Пазарът Virie: Напълно функционален свободен пазар

Технологията Blockchain отваря нови случаи на употреба по целия свят и през последните няколко години са създадени много децентрализирани проекти.

Проектът Virie е един от тях и създаде първия свободен пазар в чиста форма.

Пазарът на Virie

Основната цел на Пазара е да позволи на потребителите да обменят каквото и да било за всичко, без скъпи такси, закъснения или принуда да използват крипто борси за извършване на блокчейн транзакции. Валутите на Fiat или дори стоки и услуги могат да се използват като плащане в интерфейса на Virie Market.

Virie позволява на потребителите да купуват и продават чрез сигурна система за разплащане, която позволява пълна анонимност, тъй като потребителите не трябва да предоставят лична информация, за да участват в сделка.

Вградената Escrow система на пазара Virie е проектирана така, че нечестните потребители действително да губят пари при опит за измами. Всяка страна трябва да внесе залог и го връща само след като транзакцията е завършена успешно.

С най-прости думи, смисълът на тази платформа е най-накрая да осигури първия по рода си децентрализиран свободен пазар, който наистина е равностоен и е имунизиран срещу хакерство или измами.

Струва си да се спомене, че Virie не е платежна система с пазар. Това е пазар (Distributed Exchange Network) с много лесна за ползване платежна система. Уникалността на Virie тук е, че това е инструмент за използване на пазара, а не обратно.

поверителност

Поверителността е много важна тема на пазара на криптовалути в днешно време. Не само крипто ентусиастите се грижат за поверителността си, но и традиционните потребители на интернет се притесняват как се обработват данните им.

Virie използва криптография, за да осигури непроследими транзакции. Чрез този метод е практически невъзможно да се докаже, че транзакцията е изпратена от определен адрес.

В същото време транзакциите не могат да бъдат свързани с конкретен потребител, както много компании вече могат да правят с публични блокчейни като Bitcoin (BTC) или Ethereum (ETH).

По този начин Virie предоставя реална поверителност на потребителите, които искат да търгуват на сигурен и децентрализиран пазар, в който свободата, децентрализацията и поверителността са основните атрибути.

Транзакциите на Virie Market не изискват идентификационен номер или друга лична информация. Потребителите могат просто да изтеглят и инсталират приложението и да започнат да купуват или продават. Може да се създаде неограничен брой акаунти.

Как се захранва Virie?

Virie използва собствената им реализация на Proof-of-Stake, която позволява на потребителите да копаят, използвайки своите монети. PoS е един от най-популярните консенсусни алгоритми на пазара и в момента захранва различни блокчейн мрежи, включително Binance Coin (BNB), Stellar (XLM), Cosmos (ATOM) и NEO, наред с други.

Използвайки PoS, Virie може да се конкурира с банки и други финансови институции. Освен това PoS е енергоефективен консенсусен алгоритъм в сравнение с Proof-of-Work (PoW), който захранва криптовалути като Bitcoin или Litecoin (LTC), които изискват големи количества енергия за работа.

За да осигури ефективно и революционно блокчейн решение, Virie използва както PoS, така и PoW протоколи. Този хибриден протокол предпазва мрежата от хакери и злонамерени лица, а също така я прави много бърза и лесна за привличане на по-голям брой потребители.

За какво може да се използва Virie?

Virie може да се използва за покупка и продажба на всичко ценно, като същевременно използва почти всичко ценно като плащане (фиат, криптовалути или стоки и услуги). Например на свободна практика, намираща се в държава А, може лесно да получи предпочитаната валута от своя работодател, намиращ се в държава Б.

В същото време е възможно физическите лица да закупят жилище в конкретна юрисдикция и да получат плащането в рамките на 10-20 минути.

Потребителите, които не искат да използват традиционни разплащателни системи като PayPal или банкови преводи, могат лесно да започнат да използват Virie без скъпите такси, ограничения или дълги закъснения.

По отношение на мотивациите зад проекта, официалният сайт на Virie обяснява:

„Ние се стремим към всичко ново и напреднало, но най-вече ценим свободата. Поради това ние експериментираме със синтеза на технологии и предпочитаме да търсим и работим на авангарда, за да намерим най-успешните комбинации и приложения, които планираме да направим в бъдеще.

Предимства пред други системи

Virie е наистина децентрализирана. В момента борсите за криптовалути предлагат крипто решения на потребителите, но те не предоставят на потребителите своите лични ключове. В крайна сметка средствата се обработват от борсата и те могат да ги замразят, ако решат да го направят.

Децентрализацията не е силна страна за бързите мрежи за криптовалута. Мрежите, които са бързи и предлагат ниски такси, обикновено са силно централизирани, което е една от основните разлики с Virie.

Децентрализацията е една от основните характеристики на тази блокчейн мрежа. Той дава възможност на потребителите лесно да търгуват на свободен и конкурентен пазар.

Virie има уеб инструмент с отворен код, който позволява на потребителите да виждат информация за пазарните субекти, опериращи в пространството. В същото време е възможно да се следват блокове и транзакции в цялата блокчейн Virie.

Транзакциите отнемат между 10 и 20 минути, за да бъдат обработени, тъй като мрежата използва хибридно решение, което комбинира както PoS, така и PoW системи.

Потребителите могат да изтеглят клиентския софтуер Virie, който в момента е в тестова мрежа за Windows, Mac и Linux.

Както споменахме по-горе, Virie предлага поверителност, която защитава потребителите от диктаторски правителства и други регулаторни агенции, които искат да събират информация от потребителите.

Освен това потребителите могат да извършват транзакции по всяко време, независимо от работното време или празниците.

Потребителите ще могат да боравят с портфейлите и адресите си с конкретна парола. Акаунтите също могат да бъдат архивирани.

Заключение

Virie е блокчейн мрежа, която е напълно децентрализирана и има за цел да предостави на потребителите наистина свободен пазар, за да обменят стоки и услуги.

Мрежата предлага и функции за поверителност на потребителите, за да не могат инструментите за анализ на блокчейн да проследяват своите транзакции или да свързват портфейла, адресите или транзакциите си с конкретен потребител.

Освен това Virie дава възможност за бързи и евтини транзакции по децентрализиран начин, използвайки хибридна система, която комбинира както Proof-of-Work, така и Proof-of-Stake решения.

Можете да изтеглите клиентския софтуер Virie и да научите повече за проекта Virie, като посетите техния официален сайт.

Facebook: https://www.facebook.com/The-Virie-Project-106397074114548/?modal=admin_todo_tour Instagram: https://www.instagram.com/thevirieproject/ Twitter: https://twitter.com/thevirieproject

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner