Как да заемете и заемете криптовалута със заеми C2C на OKEx

Ръководство за заемане и заемане на крипто-базирани C2C заеми на OKEx

Освен земеделието – популяризирано от децентрализирани финансови протоколи – OKEx продължава да предлага на своите потребители множество възможности за пасивен доход в раздела OKEx Earn. Един от тези продукти е отворен пазар за C2C заеми (известен още като peer-to-peer заеми), където потребителите на OKEx могат да заемат и дават назаем криптовалути помежду си при гъвкави условия.

В сравнение с срочен депозит, заемът C2C дава на потребителите повече възможности по отношение на сумите на инвестициите, датите на обратно изкупуване, продължителността на заема и т.н. настолни и мобилни устройства.

Моля, обърнете внимание, че функцията за заем C2C засега поддържа само USDT, но поддръжката за други цифрови активи ще бъде въведена в близко бъдеще.

Contents

Заемете USDT с C2C заем на настолен компютър

Стъпка 1: Отидете до раздела Заем

Отидете на началната страница на OKEx и отидете до "Финанси" в горното меню и кликнете върху Заем за достъп до раздела за заем OKEx.

Стъпка 2: Посочете сумата на USDT за заем

На страницата за заем OKEx посочете сумата на USDT, която искате да заемете под "Взимам на заем" раздел.

Стъпка 3: Стартирайте процеса на заемане

За да видите наличните периоди на заемане и диапазона на прогнозните годишни процентни доходи, щракнете върху Взимам на заем.

Стъпка 4: Въведете и потвърдете данните за заем C2C

Вече можете да въведете сумата, която искате да вземете, и да изберете първоначалното съотношение между заема и стойността (10% –65%), което определя размера на обезпечението, което ще трябва да внесете. Обезпеченията могат да бъдат депозирани във всяка от петте поддържани криптовалути: BTC, ETH, OKB, LTC, BCH, EOS и BSV.

За срока на заема можете да избирате между три дни, седем дни, 15 дни, 30 дни, 60 дни и 90 дни. Междувременно за минималната сума на инвестицията в USDT наличните опции са 20, 40, 100 и 200. Минималната сума на инвестицията е подходяща за кредиторите, които може да искат да изпълнят искането ви за заем. За дневния лихвен процент можете да избирате между 0,01%, 0,02% и 0,03%.

След като приключите, прочетете договора за заем и поставете отметка в квадратчето отдолу, преди да щракнете Потвърдете за да продължите.

Ще трябва да щракнете Потвърдете още веднъж, за да публикувате искането за заем на пазара.

Стъпка 5: Прегледайте поръчката

След като потвърдите данните за заема, ще видите съобщението "заявка публикувана," и можете да щракнете Моите заеми за да прегледате искането си за заем.

Когато кредитната транзакция бъде инициирана, състоянието ще премине на "Заемане."

Ако искате да коригирате размера на обезпечението или да изплатите заема, можете да щракнете върху падащото меню под "Действия" за да продължите.

За подробности относно заема можете да кликнете Подробности от падащото меню под "Действия." Този раздел показва полезна информация, като например вашия график на плащанията.

Заемете USDT с C2C заем на мобилно устройство

Стъпка 1: Отидете до OKEx Loan

Превъртете надолу и натиснете Заем от продуктовото меню на мобилното приложение OKEx.

Стъпка 2: Отидете до раздела за заем

Основните функции като "Сметка," "Прехвърляне," "Моите заеми" и "Инвестиция" се показват в горната лента на раздела за заем. Разделът за заем също показва наличните заеми на кредитния пазар по подразбиране. За да заемете USDT, докоснете Заем бутон в долния десен ъгъл на екрана, за да продължите.

Стъпка 3: Изберете единицата за обезпечение и условията на заема

Изберете единицата за обезпечение от петте поддържани криптовалути – BTC, ETH, OKB, LTC, BCH, EOS и BSV – и след това изберете срока на заема от наличните опции. Щракнете Следващия за да продължите.

Стъпка 4: Въведете и потвърдете данните за заема

Въведете подробности за заема, като например размера на заема, първоначалната LTV и минималната сума на инвестицията за заемодателите.

Прочетете договора за заем и поставете отметка в квадратчето отдолу. Сега щракнете Потвърдете за да продължите.

Стъпка 5: Прегледайте транзакцията

След като инициирате транзакцията за заем, можете да я прегледате, като докоснете Моите заеми под горната лента на раздела за заем.

Заемане на USDT със заем C2C на настолен компютър

Стъпка 1: Абонирайте се за заем C2C в OKEx Печелете

Заемането на USDT чрез функцията за заем C2C е достъпно чрез раздела OKEx Earn. Задръжте курсора на мишката "Финанси" в горното меню и кликнете върху Печелете за достъп до него.

Избирам USDT като криптовалутата в "Печелете" раздел и отидете на "C2C заеми" за да щракнете върху Пълен списък и прегледайте всички налични периоди със съответните нива на възвръщаемост. Щракнете Абонирай се за да продължите.

Стъпка 2: Изберете оферта за заем, в която да инвестирате

Можете да прегледате всички налични оферти за заем с различни норми на възвръщаемост, срокове на заем, минимални и максимални инвестиции и др. В нашия пример ще изберем офертата за заем за 50 USDT, с възвращаемост от 8,03% APY за период от 90 дни. Щракнете Инвестирам за да продължите.

Стъпка 3: Въведете сумата на абонамента

За заема USDT C2C в нашия пример минималната сума за абонамент е 50 USDT, а максималната сума е 500 USDT. Под "Сума на абонамента" раздела, можете да въведете сумата за абонамент в кратни на 50 (напр. 100 USDT, 150 USDT и т.н.).

Стъпка 4: Прочетете раздела за контрол на риска

Преди да продължите, препоръчително е да прочетете подробностите под Контрол на риска раздел. В този раздел има три важни информации, а именно заложени активи, съотношение между заема и стойността и забавени лихвени проценти.

"Заложени активи" се отнася до обезпечението, държано от заемодател в замяна на заеми. "Стойност на обезпечението" се отнася до стойността на активите, натрупани за обезпечаване на заема. Когато стойността на обезпечението падне под нивото на предупреждение, кредитополучателят ще получи напомняне да увеличи сумата на обезпечението. Ако стойността на обезпечението падне под нивото на ликвидация и кредитополучателят не успее да възстанови сумата на обезпечението, позицията по кредита ще бъде затворена, за да изплати главницата, лихвите и просрочените наказателни лихви на инвеститора. Като такива инвеститорите ще могат да събират главницата си дори в случай на ликвидация.

"Заем на стойност" е съотношението на заема към стойността на закупения актив – високото съотношение LTV означава, че заемът е по-рисков. Ако LTV достигне ниво на ликвидация, позицията по заема ще бъде затворена.

"Късен лихвен процент" се отнася до наказателната ставка за забавени плащания на лихви.

След като признаете рисковете, свързани със заемите C2C, щракнете продължи за да продължите.

Потвърдете отново данните за заема C2C и кликнете Абонирай се.

Стъпка 5: Прегледайте салдото по кредита

За да прегледате салдото си по кредита, отидете на Моите активи използвайки падащото меню "Активи" меню от горната лента за навигация. Сега изберете Активи и отидете на Кредити за да прегледате салдото си в USDT.

Можете да видите, че сумата на заема USDT е показана в "Инвестиция" колона.

Заемане на USDT със заем C2C за мобилни устройства

Стъпка 1: Отидете до OKEx Loan

Превъртете надолу и докоснете Заем в продуктовото меню на мобилното приложение OKEx.

Стъпка 2: Изберете заем, в който да инвестирате

Разделът за заем показва всички активни заявки за заем. По-лесен начин да инвестирате в заеми е да използвате Филтър от дясната страна и изберете желания срок на заема.

След това докоснете Инвестирам по заема, в който бихте искали да инвестирате. В този пример ние ще изберем 90-дневен заем с годишна доходност от 4,01%.

Стъпка 3: Прочетете данните за заема

Прочетете инвестиционния профил на заема, включително процента на набраните средства, минимален размер на инвестицията, график на заема, годишна доходност и други.

Прочетете договора за заем и поставете отметка в долната част, преди да почукате Потвърждение на инвестицията за да продължите.

Стъпка 4: Потвърдете кредитната инвестиция

Въведете сумата на инвестицията за заема, потвърдете подробностите и докоснете Потвърдете за да продължите.

Стъпка 5: Прегледайте транзакцията си

След като инициирате инвестицията за заем, можете да я прегледате, като докоснете Моите заеми под горната лента на раздела за заем.

Повече подробности за кредитите OKEx C2C

За повече подробности относно изчисленията на лихвените проценти и лимитите за инвестиции в C2C, разгледайте нашите ЧЗВ за кредити за C2C.

Не сте търговец на OKEx? Научете как да започнете да търгувате.

Следвайте OKEx на:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner