La reducció a la meitat de la recompensa pot reduir els beneficis de la mineria, però limita l’impacte en els grups

Visió general

Els preus del bitcoin s’han mantingut fermament per sobre dels 9500 nivells, ja que els mercats es troben a menys de 100 dies de l’esperat esdeveniment de reducció a la meitat de la recompensa del bitcoin. Tot i que els comerciants haurien pogut esperar una trajectòria de preus positiva a mesura que s’acostava la meitat, els miners podrien trobar-se en una història completament diferent, ja que la reducció a la meitat podria reduir els seus beneficis i provocar un augment de forma en la taxa de hash. Tanmateix, un nou estudi d’OKEx mostra que l’impacte de la recompensa a la meitat a les piscines mineres pot no ser tan greu com abans.

Impuls positiu

La meitat de la recompensa de Bitcoin serà, sens dubte, l’esdeveniment més vist a l’espai criptogràfic d’aquest any. El sentiment positiu al voltant de la reducció a la meitat s’ha reflectit en els recents moviments de preus de la criptografia líder. Bitcoin ha guanyat al voltant del 30% al gener, cosa que el converteix en una de les classes d’actius amb millor rendiment a tot el món. El sentiment alcista es va traslladar a principis de febrer. Just en els primers sis dies de febrer, Bitcoin ha afegit un altre 5% del valor i, aparentment, està en bon camí fins als nivells de 10000.

Figura 1: Bitcoin en bon camí cap als nivells de 10000 USD (Font: OKEx; Tradingview)

Lliçons d’història: reduir a la meitat el cas alcista de BTC

No hi ha cap bola de vidre que expliqui als mercats què passarà després de la propera reducció a la meitat dels bitcoins; no obstant això, les dues reduccions de bitcoin anteriors ens podrien donar una pista sobre què podria passar després que es produís l’esdeveniment.

La primera reducció a la meitat de la recompensa de Bitcoin es va produir el 28 de novembre de 2012, amb el teló de fons d’un mercat baixista profund. A mesura que va començar a cotitzar la meitat, BTC ha augmentat de menys de 5 USD a més de 10 USD en els sis mesos anteriors a la primera meitat. El preu va arribar fins i tot a uns 200 dòlars americans en els sis mesos posteriors a la reducció de la meitat.

Els mercats també han vist corrents similars durant la segona reducció a la meitat del bitcoin el 2016. Els preus de la BTC van augmentar dràsticament de 400 USD a més de 640 USD els sis mesos anteriors a la segona meitat, i els preus han arribat a 1075 USD els sis mesos següents, cosa que representa un augment del 66%.

Tot i que es desconeixien els mercats sobre com funcionarà el bitcoin després de la propera reducció a la meitat del maig, però el sentiment positiu del bitcoin i del mercat més ampli de criptomonedes s’ha fet cada vegada més evident. Aquest impuls alcista es podria consolidar encara més, ja que és probable que el mercat doni expectatives més altes a la meitat a mesura que s’acosta.

Per què ha reduït a la meitat les plomes arrufades?

La propera reducció a la meitat pot ser alcista en els preus del bitcoin; no obstant això, els miners podrien tenir una perspectiva molt diferent.

En una recent sessió AMA amb Alina Yao, el vicepresident empresarial i cap d’OKEx Pool va admetre que “a la meitat podria augmentar el risc d’una menor rendibilitat minera i un augment de la taxa de hash al mateix temps”. Tot i això, Yao també va afegir que l’impacte a la meitat de les piscines mineres podria ser limitat a causa de la ràpida millora del sector.

La piscina minera ha estat una indústria altament competitiva. Per mantenir-se en el joc, els operadors de piscines han anat millorant les seves infraestructures i tecnologies, han reforçat la seva eficàcia davant els xocs del mercat. A més, les dades mostren que la reducció a la meitat pot no resultar en un augment de la forma de la taxa de hash.

La taxa de hash de Bitcoin s’ha mantingut a 27,6 T durant uns 80 dies durant el primer esdeveniment a la meitat del novembre de 2012. El nombre no es va superar a 30 T fins a mitjans de febrer del 2013. Els miners també han estat testimonis d’un patró estable similar durant la segona reducció a la meitat de Bitcoin. Per tant, pot ser que la reducció a la meitat no sigui el motor principal de l’augment de la taxa de hash fins i tot durant el període de reducció a la meitat.

Conclusió

Hem revisat com es desenvolupa el sentiment positiu a mesura que els mercats s’acosten a l’esdeveniment a la meitat, i els grups de mineria poden mostrar resistència en el moment en què les recompenses mineres es redueixen a la meitat. L’impuls de la pujada de preus que es va construir al voltant de la meitat podria romandre intacte, almenys per a la perspectiva a mitjà termini. A més, les incerteses mundials, com ara el brot de coronavirus en curs i altres tensions geopolítiques, podrien augmentar la gana de risc a nivell mundial i això podria ser un altre motor per a la criptomoneda líder..

FINAL

Quant a OKEx

El mercat de criptomonedes més gran i divers del món, OKEx és el lloc on els comerciants, miners i inversors institucionals de criptografia mundial venen a gestionar actius de criptografia, milloren les oportunitats d’inversió i cobreixen els riscos. Proporcionem negociació al comptat i derivats, inclosos futurs, swap perpetus i opcions, de les principals criptomonedes, oferint als inversors una gran flexibilitat en la formulació de les seves estratègies per maximitzar els guanys i mitigar els riscos.

Contacte amb els mitjans:

Vivien Choi

Correu electrònic: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner