el seu vot en un representant.

Evolució de les tendències en xarxes alimentades amb token: segona part

Font: ConsenSys Codefi

Tanmateix, és important assenyalar que les entitats de treball delegades, en particular els custodis, les borses i els fons amb assignacions de tokens grans i acumulades, podrien comportar riscos de centralització, especialment a mesura que els sistemes de prova d’aposta co-evolucionen cada vegada més cap a una governança en cadena..

Tendència 4: Evolució de les estratègies de distribució de tokens

EL FUTUR DE LES DISTRIBUCIONS TOCALS FOCADES A L’ÚS

Com indiquen les dades de participació de la xarxa, no és suficient tenir una distribució àmplia i és fonamental que la distribució alineï els incentius entre tots els grups d’interès de la xarxa. Les xarxes sanes tenen una xarxa d’actors representatius i compromesos activament.

Com s’han manifestat les tendències esmentades com a consideracions de disseny en models de distribució de fitxes més recents?

Hi ha hagut un augment proporcional dels mecanismes de distribució de tokens públics enfocats a orientar-se als usuaris que contribueixen activament.

Evolució de les tendències en xarxes alimentades amb token: segona part

Font: Smith & Corona, 2019

Aquests s’han presentat tant en forma de llançaments aeris interactius, com ara Livepeer o Edgeware, com en diferents implementacions de prova d’ús distribucions de token habilitades com NuCypher, Solana i SKALE que se centren en la distribució de fitxes a usuaris reals.

Crec que el disseny de models de distribució que tinguin en compte els esforços productius autoseleccionats més enllà de les aportacions de capital en una venda o (pseudo) selecció aleatòria en un llançament de passiu és essencial per:

  • Maximitzeu el compliment de la normativa assegurant-vos que s’utilitza un testimoni a la xarxa amb el propòsit previst en lloc d’una participació especulativa.
  • Filtre per als participants amb més probabilitats de participar a la xarxa per dissuadir l’especulació a curt termini, la volatilitat dels preus i el dumping.
  • Arrencar la xarxa de manera efectiva en el moment del llançament, alhora que permet als primers adoptants familiaritzar-se amb la xarxa i obtenir recompenses basades en token pels seus esforços.

Conclusió

Amb la maduració tècnica de les xarxes alimentades per tokens, particularment en el context de l’adopció creixent de la prova d’aposta, la indústria deixa enrere els seus anys adolescents i salvatges de l’oest quan entra al capítol d’ús i utilitat «reals»..

El capítol d’ús també crea una nova finestra d’oportunitats per als grups d’interès amb models de negoci cripto-natius, inclosos els VC i les entitats de treball delegades, que tenen un paper crític en l’adopció i maduració de criptoactius productius i les xarxes descentralitzades que formen part. de.

Tot i que encara hi ha una manca d’orientacions normatives formals sobre el pla per als llançaments de fitxes conformes, crec que el discurs emergent, el marc de bones pràctiques del sector i augmentar el focus en les distribucions de tokens enfocades a l’ús són passos en la direcció correcta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner